Şimdi Ara

Pioneer x-pm12 Müzik Seti hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    1.500 TL'ye kadar bir bütçem var. İstiyorum ki başlangıç olarak bir müzik seti alayım zaman içinde param oldukça geliştireyim (daha iyi hoparlör - ayrı DAC - ampi vs diye bilgiler edindim). Bu şekilde bakınca galiba en önemlisi cd çalar ve DAC denilen şeyin özellikleri, çünkü sonradan bütce oldukca hoparlor woofer vs ekleyebilirim. Öncelikle Pioneer'ın bu modelinin cd calar kısmı donusturucu (DCA) özelliği ile ilgili ne söylerseniz.

    İkinci olarak bu ürünün özelliklerini aşağıda yazıyorum : Bununla ilgili yorum yaparmısınız. Lütfen yorum yaparken eğitici olarak da yorum yaptığınız özelliklerin anlamlarını açıklayıcı şekilde söylerseniz çok sevinirim. Bu terimlere biraz uzağım ama öğrenmek te istiyorum.

    Mesela benim dikkatimi çeken noktalar : Class D amplifier diyor, Class D hangi kalitedir. Toplamda kaç class var bunun D olması neyi değiştiriyor.

    İkincisi Passive Radiator nedir, Aktifi de mi var, ne fark olur. Ohm genelde gördüğüm 8 olarak geçiyor, 6 olması ne yapar? Bu tip bana eğitici bilgiler verirken makinanın özellikleri hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Neyi standard altı neyi standart üstü veya standard bir üründür. 1.500 TL lik bütçeye daha iyi makina tavsiyeniz varsa onları ad verirseniz sevinirim.

    Şimdiden çok teşekkürler.

    DISC/USB/BLUETOOTH/Audio In/FM
    Class D Amplifier (Digital Amplifier)
    38 W + 38 W (6 ohms 1 kHz 30 % THD)
    30 W + 30 W (6 ohms 1 kHz 10 % THD)
    2-Way 2 Speakers + Passive Radiator
    5 cm Tweeter x 1, 9 cm Woofer x 1, 12 cm Passive Radiator x 1
    FM (RDS) Tuner (30 Presets)
    Built-in Bluetooth®
    Sound Equalizer with 4 Presets (Pop, Rock, Classic, Jazz)
    Bass Enhancer "P-BASS”
    CD-Audio, CD-R/-RW (MP3/WMA)
    USB Device (MP3/WMA)







  • Amfi sınıflarıyla başlarsa konu bayağı uzar gider ancak forumda araştırırsanız ne nedir çok detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

    Şimdi DAC,CD Çalar diye bir giriş yapmışsınız bugün bile bu ikisi ayrı kulvara ayrıldılar digital medya içerisinde. Elinizde hatırı sayılır cd arşivi varsa önce cd player alabilirsiniz.

    Eğer elinizde CD medya olarak yok ise uygun yollu bir DAC ile başlangıcı verebilirsiniz kaynak kısmında ve arşiv oluşturmaya başlayabilirsiniz (elinizde var da olabilir bilemiyorum).

    Amfi konusunda ise bunları yazdığınız için seçtiğiniz ürün kompakt basit oda içinden hallice bir yerde iş görecek türden (ürünü aşağılamıyorum bu arada isterseniz salonda da kullanırsınız neyi istediğiniz ile orantılı burası)


    Ancak DAC vb. gibi ayrıştıracaksanız class ab bir amfi almaya gayret edin ve en azından düzgün bir bookshelf (raf tipi) hoparlör edinin.

    Şimdi bazı amfilerin içerisinde am-fm (alıcı-verici) radyo barındıran türlere iki kanal ise stereo receiver denir bunlara.. çok kanallı ise AV Receiverdır.

    Güncel stereo receiver olarak gördüğüm amfiler içerisinde radyo alıcısından ziyade dac eklenmiş olan uygun fiyatlı bir ürün ile de başlayabilirsiniz.

    Yine ilk seçeneğinizden daha iyi olur. Ama mümkünse Amfi,DAC vb. kaynaklar ayrı olması daha güzel olur.

    Forumda aratın merak ettiğiniz soruların cevapları var ve sürekli yazıldı çizildi detaylıca tartışıldı.

    Araştırmacı olmak öğrenmenin yarısıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 24 Ekim 2017; 13:19:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.