Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.137
Cevap
29
Favori
114.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar herkese. Burada pikap tavsiyesi için AT120 önerirken hep "Üzerinde AT95 iğne var oldukça iyi" diye diye nazar değdirdim sanırım. Benim junior plak dinlerken zaten daha önce de hırpaladığı iğneyi geçen gün tam olarak kırdı. Şuan aklımda deli sorular.

    200tl verip iğneyi mi değişsem yoksa hazır kırılmışken farklı bir iğne alıp onu mu deneyimlesem diyorum. Aklımda Ortofon 2M kırmızı var ama oldukça pahalı. O kadar verebileceğimi sanmam. Belki OM5 olanı alabilirim. ya da hiç maceraya kalkışmam AT95'in iğnesini değişirim.

    Fakat bazı BM videolarında gördüm ki Ortofon 2M oldukça parlak AT95'e göre ki ben şuan daha açık çalsın istiyorum. Sanki At95 karakter olarak daha kapalı. Ama dediğim 2M alabileceğim aralıkta değil. Sizce At95'e iyi bir alternatif olabilecek, daha parlak çalabilecek (tiz-mid canlı) ve bulması kolay bir iğne/kartuş var mı?
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Audio Technica kartuşlar bazen parlak diye eleştirilir. Hayret...
    Gerçi ben seslerini nötr buluyorum.

    Söz konusu ekipman AT120 ve AT95 olmasaydı belki phono kablosundan veya phono pre'den şüphelenilebilirdi...

    Bence geleceğinizde bir 2M red var.
    Neticede 6 taksit alınca o kadar sıkıntı yaratmaz. Daha sonra alınmış alınmıştır dersiniz.
    Umarım memnun kalırsınız.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum cevabın için. Aslında şuan bu onda çalmasının elbette kullandığım diğer ekipmanlarla da alakası vardır. Ama izlediğim bir videoda bariz bir şekilde 2M daha canlı çalıyordu. Mevcutta da tizler biraz sönüktü, o nedenle bu şekilde yorum yapmıştım. İzlediğim video da buydu;https://www.youtube.com/watch?v=dfOixvd5yzg

    Fırsatın olursa izlemeni öneririm dediğim fark çok bariz anlaşılıyor.

    Hatta bu ikinci videoda daha da bariz gibi:https://www.youtube.com/watch?v=8hPzMPLQzkA




  • metulen kullanıcısına yanıt
    Oldum olası youtube mukayeselerinin yararına pek inanmıyorum.
    Ama şunu söyleyebilirim...
    Her iki video da inanılmaz distorsiyonlu. Neticede mp3 tabi... :)
    Özellikle 1. videoda sesler inanılmaz parlak.
    Bu videoyu izlerken distorsiyon ve sesin parlaklığından "kulaklarım kanadı" diyebilirim. :)
    Dikkatimi çeken başka bir husus 2M Red'de baslar kaybolmuş, AT95 ile baslar geri geliyor.

    2. Videoda sesler biraz daha düzgün. Ama parça seçimi mukayese için uygun mu karar veremedim.
    Evet bu video'da 2M Red'in sesinin biraz daha parlak olduğu duyuluyor.

    Neticede her kartuşun kendine has bir karakteri var.
    Önemli olan tabii, kartuşun sistemin diğer elemanları, özellikle hoparlörlerle uyumu...
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Eğer detaya inersek...
    2. videonun başında her iki kartuştan gelen ses seviyelerinin eşitlenmesi için büyük bir çaba sarf edildiği belirtilmiş.
    Seviye eşitleme gerçekten A/B testlerinin olmazsa olmazı...

    Ama her iki videoda da her iki kartuş için ayrı ayrı üreticilerinin belirtmiş olduğu yük koşullarının sağlanıp sağlanmamış olduğu belirtilmemiş.
    Bu değerler,
    Audio Technica AT95 için:
    Recommended Load Impedance 47,000 ohms
    Recommended Load Capacitance 100-200 pF
    Ortofon 2M Red için:
    Recommended load resistance 47 kOhm
    Recommended load capacitance 150-300 pF

    Her iki kartuş için ideal yük empedansı 47 Kohm olmakla birlikte,
    ideal kapasitans değerleri farklı.
    Bu kapasitansın bir kısmını phono kablo, diğer kısmını phono pre giriş katı sağlar. Yani burada bahsedilen kapasitans yükü phono kablosu ile phono pre giriş kapasitanslarının toplamından oluşur.

    Eğer A/B testinde iki kartuş için aynı, örneğin 300-400 pikofarad kapasitans yükü sağlayan bir sistem kullanıldı ise bu sesteki farkı açıklar.




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Bu durumda pikabın da kartuş seçme gibi bir durumu ortaya çıkıyor sanırım. Açıkçası "şu amfi şu hoparlörle uyumludur" kalıbının bunda da olduğunu bilmiyordum. İyi kartuş iyi sonuç verir gibi düşünüyordum. Elbet kendini ispat etmiş her markanın da ürünlerinin farklı bir karakteristik özellik sunacağı da az çok biliyordum. Bu durumda en makul olan elbet kendi sistemimizde direk kartuşları deneyerek sonuca varmak. Bunun için de hali hazırda birden fazla kartuş ve kafa sahibi olmak gerekiyor gibi :)

    Şimdilik AT95e için iğne alıp yola devam etme fikri baskın. 200tl ye mal edilebiliyor. Ve ya komple kartuş sıfır olarak 250ye de bulmuştum. Hatta ikinci elde de 180tl ye kartuş buldum ama iğnelerin de bir ömrü olduğundan pek sıcak bakmıyorum.

    Tekrardan yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yazdıklarınız eminim başka bir çok kişiye de referans olacaktır.




  • Selam arkadaşlar.
    Bleutooth destekli aşağıda belirttiğim cihazı almak istiyorum.
    Ses sisteminden direk bluetooth aracılığı ile ses almayı planlıyorum. (5.1 ses sitemi)
    Sesi bu şekilde aktarmak sizce daha mı kaliteli olur yoksa tam tersi mi ?


    https://www.amazon.de/gp/product/B07MVPRSHZ/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
  • tergunt T kullanıcısına yanıt
    Bluetooth ile sesi aktarmak sonra tekrar DAC ile sese çevirmek pikap/plak mantığına tamamen aykırı. Plak dinlemekteki amaç master kayıtlara olabildiğince müdahalesiz ve kayıpsız ulaşmaktır. Siz şimdi analog kayıt bir plağı alıyorsunuz önce pikap üzerinde ADC (Analog to digital converter) ile dijitale belli bir kayıp ile çeviriyorsunuz. Sonra bunu ses sistemi üzerinden tekrar DAC (digital to analog converter) ile sese çeviriyorsunuz.

    Bu aşamaların her birinde malzeme kalitesi ile ters orantıda bir kayıp yaşanıyor. Mesela kaliteli dijital kayıtlar için (SACD veya tidal için network player'lar gibi) pro düzeyde DAC ile sistem kuran çok insan var ama maliyetler cidden yüksek. Kaldı ki siz binküsür liralık pikabın içindeki ADC ile ilk başta dijital kaynak oluşturuyorsunuz ki durum çok vahim olur. Ayrıca 5+1 sistemler stereo kayıt müzikler için verimsizdir. Yine belli bir kalite üstü sistemler hem 5+1'de hem de 2+0 yani stereo da oldukça başarılı olabiliyor ama dediğim gibi maliyetler ciddi yüksek.

    Bluetooth üzerinden kablosuz ve pratik müzik dinlemek istiyorsanız bence önce kaliteli bir dijital kaynak edinin sonrasında da kaliteli bir DAC ile yolunuza devam edin. Pikap olmazsa olmaz ise onun içinde analog bir pikap + analog bir amfi ve stereo hoparlör edinin derim.

    Konu aslında çok derinlemesine konuşulacak bir konu. Biraz üstün körü anlattım. O nedenle size yanlış gelen bir yeri varsa tekrar üzerinden geçilebilir.




  • metulen kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı açıklama için çok teşekkür ederim.
    Bu durumda analog bir pikap ile (amfi olmadan) aktif bir hoparlör kullanma da aynı şekilde kayıplara yol açacaktır değil mi ?
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tergunt

    Ayrıntılı açıklama için çok teşekkür ederim.
    Bu durumda analog bir pikap ile (amfi olmadan) aktif bir hoparlör kullanma da aynı şekilde kayıplara yol açacaktır değil mi ?
    Teşekkürler
    Aslında durum tam olarak o şekilde değil. Analog amfiden preout çıkışı ile kabloyla sesi aktardığınızda araya ADC ve DAC girmeyecek. Direk olarak aktif hoparlör pikaptan gelen analog ses sinyalini kendi içerisindeki amfi ile yükseltip hoparlörlerine verecek. Herhangi bir dönüşüm söz konusu değil. Mümkünse sese efekt vermeden direk yükseltecek sade bir sistem olmasına dikkat ederseniz iyi olur. bazıları surround etkisi için sesi işliyor. Bu da gene istenmeyen bir değişime sebebiyet verebilir.

    Pikap (preout olan) + aktif hoparlör
    pikap (preout olan) + amfi + pasif hoparlör
    pikap (phono çıkış) + preamp içeren amfi + pasif hopalör

    yukarıdakilere benzer kaliteli ekipmana sahip kombinasyonlarda sesi doğala en yakın alabilirsiniz. Hangi ekipmanı seçerseniz seçin kayıp/bozulma yaşanması söz konusu. Sistemin (amfi hoparlör kablo ses kaynağı vs) kalitesi ters orantılı olarak bu kayıpların ne kadar olacağını belirleyecektir.




  • metulen kullanıcısına yanıt
    Dostum kafamdaki tüm soruları cevapladın, çalışma mantığını çok daha iyi anladım.
    Tekrar çok teşekkür ederim.
  • uçuşan_rüzgar U kullanıcısına yanıt
    "Pikap Radyo modelidir.
    Nostaljik tarz olup, modernize edilmiştir.
    Tamamı ahşap malzemeden üretilmiştir.
    Cd player, radyo, bluetooth, sd kart ve usb giriş özellikleri mevcuttur.
    33-45-72 lik taş ve plastik plak çalmaktadır.
    Kurmalı değildir, elektroniktir."

    Yani şu tarz açıklamayı en son yer altı geçidinde radyo/mp3/sd card çalar satanlar yapıyordu. En azından onlar insaflıydı 30a 40a satarlardı. Bu sizin paylaştığınız 2100tl yazmış. Fiyatı gözlerimi kanattı.

    Bunun yerine aynı paraya bluetooth ve cd destekli midi müzik seti ek olarak ta deck pikap + aktif bookshelf alabilirsiniz. Varın gerisini siz düşünün.

    Radyolu pikap isterseniz de Dual'in KA serisi güzeldir tavsiye ederim. 2bin üzerine KA 50 bulunabiliyor. DUAL KA 50 İLAN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metulen -- 30 Ocak 2020; 15:20:31 >




  • metulen kullanıcısına yanıt
    Teşekkür Ederim.
    İLGİNİZE arastıracağım. Saygılar.
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Tekrar Merhaba

    ilanda vermiş olduğunuz model pikabı bulmak için izmirde birkaç yere gittim. ( Pikap ,iğnesi vs. çok hassas aletler olduğu için yaşadığım ilden almak istiyorum, bilmiyorum doğru mu değil mi de) kemeraltında bir pikap satıcısıhttps://www.letgo.com/tr-tr/i/philips-943-pikap-ve-2-adet-dual-kolon_672efd60-bfd2-4c0d-90b9-818daa3b7728 şu ürünü önerdi. 2500 tl. 1 yıl garantili imiş.

    bu konuda bilginiz olduğu için Size danışmak istedim. Fiyat vs. kullanışı olarak önerir misiniz.
    Saygılar.




  • uçuşan_rüzgar U kullanıcısına yanıt
    Eski ürüne nasıl 1 yıl garanti verdi anlamadım. Çoğu esnaf garantisi ürün bozulana kadardır. Bilindik güvenilir satıcı harici dükkan garantisine güvenmeyin. Ayrıca ilanda 725 tl diyor size nasıl 2500 dedi? Zaten ederi de maks 725 olur. Belki o kadar bile etmez. Benim belirttiğim model Dual2in eski ve tutulan serileridir. Yeni üretimleri bile iyi değil diyorlar.

    Edit: sanırım link bilgi amaçlı. Ama gene de 2500tl etmez kesinlikle. O paraya pırıl pırıl dual bulunur. Para cebinizde olsun yeter ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metulen -- 11 Şubat 2020; 15:4:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metulen

    Eski ürüne nasıl 1 yıl garanti verdi anlamadım. Çoğu esnaf garantisi ürün bozulana kadardır. Bilindik güvenilir satıcı harici dükkan garantisine güvenmeyin. Ayrıca ilanda 725 tl diyor size nasıl 2500 dedi? Zaten ederi de maks 725 olur. Belki o kadar bile etmez. Benim belirttiğim model Dual2in eski ve tutulan serileridir. Yeni üretimleri bile iyi değil diyorlar.

    Edit: sanırım link bilgi amaçlı. Ama gene de 2500tl etmez kesinlikle. O paraya pırıl pırıl dual bulunur. Para cebinizde olsun yeter ki.
    izmiri biliyor musunuz bilmiyorum , kapalıçarşı gibi kızlarağası hanı var. pikapları kendi atölyelerinde tamir ediyorlarmış. hem tamir hem satış olduğu için bir yıl garanti veriyoruz dedi satıcı.

    evet ilan bilgi amaçlı. açıkçasıpikap konusunu bilmediğim için araştırıyorum. ve acaip fiyatlar dönüyor. teşekkür ederim. dual pikap araştırayım :) Çok teşekkür ederim yorum için. saygılar




  • uçuşan_rüzgar U kullanıcısına yanıt
    o Bahsettiğiniz pikabı, daha doğrusu müzik setini biliyorum. Gençliğimde evde vardı. Vasat, zararsız bir pikaptır. Hoparlörlerinin iyice olduğunu hatırlıyorum. Ancak ilanda satışta olan müzik seti orijinal hoparlörleri ile satılmıyor.

    Orijinal hoparlörleri ile satılsa belki en fazla 500 TL ederdi.
    Bu hali ile belki 250-300 TL'ye bit pazarında satılabilir.

    Kızlarağası Hanı bu tür işlerin yeri değildir.
    O işyerinden uzak durmanızı öneririm.
    Dolandırıcılıkla iştigal ettikleri açıkça belli...
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    izmirde önereceğiniz dürüst satıcı , ileri ki zamanlarda da tamir ve bakımdsa yaptıracağım yer biliyor musunuz.
    selamlar saygılar
  • uçuşan_rüzgar U kullanıcısına yanıt
    Bence öncelikle bulunduğunuz ilden almak konusundaki düşüncenizden vazgeçin.

    İkinci el alacaksanız bu işlerin adresi sahibinden.com
    Letgo.com daha ziyade domates satıcılarına hitap edecek bir site... Neden böyle söylüyorum? Zira oraya ilan verenler sattıkları ürünün marka ve modelini dahi yazmadan ilan verebiliyor. Böyle bir site...

    Eğer satıcı başka bir ilde ise itina ile paketleyeceğini söylüyorsa mesele yok.
    Pikaplar paketlenmeden önce arkalarındaki ağırlığın demonte edilmesi gerekir.
    İzmir'de de sahibinden.com'dan satılık güzel pikaplar vardı diye hatırlıyorum.

    İzmir'de maalesef tamir ve bakım yaptırabileceğiniz iyi bir yer bilmiyorum.
    Bir kaç yıl öncesine kadar Çankaya Onur Han'daki Denizaltı Elektronik firmasına giderdim.
    Ancak bir kaset deck'in kayışlarını dahi sağlıklı bir şekilde değiştirmeyi beceremediler.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.