Şimdi Ara

pls yardım edin!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar! kasetlerimi, bilgisayarıma mp3 olarak kaydetmek istiyorum ama teybimi bilgisayarıma cahilliğimi bağışlayın ama nasıl bağlayacağımı bilemiyorum bana yardım ederseniz çok sevinirim...
    şimdiden teşkürler



  • Arkadaşım bilgisayarın mikrofon girişi ile teyp'in mikrofon çıkışını birbirine bağla sonra tayp=Play pc=kayıt
  • eywllh hocam saol
  • "Alıntıdır"
    Bu yazıda size Steinberg firmasının yazmış olduğu WaveLab programını kullanarak kaset çalar, pikap vs gibi harici ses sistemlerinden nasıl mp3 yapacağınız anlatmaya çalışcağım. Ben WaveLab ın 4.0 versiyonunu kullanıyorum. Programı kazaa veya benzeri programlar yoluyla temin edebilirsiniz.
    Programı indirdikten sonra kurup sistemi restart edin. Harici ses sisteminizin kulaklık/line out (veya düşük seviyeli ses çıkışını hoparlör çıkışı değil.mesela bir walkman in kulaklık çıkışını) ses kartınızın line in e girin.Ses özelliklerinden kayıt kısmında kaydın hangi kaynaktan yapılacağını seçin (saat yanındaki hoparlöre çift tıklayın seçenekler den özelliklere gelin açılan pencereden de kaydetmeyi tıklayın tamam diyerek line in inden kayıt özelliğini seçin)
    WaveLab ı açın. Program açıldığında sağ üstteki kısım efekt kısmıdır ve kasetteki hışırtı ve dip gürültüsünü almak için kullanacağımız efekti buradan seçeceğiz. Sol üstte yeni dosya kısmına tıklayın "wave" seçeneğine gelin. Program size kayıt kalitesinin belirlenmesi için bir seçenek sunacaktır. Ses kartınızın kapasitesine göre seçiminizi yapın. Unutmayın ki ne kadar yüksek kalite o kadar fazla disk alanı demektir. 16 bit 44.1 kHz Stereo yeterli bir kalitedir (cd kalitesi) ses sistemine güvenen arkadaşlar bit resolution ve sampling rate i yüksek tutabilirler. Seçiminizi yaptıktan sonra ok e basın.
    Karşınıza yeni bir pencere çıkacak. Burası sesin kaydedildikten sonra image ının oluşturulacağı alan. Burda sesin grafik versiyonunu görebilir kaydı istediğiniz yerden kesebilir vs gibi işlemleri yapabilirsiniz.
    yine yukardaki toolbar ın altında iki tane serbest toolbar göreceksiniz. Birisi "meters" diğeri "transport" başlıklı.
    Transport tan record düğmesine basın (kırmızı yuvarlak olan). Karşınıza "record" başlıklı yeni bir pencere açılacak. Pencerenin üzerinde bir adet vu metre var. Bu vu metre ile ses şideditini kontrol edin ses şiddeti 0 dB yi geçmesin.Bunu yapmak için line in e bağlı cihazınızı çalıştırıp ses seviyesini ayarlamanız gerekiyor. Mesela walkman için konuşursak; walkman i çalıştırıp monitörden ses seviyesine bakın ses 0 dB nin üstündeyse walkman den sesi kısın. Aynı işi line in sesini kısarak da yapabilirsiniz. Tüm ayarlardan sonra "record" penceresinin sağ altından "record" a basın ve kayıdı yapın. Kayıt
    bitince stop a basıp "record" penceresini kapatın. Eğer herşey yolundaysa karşınıza sesin grafiği gelecektir. Buradan kaydı istediğiniz yerden kesebilirsiniz. Kaydı dinleyin. Dip ses hışırtı parazit varsa "edit" menüsünden "select all" yapın sağ taraftaki efekt kısmından denoiser i seçin. efekt ayarlarını zevkinize göre yapın. sese 6 adet efekt verebilirsiniz.Bu efekti aşırı kullanırsanız tiz sesleri de arada kırparsınız. Aynı zamanda eq ile de hışırtıları sesleri alabilirsiniz. Tüm
    ayarlar bittikten sonra "save" tuşuna basarak kaydınızı istediğiniz formata çevirebilirsiniz.Hepinize kolay gelsin. Sorunla karşılaşan arkadaşlar buraya cevap olarak yazabilirler ama dediğim gibi sistem problemleri
    ile ilgili sorularınıza yardımcı olamayacağım. Sorular burada anlatılanlarla ilgili olsun lütfen.
    Sevgiler saygılar.


    Programı bir kenara koyup düşünelim. Normalde line in e girdiğiniz bir cihazın sesini bilgisayar hoparlörlerinden duyabiliyor musunuz? Programı çalıştırmadan önce bunu halledin daha sonra programı açınç Program biraz profesyoneldir ancak anlattıklarımı yapabilmeniz için çok fazla bilgi de gerekmiyor ve rahatlıkla sonuca ulaşabiliyorunuz. Deneme yanılma yöntemi ile farklı efektler vererek kendi müzik zevkinize göre çok esnek sonuçlar alabilirsiniz.
    Dediğim gibi programı çalıştırmadan harici ses kaynağının sesini hoparlörlerden duyabilmelisiniz.

    Aslında birçok şey yeterli olarak anlatılmış ama ben bir uyarı daha yapmak istiyorum. Kayıt kalitesini 44.1 / 16 bit tutun..Çünkü ortalama bir ses kartı kullanıyorsanız ve 48 ya da 96 KHz örnekleme oranını seçmişseniz ses convert edilirken bozulabilir ki bu ihtimal yüksektir.Ayrıca device bir rate i 24 ya da 32 bit yapmayın , 16 bit te kalsın çünkü şu an kullanılan cd çalarlar 24 ya da 32 bitlik kayıtları desteklemiyorlar ve doğal olarak çalamazlar.Zaten o oranda kayıt etmek için gayet pahalı (örneğin MBox - 600 $ ) ses kartlarına ihtiyacınız var. Kolay gelsin :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 2 Haziran 2005, 21:02:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.