Şimdi Ara

Pioneer A441 onarım & bakım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tezgaha düşen yeni cihaz A441 8 ohm empedansda 58 Watt fakat düşük empedans yükte 2 ohm 150 W dinamik peak verebilen 87 üretim başlangıç tarihli bir cihaz .
    Cihaz the wade arkadaşımızın , sorunlu diye kargolamış , ilk tespitim tek kanaldan çoook az ses gelmesi . diğer kanalda arasıra sesin kesilmesine neden olan temas problemi var gibi görünüyordu .
    cihazı söktüm , kasayı hafifçe kasınca ses gidip geliyordu , ya soğuk lehim vardı veya temas etmeyen sinyal hattında bir iletken vardı .
    çok az ses çıkan kanaldaki transistörleri ölçtüm voltajlar normal . demekki sinyal hattında bir sorun var .
    cihazın durumu arızası hakkında kısa bir bilgi verip yazıştıktan sonra detaya girip cihazı dağıttım soketli çıkış transistörleri en çok problem çıkaran yerler. genelde bu kadar yaşta bir cihazda oksidasyon oluşması çok normal , transistörlerin bacaklarını 1600 numara zımpara ile zımparalayıp ark oluşmuş noktayı bertaraf ettim , balance potansiyometrsi arızanın en büyük sebebiydi , ciddi kirlenme sonucu sesin az gelmesi veya hiç gelmemesine neden oluyoırdu , ön paneli söküp parçasını bulamayacağımız değişik bir potansiyometreyi dikkatlice temizledim , diğer tüm switchler kirliydi , basarken veya çekerken cızırtı yapıyordu , kontak sprey ile temizlendi ,bakımları yapıldı .
    anakart üzerindeki toz en sevmediğim şeydir , önce tozu alındı sonra özel sülosyonumla yıkadım ,yarım saat sonra kurudu, gözüm gönlüm açıldı vallahi

     Pioneer A441 onarım & bakım Pioneer A441 onarım & bakım







  • Hesapta olmayan konuşmalar ve yazışmalar haricinde çıkış transistörlerinin termal macunu kurumuş 30 sene olmuş olsun artık , dayanamadım söktüm ,temizledim , ticari kafa olmadığı için bende bana ne diyemedim , temizledim tekrar yeni macun sürüp monte ettim .
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Pioneer A441 onarım & bakım Pioneer A441 onarım & bakım Pioneer A441 onarım & bakım




  • Gözüme batan başka şey , kasanın ayaklarının lastik bantları zaman içinde katlanmış ezilmiş büzülmüş , böyle teslim etmek ayıp olur dedik ,onuda yaptıkmı
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Pioneer A441 onarım & bakım Pioneer A441 onarım & bakım




  • Şu anda sorunsuz çalışıyor ,her yaptığım cihazı en az 2 -3 gün test ederim . kapağı kapattım ,toz olmuş ledleri temizledim ,düğmeler silindi temizlendi , CD ,Tuner ,Phono bağladım ,full time çalışıyor .
    şimdilik sıkıntı yok . geçmiş olsun . Güle güle kullansın
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Pioneer A441 onarım & bakım




  • Sevgili hocam,

    Size danışmakla ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha görmüş oldum. En başta değerli yaklaşımınız, kar gütmeyen anlayışınız ve en sonunda kusursuz işçiliğiniz için teşekkür ederim.

    Ellerinize sağlık. Benim için değerli bir cihazı eski haline getirdiniz.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerin için teşekkür ederim ,güle güle güzel günlerle kullan .
    Yalnız dediğim gibi Bose 301 için uygun bir amplifikatör değil , Bose 301 sahibi arkadaşım aldığından beri kullanamyor , bana çakmaya çalışıyor ,sen bunu al bana şunu ver diye

    Biraz detay verebilen kolon istiyor bu amplifikatör , Bose lar biraz kıldır ,sesi güzeldir ama bu amplifikatöre göre değil Şu anda test amaçlı kullandığım cs 777 ile güzel çalışıyor . daha geniş frekans bandlı bir kolon lazım sana . ne marka model dersen bu konuda bana hiç bulaşma




  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Mesajlardan da konuştuğumuz üzere zaten ben de arayış içerisindeyim hocam, Bose 301 bana hediye geldiği için kullanıyorum.

    Ama hem bookshelf olması, hem soundreflect yapıda olması, hem de midin arka tarafta olmasıyla benim salonun yapısına hiç uygun değil, acayip yer seçiyor.

    En kısa zamanda bir kule sete geçeceğim :D
  • Boşuna "Buy Other Sound Equipment" demiyorlar galiba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.