Şimdi Ara

Phenom II X4 955 mi, X6 1090T mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, herkese hayırlı forumlar. Yeni nesil çıkıp yaygınlaşana kadar mevcut sistemime işlemci yükseltmesi yapmaya karar verdim. Böyle bir karar vermemdeki neden, yeni bir işlemci alsam da ekran kartımda yükseltme yapamayacağımdır. Ben de bu nedenle hem işlemci hem ekran kartı hattaa hem de ram ve güç kaynağını aynı anda alabilecek bir güce ulaşana kadar ve yeni nesil yaygınlaşana kadar anakartımın destekleyebildiği en iyi işlemciyi alıp kullanayım diyorum. İşlemci yükseltmemdeki neden ise mevcut yeni revizyon Athlon X2 64 6000+ 3.1 ghz 89 watt Brisbane işlemcimin HD 6790 ekran kartıma darboğaz yaptığını düşünmemdir. M2N68 anakartımın desteklediği işlemcileri incelediğimde bir veya birkaç model hariç en fazla 3.2 ghz işlemcileri desteklediğini gördüm. Bu yüzden 3.6 ghz turbo frekansa sahip olan 1090T'nin bir anlamı olmayacağı anlamına gelir mi? O da 3 veya daha az çekirdekli işlemlerde devreye giriyor yanılmıyorsam. 955'in bu ekran kartına rahatlıkla yeteceğini biliyorum ama, olur da sadece ekran kartı yükseltimine gidersem ekran kartı desteği açısından 1090T'nin çok gerisinde kalır mı? Şahsi olarak pek farkedeceğini düşünmüyorum, sonuçta aynı mimari ama, bir de sizin fikrinizi sorayım dedim. Bu bağlamda 955 mi almam daha mantıklı olur, 1090T mi? Bir de anakartım 955'in 125 watt modelini destekliyor. 95 watt olan modelini taksam sorun olur mu ve bir veya birkaç pini kırık işlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz? Biraz uzun oldu, kusura bakmayın ama ihtiyacımı tam olarak anlatabilmek istedim. Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim. Hayırlı forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 31 Mart 2015; 11:09:10 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >







  • Çok mu uzun oldu kimse cevap vermiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pini kırık işlemciden hayır gelmez. Phenom II 955 almanızı tavsiye ederim. Ama uzun vadeli nasıl olur orası tartışılır. DirectX 12 gelince ak kara belli olacak. O gelene kadar ne kadar dayanır orası tartışılır. Ekran kartınızı rahatlıkla besler hiç bir sorun yaratmaması lazım. Anakartınız hakkında fikrim yok araştırmak gerek. Ama 6000+ ile Phenom II 955 arasında baya fark olur. Neden 1090t tavsiye etmememin sebebi pahalı satılması. Çekirdek yapısı aynı.
  • ben iki üç pini kırık x4 630 işlemciyi oc yaparak iki yıl falan kullandım. bir sorun çıkmadı, ama kırık pinli işlemciye para vermem, saatli bomba :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deathness666

    Pini kırık işlemciden hayır gelmez. Phenom II 955 almanızı tavsiye ederim. Ama uzun vadeli nasıl olur orası tartışılır. DirectX 12 gelince ak kara belli olacak. O gelene kadar ne kadar dayanır orası tartışılır. Ekran kartınızı rahatlıkla besler hiç bir sorun yaratmaması lazım. Anakartınız hakkında fikrim yok araştırmak gerek. Ama 6000+ ile Phenom II 955 arasında baya fark olur. Neden 1090t tavsiye etmememin sebebi pahalı satılması. Çekirdek yapısı aynı.

    Kesinlikle haklısınız pahalı. Satıcıları karşılıklı iş görmesi mantığıyla düşünmüyorlar. Dediğiniz gibi çekirdek yapısı ve üretim tekniği aynı olduğu için açıkçası 955'in desteklemediği ekran kartını 1090T'nin destekleyeceğini ben de düşünmüyorum. Ama 4'ten fazla çekirdek isteyen oyunlar hakkında neler olur acabaa?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GUERRA

    ben iki üç pini kırık x4 630 işlemciyi oc yaparak iki yıl falan kullandım. bir sorun çıkmadı, ama kırık pinli işlemciye para vermem, saatli bomba :D

    Haklısınız hocam. Zaten satarken de ucuza gidecek, değişen bir şey olmayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGMI kullanıcısına yanıt
    Günümüzdeki oyunlar zaten 4 çekirdek desteklidir. Yeter ki çekirdekler boş olmasın. Örnek vermem gerekirse FX8350 ile Intel'in i5 2500k 3570k 4670k gibi işlemcileri bir çok oyunda hatta bütün oyunlarda FX8350'den iyidir. Hem singleplayer hem multiplayer. Gerçi 8350'de normalde 4 çekirdekli orası da ayrı bir mevzu. 6000+ dan sonra Phenom II x4 955 sizi her türlü tatmin de eder mutlu da eder. Bütçem var derseniz ama direk Intelin 3. 4. nesil i5 önerirdim.
  • deathness666 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. İşlemci ve diğer bileşenler bütçem var da, ekran kartı bütçem yok. İşlemciyi almış olsam âtıl kapasite kalacak. O nedenle ben de 5. nesili beklemeye karar verdim. 955 alıp sistemin tüm bileşenlerini alacak bütçeyi denkleştirdiğimde geçeceğim artık yeni nesile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGMI kullanıcısına yanıt
    X6 10x0T gibi bir işlemci almanız tabii ki daha mantıklı.Kardeşime x6 1055T kullandırıyorum.FX6300 seviyesinde olan bir işlemci.Mümkünse 1090T'nin altına inmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 5 Nisan 2015; 0:33:29 >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Oyun açısından sentetik testlerde X4'lerle arasında pek farkı yok. Gerçekte böyle olmaz mı diyorsunuz yani?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGMI kullanıcısına yanıt
    Sentetik testlerin çok büyük kısmının hiçbir anlamı yok.Oyun performansı olarak değerlendirirsek,almayı düşündüğünüz 1090T,x4 955'ten az da olsa daha iyi.Çözünürlük full hd olduğu zaman belki hiç fark olmayacaktır ancak gerek tek çekirdek performansı olsun gerekse çoklu çekirdek peformansı olsun 1090T daha güçlü bir işlemci...
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum hocam. Aradaki fiyat farkına değer diyorsunuz yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGMI kullanıcısına yanıt
    Ne kadarlık bir fiyat farkından bahsediyorsunuz_?
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Vallaa hocam 6 çekirdek sahipleri fiyatları yüksek tutuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGMI kullanıcısına yanıt
    Baktım piyasasına 220-250 liraya x6 1090T va.200 lirata x4 955...x6 alın tabii ki...
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlardan daha uygunları var hocam piyasada. Sizin dediğiniz gibi bir fiyat-fark olsa düşünülmez 1090T alınır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.