Şimdi Ara

POCO X5 5G - X5 PRO 5G ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
13
Favori
4.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GwynBleidd48 kullanıcısına yanıt

    Bende mi6 dan geçiş yaptım. Kronik sorun yok telefonda


    Tavsiye ederim.

  • POCO X5 5G - X5 PRO 5G ANA KONU

    Yazılım güncelleme yapınca bazı buglar var. Örneğin pil optimazsınu sıkıntılı. Bir uygulamayı pil optimizasyonunda kısıtlama yok diye işaretliyorum. Tekrar girdiğimde pil optimizasyonu tikli şekilde açılıyor. Telefon her şeye rağmen iyi, para verdiğim için demiyorum. Pil performansı hâlâ çok iyi ekran açık süresi bu optimizasyon ile birlikte 6-8 saat ekran açık süresi veriyor. Toplamda 30 - 36 saat süre ile.


    Samsung Galaxy mini, s5 ve S9 plus kullandım. Pil optimizasyonu konusunda sorun yaşadım son iki telefonda. Bunda da alışamadığım bazı şeyler var. Alışkanlıklardan dolayı sanırım. Stabil olsun güncelleme yapmam büyük ihtimalle.




  • Geçen gün gelen 14.0.3 güncellemesi ile telefonun ekran süresi tıpkı A12'den memnun olduğum sürelere çıktı ve bu şahane oldu. 2 ay önce 13 geldikten sonra en şikayet ettiğim sorun şu ekran süresinin düşmesiydi ama son 14.0.3 güncellemesi ile çok iyi oldu. Herhangi başka bir şey gelmedi zaten, daha çok düzeltme güncellemesi oldu.
  • arkadaşlar almayı düşünüyorum. uzun ömürlü bir telefon olması için alıyorum, teknik özellikleri kağıt üzerinde çok iyi. sizin düşünceleriniz nedir? kullanıcı arkadaşlar uzun süre kullanıp telefon hakkında bi kaç yorum yapabilecek arkadaş var mıdır?

  • Yerli veya yabancı 8468343 çeşit olumlu yorum varken hala yorum yazılmasını bekliyorsunuz arkadaşlar..


    İyi hadi yazayım.. Uzunu okumak istemeyenler için kısa özet, telefondan çok çok memnunum....


    Şubat ortasından bu yana telefonu kullanıyorum an itibariyle 6-7 ay'dır elimde. Gittiği yere kadar bozulana kadarda kullanacağim bu telefonu çünkü çok memnunum X5 Pro'dan.. Bu zamana kadar bir kez bile keşke almasaydım demedim, ben aldığımda yanlış hatırlamıyorsam şubatta 11'e almıştım galiba, aldığım dönem değil TR'de dünyada bile en iyi F/P cihazıydı bugun ki fiyatı aynı ise kaçmaz ama çok çok daha pahalıysa alınmaz.. Şu 6-7 aylık sürede tavsiyelerimle çevremden şu ana kadar 7 kişi daha benden görüp beğendi kendilerine de aldı ve en ufak bir sorun yaşayan birine denk gelmedim. İş ve arkadaş çevremde bu fiyat seviyesindeki samsung ve xiaomilerle karşılaştırma imkanım fazlaca oldu ve gerçekten "alındığı fiyatta" X5 PRo'dan daha iyi bir ekran yok, ses kalitesi zaten şahane ötesi, GSMArena sitesinin incelemesinde bile ses kalitesi 12T PRO ile aynı puanı almış sesler çok detaylı, çok ayrıntılı.. Batarya zaten oldu olası çok çok iyi gidiyordu (banagöre) sadece ilk A13 güncellemesiyle biraz bocalamıştı o da geçen gelen yeni güncelleme ile yine düzeldi canavar gibi çalışıyor telefon yine.. Telefonda oyun oynayan biri değilim bu zamana kadar bir kez bile falanca oyunu yüklemedim sevmem çünkü ama genel olarak oyun performansı da oynayanlar için yeterli deniyordu, bir şey diyemem.. Arayüz aşırı akıcı bir kere bile donduğuna takıldığına çöktüğüne denk gelmedim şakır şakır çalışıyor.. Kameradan şu ana kadar hiç şikayetim olmadı, Mükemmel tabii ki değil ama şartlara bağlı çok çok kötü çıkmış dediğim bir foto hatırlamıyorum.. Video'da 4K 30 fps videoyu TV'e aktarıp baktığımda o sensörün neden kaliteli olduğunu çok daha iyi anlamıştım CAM gibi 4K video çekiyor, özellikle videoyu TV'de veya büyük ekran bir monitörde açtığında hem çevresel ses hem de görüntü kalitesi aşırı farkediyor.. Bu sayede telefondaki mikrofonlarında gayet iyi olduğunu anlamıştım.. Genelde 1080P 60 FPS çekiyorum çünkü hem boyut olarak hem de 60 fps olması sebebiyle daha ideal oluyor, sadece bazen özel anları 4K çekiyorum iyi oluyor.. Elimde 3-4 farklı şarj başlığım var, 67-33-10-5 watt, bir kaç tane de kablo var, 120-67-33-10 watt destekli.. Telefonu orjinal kutudan çıkan kablo ve 10 watt eski samsung şarj başlığıyla şarj ettiğimde 0-100 3 saat falan alıyor.. Ancak yavaş şarj edildiğinde ekran süresi daha uzun gidiyor bunu zaten biliyordum ama bu telefonda da tespit ettim. 67 watt ile 0-100 45-50 dk sürüyor. Sadece akşamları şarj ettiğim için acil bir iş olmadığı müddetçe hep 10 watt ile şarj ediyorum.. Yavaş şarj ile ekran süresi neredeyse duruma göre 1-2 saat daha uzayabiliyor.. Şu detayıda yazayım, ben telefonumu her zaman geceleri ve telefonu kapatıp şarj ederim, ne 10 watt ne de 67 watt şarj esnasında ben kendi telefonumda hiç bir zaman ısınma görmedim.. Şarj başlığı ısınıyor tabii ki ama telefonun pek ısındığını görmedim.. Bazı telefonlar cayır cayır oluyor şarj esnasında ama bu telefonda öyle şikayet edecek bir ısınma görmedim.


    Daha uzun uzun +'larını yazabilirim şimdilik aklıma gelenlerı yazdım.. Ben eksi olarak gördüğüm bir kaç şeyden bahsedeceğim şimdi.. Aslında çok eksi değil ama olsaydı daha iyi olurdu.. Telefonun titreşimi biraz cansız geliyor, çok kötü değil asla duymamazlık hissetmemezlik yaptırmaz ama titreşim daha önceki telefonlarımdan biraz güçsüz geldi.. Yani sadece titreşime alsam cebime atsam 1 gün boyunca bir kaç tane çağrıyı kaçırabilirim bana biraz zayıf geldi.. Tahminim telefonu ince tutabilmek için titreşim motorunu da küçük tutmuşlar, ya daa ses seviyesi yüksek ve detaylı diye titreşimine çok özen göstermemişler bilemiyorum.


    Ben aldığım günden bu yana 1 TANE bile şöyle kaliteli doğru düzgün bir kılıf bulamadım. İnternette satılanların çoğu net Çöp.. O kadar dandik ki kılıflar deri kaplamasından sert plastiğine kadar bazılarını denedim ama ya çok inceler ve kolayca çıkıyorlar telefondan ya da hızlıca eskiyip çöpe atılıyor.. Bu yüzden HALA kutudan çıkan şeffaf kılıfı kullanıyorum ki bunu çok sağlam ve güzel yapmışlar ama insan başka kılıflarda almak istiyor... Ekran koruyucu bulmak sıkıntı değil herhangi ortadan kameralı 6.67 inç ekrana uygun koruyucu alın geçin güzel oturuyor ekrana.. Özellikle şu markanın şu modeli gibi bir şey hiç aramadım, 6.67 inç koruyucu %90 tüm panel boyutundakilere tam uyuyor..


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Ben şubatta 11'e aldım bugun fiyatını iyi araştırmak lazım, ama fiyatı çok çok çok daha fazlaysa ona alıcı karar versin.. Eğer aklınızda bu telefon varsa ama azıcık daha iyi bir şey olsun istiyorsanız X5 Pro'nun sadece ekranını ve işlemcisini değiştirip Poco daha sonra düz model Poco F5 olarak çıkardı.. Ona da bakabilirsiniz isterseniz..





  • poco x5 5g sipariş ettim kılıf ve ekran koruyucu almam lazım hangisini tavsiye edersiniz? x5 pro ile x5 5g ekran ve kılıf boyutları aynı mı?

  • Selamlar, şimdi bu telefonu alacağız ama ben internete pek güvenmiyorum. Kutusu açılmış telefon çok denk geldi. Sorun şu trendyol, hb, n11 14.300 civarlarında. Xiaomi türkiye de aynı fiyat. Kendi internet sitesinde de. Mieko türkiye sitesinde 15.900.mağazada fiyat sormadım kasada indirim olur mu diye, 500 filan fazla da olsa mağazadan kutuyu inceleyerek almak istiyorum. Ama mağaza çok pahalı. 14.300 nere 15.900 nere. Xiaomi türkiye ve mieko aynı şey değil midir? Neden ikisinde aynı fiyat değil? Mağaza neden 15.900.internetten alsam hangisi sorunsuz sıfır kapalı kutu cihaz gönderir? Amazon olsa tak diye yapıştırıcam ama onda da yok satış. Alanlar nereden aldı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bldshd -- 27 Ağustos 2023; 2:56:30 >
  • Ben de bu telefondan aldım yurtdışı cihaz olarak.Az önce kullanmaya başladım şimdilik iyi görünüyor,Ekran ve ses kalitesi güzel

  • Yurtdisi cihazların fiyatları çok uygun. Cezbediyor. Kayıt işini nasıl halledeceksiniz bana da pm dan yazabilir misiniz ?

  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Çift sim olduğu için 4+4 şeklinde kullanmak için bende düşüyorum yd. Fiyatı gerçekten çok iyi.

    Kamera performansı nasıl?
  • telefonun şarjını bataryanın uzun ömürlü olması için %85 e nasıl sınırlandırabilirim?

  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    449

  • Whatsapp da foto çekerken odak sorunu yaşiyorum başına gelen var mı başka?
  • ilkerkara İ kullanıcısına yanıt
    Abicim deli misin? Kullan geç 4-5 sene sonra yenisini al. Ne kafa yoruyosun böyle hurafelere? Gerçek olsa bile ne önemi var. 2 sene sonra batarya değiştir olur biter. Telefonunu dibine kadar kullan.
  • GRİNG0 kullanıcısına yanıt

    4 4 e gerek yok dedi aldığım arkadaş,tak kullan dedi sonuçta piyasanın yarı fiyatı çok da dikkat etmedim

    kameradan çok bir beklentim olmadığı için dikkat etmedim şahsen ama manzara fotoğrafları güzel

    ----

    fakat bu xiaomi menüsü hiç hoşuma gitmiyor eski honor un değerini şimdi anladım

    farklı bir arayüz kullanabiliyor muyuz acaba yazılım sıfırlamadan falan

  • Arkadaşlar eğer sizlerde Geliştirici seçenekleri açıksa ayarlar menüsünde üstten "En küçük genişlik" yazarak arayıp sizlerde o kısım Kaç DP onu söyler misiniz.. Eğer hiç o kısım ile oynamadıysanız 380-395 arası bir değerde olması lazım, sizde kaç DP ? Bana varsayılan oranı lazım..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.