Şimdi Ara

pic16f84 windows 7 ile program atma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • pic ile bir devre yaptık ama programlayacak ekipmanımız yok malesef.
    elinde pic16f84 programı pic e atabilecek bir devre ve program bulunan varsa yardımcı olabilir mi? windows 7 kullandığımız için uğraştırıyor bizi.



  • Brenner kullanabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erpay

    Brenner kullanabilirsiniz.

    hocam brenner usb ile çalışıyor. ve devresini yapmak için yine bir başka programlayıcıya ve bir pic e ihtiyaç var. bense bu 16f84 ü bir kez programlıcak sadece. daha sonra hiç kullanmıcam. onun için de o kadar masraf yapmaktan kaçınıyorum bir defa için. bana seri porttan kullanabileceğim bir devre lazım. aslında böyle devreler de var ama programları windows 7 ye göre çok çok eski. dolayısı ile kullanamıyorum. bildiğiniz win7 de kullanabileceğim seri porttan çalışan bir devre ve program var mı?
  • Hmm şu anda aklıma öyle birşeyde gelmiyor elektronik malzeme satan yerler varsa yakınınızda onlarda rica edebilirsiniz belki ? Bazıları aktif olarak pic devreleri de satıyor.
  • Eğer eliniz link'te görebilceğiniz malzemelerden varsa, arta kalan malzeme olarak bir göz gezdirin derim.
    Gerekli arayüz vs mevcut. Hatta arkadaşların önerdiği gibi brenner vs gibi programlayıcı yapmak isterseniz üzerindeki micro işlemciyi bu sistem ile programlaya bilirsiniz bildigim kadarıyla brenner ve ya pickit 2 vs 18f2550 kullanıyor. Kolay gelsin.

    http://www.circuitvalley.com/2011/05/microchip-pic-serial-port-programmer.html#more
  • Windows7'nin seri portla arası pek iyi değil ne yazık ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeronics

    Windows7'nin seri portla arası pek iyi değil ne yazık ki

    windows 7 de bi sorun yok aslında da, windows 7 ye göre program yazmıyorlar nedense. windows 8 çıkmak üzere millet hala hesap makinesiyle filan çalışıyor nerdeyse.

    bu arada benim sorunu çözdüm.

    en basit, yalın (sadece kristal,, mclr ve voltaj uçları bağlantıları) pic devresini breadboard üzerine kurdum. programlama bacaklarını com portuna bağladım. pc de zaten yüklü olan 32 bit win7 yi açıp winpic800 programını kurdum. ve pic16f84a entegremi programladım. mutluyum :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.