Şimdi Ara

Piranha Max Cep Telefonu İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese yardımcı olsun diye size Piranha Max telefonunun incelemesini yapıyorum. İnşallah yardımcı olabilirim.

    Dün sabah telefonun siparişini verip ücretini yatırdım. Telefon bugün elime 10:22 sularında ulaştı. gayet hoş bir telefon. elde duruşu çok güzel.

    Ayrıca bu özelliklere ve bu fiyata bulunabilecek en mükemmel telefon diyebilirim (mükemmel diyorum çünkü diğer telefon markalarının bu fiyata olan telefonlarının özellikleri eski bir ev telefonundan farksız, yalnızca arayan telefon numarası görünüyor ve telefon rehberi var, bu kadar).
    Neyse hiçbir markayı kötülemek amacım değil fakat karşılaştırma yapıyoruz burda.

    ürünün arka kapağı ve önündeki yan bantları yumuşak bir malzemeden imal edilmiş. Ele hoş bir dokunma hissi veriyor ve ayrıca elden kayacak kadar kaygan da değil.

    1. TEKNİK ÖZELLİKLER

    Boyutları: 108.7x44.2x13.85mm
    Ağırlık: 70 gr.


    velhasıl kelam gelelim olumlu ve olumsuz yönlerine: (Yalnız söylemekte fayda var; eksilerini öğrendikten sonra telefondan soğuyabilirsiniz. Ama ekonomik bir çözüm için tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.)

    2. SAR DEĞERİ

    Aynen yazan şekilde aktarıyorum;

    """Kulakta test edildiğinde bu cihazın en yüksek SAR değeri 0.85 W/kg 'dı ve test edilen en yüksek SAR değeri 0.44 W/kg 'dı."""

    Araştırmama göre gayet düşük geldi bana, 1.85 W/kg olan cihazlar var. Zaten SAR limiti 2 W/kg.



    3. EKSİLERİ:

    - Ekrana koyulan resim max 128 kb ve 176x220 boyutunun katları olmalıdır. Yani şöyle, 352x 440 gibi. Şayet bu boyutlardan farklı olursa resminiz ekranın ortasında yer alıyor ve hiç de hoş olmayan bi görüntü oluşuyor.

    - Aynı şekilde bir kural resim görüntülemede de ortaya çıkıyor. Eğer resmin boyutu 640x640 piksekden büyükse resim açılamıyor. bu çok büyük eksiklik.

    - Telefonda mesaj yazarken bu iş işkenceye dönüşebilir, 20-25 karakterden sonra telefon yavaşlayıp sizden bayağı bir geriden geliyor. Fakat hangi harfe basarsanız basın mutlaka yazıyor. Uzun mesajlarda siz yazmayı bırakınca durup bir süre telefonu izleyebilirsiniz, daktilo edasıyla yazıların ortaya çıkışı çok güzel fakat inşallah yanlış bir karakter yoktur yoksa silmesi de bir o kadar uzun sürüyor. Yalnız unutmadan, sakın silme tuşuna basılı tutmayın tüm mesaj bir anda siliniyor.

    - Telefon mesaj yazımında olduğu gibi menülerde de bir miktar yavaşlığını belli ediyor.

    - Kamerası normal bir vga kamera. Fakat büyük modda fotoğraf çekerken aydınlık bölgeden karanlığa geçiş yaparken arasıra (genelde gri olmak üzere) yatay şeffaf çizgiler oluşuyor. Fakat bu çizgiler hiç sorun yaratmaz çünkü siz fotoğraf çekme tuşuna basınca 1 2 saniye sonra çekim gerçekleştiği için çizgi kayboluyor.

    - Ayrıca kamerasında zoom özelliği bulunmuyor. zaten çekimde bir miktar zoomlu çekim yapıyor. kameranın çekim açısı dar.

    - Telefonun arka kapağı tırnaklarla kapanıyor yani ilerde o tırnaklar kırılırsa kapaksız gezmek zorunda kalabilirsiniz. Fakat dediğim gibi kapak yumuşak malzeden yapıldığı için öyle açıp kapatmakla kırılacağa benzemiyor.

    - Tuşlarda bir sorun olup olamayacağını bilemiyorum, ilerleyen zamanda tuşların sertleşip sertleşmeyeceğini bilemiyorum. Belli bir süredir kullanan arkadaşlardan öğrenmek lazım.

    - Sesin yüksek olması konuşma sırasında sorun olabiliyor. Mesela karşı tarafa ses yankı yapabiliyor ama sesi kısınca düzeliyor fakat burada da başka bir sorun var şöyle ki: sesi kısarken telefon bu işe yabancı gibi davranıyor, seri bir şekilde ses kısma/yükseltme yapamıyorsunuz. Tavsiyem; sesi kısmak istediğinizde teker teker basın ve her basmanızda 2-3 saniye bekleyin sonra tekrar basın eğer 3-4 kere arka arkaya basarsanız 5-6 saniye sonra sesin gelmediğini farkedersiniz. Yani komutları alıyor fakat yavaş yavaş uyguluyor.

    - Tuş takımını manuel olarak kilitleyemiyorsunuz. Fakat Ayarlar > Güvenlik Ayarları altında Otomatik Tuş Kilidi ayarları bulunuyor. Buradan 5 sn, 30 sn, 1 dk, ve 5 dk. olacak şekilde ayarlamalar yapılabiliyor.

    - Ses kalitesini konuşacak olursak öyle ahım şahım değil. Yüksek seslerde hoparlör boğuluyor.

    - Kulaklık kalitesi de vasat durumda. Yakın zamanda kulaklık hoparlörleri ile bazı çalışmalar yapmayı planlıyorum. Sizleri bilgilendiririm.)

    4. ARTILARI:

    + Kara Liste uygulaması mevcut. Yani aranmak istenmeyen telefon numaraları belirlenebiliyor. Fakat yalnızca 5 tane. Bunu Çağrı Merkezi > Genel Arama Ayarları menüsünden yapabilirsiniz.

    + Aramanın belli bir süre sonunda kapanması sağlanabiliyor. Süre yazılışı saniye cinsinden ve 9999 saniyeye kadar belirlenebiliyor bu da 2,5 saatten fazla bir süreye tekabül ediyor. Bunu Çağrı Merkezi > Genel Arama Ayarları > Diğer Ayarlar menüsünden yapabilirsiniz.

    + Her iki hat ayrı ayrı açılıp kapatılabiliyor. Ayrıca bir de Uçuş modu var. (Bu modu bilmeyenler için açıklayayım: Cep telefonlarının açılmasının yasak olduğu yerlerde telefonun sinyalini kesip diğer özelliklerinden (müzik dinleme, oyun oynama...) yararlanılmasını sağlayan moddur.) Bu ayarları Ayarlar > Çift Sim Ayarları menüsünden yapabilirsiniz.

    + Genel, Toplantı, Dış Mekan, İç Mekan, Kulaklık ve Bluetooth(bluetooth kulaklık için geçerli) ve tabi ki Sessiz olmak üzere geniş kullanıcı profilleri mevcut. Her biri iki sim kart için de ayrı ayrı düzenlenebiliyor. Bunu Ayarlar > Kullanıcı Profilleri menüsünden gerçekleştirebilirsiniz.

    + 4 adet programlamlanabilir telefonun açılıp kapanma özelliği var. İstediğiniz saatte kapanıp açılmasını sağlayabilirsiniz. Zamanı geldiğinde kendi kendine açılıyor ve kullanıma hazır hale geliyor. Buna Ayarlar > Telefon Ayarlarından ulaşabilirsiniz.

    + Telefonun açılışında ve kapanışında gösterilmek üzere animasyonlar mevcut. Ayrıca bu animasyonların yanında melodi de ayarlanabiliyor. Animasyon ayarlamaya Ayarlar > Telefon Ayarları > Ekran özelliklerinden , Açılış melodisine de Kullanıcı Profillerinden Ses Ayarları menülerinden ulaşabilirsiniz.

    + Telefonun sol seçim tuşu olan Kısayol düğmesine koyulabilecek bir çok komut var. Kısayol menüsünü ayarlamak için Ayarlar > Telefon Ayarları menüsünden buraya ulaşabilirsiniz. Seçeneklerdeki 6. madde olan Değişiklik Telimatı komutu hangisini seçtiyseniz onu seçilen sıraya yerleştirir.

    + 4 yön oklarına da istenilen kısayollar atanabiliyor. Bu ayarlara da aynı adımlarla ulaşabilirsiniz.

    + Müzik Çalarda arka planda çalma ve ekolayzer türleri bulunuyor. Yüksek seslerde boğulmayı önlemek için ekolayzerdan faydalanabilirsiniz az da olsa işe yarıyor. Bu arada ekolayzer standart değil hepsini değiştirebiliyorsunuz. Fakat değişim yapınca ses biraz azalıyor.

    + Ses kaydedicisi umduğumdan da kaliteli. İsteğe göre Amr ve Wav formatında düşük veya yüksek kalitede ses kaydı yapılabiliyor. Yani seçim bolluğu var anlayacağınız.

    + FM Radyosu da aynen umduğumdan da kaliteli, açıkçası beklemiyordum bu kadarını. Taraması bile görsel olarak kanalları tarıyor. 20 adet kanal hafızası bulunuyor. Bulunan kanallara isim verilebiliyor. Açıkçası ayrıntıya önem verenler için güzel bir telefon. haa unutmadan, radyo da arka planda çalabiliyor.
    Neyse biz devam edelim... :)

    + Farklı zamanlarda farklı saatlerde çalacak şekilde 5 adet alarm ayarlanabiliyor.

    + Telefonda Dünya Saatleri uygulaması bulunuyor.

    + Hesap Makinesi uygulaması olması güzel fakat yalnızca 4 işem yapılabiliyor.

    + Ağırlık ve Uzunluk birimleri çeviricisi bulunuyor.

    + Çok ayrıntılı bir Kronometre uygulaması mevcut.

    + Ve ayrıca USB den şarj olmasının yanında ince nokia şarj aletinin bağlanabileceği yuva da eklemişler. İstediğiniz şekilde bağlayabilirsiniz.


    Evet arkadaşlar umarım yardımcı olabilmişimdir. Olabildiğince objektif olmaya çalıştım. Telefon, alacak arkadaşların zihninde biraz da olsa şekillenmeye başlamıştır diye umuyorum. Yardımcı olabildiysem ne ala.

    Piranha Max ile gece modunda çekilmiş 640x480 boyutunda örnek resim.

    Yorucu oldu ama değer inşallah.

     Piranha Max Cep Telefonu İncelemesi



     Piranha Max Cep Telefonu İncelemesi


    __________________

    edit: Kırmızı ile yazılan yerlerde düzeltme ve ekleme vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoahmet -- 1 Kasım 2009; 13:50:32 >







  • İnceleme için teşekkürler,
    Çin telefonlarında olan klasik sorunlar bu cihazdada devam etmekte
    ama unutulmaması gereken birşey varki
    bu cihazın fiyat/performans oranı hiçbir mobil cihazda yok...
  • çin türevi telefondan bir şey beklememek lazım bu konuda yazıldı çizildi bu telefon yazılımında klasik sorunlar var servis bu konuda bir şey yapamıyor fiyat performans telefonu asla değildir yine de inceleme için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dephyr

    çin türevi telefondan bir şey beklememek lazım bu konuda yazıldı çizildi bu telefon yazılımında klasik sorunlar var servis bu konuda bir şey yapamıyor fiyat performans telefonu asla değildir yine de inceleme için teşekkürler


    yine de sağol arkadaşım. bende biliyorum çin türevi telefonları fakat ekonomik açıdan düşünüldüğünde boyun eğilebilir diye düşünüyorum.
  • Merhaba .bende bu telefondan aldım.fakat çocuk yere düşürünce ekranı kırıldı.piranha servis 60tl dedi değişim için.kargo ücreti ile 75 e geliyor.zaten 100 e sıfırı alınabiliyor.Bana ne tavsiye edersiniz.başka bir çin malı telefonun ekranı uyarmı acaba.
  • yaklaşık bir haftadır kullanıyorum bir sıkıntı yaratacak telefon değil tabi simkartı takılabilen bir fotograf makinesi istemiyorsanız.
    benimde içinden çıkamadığım iki nokta var. kamera video kaydı almıyor, içerisinde video oynatıcı var. bi converter ile aynı videoyu 10 değişik formata çevirip kartına attım. bunlardan avi ve 3gp olanları oynattı. fakat avide görüntü takılıyor ses kaliteli ilerliyor. 3gp videoların içinde ise bazılarında görüntü geriden gelme olayı oldu.
    oynatıcının hangi formatları desteklediği yada buna uygun bir çevirici program varmı die sitesine yazı yazdım cevap veren olmadı. bilen varsa yardımcı olabilir mi?

    ÇİFT HAT ÇALIŞMASINDA HİÇBİR SORUN YOK ARTILARI MEVCUT. BENZER ÖZELLİKTE GM CİHATLARDAN ÇOK DAHA ÜSTÜN. MENÜSÜ SAMSUNG BENZERİ YAPIDA. DİZAYNINA DİYECEK YOK ÇOK SIK. KULLANIMI ÇOK RAHAT. BENCE FİYATINA GÖRE DEĞİL TELEFONU TELEFON OLARAK KULLANANLAR İÇİN İYİ BİR TELEFON...

    AYRICA YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN PİRANHA BİR TÜRK MARKASI...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eCoLL

    yaklaşık bir haftadır kullanıyorum bir sıkıntı yaratacak telefon değil tabi simkartı takılabilen bir fotograf makinesi istemiyorsanız.
    benimde içinden çıkamadığım iki nokta var. kamera video kaydı almıyor, içerisinde video oynatıcı var. bi converter ile aynı videoyu 10 değişik formata çevirip kartına attım. bunlardan avi ve 3gp olanları oynattı. fakat avide görüntü takılıyor ses kaliteli ilerliyor. 3gp videoların içinde ise bazılarında görüntü geriden gelme olayı oldu.
    oynatıcının hangi formatları desteklediği yada buna uygun bir çevirici program varmı die sitesine yazı yazdım cevap veren olmadı. bilen varsa yardımcı olabilir mi?

    ÇİFT HAT ÇALIŞMASINDA HİÇBİR SORUN YOK ARTILARI MEVCUT. BENZER ÖZELLİKTE GM CİHATLARDAN ÇOK DAHA ÜSTÜN. MENÜSÜ SAMSUNG BENZERİ YAPIDA. DİZAYNINA DİYECEK YOK ÇOK SIK. KULLANIMI ÇOK RAHAT. BENCE FİYATINA GÖRE DEĞİL TELEFONU TELEFON OLARAK KULLANANLAR İÇİN İYİ BİR TELEFON...

    AYRICA YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN PİRANHA BİR TÜRK MARKASI...


    3gp formatındaki videoların görüntü kalitesini düşürerek 128x96 boyutunda ve bitrate 60 dan yüksek olmazsa izlenebiliyor akıcı bir şekilde fakat kalite düşük olduğu için bişey beklememek lazım. ben filmleri attım bu şekilde 7 8 tane, birazda klip attım yolculuklarda vakit geçirmek için iyi oluyor. tabi daha önce izlediğiniz ilmleri atarsanız daha iyi olur, az çok senaryoyu bildiğiniz için görüntü kalitesi düşük olduğu için anlayabilirsiniz.

    im too 3 GP Video Converter adlı programı kullandım bende. Gayet basit kullanımı. boyutunu küçülteceğinizi atın içine sağdan da boyutlarını seçin. Encode deyin. kaydedilecek yeri de seçmeyi unutmayın, sayfanın en altında.

    Diğer formatları denemedim. ama burdan hepsini deneyebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoahmet -- 8 Kasım 2009; 4:03:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leoahmet

    3gp formatındaki videoların görüntü kalitesini düşürerek 128x96 boyutunda ve bitrate 60 dan yüksek olmazsa izlenebiliyor akıcı bir şekilde fakat kalite düşük olduğu için bişey beklememek lazım. ben filmleri attım bu şekilde 7 8 tane, birazda klip attım yolculuklarda vakit geçirmek için iyi oluyor. tabi daha önce izlediğiniz ilmleri atarsanız daha iyi olur, az çok senaryoyu bildiğiniz için görüntü kalitesi düşük olduğu için anlayabilirsiniz.

    im too 3 GP Video Converter adlı programı kullandım bende. Gayet basit kullanımı. boyutunu küçülteceğinizi atın içine sağdan da boyutlarını seçin. Encode deyin. kaydedilecek yeri de seçmeyi unutmayın, sayfanın en altında.

    Diğer formatları denemedim. ama burdan hepsini deneyebilirsin.


    SuperAVConverter programı ile çevirdiğim videolar...

    128*96-64bit rate=*.avi ve 128*96-64bit rate=*.3gp

    http://r*apidshar*e.com/files/304146483/Piranha_Max_video.rar.html linkteki * ları silin...


    iki formatıda sorunsuz oynatıyor. video kalitesi olarak fazla bir fark yok ses kalitesi avi lerde ses sterio ve 128bit 44100hz zaten deneme yaparsanız farkını anlarsınız...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: replank

    Merhaba .bende bu telefondan aldım.fakat çocuk yere düşürünce ekranı kırıldı.piranha servis 60tl dedi değişim için.kargo ücreti ile 75 e geliyor.zaten 100 e sıfırı alınabiliyor.Bana ne tavsiye edersiniz.başka bir çin malı telefonun ekranı uyarmı acaba.


    onu bilemiyorum ama yeni tel. almayı düşünüyorsan aynı sitede DIGIPHONE K900 ÇİFT SIMKART ( EL FENERLİ ) var. Yalnız siyahı yok. Sanki sırf bu siteye çalışmış gibi oldum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: eCoLL

    SuperAVConverter programı ile çevirdiğim videolar...

    128*96-64bit rate=*.avi ve 128*96-64bit rate=*.3gp

    http://r*apidshar*e.com/files/304146483/Piranha_Max_video.rar.html linkteki * ları silin...


    iki formatıda sorunsuz oynatıyor. video kalitesi olarak fazla bir fark yok ses kalitesi avi lerde ses sterio ve 128bit 44100hz zaten deneme yaparsanız farkını anlarsınız...


    avilerde boyut büyük oluyo sanırsam.




  • teşekkür ederimde .biraz bekleyim belki arızalısı sitelere düşerde alır yaptırırım.30-40 gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leoahmet
    avilerde boyut büyük oluyo sanırsam.


    NORMAL BİR MP3 DOSYASI KADAR
    HER CLİP (yaklaşık 5dakika) YAKLAŞIK 5MB "4-6MB CİVARI" OLUYOR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCoLL -- 10 Kasım 2009; 0:13:56 >
  • kulaklık sesi hiç tatmin edici değil. oyüzden kulaklığı değiştirmek istiyorum. ama telin o kulaklık girişinin tam olarak ismini cismini bulamadım bir türlü. oyüzden uygun kulaklıkta bulamıyorum. o şarz girişinin üstündeki girişin tam olarak ne olduğunu söyleyebilecek biri varmı? yada usbden şarz ettiğimiz kablonun tele takılan ucunun ismini söyleyebilecek birisi. netten baya baktım usb uçlarına ama o giriş mini usb değil mini 4 pin usbde değil mini 5 pinde değil. milyon tane kablo resmine baktım ama o girişe uygun bir tane bulamadım. farklı kulaklık bulmuş takmış denemiş birileri varmı forumda? konu hakkında fikri olan paylaşırsa sevinirim....
  • yokmu konu hakkında bilgisi fikri olan. donanımhaber ahalisi bilmezse kim bilecek böyle şeyleri
  • bende başka bir kulaklık bağlamak istiyorum fakat bu uç biraz acayip. 8 pinli bi uç.
    Bu 8 pini kulaklığa bağlamak ne bir çeviri ne de başka bişey bulabildim. bende bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.
    İlk aldığımdan beridir arasıra bunu araştırdım fakat nafile. piyasada 8 pinli çevirici yok galiba ya da jack.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leoahmet

    bende başka bir kulaklık bağlamak istiyorum fakat bu uç biraz acayip. 8 pinli bi uç.
    Bu 8 pini kulaklığa bağlamak ne bir çeviri ne de başka bişey bulabildim. bende bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.
    İlk aldığımdan beridir arasıra bunu araştırdım fakat nafile. piyasada 8 pinli çevirici yok galiba ya da jack.

    aynı durumdayım, arada sırada aklıma gelince arayıp tarıyorum ama uygun bir kablo vs birşey bulamadım. dhde bu konuda bilgisi olanlar muhakkak vardır da topiği okuyan yok galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yawan



    aynı durumdayım, arada sırada aklıma gelince arayıp tarıyorum ama uygun bir kablo vs birşey bulamadım. dhde bu konuda bilgisi olanlar muhakkak vardır da topiği okuyan yok galiba


    arkadaşım bence kulaklığı değiştirmeye bile kalksak yine hüsyana uğrayabiliriz. çünkü telefonun içerisinde bir ses çözücü vardır, bu ses çözücü eğer kalitesiz ise fayda sağlamayabilir o duyduğunuz uğultuları yine duyarsınız tahminimce .

    equalizer ayarlarıyla oynayın biraz hiç değilse kulağınız tırmalanmaz. tiz ya da rock ayarlarsanız her müzik dinleyişinizde. birazrahatlıyo bi de son sesi kullanmamaya bakın. biraz feragat edicez artık. bende ne yapıcamı bilemiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leoahmet


    quote:

    Orijinalden alıntı: yawan



    aynı durumdayım, arada sırada aklıma gelince arayıp tarıyorum ama uygun bir kablo vs birşey bulamadım. dhde bu konuda bilgisi olanlar muhakkak vardır da topiği okuyan yok galiba


    arkadaşım bence kulaklığı değiştirmeye bile kalksak yine hüsyana uğrayabiliriz. çünkü telefonun içerisinde bir ses çözücü vardır, bu ses çözücü eğer kalitesiz ise fayda sağlamayabilir o duyduğunuz uğultuları yine duyarsınız tahminimce .

    equalizer ayarlarıyla oynayın biraz hiç değilse kulağınız tırmalanmaz. tiz ya da rock ayarlarsanız her müzik dinleyişinizde. birazrahatlıyo bi de son sesi kullanmamaya bakın. biraz feragat edicez artık. bende ne yapıcamı bilemiyorum.

    ses çözücü olayını bilmiyorum. dediğiniz mantıklı aslında. kualklığı zaten yarım ayarda kullanıyorum. sesi enfazla yarıya kadar açıyorum. sonrası bozuluyor bana sanki kulaklık kalitesiyle ilgiliymiş gibi geliyor ama ses çözücü denen zırzoplada ilgili olabilir elbette. eko ayarlarınıda bakayım belki faydası olur. mevzuyu bilen birileri yardımcı olur diyordum ama hiç kimse okumuyor galiba




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.