Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (4944. sayfa)

4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 9 Misafir - 11 Masaüstü2 Mobil2 iOS
5 sn
110.522
Cevap
260
Favori
4.048.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
169 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 49424943494449454946
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GT_55 kullanıcısına yanıt

    Hocam tüm olay bunu duymak içinse evet doğrudur, içerik anlamında GT7 çok daha iyi bir durumda fakat bunun 2 yıllık içerik güncellemesini aldıktan sonra söylüyoruz. İlk çıktığında gt7, açıkçası ben gene eleştirmiştim sporttan ekstra ne eklediler diye fakat zaman geçtikçe güncellemelerle çok daha iyi oldu. Bu konuda forzadan da aynı performansı bekliyorum, çıktığından beri bir kaç ay geçti şimdiden 2 tane pist geldi ve ekstra olarak eksikliğini hissettiğim sizin de söylediğiniz nordschleife da ekleniyor. Ben iki oyunu da oynayan hatta GT yi daha fazla oynayan sportu ilk çıktığından gt7 çıkana kadar oynayan birisi olarak iki oyunun arasındaki tek farkın tutku olduğunu söyleyebilirim. Bir taraf ticari para kazanma amacıyla yapmasına karşın iyi (sadece simcade oyunlar için konuşuyorum yoksa iracing, rfactor falan bu ikisini net tokatlar) bir oyun çıkarırken diğer taraf tutku ile yapıp bizi duygusal olarak etkiliyor. Gran turismo bir kültürdür fakat forza rezalet bilmemne falan değildir. Ben multiplayer olarak iki oyunu da oynuyorum ikisinden de keyif alıyorum. Elbette forzanin içerik olarak eksik olduğunu söyleyebilirim ama henüz gt7 gibi 2 yıl geçmemiş aradan, geçsin eksik kalsın o zaman gönül rahatlığıyla gt7 daha iyi diyebilirim çünkü iki oyun da sorunlu çıktı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Hocam Allah aşkına birisi ray tracingi replay modunda diğeri oyunda sağlıyor. Replay modunda sahaba kadar süper bir rt kullansın oyun içerisinde kullanmiyor ki. İşin garibi bana boş yazmışsınız deyip benimle aynı şeyi söylüyorsunuz, oyun görünüşte daha şaşalı ve göze hitap duruyor fakat GT daha isabetli. Peki ben aksi ne söyledim. Benim söylemek istediğim de zaten gt7 nin daha iyi olduğu ama gelip diğeri rezaletmiş gibi yazmak cahillik ve çocukluktan başka bir şey değildir kusura bakmayın.


    Bu arada iki oyunun da online odaklı olmasını bir nebze anlayabiliyorum fakat dediğin gibi sektörde bu yönde ilerliyor. İki oyunun da asıl amacinin online rekabet olduğunu gene anlayışla karsilayabiliyoruz fakat gene de barındırdığı single içerik fena değil. Sanırım şu anda multiplayer odaklı oyunlarin (bazıları kötü olsa da) bu kadar oynannasinin ana sebebi insanlarin verdiği paraya karşılık oyuna ayırdığı süreyi denkleştirmesi. Malum artık 70 dolar bandında dolaşıyor oyunlar ve insanlar verdiği 70 doların karşılığını da uzun süreli bir oynanış olarak istiyor. God of War tarzı nispeten uzun sureli single oyunlarinda bu o kadar problem değil ama daha kısa oyunlarda bu göze çarpıyor. Dediginiz gibi asıl sorun bence de bu. Single deneyimli oyunlar eğer büyük bir firma tarafından çıkmıyorsa (çıkmadan önce hype yaratma konusunda başarısızsa) zaten çıktığını bile bilmeyen büyük bir kesim oluyor. Bu son dönemin en büyük problemi.


    Bir de diğer büyük bir problem yapım maliyetleri, firmalarda tek oyunla uzun süre para emmenin peşindeler. Bu da beni çok üzüyor. Misal arkanein çıkardığı redfall neydi (Austin) blade (Lyon) oyununu görünce istemsiz mutlu oldum saçma live service işini bıraktığı için. Sony beni burada suphelendiriyor. 12 tane mı ne live service yapıyorlardı en son yani ne gerek var diyecem ama onlar da kendilerince haklılar aslinda fakat bu oyunların yarısının başarısız olacağı zaten tahmin edilebiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _racer_ -- 14 Aralık 2023; 13:43:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _racer_ kullanıcısına yanıt

    Hocam yol üzerinde kullandıkları texture bile high texture pack seçilmesine rağmen GT7'de daha iyi duruyor. Yansımaların bazı noktalarında Forza'da RT kullanılmasına GT7'de daha iyi duruyor. Forza ışıklandırma ve fotorealistik açıdan daha iyi durmuyor GT7 duruyor ve bunu videoda defalarca söylüyorlar. Fotorealistik açıdan GT7'nin önde olduğunu. Araba üstündeki boya detayları bile GT7'de daha iyi. İzleyici kısmında yakınlaştırma yapılıyor GT7'deki izleyicilerde gölge var Forza'dakilerde gölge yok. Ray Tracing zaten GT7'de gameplay'de yok bu ayrı bir durum. Forza'da da RT kullanımı yansımalarda yarısı SSR yarısı RT bu yüzden çoğu noktada yansımalar geride kalıyor diyorlar. RTAO olduğu için gameplay'de arabanın iç dizaynındaki gölgelemeler eski oyuna göre daha iyi duruyor ancak GT7 ile birbirine yakın düzeydeler diyor. Bu mu efektif RT kullanımı :) Ek olarak "flashy" dendiği noktalarda da genelde yağmur olduğu noktalarda Forza'da yağmur efektinin oyuncu kamerasına gömüldüğünden dolayı daha etkili gözükmesinden ve pist üstündeki tüm sularda yansıma koyulduğu için olduğundan fazla bakın burada RT var şeklinde kullanılmış gibi olduğundan bahsediyor. Bu yüzden göze hitap ediyor ve flashy duruyor şeklinde söylüyorlar. Sonra zaten gerçekteki görüntüyle GT7'nin ne kadar birbirine tutarlı ve benzer olduğundan bahsediyor. Yani söylediğiniz noktaların çoğu videoda bahsedilenden farklı. Hatta videonun sonunda "Daha birçok şeyden bahsedebiliriz. Mesela seslerde hangisinin daha çok etkili bir iş çıkardığını, Forza Motorsport'un nasıl çıkış sürümünde gösterildiği videolardan bu kadar farklı gözüktüğünü ve çok ciddi bir downgrade yediğini,..." diyerek Forza Motorsport'un ne kadar kötü bir son sürüm ortaya çıkardığından bahsediyor. Videoyu daha fazla uzatmamak için detaya inmeyip kesiyor ancak orada görüntü karşılaştırmaları koyuyor bakabilirsiniz. Keşke Turn 10 çok daha iyi bir iş çıkarsaydı ve şu an olduğundan çok çok daha iyi bir oyun olsaydı Forza Motorsport ve hakkını vererek uzun uzun oynasaydık. Ancak malesef son sürümde elde olan durum belli.


    Videodaki oyun çıkmadan önce paylaşılan video ile oyun çıktıktan sonra test edilen noktanın birebir karşılaştırılmış bölümün ekran görüntüsü. Direkt videodan 4K şekliyle aldım.


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]


    Bana sorarsanız sadece bu karşılaştırma bile Turn 10'in Forza Motorsport serisini seven insanlara ne kadar büyük bir ayıp yaptığını özetliyor. Keşke hiç böyle işlere girmeyip direkt oyunu çıkarsalardı yüksek bir şey vadetmiş olmasalardı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 14 Aralık 2023; 13:48:3 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hortlak Fuat

    Eee oyunda Alan abimiz ne diyordu

    “My name is ZOOOORT WAKE . I’m a writer”

    ZOOOORTTTT
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Hocam gene dediğiniz olay dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Komple pakete baktiginzda durupta forza rezalet görünüyor mu diyorsunuz? Hayır ben de yukarıda aynı şeyi diyorum. Gt7 daha fotorealistik ve gerçeğe yakın duruyor. Ama forza da gayet güzel görünüyor. Dönüp baktığında buradaki bazıları gibi 360 tan kalma gibi mı göründüğünü söylüyorsun yoksa gayet iyi görünüyor diyebiliyor musun? Forza gerçeğe daha yakın görünmekten ziyade temele baktiginda daha şaşalı ve gösterişli bir duruşun tercih edildiğini anlatmaya çalışıyorum ben de. Yoksa ben de biliyorum yağmur altinda hiçbir pistin ayna gibi yansıtma yapamayacağını hocam ilahi :)

    Attığınız foto için söylüyorum aslında burada ortamı kıran vaat 60fps ray tracing. Olayı pek fazla beceremediklerinden sağlam bir downgrade yemiş. Ha paket gene fena değil ama asıl gerçek nesil diyebileceğimiz fotoğraf kesinlikle fragmandaki. En azindan visual modunda bu fotodakine benzer iş cikarabilselerdi çok farklı olurdu.


    Bu arada az önceki yoruma ekleme yaptım dediğiniz online olayla ilgili. %100 haklisiniz bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _racer_ -- 14 Aralık 2023; 13:55:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _racer_ kullanıcısına yanıt

    Ben yazılarımda Forza Motorsport kötü gözüküyor gibi bir şey söylemedim. O kadar etkili ve ileri düzeyde teknoloji kullanmış olmalarına ve ilk başlarda "Biz sadece yeni nesle çıkıyoruz. Tüm özelliklerinden faydalanacağız." demelerine rağmen bu tekniklerini etkili bir şekilde kullanamamalarını eleştiriyorum. Bir şey vadetmemiş olsalar ve ilk başta söyledikleri yalanları söylememiş olsalar (malesef direkt kendileri oyunun sunduğu özelliklerle alakalı bu imalarda bulundular) bu kadar eleştiri getirmezdi. Zaten bu eleştiri sadece ben de yapmıyorum. Yıllardır Forza Motorsport oynayan insanların da bu tarz eleştirilerine denk geldim oyun çıktığından beri. GT7 çok güzel gözüken bir oyun, Forza Motorsport da çok güzel gözüken bir oyun. Ancak malesef Forza Motorsport, GT7 kadar güzel gözükmüyor ve bu durum beni sürekli teknolojik yenilikleri takip eden sürekli bu konularla alakalı araştırmalar yapan ve bu konular üzerinde çalışan biri olarak beni üzüyor. Kendi geliştirdikleri DirectX API'si altında çalışan DirectStorage teknolojisinin bile son sürümünü kullanmıyorlar. DirectStorage CPU decompression kullanıyorlar. Öte yandan kendi konsollarının DirectX desteklemediği Playstation stüdyolarından Nixxes, Ratchet and Clank Rift Apart'ı DirectStorage 1.2 GPU decompression destekli olarak son sürüm halinde sunuyor. Yani kendi ekiplerinin geliştirdiği teknolojileri bile kendi destekledikleri konsolda sunamayan stüdyolar üstüne üstlük oyunda sunamayacağı özellikleri vadedince ve sonuç olarak bunları gerçekleştiremeyince düşecekleri durumu önceden tahmin edemiyorlar mı anlamış değilim. Ya marketing birimleri teknoloji ekibinde çalışanlar üzerinde baskı kuruyor, ya teknolojik ekip "Bizim zaten kitlemiz belli. Ne yapsak farketmez" diyip üstüne düşmüyorlar Playstation'ın pazarlama ekibi tarafında yaptığı saçmalıklar gibi ya da ortada başka bir durum var. Bu kadar teknoloji geliştirmesi yapıp bu kadar gaza getirip bu kadar performanslı konsollarda böyle bir oyun çıkartmak anlaşılabilir şeyler değil. Özellikle karşı tarafta oyununu hem önceki nesle hem yeni nesle getirmiş ve daha iyi bir iş çıkarmış rakibi varken. Malesef üzücü bir durum bu. Buna bağlı olarak Xbox markası altında diğer stüdyoların da geleceği açısından beni korkutuyor bu durumlar. Rekabet olarak (firma bazında rekabet demiyorum piyasaya sunulmuş kaliteli oyun açısından rekabetten bahsediyorum) bu durum böyle devam ederse Playstation da giderek daha da salmaya başlar şu an zaten saldıkları gibi. Biz de güzel ve kaliteli çıkan oyunlardan mahrum kalırız. Umarım bu senaryolar gerçekleşmez. Zaten şu dönemde gerçekten iyi olarak çıktı diyebildiğimiz ve büyük markalar tarafından yapılmayan birkaç oyun var elimizde (Alan Wake 2, Baldurs Gate 3 gibi). Bunlar da uzun senelerde bir geliyor. Bu büyük markalar da kendini iyice salarsa içi boş, yeteri kadar cilalanmamış, sorunlarla dolu oyunlar görmeye başlayabiliriz. Zaten son dönemlerde bunun etkilerini de görmeye de yavaş yavaş başladık Spiderman 2'deki bug'lar gibi.





  • Outlaw-E kullanıcısına yanıt

    Forumdaki tüm PS fanları alev alıyor Alan Wake'ten. Bu sene sağlam patladılar seneye Big Bang 2 olacaklar.


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    Alan Wake reis fener tutuyor karanlığı aydınlatmak için bizim PSsssoyunn fanlar, fenerden alev alıyorlar...


    Bunlara vereceksin çoluk çocuk bilmeceli oyunları, tuşa basmadan bile qte sekansını başarılı tamamlayabileceğin oyunları oynasınlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamamen tarafsız yorumum, gt7 her anlamda forzadan iyi görünüyor.

    Çimler, araç tasarımları, renk canlılığı, dualsense ile kontrol.

    ilk defa forzadan iyi gt oynadım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _racer_ kullanıcısına yanıt

    sabaha kadar anlat anlamaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7ender

    Forumdaki tüm PS fanları alev alıyor Alan Wake'ten. Bu sene sağlam patladılar seneye Big Bang 2 olacaklar.


    Alan Wake reis fener tutuyor karanlığı aydınlatmak için bizim PSsssoyunn fanlar, fenerden alev alıyorlar...


    Bunlara vereceksin çoluk çocuk bilmeceli oyunları, tuşa basmadan bile qte sekansını başarılı tamamlayabileceğin oyunları oynasınlar.

    Bu konudaki karanlığı aydınlatmak için Alan reyisin pil ile değil trafo ile gezmesi lazım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ryse GoW'dan iyi diyenlerle taraf tutuyorsun ama o nasıl olacak [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Hocam açık ve net bence tekel olmaktan da kaynaklanıyor. Mesela forza. Forza özellikle daha casual oyunculara hitap etmesinden ve horizon serisinin kitlesinden her türlü faydalanırız mentalitesiyle yapilmış, ha bana kalırsa içerik güncellemesi geldikçe oynanır o ayrı. Sony tarafında da bu böyle. Oyun ödüllerinde elleri boş dönmeleri umarım kendilerine getirmiştir sonyi. Yahu adamlar Rise of the ronin dışında oyun duyurmadı o da third party. Xbox rekabet için iyi kötü bir şey yapmaya çalışıyor fakat Sony ne yapıyor bence onlar da bilmiyor. Geçen neslin farklı kazananı ve bunun rahatlığına çokça kapiliyorlar. Hocam alan wake 2 için sadece yukarıdaki bir kaç posta bakmanız yeterli. Bu kadar iyi bir oyun için kullanılan ifadeler bakın. Yani benim pek de bir şey dememe gerek yok herhalde.


    Bir şey daha eklemek istiyorum ileride alan wake 2 tarzında bir çok oyun sırf konsol fanları yüzünden daha da harcanacak. Yani bilemiyorum gidişat gidişat değil. Alan wake 2 yi sevmeyebilirsin ama yani zort demek ne bileyim neyse. Bu özel oyun muhabbeti önümüzdeki senelerde daha da derin bir mevzu olacak. Oyun stüdyolarının büyük çoğunluğu baya baya MC ve Sony çatısı altında. Garip bir dönem bekliyor bizi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _racer_ -- 14 Aralık 2023; 14:22:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alan Wake'in ödül törenlerinde tokat manyağı olması yetmemiş gibi bir de satışlarda da zortlamış. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Yananlar bu yüzden yanıyor

  • Cheryl Mason kullanıcısına yanıt

    Yav dalga mı geçiyorsun 3 ödül aldı AW2, ayılıp bayıldığınız baydırman sabahtan beri kötülediğiniz forza ile aynı kategoride bile ödül alamadı Forza'ya kaptırdı ödülü.

  • brnbry kullanıcısına yanıt

    Ben Spider-Man hak etti diye bir şey dedim mi


    İlk günden beridir BG 3 yok edecek diyordum herkesi

  • Insomniac kalitesinin çeyreğinde yapım çıkarsalar yine iş görür ama Redfall ve Starfield çöpü gibi bir yapım gelir Microsoft tarafından.Sorunlarla dolu,ortalamanın altında kalan grafiklerde sabit 30 veremeyen bozuk oyun çıkarıp sonra düzelmesi için aylarca bekletirler büyük ihtimal.Klasik Xbox kalitesi işte.

  • Cheryl Mason kullanıcısına yanıt

    Bg3 adı geçtiği an konudaki Xbox fanlarında alev başlıyor nedense.Önce Starfield ile karşılaştırmaya çalıştılar rezil oldular.Üstüne Series S çöpünden dolayı Xbox'a geç geldiği için oyunun adı geçtiği gibi yangın başlıyor.

  • _racer_ kullanıcısına yanıt

    Playstation'ın şu anki yaptığı saçmalıklara zaten anlam vermek mümkün değil. Ben hayatımda Playstation'ın şu an olduğu kadar kötü bir marketing takımına sahip olduğu dönemi hatırlamıyorum. Gidip sadece Playstation Blog sayfasından duyuru paylaşıyorlar. Böyle bir mentalite nasıl mümkün olabilir gerçekten anlamsız. Nesil başından itibaren en büyük korkum Xbox'ın ortaya bir rekabet sunamamasından kaynaklı diğer firmaların da boşlamaya başlamasıydı geçtiğimiz senelerde zaten bunun rehavetini Playstation tarafından gördük. Şu an içinde bulundukları durum daha da kötü. Xbox en azından şu an kendini iyileştirmeyle alakalı bir çaba içerisinde. Playstation gittikçe kullanıcılarımızda en çok nasıl kötü bir etki bırakırız onun testini yapıyorlar sanırım. Bu durum böyle devam ederse ana platformu Playstation olan olmayan pek çok oyuncu Playstation'dan iyice soğuyacaktır. Bu da gelecek nesli daha erken başlatmayı planlayan Xbox'ın işine büyük oranda yarayabilir. Yeni Xbox nesli bu şekilde erken başladığı ve Xbox oyuncuların takdirini ciddi oranda almaya başladığı takdirde de Xbox'ın önemli bir avantajı olabilir. Xbox 360 ve PS3 dönemine tekrar yaşama ihtimalimiz olabilir. Bu noktada da her iki büyük firma için de en önemli etken gelecek süre boyunca ne kadar etkili ve iyi oyun çıkarttıklarına bağlı olarak değişecektir.


    Alan Wake 2 ile ilgili geçen haftalarda ilk çıktığı andan itibaren oynamıştım. Hatta sevip, gayet güzel bir oyun olduğunu düşündüğüm için ikinciye oynayıp kalan kupaları da alarak platin kupa almıştım. Yakın zamanda yeni bir sistem topladım iş odaklı. İçerisinde Alan Wake 2'nin kodu da geldi. Tekrar test yapmayı düşünüyorum. Alan Wake 2 ve Baldur's Gate 3 (rpg oyunlar pek bana göre olmadığı için daha oynamadım ama deneyeceğim) gibi oyunlar pek çok ana akım serisi oyunlar dışında nadir denk gelinebilen oyunlardan. Bu tarz oyunların çıkmasının devam etmesi için de yeterli başarıyı hem satış olarak hem kalite olarak sürdürmesi gerekli. Zaten ikisi de kalite olarak başarılı olduklarını gösterdi. Umarım satış başarısı olarak da hedefledikleri değerlere ulaşırlar.





  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    O videodan sonra XSX güncelleme aldı; oyun daha keskin ve RT ışıklandırması daha iyi oldu. Bu videodaki durumu değiştirecek kesin bir fark var diyemem ama durum bu. John Linneman güncelleme ile ilgili bir twit atmış; dediği şu güncelleme notlarına baktım benim videoma etkisi sıfır... Benim gözümle gördüğüm kesinlikle etkisi sıfır değil ama o video bir daha hazırlanmayacak. John güncellemeyi görmeden 12 aralık'ta bu twiti atmış, evet güncelleme notunda böyle bir bilgi yok. Ancak bir iyileştirme geldiği de ortada... Şimdi John geri dönüp tekrar video hazırlayacak mı? Sanmıyorum.


    Buradan MS iyi bir ders almalı. Ya oyunları geç çıkaracak, parlatıp çıkaracak. Ya da bu kafa ile gidecekse BETA felan deyip durumu kontrollü bir şekilde yönetecek. Oyunu çıkarayım update ederim kafası oyunculardan tepki çekiyor.


    Bu arada GT7 süper, forza rezalet durumu kesinlikle yok. Bazı konularda o iyidir, bazıları konularda diğeri. Paket olarak ikisi de başarılı oyunlar. İki konsola sahip olan seçimini yapsın, tek cihazınız var ise iki oyun da üzmez.



    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]x (formerly twitter)
    John Linneman @dark1x.bsky.social (@dark1x) on X
    https://twitter.com/dark1x/status/1734641295459532887?s=20




  • Cheryl Mason kullanıcısına yanıt

    5 gün önce aw2 ve bg3 varken hiçbirinin hakkı değil o ödül neden diyorsun öyleyse?

  • 
Sayfa: önceki 49424943494449454946
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.