Şimdi Ara

Philips 55PUS8602 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.042
Cevap
25
Favori
83.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hafta sonu vatanda inceledim. Yanında 9002 vardı. 8602 qled samsung panel, 9002 oled lg panel.
    Oledle arasında bariz fark vardı. Gerçi aynı görüntüler dönmüyordu ama ekran canlılığı, farklı açılardan izlenebilme oledde muhteşem.
    Oledin yanında insanın diğerine bakası gelmiyor. Samsung qledi öve öve bitiremiyor ama oledin yanına dahi yaklaşamaz.
    Asıl mesele şu: 8602: 4500₺ 9002:8000₺ oled için bu fiyat farkı değer mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhappyb

    aynı fiyat bandında (göreceli olarak) 3 tv.
    sony ile kıyaslama yapabilirseniz elimizdeki veriler daha da kıymetli olur


    Bugün 1 saati aşkın Teknosa Cevahir’de testler yaptım , İstanbul’daki belkide en iyi en ilgili teknosadır.Yeri gelmişken Philips yetkilisi sertan beye çok teşekkür ederim 1 saat ilgilendi bizimle.



    Elimdeki 2 tb hdd ile 4K videoları test ettim.

    Resim ayarını standart seçtim.kontrast ve parlaklık ayarlarını biraz açtım.



    Philips android TEM’in arayüzü pek hoşuma gitmedi.Akıcılığı fena değil.Video oynatıcısı pek başarılı değil , ileri geri sarmak ergonomik değil.Ayarlar da çok kapsamlı gelmedi bana.



    Hemen yanında 9002 vardı oled tv.Arayüz zaten aynı ama tabii siyah kontrastı be renk doygunluğu baya fark var.

    Fiyat farkı da 3 bin tl.



    Ben özellikle renk paleti olan Ve gece çekimi olan videoları karşılaştırdım. Sertan beyle tekrar tekrar baktık .



    Kendisi çok bilgili ancak marka fanatikliği yapmadı diyebilirim.

    8602 tvye ilgi olduğu aşikar ama etrafta gezen sıradan insanlar tv hakkımda pek bilgi sahibi değiller.



    Öncelikle belirteyim elimdeki Videolar sdr olduğundan hdr testi yapamadım.



    Renk doygunluğu konusunda bence 8602 tatminkar, kontrast ve keskinlik de yeterli. Siyah kontrastı bence gayet yeterli hemen altta ips panel 7502 var aralarında resmen dağlarca fark var.



    8602 ile 9002 ti kıyaslarsak işlemci hızı arayüzde pek fark Yok , siyah kontrastı isteyen Barcelona gece çekimleri içeren 4K videoyu açtığımda va panel olan 8602 de detayların daha rahat seçildiğini ancak 9002 de de daha parlak be göze hoş gelen bir görüntü olduğunu söyleyebilirim.



    İlk planda hemen hemen herkesin 9002 deki görüntüyü daha çok beğeneceiğinden Eminim.Ancak tekrar tekrar izlediğimizde karanlık sahnelerde detayların 9002 de kaybolduğunu fark ettik , va panel bu konuda daha avantajlı .insanların giysilerindeki detaylar siyah tabeladaki harflerin arasındaki renk farklılıkları sokak lambası arka planında gölgede kalan ağaç yaprakları 8602 de daha iyi seçilebiliyor. Bu tamamen va panelin bir avantajı ancak renk doygunluğu ve siyah kontrastı 9002 ye göre bir tık düşük.



    İzleyip hangisi size hitap ediyor karar vermelisiniz.



    Gelelim sıradan tv yayınına.teknosada standart ATV yayını sanırım 720p flashbellekte çoğu tvde var. İki tv arasında ATV yayını izlediğimde 8602 nin aktörün saçları arasındaki detayları siyah koltuğun karanlıkta kalan kıvrımlarını daha iyi gösterdiğini fark ettik.yani 9002 bana fazla fark geldi belki kontrast oranları ile oynanabilir ancak iki Tvnin ayarlarının benzer olduğunu söyleyebilirim.



    Standart yayını izleyince Philips oled tvye o kadar para verilmez diye düşündüm açıkçası hele hele ağırlıklı olarak tv yayını izleyecekseniz.



    Gel gelelim Sony kıyaslamasına.Sony tvlerdeki demo yazılımı hddyi görmemek için baya inat etti neyse sonunda başardık.



    4K Barcelona videosunu Sony x9305 te test ettim ayarlarını kurcalama imkanım olmadı direk takıp açtık vr aman yarabbi ancak bu kadar fark olabilir.



    Renklerin doğallığı sanki dslr foto ile çekilmiş slaytlara bakıyorum hissi verdi. Görüntülerde hiçbir abartı olmadan doğal olması gerektiği gibi bir ton sunuyordu sony.renk doygunluğu sanki biraz düşüktü Sony de ama ayarlarından olabilir.



    Gece çekimlerine geldiğimizde resmen apışıp kaldım , 8602 de zar zor seçtiğim detaylar gölgedeki ağaç yaprakları tabela harfleri insanların giysileri o kadar net ve açık seçiliyordu ki sanki bir anda hdr moda geçmiş gibi hissettim ve o an anladım Sony panelin ne kadar üstün olduğunu.



    Hemen yan tarafta Sony x9005 e ise ATV yayınını taktık , görüntüler çok daha doğal detaylar çok daha açık hale geldi en ideal görüntüydü diyebilirim.



    X9005 ile 9305 arasında çok fark beklemediğinden 4K testini yapmadım.



    Son bir rica ile Sony a1olede taktım hddyi, aynı karanlık sahneler bu sefer daha doygun daha net ve keskin görünüyordu ancak va panele göre yine oledte siyah alanlarda detay kaybı yaşanıyordu 9002 deki kadar olmasa da.



    Diyeceğim odur ki ben ambilight sevdasına Philips oled almayı düşünürken artık tamamen vazgeçtim.philips 8602 hakkında fikirlerim ise olumlu , ancak bu biraz da fiyatından ötürü. Mesela bu tv 6bin tl olsa alınmaz.ama 4500 TL’ye bulursanız kaçırmayın hele ki ambilight seviyorsanız.



    Panel kalitesine önem verenler mutlaka Sony evlere baksın arada muazzam kalite farkı var.



    Son olarak yarın fırsat bulursam lg oled b7 ile bu testleri yapacağım.lg de beni cezbeden ise arayüz ve yazılımı.



    Webos gerçekten android tvye göre çok üstün çok daha rahat.

    Ancak lg alacaksanız oled almak zorundasınız o kadar para verecekseniz bence c8 beklemekte fayda var.c8 ve üstü segmentteki yapay zeka ve Google asistant öyle güzel harmanlanmış ki , mesela Philips ve Sony 2018 tvlerinde de Google asistant var ama kg’nin yapabildiklerini sunmuyorlar.



    YouTube da biraz bakın sunumlara , lg muazzam bir kullanıcı deneyimi sunuyor.



    Tüm bu sebeplerden ötürü lg b7 ile yapacağım testlere göre ya lg de karar kılacağım ki lg alıcam olursam c8 i beklerim.



    Lg beni tatmin etmezse Sony 9005 bence kafidir biraz indirim kollamak şart ama..



    Şimdilik yazacaklarım bu kadar , 8602 başarılı bir tv alanlar bu fiyata pişman olmayacaktır ama görüntü kalitesi 4K Videolar için Sony’de daha iyi , tv yayınlarında sony biraz daha doğal görüntü veriyor ikisinin de arayüzü kötü yapacak birşey Yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • frostburn F kullanıcısına yanıt
    Üstad ayrıntılı paylaşımınız için teşekkür ederim, elinize sağlık. Bende şu an çok beğenerek kullandığım tv yi sizin test yaptığınız mağazan almıştım. Artık bu elimdeki gibi tv ler üretmiyorlar maalesef. Philips 46pfl9705 orjinal panel hızı 200hz fald panel, sonsuz kontras oranı var, o zamanlar bu paneli sharp tan alıyordu Philips ve Sony.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada önemli Edit : 9305 ile 9005 arasında önemli bir fark var o sa x1 işlemcinin en son güncel versiyonu Extreme bulunuyor 9305 te. Bu da potansiyel olarak Dolby vision güncellemesi alacağı anlamına geliyor .Ancak arada 2bin tl fiyat farkı var.



    9305 alınacağına yeni çıkan x1 Extreme işlemcisi olan xf9005 tercih edilebilir o da yine 7500 lira.



    Bence 5bine xe9005 bulursanız affetmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frostburn F kullanıcısına yanıt
    artık konu baya bir amacı dışına çıktı ve bu fiyat bandındaki ürünleri iyisi ve kötüsü ile inceleme başlığı oldu.sıfır bilgi ve düşünce ile tv almak isteyenlerin baktıgı anda marka fanatizmi olmadan bilgi sahibi olabilecegi bir yazı dizisi oldu. emegi gecen herkeze teşekkürler.

    Samsung mu9000 gördünüzmü bu geziniz sırasında göz ucu ile bile olsa?

    bu arada; 5000tl ye sony xe9005 bulursanız ve görürseniz lütfen paylaşırmısınız? affetmeyelim o fiyatlara...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhappyb

    artık konu baya bir amacı dışına çıktı ve bu fiyat bandındaki ürünleri iyisi ve kötüsü ile inceleme başlığı oldu.sıfır bilgi ve düşünce ile tv almak isteyenlerin baktıgı anda marka fanatizmi olmadan bilgi sahibi olabilecegi bir yazı dizisi oldu. emegi gecen herkeze teşekkürler.

    Samsung mu9000 gördünüzmü bu geziniz sırasında göz ucu ile bile olsa?

    bu arada; 5000tl ye sony xe9005 bulursanız ve görürseniz lütfen paylaşırmısınız? affetmeyelim o fiyatlara...

    görürsem elbet paylaşırım.

    mu9000 ve 8000 serisi tvlere aynı teknosada daha önce bakmıştım bana kontrastı ve pastel renkleri abartılı kullanıyor gibi gelmişti , tipik renklerde patlama yapan samsung.Doğal renklere tav olan biri olarak bana samsung çok hoş gelmedi bu modellerde.

    HDMİ bağlantılarının ayrı bir kutu ile yapılması akıllıca , ayrıca kumandası çok hoş ama tizen arayüzünü kullanmadım genelde sıkıntılı diyorlar.

    yine de android arayüzünden bir tık daha kullanışlıdır diye düşünüyorum.yalnız google play erişimi var mı bilmiyorum.

    tv panel özellikleri olarak üzmeyeceğini düşünüyorum , bence tamamen zevk meselesi.Bazı insanlar bu abartılı renkleri sevebiliyor .4k videolarda daha güzel görünüyor kimine göre.ama aynı atv videosunu samsung'ta da açmıştık.yine siyahlar abartılı koyu idi.




  • Ambilight özelliği olan iyi bir tv arıyordum.
    Tesadüf üzeri buradayım. Ama okuduklarım/gördüklerim/incelediklerim çok hoşuma gitti.
    Mağazada da görüp deneyip beğenirsem almayı düşünüyorum.

    Ancak iki konu var,
    1- Daha önce de sorulmuş ama, Digiturk Play vb. uygulama kurulumuna izin veriliyor mu?
    2- Resmi sitesindeki yorumlarda mkv oynatamadığını yazmış birisi:https://www.philips.com.tr/c-p/55PUS8602_12/8600-series-guecuenue-android-tvden-alan-3-tarafli-ambilight-ve-p5-perfect-goeruentue-motoruna-sahip-4k-quantum-dot-led-tv/yorum-ve-oduller
    Valla bu zamanda mkv oynatamayan bir tv ise çok şey kaybeder. Doğru ise çok şaşırırım valla.

    Yorum alabilir miyim?

    Teşekkürler.

    not: Philips Hue satın alacağım kısa zamanda, onunla uyumu sayesinde bu tv yi tercih edeceğim gibi. Her iki soruma da olumlu yanıt alırsam elbette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savatager -- 30 Mart 2018; 11:42:15 >




  • savatager S kullanıcısına yanıt
    Bende ki 1-2 10bit HDR X265 filmde zaman zaman bocaladğını gördüm. Yukarıda yazmıştım bir daha yazayım. Bende PC de ryzen 7 1700, 16 GB ddr ram var.

    Bu pc de yukarda değiğim filmi açtığımda player işlemciye tek başına %20 yük bindiriyor,ayrıca 2GB a yakın ram e yükleniyor. Sonuçta aldığımız hiçbir tv de pc kadar donanım yok malesef.

    Ama x264 lerde, hatta birçok x265 te sorun olmadı.


    Digiturk muhabbetine gelirsek apk bulup harici olarak kurabilme ihtimali vardı, android aynı android sadece TV deyip marketi kısıtlamışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 30 Mart 2018; 13:40:22 >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Dahili Türksat uydu yayınından TRT 4K, Kartlı(Modüllü) Teledünya yayını üzerinden 4K yayınlarını ve HDMI bağlantısıyla Digiturk 4K yayınlarını aynı anda izlemek istiyorum. Bunun için Philips'in bu modeli gerekli donanımlara sahip midir? Resmi web sayfasında HEVC desteğinin karşısını boş bırakmışlar, bu yüzden size danışmak istedim.

    Şimdiden teşekkürler..
  • ege1903 E kullanıcısına yanıt
    Dahili uydu alıcısından TRT 4K izleyebiliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frostburn


    quote:

    Orijinalden alıntı: dhappyb

    aynı fiyat bandında (göreceli olarak) 3 tv.
    sony ile kıyaslama yapabilirseniz elimizdeki veriler daha da kıymetli olur


    Bugün 1 saati aşkın Teknosa Cevahir’de testler yaptım , İstanbul’daki belkide en iyi en ilgili teknosadır.Yeri gelmişken Philips yetkilisi sertan beye çok teşekkür ederim 1 saat ilgilendi bizimle.



    Elimdeki 2 tb hdd ile 4K videoları test ettim.

    Resim ayarını standart seçtim.kontrast ve parlaklık ayarlarını biraz açtım.



    Philips android TEM’in arayüzü pek hoşuma gitmedi.Akıcılığı fena değil.Video oynatıcısı pek başarılı değil , ileri geri sarmak ergonomik değil.Ayarlar da çok kapsamlı gelmedi bana.



    Hemen yanında 9002 vardı oled tv.Arayüz zaten aynı ama tabii siyah kontrastı be renk doygunluğu baya fark var.

    Fiyat farkı da 3 bin tl.



    Ben özellikle renk paleti olan Ve gece çekimi olan videoları karşılaştırdım. Sertan beyle tekrar tekrar baktık .



    Kendisi çok bilgili ancak marka fanatikliği yapmadı diyebilirim.

    8602 tvye ilgi olduğu aşikar ama etrafta gezen sıradan insanlar tv hakkımda pek bilgi sahibi değiller.



    Öncelikle belirteyim elimdeki Videolar sdr olduğundan hdr testi yapamadım.



    Renk doygunluğu konusunda bence 8602 tatminkar, kontrast ve keskinlik de yeterli. Siyah kontrastı bence gayet yeterli hemen altta ips panel 7502 var aralarında resmen dağlarca fark var.



    8602 ile 9002 ti kıyaslarsak işlemci hızı arayüzde pek fark Yok , siyah kontrastı isteyen Barcelona gece çekimleri içeren 4K videoyu açtığımda va panel olan 8602 de detayların daha rahat seçildiğini ancak 9002 de de daha parlak be göze hoş gelen bir görüntü olduğunu söyleyebilirim.



    İlk planda hemen hemen herkesin 9002 deki görüntüyü daha çok beğeneceiğinden Eminim.Ancak tekrar tekrar izlediğimizde karanlık sahnelerde detayların 9002 de kaybolduğunu fark ettik , va panel bu konuda daha avantajlı .insanların giysilerindeki detaylar siyah tabeladaki harflerin arasındaki renk farklılıkları sokak lambası arka planında gölgede kalan ağaç yaprakları 8602 de daha iyi seçilebiliyor. Bu tamamen va panelin bir avantajı ancak renk doygunluğu ve siyah kontrastı 9002 ye göre bir tık düşük.



    İzleyip hangisi size hitap ediyor karar vermelisiniz.



    Gelelim sıradan tv yayınına.teknosada standart ATV yayını sanırım 720p flashbellekte çoğu tvde var. İki tv arasında ATV yayını izlediğimde 8602 nin aktörün saçları arasındaki detayları siyah koltuğun karanlıkta kalan kıvrımlarını daha iyi gösterdiğini fark ettik.yani 9002 bana fazla fark geldi belki kontrast oranları ile oynanabilir ancak iki Tvnin ayarlarının benzer olduğunu söyleyebilirim.



    Standart yayını izleyince Philips oled tvye o kadar para verilmez diye düşündüm açıkçası hele hele ağırlıklı olarak tv yayını izleyecekseniz.



    Gel gelelim Sony kıyaslamasına.Sony tvlerdeki demo yazılımı hddyi görmemek için baya inat etti neyse sonunda başardık.



    4K Barcelona videosunu Sony x9305 te test ettim ayarlarını kurcalama imkanım olmadı direk takıp açtık vr aman yarabbi ancak bu kadar fark olabilir.



    Renklerin doğallığı sanki dslr foto ile çekilmiş slaytlara bakıyorum hissi verdi. Görüntülerde hiçbir abartı olmadan doğal olması gerektiği gibi bir ton sunuyordu sony.renk doygunluğu sanki biraz düşüktü Sony de ama ayarlarından olabilir.



    Gece çekimlerine geldiğimizde resmen apışıp kaldım , 8602 de zar zor seçtiğim detaylar gölgedeki ağaç yaprakları tabela harfleri insanların giysileri o kadar net ve açık seçiliyordu ki sanki bir anda hdr moda geçmiş gibi hissettim ve o an anladım Sony panelin ne kadar üstün olduğunu.



    Hemen yan tarafta Sony x9005 e ise ATV yayınını taktık , görüntüler çok daha doğal detaylar çok daha açık hale geldi en ideal görüntüydü diyebilirim.



    X9005 ile 9305 arasında çok fark beklemediğinden 4K testini yapmadım.



    Son bir rica ile Sony a1olede taktım hddyi, aynı karanlık sahneler bu sefer daha doygun daha net ve keskin görünüyordu ancak va panele göre yine oledte siyah alanlarda detay kaybı yaşanıyordu 9002 deki kadar olmasa da.



    Diyeceğim odur ki ben ambilight sevdasına Philips oled almayı düşünürken artık tamamen vazgeçtim.philips 8602 hakkında fikirlerim ise olumlu , ancak bu biraz da fiyatından ötürü. Mesela bu tv 6bin tl olsa alınmaz.ama 4500 TL’ye bulursanız kaçırmayın hele ki ambilight seviyorsanız.



    Panel kalitesine önem verenler mutlaka Sony evlere baksın arada muazzam kalite farkı var.



    Son olarak yarın fırsat bulursam lg oled b7 ile bu testleri yapacağım.lg de beni cezbeden ise arayüz ve yazılımı.



    Webos gerçekten android tvye göre çok üstün çok daha rahat.

    Ancak lg alacaksanız oled almak zorundasınız o kadar para verecekseniz bence c8 beklemekte fayda var.c8 ve üstü segmentteki yapay zeka ve Google asistant öyle güzel harmanlanmış ki , mesela Philips ve Sony 2018 tvlerinde de Google asistant var ama kg’nin yapabildiklerini sunmuyorlar.



    YouTube da biraz bakın sunumlara , lg muazzam bir kullanıcı deneyimi sunuyor.



    Tüm bu sebeplerden ötürü lg b7 ile yapacağım testlere göre ya lg de karar kılacağım ki lg alıcam olursam c8 i beklerim.



    Lg beni tatmin etmezse Sony 9005 bence kafidir biraz indirim kollamak şart ama..



    Şimdilik yazacaklarım bu kadar , 8602 başarılı bir tv alanlar bu fiyata pişman olmayacaktır ama görüntü kalitesi 4K Videolar için Sony’de daha iyi , tv yayınlarında sony biraz daha doğal görüntü veriyor ikisinin de arayüzü kötü yapacak birşey Yok.





    ben TV'yi kullanıyorum, çok fazla inceleme deneyimim yok fakat dediklerine katılıyorum, 4500/4750 bandında alınabilecek en iyi TV'lerden birisi. Sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte. Bu arada ben TV'ye mağazadan VLC Player yükledim ve 0 sorunla 2 adet x264 ve 2 adet x265 filmi izledim, kendi playeri görüntüde değil ama seste takılma yaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün son kez gittim teknosaya



    Elimde hdr video yoktu geçen sefer 4k60hz hdr videolardan özenle seçip yanımda götürdüm bir de intouchables filminin ilk 3 dakikasını kesip attım flashbelleğe 720p video karanlık sahne ve Işık’ların test edilebileceği zor bir video.



    8602 bu sefer çok daha iyi performans gösterdi.detaylar renk doygunluğu hoşuma gitti.



    Aynı videoları 9002 oled tvye taktım ancak bana oled tvsi başarılı gelmedi philipsin. Koyu sahnelerde gerçekten detay kaybı çok fazla 9002 nin aşırı kontrast rahatsız edici hale geliyor.philips 9002 tavsiye etmiyorum alacaksanız 803 oled tvnin gelmesini bekleyin.



    Hem 8602 hem de 9002 medya oynatıcısı çok kötü baya takılmalar oldu Videolar oynatılırken.



    Sonra lgc7 test ettim , çok akıcı bir deneyimdi videolarda hem detay hem kontrast çok daha iyiydi Philipse göre.gerçekten çok üstün lg zaten arada nitt farkı da var.



    Yine de lg oled tvde de karanlık sahnelerde hafif bir detay kaybı oluyor ama rahatsız edici düzeyde değil.



    Ve gelelim son teste Sony a1e oled tvyi de test etmeden bırakmazdım tabii.



    Sony gerçekten bu işin piri , detaylarda kayıp sorunu minimuma indirgenmiş , renklerin tonu gerçekten çok daha doğal o suni renk patlamaları Sony de olmuyor ama lg ile arasında nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı var . Buna değer mi tartışılır.



    Sony ve lgde takılma yaşamadım.



    Özetle fiyat performans olarak 8602 ideal görünüyor ama tvnin kendi arayüzü pek başarılı değil.



    9002 oledten uzak durun ve 2018 Philips oled serisinin gelmesini bekleyin.



    Lgc7 Sony a1 in bir tık gerisinde ama webos android tvye göre daha üstün.her ikisinde de Dolby vision mevcut.



    Sony a1 için 10000 liraya çıkacağıma vaktim varsa c8 beklerim ama Sony sizi asla üzmez.



    Lgc7 şu an b7 den daha uygun b7 yerine tercih etmek mantıklı olacaktır .



    8602 eğer bütçeniz yetmiyorsa yada HD’mi 2.1 çıkmasını bekleyeyim bütçemi hemen bitirmeyeyim diye düşünüyorsanız alınabilecek bir cihaz.



    Gelecek ay ben de ya 8602 alacağım yada bir karar vereceğim.LG C8 gelecek mi muamma Sony a8f ve a1e diğer alternatifler .



    Benim gibi kafası karışık olanlara umarım faydası olur.



    4kmedia sitesinden hdr video indirip yanınızda götürebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende dün bu tv yi öncelikli olarak denedim, istediğim sonuçları alamadım. Herşeyden önce tv de renk sorunu var gibi beyazı sarımsı gösteriyor. Bunu iki ayrı mağazada deneyimledim. Tv nin smart arayüzü çok kötü, banding testinde ve dse testinde pek başarılı olamadı. Ekranı dörde ayırırsak x ve y hattı gibi, sağ alt 1/4 lük kısımda kirlilik vardı. HD ve 1080p performansı vasat 4k ise idare eder geldi bana. Bundan başka mu9000 , Sony 9005 de denedim, onlarda kötünün iyisi sayılır. Bir tek sony A1 oled ile LG C7 yi beğendik onlarda da 65 inch hoşumuza gitti, bakalım çok acelemiz yok 2018 tv lerde gelsin ona göre bakacağız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8602 de kullanılan qled panel samsungun kendi televizyonlarında kullandığı qled panellerle aynı mı? Samsungun qled panelleri olede yakın kalitede ama bunu 8602 de göremedim. Ne bileyim bir samsung 55q7f'in paneliyle 8602'nin paneli aynı mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saktass -- 1 Nisan 2018; 15:32:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • saktass S kullanıcısına yanıt
    Aynı olsa bile üreticinin eklediği görüntü işleme yazılımları/işlemcileri bambaşka bir görüntü sunabilir yani panelin aynı olup olmamasının bir önemi yok.
  • frostburn F kullanıcısına yanıt
    Hocam c8 2017’ye gore baya gelismis bir tv.https://forum.donanimhaber.com/2018-lg-oled-c-e-w8-bilgi-paylasim-ve-kullanici-kulubu--131990814 Su konuda guncel bilgileri paylasiyorum sik sik.

    C8 cok buyuk ihtimalle gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 1 Nisan 2018; 17:21:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7502, 8602 den daha alt seviye bir cihaz olmasına rağmen neden daha pahalı? Ayrıca epey'de sıralamada 7502, 8602'den neden daha yüksek puan almış? Bilen var mı üstadlar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • saktass S kullanıcısına yanıt
    7502'i 8602'den zaten daha iyi bit tv değil bu yüzden 8602'in daha pahalı olması normal.

    Epey.comda tv karşılaştırması yapılmaz, üreticinin sitesinden aldığı temel bilgileri alıp uyduruk bir karşılaştırma yapıyor, tv nin görüntü kalitesi hakkında hiçbir bilgi içermiyor.

    TV karşılaştırması yapabilmek için kontrast, renk gamutu, hdr sdr brightness, flicker, motion gibi görüntü üzerine özellikler karşılaştırılır, epeyde ki gibi hdmi usb portu hopolor gücü vs. gibi gerkesiz şeyler ile karşılaştırma yapılmaz.

    Örnek bir doğru panel karşılaştırması için;https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x900e-vs-samsung-mu9000/418/443

    Epeyde tv karşılaştırıyorsanız ne alsanız sizi mutlu edecektir, üst modellere fazla para vermeye gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Nisan 2018; 21:45:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saktass

    7502, 8602 den daha alt seviye bir cihaz olmasına rağmen neden daha pahalı? Ayrıca epey'de sıralamada 7502, 8602'den neden daha yüksek puan almış? Bilen var mı üstadlar?

    teknosa cevahirde 8602 ve 7502 alt alta arada dağlar kadar fark var görme imkanınız varsa gidip görün ama zaten biri ips panel diğeri VA quantum dot aslında 8602 7500 tl değerinde , büyük ihtimal stoklar bittiğinde teknosa bu fiyattan satmayacaktır bence büyük bir fırsat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenai

    Bende dün bu tv yi öncelikli olarak denedim, istediğim sonuçları alamadım. Herşeyden önce tv de renk sorunu var gibi beyazı sarımsı gösteriyor. Bunu iki ayrı mağazada deneyimledim. Tv nin smart arayüzü çok kötü, banding testinde ve dse testinde pek başarılı olamadı. Ekranı dörde ayırırsak x ve y hattı gibi, sağ alt 1/4 lük kısımda kirlilik vardı. HD ve 1080p performansı vasat 4k ise idare eder geldi bana. Bundan başka mu9000 , Sony 9005 de denedim, onlarda kötünün iyisi sayılır. Bir tek sony A1 oled ile LG C7 yi beğendik onlarda da 65 inch hoşumuza gitti, bakalım çok acelemiz yok 2018 tv lerde gelsin ona göre bakacağız.

    bence bütçeniz varsa c8 bekleyin ben şu an bütmeyi ayarladım ama tv yok piyasada bve ne kadara gelecek muamma.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.