Şimdi Ara

POCO X5 5G - X5 PRO 5G ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
13
Favori
4.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Piyasa çıkış tarihi: 07.02.2023


    POCO X5 5G - X5 PRO 5G ANA KONU


    3 Renk seçeneği geliyor: Siyah , Mavi ve Sarı


    Özellikler için altta linke tıklayınız...

    https://www.mi.com/tr/product/poco-x5-pro-5g


    Kutu içeriği

    - Cep Telefonu

    - Ekran koruyucu(Telefon üzerine fabrika çıkışı uygulanmıştır)

    - Şeffah kaliteli kılıf

    - 67W Şarj aleti ve USB to Type-C Şarj kablosu


    Eğer bir Poco X5 ürünü aldıysanız alttaki linkte ürün durumunu kontrol edebilirsiniz!

    https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flipmode5 -- 22 Nisan 2023; 15:11:5 >







  • X5 Pro'u şubat ortasından bu yana kullanıyorum ve çok memnunum, müsait zamanda uzun ve ayrıntılı bir yorumda yaparım konuya.. Şimdilik diyebileceğim çok çok memnunum telefondan.

  • Slm. Pek alan yok galiba. Telefon süper. Kamerası çok iyi. Bi kaç gün önce Android 13 geldi. Kart desteği benim için tek eksi.
  • ozrock O kullanıcısına yanıt
    256 GB hafıza var. Gayet yeterli
    Kartı ne yapacaksın ki. İphone marka 65 bin liralık telefonda bile artık gerek yok diye hafıza destegi yok.
  • Dün kurulumunu yaptım. Xiaomi mi 9T'den geçiş yaptım. Aldıktan sonra acaba Samsung A54 mü alsaydım diye bir düşünmedi değilim ama çok farklı değil gibi.

    Ekranı özellikle güzel geldi. Yalnız bir süre sonra Google One gibi uygulamalarda siyah yerler kahverengi görünmeye başladı. Dark mode'da kullanıyorum.

  • ozrock O kullanıcısına yanıt

    MIUI 14.0.6 kurulu şuan ama Android 12 hala bende az önce kontrol ettim güncellemeleri.

  • anll23 A kullanıcısına yanıt

    X5 Pro'a göre yazıyorum, sende 14.0.6 kurulu mu geldi yoksa telefonu kutudan çıkardıktan sonra güncelleme ile mi geldi..?


    Bu ay başında şöyle salakça bir şey oldu, android 13 dağıtıldı ve telefonlar 14.0.2 android 13'e güncellendi ama 3 gün sonra yine aynı telefonlara Android 12 14.0.6 sürümü yayınlanmışş.. Galiba bu salaklar X5 kullanıcılarına hem A12 güncellemesini hem de A13 güncellemesini aynı anda verdi.. Şimdi benim kızdığım şey şu, ben normalde öyle güncelleme yapmayı seven biri değilim ama bir mallık ettim mutlu mesut kurulu düzende A12 kullanırken resmen rahat battı A13'e güncelledim.. A13 ile bende RAM kullanımı arttı ekran süresi de düştü maalesef.. İlk bir kaç gün böyle gider dedim ama düzelme olmadı.. Bir de android 13 ile gelen TEK BİR YENİLİK bile yok.. Ulan hiç mi bir şey değişmez telefonda HİÇ BİR şey gelmedi gitmedi değişmedi telefonda.. RAM kullanımı artmaktan başka değişen hiç bir şey yok telefonda.. Android 12'de ekran süremden çok çok memnundum, resmen şu an telefonu elime alır almaz çatır çatır sağ üst köşede şarj oranının düşüşünü izliyorum.. Telefonu formatlayıp her şeyi sıfır kurulum ile kurdum yine bir şey değişmedi...


    Uzun lafın kısası Android 13'e güncellemeyin..





  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    Telefonun kurulumunu yaptıktan sonraki gelen güncellemeyi kurdum ve A 12'de kaldı. Dediğinize göre 13'e güncellememesi iyi olmuş anlaşılan.

  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    ben ve eşimde var ,arkadaşa da aldık Android 13 sonrası pil tüketimindr il sırada wifi var sizde durum nasıl hocam?

  • Arkadaşlar bendede alarmdan sonra nedense ekran yenileme hızı 60 hz ye düşüyor ayarlarda 120 hz yazıyor ama alakası yok 60 yani tekrar 60-120hz yapınca düzeliyor anlamadım neden böyle oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perseus4EveR -- 20 Haziran 2023; 21:28:44 >
  • Arkadaşlar benim ufaklık ekranı ısırdı. Ekrana uygulanmış film zarar gördü. Orijinal veya muadili ekran filmi hangisini önerirsiniz. Orjinal takılı olandan istiyorum. Daha doğrusu onun gibi belli belirsiz olması diyebiliriz. Teşşekkür ederim.
  • @meeb

    Aradan geçen sürede şunları yaptm, telefonu tekrar formatladım ve programları yine hep yaptığım gibi elle kurdum ayarladım. Galiba A13 sonrası ilk format bazı şeyleri bozmuş olabilir bilemiyorum, ben yine formatlayınca telefon kendini daha stabil kalibre etti ve şuan sorun yok gibi..


    Bende ilk zamanlar üstteki yorumu yazdığımda pil kısmında Android sistemi ve ne alakaysa "Diğer" isimli bir şey vardi.. İçine bakınca da "Diğer" diye bir şey yazıyordu ve bu Diğer'in ne olduğunu anlamadım çünkü Diğer dışında herhangi bir şey yazmıyordu diğer ne diğer, neyin diğeri anlamamıştım.. Sanıyorum A12'den kalan saçma sapan bir kaç ıvır zıvırı A13'e de taşımıştı ama ben format atmıştım anlamadım neden olduğunu.. Her neyse ben tekrar formatlayınca ve özellikle formattan sonra yabancı bir forumdan bir arkadaşın tavsiyesi ile İLK şarjı 10W bir şarj aletiyle KAPALI bir şekilde 5-6 saat hiç ellemeden yapınca telefon bataryayı kalibre etmiş olabilir. O günden sonra bir daha olmadı, Yine de A12 kadar olmasa da şuan şikayet ettiğim kadar kötü bir durum yok, tahminim gelirse temmuzdaki güncelleme ile bazı düzeltmeler olabilir, çünkü farklı farklı şikayetler okuyorum bazı yerli yabancı sitelerde, o da çok normal çünkü A13'ü daha yeni dağıttılar.. Yabancı forumlarda da buna benzer sıkıntı yaşayanlar vardı, bir sonraki güncelleme bakalım neler getirecek..


    Şubattan bu yana severek kullanıyorum, telefon çok çok iyi, hatta çevremden bile alanlar oldu benden görüp yani şunu diyeceğim telefon gerçekten çok çok güzel ve fiyatının çok üstünde bence.. Bu kadar güzel bir telefonu aylarca tek bir sorun yaşamadan kullandıktan sonra bir tane güncelleme ile sorun yaşamak haliyle istemiyor insan..


    Neyse ki bir tane formatla ve batarya kalibre ile çözüldü tüm sorun..  


    @Perseus4EveR A13 bazı bug'larla geldi maalesef ama bir sonraki güncellemede düzeltilir diye düşünüyorum. Özellikle Poco xiaomi'den ayrıldığından bu yana geri bildirimlere bi nebze daha dikkat ediyor, buna benzer bi sorun bazen bende de oluyor ama çok üstünde durmuyorum.. Mesela bir ara 60 hz kullandım bakayım dedim vee evet baya ekran süresi artıyor hatta 60 hz kullanmak iyi bile geldi ama bazen bir bakıyorum ekran 30'a düşüyor sanki ve bir anda 120 veya 60'a çıkıyor gibi hissettiriyor..


    @miryokefalon Şubattan bu yana ben bu telefona ne doğru düzgün kılıf ne de ekran koruyucu bulamadım.. Mi store'daki çocuklarla bile tartıştım artık onlar bile abi söylüyoruz gelecek diyorlar ama gelmiyor diyorlar.. İnternetten şu HB'de satılan popüler kılıftan birini almıştım sanırım hayatımda bir telefonda kullandığım en dandik en dayanıksız saçma sapan kılıf olabilirdi, ince yapacağiz derken bildiğiniz gazete kağıdı gibi neredeyse yırtılacak gevşek bir kılıf geldi, diğeri kaygan deri görünümlü dediler o da aşırı kalitesiz geldi, mecbur kutudan çıkan kılıfı kullanıyorum hala.. Ekran koruyucu ise Hala telefonun üzerinde geleni kullanıyorum. Aradan geçen sürede 2 3 tane minicik darbe gibi bir şey var onun dışında temiz ancak ne kılıf ne ekran koruyucu bulamamak biraz sıkıntı, internette satılanlar çok dandik.





  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    biz sorun yaşamıyoruz ama format atsak fena olmaz tabi.

    Benden sonra da beğenen bayağı kişi aldı.

    60 hz evet bataryaya katkısı çok ama artık 60 hz kullanamam ki iPhone lar bile kasıyor gibi geliyor.Gerçekten iphone 13 ve altı bana ve kullananlarda poco x5 pro yu ellerine alıp kullandıktan sonra da onlara da kasıyor gibi gelmiş cihazları😀
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Format zaten önerilen bir şey böyle büyük güncellemelerde ama içi dolu telefonu formatlamanın sonrasıda uğraştırıyor işte.. PC'De full yedek olmasına rağmen yine de onu oraya bunu buraya şu şurdan şuraya derken yine uğraştırıyor.


    Aynı şekilde benden gören iş ve arkadaş çevremde de alan oldu ve bence fiyatının üstünde bir telefon alan kullanan herkes çok memnun.


    120hz her ne kadar bataryayı içiyor olsa da maalesef gözlerde alışınca bir süre sonra 60hz ekran çok kötü geliyor.. Sanki telefon kasılıyor donuyor gibi geliyor.

  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    katlıyorum aynen öyle ki iphone 13 bile kasıyor gibi geliyor.Pro ve max serilerinde ise sanırsam ProMotion kadameli h z den dolayıda bazen kasıyor gibi geldi bana.Kullananlarda bundan şikayetçi.

  • Bu telefonu aldık, MIUI 14 güncellendi ama android 12 olarak görünüyor. Android 13 çıktı diye biliyorum ikisinide birlikte güncellemesi gerekmiyor muydu.
  • Merhaba arkadaşlar, şuan redmi note 8 kullanıyorum. 4 yılı devirdik kendisiyle. Poco x5 proya geçmeyi düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz? Eksileri nelerdir, kronik sorunları var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.