Şimdi Ara

Poco X6, Poco X6 Pro ve Poco M6 Pro Türkiye fiyatları belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genleri karıştırmışım ben düzelttim   8 gen 2 ile Antutu özelinde bakmadım ama genel derecelere bakınca üstün olduğu ve geri de kaldığı yerler var. genel değerlendirince mevcuttaki amiral gemisi telefonların işlemcisi olan 8gen 2 ye benzer bir performans sergileyecek ve orta segment telefonlarda kullanılacak demek uzun süredir karşılşılan bir olay değildi. Ama dediğim gibi keşke test skorları biraz daha düşük olsaydı da enerji tüketimindeki çekinceler olmasaydı.


    Bu arada bu bilgileri genelde telefonun hindistanda incelemesi olduğu için oradaki influencerların bazılarına incelemeleri için dağıtıldığından o videolardan inceledim skorları 8 gen2 ile yarıştırmak için işlemcinin performans üzerine kurulduğunu enerji verimliliğini hedef alan telefon boştayken ki işlemleri yapacak çekirdek olmadığı gibi tabi bunlara pek güven olmaz bizim ülkede satışı resmen başlasın uzun süreli incelemeler yapılsın öyle anlaşılacak





  • gnsnc G kullanıcısına yanıt

    Orası öyle, ben de farkındayım ama snapdragon takıntılı insanlar var, mediatek adını duyunca hala çekinenler var, veya hiç bilmeyip snapdragon adını duyanlar alacaktır yine.



    "12bit renk derinliği sunan" Bu arada hayal gibi bir şey o, panel gelişim hızına bakınca 12bitlik bir panel önümüzdeki 10 küsür yıl içinde bile zor. Mesele piksellerin sadece 4096 farklı renk örneklemesi sunması değil, bu renkleri algılayabilmeniz için gökyüzüne tutulan spot ışığı gibi parlak bir ekrana sahip olunması gerekiyor, şu an en kaliteli ekranı alın, ışık ayarını kısın, vadettiği değerlerin hiçbirini sunamaz.

  • Yurtiçi kayıtlı x6 pro'nun fiyatına imei kayıtsız Xiaomi 13T Pro olmak daha mantıklı, bence...


    En azından 13T Pro modelinde; kamera daha iyi, 4K 60 hz kayıt var.


    Sahibinden deki bazı satıcılar, mal dükkandan çıkmadan önce imei işini hallettiklerini yazmışlar.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    13t pro tabiki üst segment ürün kamerası vs daha iy i


    ancak kayıt sadece anakarta müdahale şeklinde yapılıyor bilginiz olsun

  • corsairms kullanıcısına yanıt

    O detaydan haberim vardı.


    mi forumdan okuduğum kadarıyla, HyperOS ile düzeltileceğinden bahsediliyordu.


    13T pro modellere hyperOS henüz gelmedi sanırım. Yeniden tetkik ederim, bu model için 4K 60 hz kayıt konusunu...

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Farkli , 7s gen2 olan benzeri redmi 13 pro mesela.

    TR fiyati çok az pahalı ama hepsi çıkıp , kampanyalara göre ( imei yazma ) 3/6 ay sonra satın alınmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • corsairms kullanıcısına yanıt

    O ne demek hocam kısaca açıklar mısın? Yani cihaz kayıtlı gibi gösterip, aslında kayıtsız telefonu kaçak kullanmanın önünü mü açıyor? Bir dönem hep görüyordum imei "çakma" diyorlardı, hiç ilgilenmediğim için araştırmadım: eski telefonların numaralarını başka telefonda kullanarak kayıt altına almayı sağlıyorlardı herhalde, sonra aktif olmama durumunda eski telefonları kapatarak bunun önüne geçekti devlet, o iş de bitti galiba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 13 Ocak 2024; 20:7:13 >
  • .V. . kullanıcısına yanıt

    Bunun önüne geçmek isterlerse sadece üreticiler bunu yapabilir xiaomi son güncel telefonlarında bir direnç ile imei çakma tabiri ile yasa dılı yollardan kayıt işini biraz daha zor hale getirdi anakartta ki buna sebeb olan direnci degiştirdiginizde ondan sonra yazılımsal olrak kayıt yapılıyor.


    Oneplus son çıkan cihazlarında kayıt işini bitirdi

    apple zaten olmuyor.

    huwai son cihazlarıda olmuyor

    samsung server kayıt sistemi var o şekilde oluyor

    realme olmuyor

    xiaomi lerde veya poco anakarttaki kilite sebeb olan direnç degişip oluyor

    honor olmuyor

    vivo olmuyor

    zte redmagic bazı modelleri oluyor


    diye gider işte

  • .V. . kullanıcısına yanıt

    Mediatek işlemcili modellerde yazılım ile kayıt oluyor hala... Mesela bahsettiğim 13T Pro modeli mediatek işlemcilidir.


    Ama tabi 13T Pro modelinde, yazılımla tek bir sim yuvası için imei değiştirmek mümkün oluyor. Bir de tek bir sim yuvası için değiştirilse de, telefonu güncellememek ve sıfırlamamak gerekiyor.


    Telefonların aylık giderlerinin artması ve aylık telsiz kullanım ücretlerinin yükselmesi nedeniyle, çoğu kullanıcı tek gsm numarası kullanıyor. Yani telefonu güncellemediği ya da sıfırlamadığı sürece kullanmaya devam ediyor.


    Zaten kullanıcıların ekseriyeti 3 - 4 yıl demeden telefon yeniliyor. 3 - 4 yıl güncellemese hiç bir şey olmaz. Şimdilerde kullanıcıların derdi, uygun fiyata yağ gibi akan telefon edinmek.

  • judger90 kullanıcısına yanıt

    Ben nanoreviewden baktım galiba değerlerine. 8 gen 2 daha iyidir ama bu telefonda baya ucuz. 15 bin tl ye 8 gen 2 yi yakalayan bir cihaz. S23 işlemcisi yani. Tabi s23 genel paket olarak tokatlar pocoları da 2 tane x6 pro fiyatına da 1 tane s23 alınıyor şimdi :) Ciddi bir ısınma batarya sorunu yoksa güzel cihaz olmuş tabi fiyatına göre. Çünkü kamera ve yazılım kısmı zayıf pocoların. Güncelleme süresi de kısa. Bunları ufak ufak iyileştiriyorlar. Ben de anakartı kronik sorunlu seri olan x3 pro vardı ve bu sorundan servislik oldu. Servise gitti geldi bu sefer mikrofonu bozuldu. Bir daha göndermedim duruyor öyle garantisi de bitti. Buna rağmen yine risk alıp f5 almıştım:) Umarım uzun süre sıkıntı çıkarmaz. F5 ben alırken 18 bin idi o zamanki dolar kuru asgari ücreti göz önüne alırsak ciddi fiyattı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corsairms kullanıcısına yanıt
    Redmagiclere yazılımsal mı yoksa direnç değişimiyle mi imei atılıyo acaba

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt

    yazılımsal

  • corsairms kullanıcısına yanıt
    Hızlı cevap verdiğiniz için teşekkürler.

    Peki format sonrası şebeke gidiyor mu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt

    güncelleme sıfırlama sorunsuz diye biliyorum.

  • s21 fe ler falan cidden saçmalık bu telefonun çıkışından sonra. 2022 ocak çıkışlı android telefona (tam 2 yaşında) o paralar verilmez. hele ki 4500 mah lı samsung telefona hiç verilmez. günde 2 defa şarj edersiniz benden söylemesi. androidde her zaman güncel iyidir. eski amiral gemi alacağına güncel orta seviye al. sadece işlemcisi, batarya teknolojisi vs. bile 2 yıllık teknoloji olarak ilerde olacak. gücü daha az gibi görünse bile verimlilik, batarya performansı, hızlı şarj, yeni oyunlara programlara vs daha iyi uyumluıluk vs. vs. gibi bi ton yönden daha iyidir yeni cihaz. bu x6 pro da 16k çıkış fiyatıyla şu an piyasada alınacak tek telefondur kamera takıntınız yoksa.


    kamera takıntısı olan da zaten bunu 2 katı para vermek durumunda telefona ki aradaki farkla gidip pro fotoğraf makinesi alması daha uygun olur. kamera çöp anlamı da çıkmasın normal vatandaşın işini fazlasıyla görür işte. sanki herkes blogger, instagrammer da on numara foto ihtyiacı var.


    burda tek sıkıntı f6 serisi beklenir mi oluyor. bence beklenmez. malum önümüz seçim. dolar da seçime kadar bir şekilde tutulmaya çalışılacak ama seçim sonrası muhtemelen vanalar açılır dolar da şu anki konumundan çok daha yükseğe çıkar. tr piyasasında beklemek her türlü risk. alın geçin derim x6 proyu. f6 nın da ayrıca dolar yükselmese bile bu kadar iyi çalışılmış bir fiyattan geleceğinin de garantisi yok.





  • Bu yıl uygun fiyata dolu dolu android telefonlar gelecek. Acele eden pişman olur. Paranızı dövize çevirip bekleyin.

    Xiaomi bu ara ne satarsa kar. Ileriki aylarda yüzüne bakan olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 14 Ocak 2024; 13:52:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    her sene hep aynı şeyler yazılır. bu yıl şöyle olacak böyle olacak vs. ve evet olur da. doğal olarak zaman ilerledikçe daha iyi modeller çıkacak ama nereye kadar? bu beklemenin sonu yok ki. 2024 sonunda çıkacak modeller elbet şu an çıkacak modellerden daha iyi olacak ama arada napıcaz? ha şu an ihtiyacı olmayan adam elbet beklesin. 2-3 yıl beklesin hatta tüketim toplumu olmayalım. ama ihtiyacı olup da bekleyen bence üzülür şu enflasyonist ortamda şu dolar ikliminde. ben tam tersi ihtiyacı olanın 16k ya bekletmeden alması taraftarıyım. burası türkiye bir gecede doların nerelere gittiğini gördük. hele ki 2 ay sonra da seçim var. böyle bir iklimde elbet beklerseniz daha iyi cihazlar gelir ama onları alabilir misiniz orası muallak.

  • Aynen... Bence de şu an için x6 pro modeli f/p ürünü.


    İşlemci teknolojisindeki gelişim sürekli. Her yıl yeni işlemci çıkarılıyor. İşlemciler yenilendikçe, yeni model telefonlar da piyasaya sürülüyor.


    Bu arada F6 modelinde kullanılacak işlemciler ile ilgili bazı tahminler var.


    F6 modeli ; dimensity 8300 işlemcili,


    F6 Pro modeli : snapdragon 8+ gen 1 işlemcili olacağına dair sızıntı haberler okudum.


    Ama bu sızıntı haberler muhtemelen yanlış. Çünkü, 8+ gen 1 işlemcide av1 codec desteği yokken, dimensity 8300'de av1 desteği bulunmaktadır.


    Benim tahminim ise; 8+ gen 1'deki codec yetersizliği nedeniyle, F6 modelini, dimensity 9200 plus işlemcili olarak çıkarılır, diye değerlendirmekteyim.


    Yani anlaşılacağı üzere, şu an için net olarak söyleyebileğimiz; F6 modelinde konfigürasyon henüz belli değil.

  • İddialı konuştuğum düşünülebilir. bu yıl 500 dolar ve altı tanıtılan telefonlarda bile;


    -Flagship ya da ona yakın güçlü donanım. Orta sınıfta en az %50 performans artışı var. Her yıl oluyor mu bu? X5 Pro ile X6 Pro'yu karşılaştırın mesela. 8gen2'nin ucuzlamasına az kaldı. Orta sınıfta çok kullanılacak.


    -12/16GB ram ve UFS 4.0 512GB kapasiteler havada uçuşuyor. Minimum UFS 3.1 gördüm ki bunun hızı da güncel bir iPhone'un okuma yazma hızına eşit.


    -çok kaliteli yüksek nit parlaklıkta oled ekran vs neredeyse standart olmuş.



    Kredi kartı ile alacak olan tabiki beklemesin zararlı çıkar. Parası olan dövize geçip beklerse daha iyi olacağı kanaatindeyim.

  • Sözde m6 pro falan 8500 tl falan. Olacaktı telefon normalde 250 dolar ama tr de 350 falan bu telefonları alacağına f4 al daha iyi

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.