Şimdi Ara

PHILIPS 43PUS7805 YORUMLARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
10.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ürünü alalı daha 2 ay olmadı ancak kendi kendine kapanıp açılma sorunu var. Herhangi bir şeyden mi kaynaklanıyor acaba sorun? Bir bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    Bu TV'yi deneme şansım oldu ve beni şaşırtmadı.


    Bu fiyata satılan 4K-Dolby Vision-Dolby Atmos-10 bit panelli TV'nin bir yerinde mutlaka sıkıntı vardır diyordum zaten.


    Broadcom işlemcili çok iyi bir HD uydu alıcısıyla uydu yayınlarını, bir USB diskten de çeşitli HD ve 4K videolar denedim. HD görüntüleri Sony HD TV'dekilerle kıyasladım.


    Philips 32 inç HD TV'deki sorunlar bu 4K TV'de de var. Siyah, beyaz ve yeşil, aşırı baskın.


    Yani sahnede;


    • siyah renkli kıyafet, eşya, vs falan fazlaysa, sahne çok karanlık (detaylar gözükmüyor)


    • beyaz renkler fazlaysa, çok parlak (detaylar yine gözükmüyor). Beyazlar aşırı parlıyor, göz yoruyor.


    • yeşil fazlaysa da her yere yeşil yayılıyor. Mesela bir adamın üstünde yeşil bir ceket var ya da arkasında ağaç var, adama yakın çekim sahnede adamın saçı ve yüzü de yeşilimsi gözüküyor.


    Renklerin eşit dağıldığı sahnelerde sorun olmuyor ama her sahnede öyle denge olması mümkün değil.


    İyi ki o "ghosting" denilen, ekranda uzun süre sabit olan bazı yazıların, kanal değiştirdikten sonra ekranda izinin kalması problemi yok. Philips 32 inç HD TV'de o problem var.


    Siyah-beyaz-yeşil dengesizliğini düzeltmek için, bütün görüntü ayarlarını kurcaladım, olmadı.


    Sony'nin görüntüsü temiz, Philips'in görüntüsü ise dumanlı, puslu, siyah, karanlık. Bu dumanlı görüntüyü dağıtmak için dinamik kontrastı açınca da, siyahlık gidiyor ama bu sefer diğer renkler bozuluyor.


    Ambilight'ın da bu zayıflığın üstünü örtmeye çalışan, bir oyuncak, göz boyama olduğunu düşünüyorum. TV'nin arkasından ışık şovları yerine, panel renkleri düzgün ayarlanmalıydı.


    TV'nin diğer kötü yanları:


    • Dolby True HD (THD) ve LPCM sesler oynatılamıyor. TV'deki işletim sistemi Saphi olduğu için, KODI kurma şansı yok. Harici bir Android medya oynatıcı cihaz bağlayıp, o cihaza KODI kurarak izlerseniz, TrueHD sesleri duyabiliyorsunuz elbette... Bu TV'de THD seslerin neden oynatılamadığını bir türlü anlamadım. THD seslerin yanında bir de AC3 ses olur çünkü, yani THD+AC3 şeklinde iki akış birlikte iletilir, böylece tüm cihazlarla uyum sağlanır, cihaz AC3'ü seçip oynatsın istenir. Test ettiğim videoların hepsini MediaInfo ve MKVToolNix ile kontrol ediyorum, hepsinde THD+AC3 olduğu raporlanıyor. Ama Philips TV nedense bu THD+AC3'ün AC3'ünü seçip oynatamıyor. DTS cephesinde bir sorun yok. Tek eksiklik Dolby True HD.


    • Televizyon Dolby Atmos destekli ama Atmos'un ayrı bir ses kodlaması olmadığını hatırlatmak istiyorum. Atmos, ya EAC3 ya da THD kodlanmış ses akışında taşınan, ekstra bir ses özelliği. THD çözemeyen bu TV'nin Atmos desteği de sadece EAC3 içindeki Atmos'lar için geçerli oluyor. Atmos'lu EAC3 sesleri de sadece Netflix gibi internet yayıncıları kullanıyor. 4K film disklerinde ise EAC3 Atmos değil, THD Atmos var.


    • Dahili uydu alıcısında kanal sıralamak tam bir eziyet. Kanallar tek tek sürüklenebiliyor. 100 liralık uydu alıcısında bile grup halinde taşıma özelliği varken, bu TV'de yok... Sony'nin kendi Channel Editor programı vardır ve sorunsuz çalışır. TV'nin kanal listesini USB'ye atıp, bilgisayarda kolayca düzenleyip TV'ye geri yüklersiniz. Philips zahmet edip de öyle bir program sunmamış. Başkalarının yaptığı Philips Channel Editor ise sadece eski modellerde çalışıyor, 2020 model bu TV'de iş görmedi.


    • Kumandası kötü tasarımlı. Tuşlar rastgele dizilmiş.



    İnternette yalan-yanlış yorumlar gördüm:


    "TV smart değil, boşuna almayın" denilmiş... "Smart" demek, işletim sistemi çalışan TV demektir. Smart olması için ille de Android olması şart değildir. Bu TV'deki işletim sistemi Saphi'dir. Saphi işletim sistemine uyumlu fazla uygulama yoktur. Samsung'lardaki Tizen, LG'lerdeki WebOS için de öyle. Bu TV'de Netflix, Amazon, Youtube, BluTV, Filmbox gibi sayılı uygulamalar var sadece.


    "VA panel olmaması iyi" denilmiş... Halbuki MVA panel olup bu da bir VA'dır.


    -----------------------------------------------------------------------------------------------


    Bu TV'de eğer Dolby Vision HDR'li içerik izleyecekseniz, görüntü iyi güzel. Ama diğerleri iyi değil.


    Vision HDR'li videolar da Vision destekli bir Sony 4K TV'de bundan kat kat iyi çıkar eminim!


    HD çözünürlüktekiler, hele hele SD çözünürlüktekiler kötü. Karanlık sahneler veya siyah ağırlıklı gündüz sahnelerde görüntü normalin üstünde kararıyor. Siyahlığı azaltmak için gamayı -4'e indirmek de faydasız.


    Beyaz parlamasını dizginleyebilmek için arka ışık kontrastını 100'e çok yaklaştırmamak gerekiyor, onu düşük tutunca da bu sefer ekranın genel parlaklığı yetersiz kalıyor. Sony'de arka ışık maksimumda ve beyaz parlaması yok. Panel kaliteleri arasında uçurum var.


    Dinamik kontrast veya kontrast modundan birisi aktif ise, siyah noktalarda karelenmeler ve karıncalamalar oluşuyor. Bu iki özelliği kesinlikle kullanmayın. 43 inçte bile bu kadar rahatsız edici oluyorken, 55 inç ve üstü kullananları düşünemiyorum.


    HD uydu alıcısı için, arka ışık kontrastı 85, video kontrastı 100, gama -4, dinamik kontrast kapalı, kontrast modu kapalı, parlaklık 60, renk 50, keskinlik 5 şeklindeki ayarlardan daha iyisi olmuyor.


    eklemeler yapıldı

    merhaba , öncellikle yazdığınız değerli bilgiler için teşekkürler, bu tv yi alalı yaklaşık 3 ay dan fazla oldu , kullandığım harici uydu alıcısı var zero4k marka , bende bir çok uydu yayını var ve 20 ye yakın 4k kanal var , 4k kanallar içinde 4k hdr yayın yapan kanallarda kanala gelince hdr sinyali alıyor ve görüntü biraz karanlık oluyor , tv nin bir çok görüntü ayarını denedim 4k hdr kanallarda karanlık görüntü biraz daha aydınlık oluyor ama bu seferde kırmızı renk çok artıyor, bu 4k hdr kanallarda ki renk durumu ve karanlık görüntüyü düzeltme imkanı yok mu siz de 4k hdr yayın varsa renk ayarı nasıl yaptığınız değerler nasıl olmalı ?





  • tv ye bağlı 4k uydu alıcısı var kullanıyorum problem yok ama eski kullandığım hd uydu alıcısını bağladım aynı hdm kabloya görüntü var fakat ses yok eski uydu alıcısında usb ye yaptığım kayıtlar vardı onları izlemek için gerekli fakat ses gelmiyor, tv den ses ayarlarına baktım kurcaladım bi türlü ses gelmiyor uydu alıcısını eski bir phılıps tv ye takıyorum ses geliyor ama bu 43 pus 7805 phılıps model tv ye bağlayınca ses gelmiyor , neden olabilir bilgisi olan var mı ?

  • Bu Tv'den almayı düşünüyorum panel VMA panel ama aydınlatma LED yazıyor her yerde

    Başka bi açıklama yok

    EDGE LED mi? Direct LED mi? yoksa bunların dışında düz LED diye ayrı bir çeşit mi var?

    Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

    Birde TV+ Saphi işletim sisteminde yoktu geldi mi APP Markete?

  • çağrışş Ç kullanıcısına yanıt

    sorununuz düzeldi mi. ben de yarın bu tv den alıcam da. neden kaynaklanıyormuş?

  • Salondaki 32 inç Philips marka televizyonumuz bozuldu. Servise göndermiştik daha önce şimdi göndermeye gerek yok. 600 TL masraf biçtiler. Onun için Philips almaya da korkuyorum. Sizce alsam sıkıntı olur mu gene ? Ambilight özelliği iyi onun için istiyorum. Salonda güzel gözükür. Odamda Sony Bravia W805C vardı 43 inç. Salona taşıdık onu. Bu fiyatlara Sony televizyon bulsam alırdım hemen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhabalar,

    iki yıldır bu tv yi kullanıyorum ancak iyice can sıkıcı olmaya başladı.

    blue tv prime tv gibi uygulamalarda aşırı kasıyor. ve sürekli donma yaşıyorum. fişi tak çıkar yapmak zorunda kalıyorum sürekli.

    bunlara çözüm üretilebildi mi?

    servis etkili müdahale yapabiliyor mu? yok yere servisle vakit kaybedip sinirlenmek istemiyorum :)

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.