Şimdi Ara

PHILIPS 43PUS7805 YORUMLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
10.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Olur, her türlü olur. beklentiniz çok yüksek olmazsa her türlü yeterli olacaktır. Bu seviyede 43tu8000 ve 8500 var onlarında fiyatları 4000 üzeri.
  • haqoco kullanıcısına yanıt

    Sagolum hocam 4.200den dustu 3.500e Suan fiyati iyi gibi duruyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Ben 3800 e almıştım. 3500 çok iyi fiyat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    Bu model, 4K TV almak isteyenler için 3500 liraya kadar düşen fiyatıyla ilgi çekiyor. Ancak... "Ucuz etin yahnisi yavandır" mı dedirtir, yoksa "Fiyat/performans puanı yüksek, önemli olan da bu" mu dedirtir, buna çok iyi karar vermek lazım. Çok iyi araştırmak lazım. Kimse 3500 liraları yolda bulmuyor.


    Çoğu kişi bu TV'yi Philips üretmiş sanabilir ama bu TV'nin içindeki esas çip Mediatek'ten, yani Tayvan'dan geliyor. "Philips Hollanda malıdır" diye düşünmemek lazım.


    TV'ler de, tıpkı uydu alıcıları gibi, iki ana çipten oluşuyor: İşletim sistemini çalıştıran ve mikroişlemcileri taşıyan SoC (system-on-chip) ve tuner-demodülatör çipi ("dahili uydu alıcısı" dediğimiz şey). İşin içine bir de ekran/panel/monitör giriyor tabii. Şu 3 parçayı bir önem sırasına koysak tuner'e çok az pay düşer, harici uydu alıcıları kullanılıyor çünkü. Bakılacak yer SoC ile paneli kimlerin ürettiği. Cihazın markasına bakarak hareket edilmemeli. Marka sadece bir göstermelik.


    TV'nin içindeki SoC modeli Mediatek MT5806. Aynı SoC'e sahip birçok TV bulunabilir.


    Bir 4K TV alırken, donanım açısından şunlara bakılmalı:


    • Panelin renk derinliği "gerçek 10 bit" olmalı (8 bit + FRC değil)
    • IPS panel olmalı (VA panellerin tek üstünlüğü kontrast oranı konusunda, diğer her noktada IPS'ler üstün)
    • Tüm HDR standartlarına desteği olmalı (HDR, HDR 10+, HLG, Dolby Vision, Technicolor)
    • DTS-HD, Dolby TrueHD, Dolby Atmos ses formatlarına desteği olmalı
    • AV1 gibi güncel video kodlamalarını da çözebilmeli
    • Güçlü bir CPU ve GPU, yeterli bir bellek ve depolama olmalı


    Philips'in bu modeli bunların çoğunu karşılıyor.


    Her ne kadar VA tipte olsa da, "gerçek 10 bit" panel. Aynı fiyat bandındaki Samsung ve LG TV'lerdeki paneller 8 bit + FRC.


    8 bit + FRC panelden uzak durulmalı:


    https://www.isolapse.com/true-10-bit-vs-8-bit-frc-monitor-what-is-the-difference//




    HDR konusunda da Philips önde. Aynı fiyatlara satılan Samsung ve LG'lerde Dolby Vision lisansı yok gözükürken, bunda var. Çünkü çip üreticisi Mediatek bu lisansı çipe tanımlıyor. Dolby'ye ücretini ödüyor.


    Her 4K HDR TV'de otomatikman HDR10 desteği oluyor. HDR10 bu konuda giriş seviyesi zaten. SDR'ye göre üstündür ama çok üst düzeyde görüntü iyileştirmesi de sunmaz. Kalite isteyenler Dolby Vision'a yönelmeli. Dolby Vision da doğal olarak bir lisans ücretine tabi. Bir 4K video birden fazla HDR tekniğiyle kodlanabilir, biriyle de kodlanabilir, hepsiyle de. Çoklu kodlama ile TV'de hangi standarda destek varsa o teknikle izlenebilmesi, maksimum uyumluluk amaçlanır. Cihazda Dolby Vision olması iyidir, çünkü en kaliteli HDR tekniğiyle izlemiş olursunuz.


    Ses konusunda, DTS-HD, Dolby Atmos lisansları da çipe tanımlı. Yani, Mediatek MT5806 çipi üzerindeki mikroişlemciler (CPU-GPU) donanım bazında bunların çözücülerini içeriyor. Bu lisansların yokluğunda, bu ses formatlarının olduğu videoları izlerken ses duyulamaz (Samsung'un 2020'de çıkan TV'lerinde DTS-HD desteği olmadığı gibi bir şey de okudum)


    Şu saatten sonra alınacak bir 4K TV'nin, güncel video kodlama standartları olan H266 ve AV1'e desteği önemli. Özellikle AV1'e. H266 bir lisans ücretine tabi olacak ama AV1 bedava olacak. AV1 gibi lisans gerektirmeyen bir çözücünün, yazılım güncellemesi yoluyla satışa çıkmış bir TV'ye sonradan entegre edilip edilemeyeceğini bilmiyorum.

    --- Burada kastettiğim şey, yazılımsal bazda işlemciye yük bindirerek izleme yöntemi değil, yani TV'deki işletim sistemi üzerine sizin kurduğunuz uygun bir oynatıcı programla izlemek değil. Kastettiğim şey, sonradan donanım bazında desteğin sağlanıp sağlanamayacağı, yani işlemciye ekstra yük bindirmeden AV1 izlenip izlenemeyeceği. Yazılım konusu çok karmaşık geliyor. Mümkün olsa bile, Philips bunu yapmayabilir de. AV1 izletebilen yeni bir model çıkarıp onu satmaya çalışabilirler de---


    2020'de çıkan TV'lerde sadece LG'lerde AV1 desteği var. Philips ve Samsung şimdilik seyirci kaldı.


    Sonuç olarak, Philips hem daha çok özelliğe sahip, hem de daha ucuz. Niye böyle diye sorgulamak gerekir.


    İnternetteki "görüntü kalitesi süper" yorumlarının gerçekçiliği şüpheli. Philips'in 32 inç bir TV'si için de muhteşem deniliyor mesela, o TV de en ucuz 1920x1080 TV modelidir. IPS paneldir üstelik. O TV'nin hiç de muhteşem olmadığını bizzat gördüm, öğrendim. Renk ayarlarıyla da, yazılımla da düzelmiyor, en iyi uydu alıcısını taksanız da olmuyor. Ekranda arasıra hayaletleşmeler, siyahların ekrandaki diğer renkleri baskılaması, beyazlarda parlamalar, yeşil tonun dengesizliği, hafif renk bulanıklığı gibi zayıflıklar var. Böyle şeyler 32 inçte biraz hoşgörülebilir ama salondaki büyük 4K TV'de karşınıza çıkarsa, çok da tahammül edilecek şeyler değil. Tabii beklentileri fazla olmayanlar için "süper" olabilir, orası ayrı.


    Görüntü kalitesi konusunda bu TV'yi de çok eleştirenler var. Amazon'da negatif yorumlar var.


    Bu Mediatek çipinin görüntü işleme performansını kestirebilmem zor. Çipin merkezi işlemcisi 4 çekirdekli Cortex-A53, grafik işlemcisi ise Mali G51. Bu ikilinin olduğu bir cihazı hiç kullanmadım. 4x Cortex-A53 ve Mali G31'li cihazın ise oldukça vasat görüntü ürettiğini bizzat gözlemledim. Burada panel VA tipte olduğu için, renk doygunluğu, renk kalitesi, görüş açısı ve tepki süresi gibi önemli konularda IPS'ye göre yetersiz kalacağını diyebilirim sadece.


    TV'nin uydu alıcısı ve işletim sistemine dair şikayetleri yersiz buluyorum.


    Dahili alıcıların tamamı yavaş kanal geçişlerine sahiptir. Piyasadaki tüm alıcılardan daha iyi görüntü verseler de yavaştırlar. Harici alıcı kullanmak gerekir.


    Saphi işletim sistemine kurabileceğiniz uygulama sayısı fazla değildir. Samsung'un Tizen'i, LG'nin webOS'una da öyle. Bu konularda şikayet edilmesi yersiz. Zaten en çok kullanılan Youtube ve Netflix yüklü geliyor hepsinde. Eğer uygulama sizin için çok önemliyse ya Android'li TV bakacaksınız ya da harici Android kutu alacaksınız.


    Bu TV'nin, özellikleri ve fiyatıyla ilgi çekse de, bilhassa görüntü kalitesi konusunda soru işaretleriyle dolu olduğu fikrindeyim. Keşke panelin tüm detaylarını bilebilsek.

    merhaba, detaylı açıklamanız için teşekkürler fikir verici açıklama, , şu anda 10 yılı geçti zamanın iyi bir tv siydi hd phlıps 32 inç kullanıyorum tabi artık ufak geliyor gerçi oda da ufak, kenarlarından çok belli olmasa da hafif çizgilerde belirdi panel arızası olduğunu öğrendim bu sebepten de yeni tv almam gerekiyor, 43pus 7805 alıcam, şu anda kullandığım phlıps tv de 4 adet hdm var birisi hdm side biri hdm arc diğer ikisi hdm giriş olarak geçiyor ve hdm arc olanda pıoneer vsx 921 avr bağlı tv de easy link ses bölümü var, ses sistemi var ses gayet güzel iyi, yeni tv lerde sanırım 3 adet hdm girişi bulunuyor pus 7805 modelde de 3 adet hdm var ve hepsi arc olarak geçiyor, şimdi yeni tv alınca anfi yi bu herhangi bir arc hdm bağlamam yeterli olacak mı ve yine easy link ses bölümü var mı tv de ? kandi uydu alıcısında kanal geçişleri biraz yavaşmış ama benim için önemli değil çünkü iyi denebilecek 4k uydu alıcısı var ve bir çok uydu ve 20 ye yakın 4k kanal var tv yi bu sebepten de almak istiyorum, şu anda eski phlıps tv de kullandığım ses sistemini de pus7805 de aynı şekilde hdm ile bağlayarak kullanabilirmiyim ? ayrıca 3 hdm girişi olduğundan 4 cihaz bağlamak istersem bu hdm çoklayıcılarla olur mu nasıl iyimidir çoklayıcılarda görüntü ?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan..

    Sagolum hocam 4.200den dustu 3.500e Suan fiyati iyi gibi duruyor

    merhaba, aldınız mı tv yi ? biraz önce n11 de n11/ve mağazası şeklinde satılıyordu 3.471 tl idi ama şimdi yok şu anda Satıcı: 

    Hepsiburada/GÜL GROUP 3,582 tl var, ben şunu merak ediyorum özellikle tv için örnek hepsiburada dan veya n11 gibi sitelerden alırken satıcı o sayfanın bir mağazası ürünü satıyor , şunu demek istiyorum mediamarkt yada vatan gibi direk mağaza satmıyor o sitenin mağazaları satıyor, tv yi örnek hepsiburad yada n11 den alırsan burada sorumlu onun mağazası oluyor sanırım yağni daha küçük bir yer sorumlu oluyor bu açıdan bir problem çıkar mı güvenip alınabilir mi ? n11 gibi hepsiburada gibi sitelerden tv alma konusunda güveniniz ne kadar ? bir defa mediamarkt sitesinde 3.500. tl ye düşmüştü şimdi 4,800 tl ye satıyor nasıl bu kadar arada uçurum oluyor





  • simsek59 kullanıcısına yanıt

    50inc magazadan almıstım hocam 43ü siteden bekledim indirim devam ederse magazadan alacaktım

    internetten nedense düzgün ürün yollamadıklarını bu yüzden indirim yapıp elden cıkardıklarını düsünüyorum

    saglam alıp kullanan var ise lafım yoktur

    zira 50inc konusuda bi kac arkadasın siparisi iptal edilmiş bilerek bu muhabbetleride cekmek istemedim acıkcası


    hepsiburadadan elektonik cihaz almam hocam n11i bilmiyorum tam..magazadan alma taraftarıyım

    olusabilcek sorunda firmanın tutumu sansınıza kalmıs alıp sorun yasamayanda var tamamen sans..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 3 Mart 2021; 20:47:3 >
  • PHILIPS 43PUS7805 YORUMLARI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan..

    50inc magazadan almıstım hocam 43ü siteden bekledim indirim devam ederse magazadan alacaktım

    internetten nedense düzgün ürün yollamadıklarını bu yüzden indirim yapıp elden cıkardıklarını düsünüyorum

    saglam alıp kullanan var ise lafım yoktur

    zira 50inc konusuda bi kac arkadasın siparisi iptal edilmiş bilerek bu muhabbetleride cekmek istemedim acıkcası


    hepsiburadadan elektonik cihaz almam hocam n11i bilmiyorum tam..magazadan alma taraftarıyım

    olusabilcek sorunda firmanın tutumu sansınıza kalmıs alıp sorun yasamayanda var tamamen sans..

    anladım 50 inç hayırlı olsun , ses sitemi bağlımı ses sitemi kullanıyorsanız hdm ile mi bağladınız ? 4k uydu yayını var mı yabancı kanallar sizde ? varsa 4k hdr kanallar nasıl karanlık bir görüntü var mı ? tv nin kendi uydu alıcısını mı kullanıyorsunuz ?





  • "Aydınlık bir panel değil" diye yazıp "Görüntü kalitesi için iyi seçim" yazan ironiciler olmuş.


    4K TV alacak olanlar mağazada deneyerek, görerek alsın. Forumdaki Ahmet Mehmet "marka bazında" sevdiği için değil.


    Bu TV'de sıkıntılar var ki bu kadar "çok özellikli" gözüken bir 4K TV en ucuza satılıyor. Vestel'in parasına satılıyor. Bu adamların bu işten kazancı olmak zorunda. Bir yerde zayıflık var ki bu kadar ucuz. Satış fiyatını üretim maliyetleri belirler.


    Kolay gelsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    "Aydınlık bir panel değil" diye yazıp "Görüntü kalitesi için iyi seçim" yazan ironiciler olmuş.


    4K TV alacak olanlar mağazada deneyerek, görerek alsın. Forumdaki Ahmet Mehmet "marka bazında" sevdiği için değil.


    Bu TV'de sıkıntılar var ki bu kadar "çok özellikli" gözüken bir 4K TV en ucuza satılıyor. Vestel'in parasına satılıyor. Bu adamların bu işten kazancı olmak zorunda. Bir yerde zayıflık var ki bu kadar ucuz. Satış fiyatını üretim maliyetleri belirler.


    Kolay gelsin.

    merhaba, tv yi test etmek için bence o tv ye bağlı uydu yayınları olmalı uyduda ki hd ve 4k yayın yapan kanalların yayını olmalı ki ona bakarak denenebilir bu durum hangi mağazada var ? mağazalarda genellikle milleti kandırmak için yüksek çözünürlüklü bir video koyuyorlar sürekli o dönüyor millette o görüntüye güvenip alıyor tv yi sonra gidiyor evde türksatı bağlıyor kanal görüntüsü kalitesi hüsran, siz bu 43pus7805 modeli mağaza da test ettiniz mi ? görüntü karanlık mı ?





  • ekran yansıtma nasıl oluyor acaba youtube harici

  • arkadaşlar bu tv ile xiaomi mi box s kullanan var mı? Herhangi bir sıkıntı çıkıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    "Aydınlık bir panel değil" diye yazıp "Görüntü kalitesi için iyi seçim" yazan ironiciler olmuş.


    4K TV alacak olanlar mağazada deneyerek, görerek alsın. Forumdaki Ahmet Mehmet "marka bazında" sevdiği için değil.


    Bu TV'de sıkıntılar var ki bu kadar "çok özellikli" gözüken bir 4K TV en ucuza satılıyor. Vestel'in parasına satılıyor. Bu adamların bu işten kazancı olmak zorunda. Bir yerde zayıflık var ki bu kadar ucuz. Satış fiyatını üretim maliyetleri belirler.


    Kolay gelsin.

    İyi gunler,"aydinlik bir panel degil sozu bana ait"ve bunun uzerinden "ironiciler" diye bir kelime kullanmissinizki ancak ironi yapilir,ironik bir durum denebilir boyle bir kelime yoktur.Sonra gorece bir kavramdir aydinlik olup olmama.Sonye gore daha az aydinlik evet.Samsung tu serisinden daha aydinlik veya lg.Sonucta giris seviyesi bir uretim.Hem uygun olacak hem turlu kabiliyetlere sahip hemde cok aydinlik bir panel var olacak .Boyle bir imkan yok.Degerlendirmede guclu ve zayif gordugum konular aciklanmistir.


    Kolay gelsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: simsek59

    merhaba, tv yi test etmek için bence o tv ye bağlı uydu yayınları olmalı uyduda ki hd ve 4k yayın yapan kanalların yayını olmalı ki ona bakarak denenebilir bu durum hangi mağazada var ? mağazalarda genellikle milleti kandırmak için yüksek çözünürlüklü bir video koyuyorlar sürekli o dönüyor millette o görüntüye güvenip alıyor tv yi sonra gidiyor evde türksatı bağlıyor kanal görüntüsü kalitesi hüsran, siz bu 43pus7805 modeli mağaza da test ettiniz mi ? görüntü karanlık mı ?



    Alıntıları Göster

    Uydu yayınından test edileceğini kim söyledi? Elinizde bir USB disk ile gidersiniz, diskin içine 4K HDR film koyarsınız, denersiniz.


    Zaten harici uydu alıcısı kullanılacağı için, TV'nin görüntü kalitesini ve performansını "dahili medya oynatıcısı" üzerinden denersiniz. Mikroişlemcilerin ve panelin kalitesi belli olacaktır. Bakarsınız yeterince aydınlık mı, judder'lı judder'sız mı...


    Ha benim 4K HDR filmim yok diyorsanız da, "O zaman niye 4K TV alıyorsunuz?" diye sorarlar insana PHILIPS 43PUS7805 YORUMLARI  Dünyada ciddi 4K uydu yayını yok, evlerde 4K bluray diskler ve oynatıcılar yok, Netflix 4K aboneliği yok, o zaman nedir bu 4K merakı demezler mi? Gereksiz. Tüketim çılgınlığı sadece. 4K demux-remux film koleksiyonu yapanlar var evet, ama onun için de terabaytlarca hard disk gerekiyor. Sonuçta ülkede bunla uğraşan 300-400 kişi zor bulunur.


    Bu konuda bana başka soru sorulmasın. Ben sadece TV'nin çipinden bahsettim ve de bu TV'nin 2020 üretimi 43 inç LG ve Samsung rakiplerine göre daha çok özelliğe sahipmiş gibi gözüktüğü halde, onlardan daha ucuza satılmasının şüphe uyandırdığını yazdım.


    Kolay gelsin.





  • Mrblar herkese. Forumda cok yeniyim:) rutbemden belli zaten. :)) bi sorum olcajk bilgi sahibi olan arkadqslara. Bi ev anfisi. Jvc Rx D201 . 7.1 kanal cikisli. Neden cok isinir? Hatta cikislarinda hic hopqrlor bagli olmadan bosta iken mesela vcr moduna aldik diyelim ve bunun input u bosta. Yani kaynak cihaz bagli degil. 0 dan 50 ye kadar olan volume u da 20-25 e cektik. 5 dakika bekledik. Sonuc : hop kasanin yan tarafi sol tarafi yani cikislarin oldugu yere yakin olan yerde bi iliklik ve icteki dahili fani sogutmak icin calismaya basliyor. Normal mi bu durum yani girisleri ve cikislari bosta iken bile yuk varmis gibi isinmasi??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tvyı aldıktan sonra internetinde kopma yasayan oldu mu?

    bir anda evdeki telefon pc internet kopar gider oldu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan..

    tvyı aldıktan sonra internetinde kopma yasayan oldu mu?

    bir anda evdeki telefon pc internet kopar gider oldu

    merhaba, tv yi aldığınızdan sonra evdeki sabit internetinizde mi kopma olmaya başladı diğer cihazlarla telefon gibi wi fi ye bağlandığınızda onlarda kopuyorsa bu sanırım sabit internetinizle ilgili bir durum birde modeme kablolu olarak bağlanmayı deneyin örnek tv yi kablolu bağlayın kopma olmuyorsa modemin wifi sinden kaynaklı olabilir, ama kopma oluyorsa internet sağlayıcınızla konuşmalısınız bence,

  • hafta içi modem değişin dedim bakalım insallah düzelir hocam

  • Arkadaşlar merhaba bu ürünü alma girişim maceramdan kısaca bahsedeceğim belki benim başıma gelen durum sizin başınıza gelmez.

    Ürünü AMAZON'dan kendi hediye indirimleriyle 3 taksitle sipariş ettim. Ürün 3 gün sonra kargodaydı bir hevesle almaya gittim ama ürünün AMAZON'nun gönderdiğine bin şahit gerekir. Kutusu yıpranmış, yırtık ve daha da önemlisi kullanılmış ( ya da iade ürün) . Aslında aynı ürünün yorumlar kısmında bu durumdan şikayetçi 2-3 kişi vardı ama buna rağmen sipariş geçtiydim olmaz öyle şey diye inanmak istedim ama bildiğin dımdızlak hiç koruma olmadan gönderilmişti ürün. Normalde bir defter silgisi bile alsanız kutulama yapan, biraz fazla fiyat olsun ama AMAZON olsun diye her yerde övdüğüm sitenin bu davranışı dillere destan müşteri hizmetleri diyaloğu ile kamera şakası yolunda ilerliyordu resmen benim için. Müşteri hizmetleri sıfır ve orjinal ürün haricinde satmadıklarını, istemem halinde ürünü iade edebileceğimi ve ücret iadesini yapabileceklerini matah bir şey gibi anlatıyordu. Sanki lütufta bulunuyorlar.

    Böyle bir durumda ürünü alın bana yenisini gönderin diyorum olmaz yeniden sipariş geçin 300 tl fazla ödeyin alın sonra biz size geri iade ederiz deniyor sanki üstün bir hizmet sunuyorcasına.

    Şimdi bankaya iade edilen paramda 3 taksit şekilde bana ödenecek. Beklemem gerekecek boşuna. Bu arada siz ne kadar mağdur durumda bırakılsanız da yaptıkları en muazzam hizmet özür dilemek oluyor. Evet evet haklısınız mağdursunuz ee ne yapılacak diyorum, var mı bir çözüm öneriniz ? Karşı taraf ancak özür diliyor, çözümden uzak genel geçer sözler vs. Daha yetkili bir kişi tarafından durumun değerlendirmesi için şikayette bulundum sözde 48 saat içinde döneceklermiş. Eğer dönüş olurda bu durumu çözebilirlerse (ki halledilmeyecek bir şey değil yenisini göndermek) o zaman benim ve ev halkının AMAZON'a bakışı belki tekrar olumluya dönebilir. Olumlu bir durum olursa buraya dönüş olarak mesaj bırakırım.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.