Şimdi Ara

Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
33.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar

    Polo 1.2 TDI 75 PS Trendline 38.200 TL
    Polo 1.4 85 PS Comfortline 33.400 TL

    Fark= 4800 TL

    Yakıt tüketimi:

    1.2TDI 1.4
    ------------------------------
    Şehir içi 4,6 8,0
    Şehir dışı 3,3 4,7
    Genel 3,8 5,9

    Şimdi hesaplamaya göre (arada en fazla fark olan şehir içini aldım) : 4,6lt /100 km (1.2TDI) - 8lt/100km (1.4 Benzinli)
    17,8 TL 33,7 TL
    Fark= 15,9 TL (her 100km de 1.4 benzinlide 15,9 TL fazla harcama yaptık)

    Dizel araç bakım masrafı benzinliye göre ortalama her 1000 km de +10 TL oluyor bunu hesaplamaya katmıyorum.

    Bu elde edilen verilerde benzinlinin avantajı:
    1)trendline değil comfortline oluşu
    2)4800TL daha ucuz
    3)Motor sesi ve fazla PS

    Hesaplamam doğru mu pek arabadan anlamıyorum zaten ondan dolayı mesaj yazdım fakat hesaplama doğruysa;
    30bin km sonra yaklaşık 4800TL fazla benzin parası veriyorsun (tabii ki benzin artacak, mazotta artacak o kadar detaya girmedim)
    ve böylece eşitleniyor.Vergi olayından da 1.4 benzinliye yılda 270 TL daha fazla ödüyorsun.

    Sizin tavsiyeniz hangisidir bu 100km de 15,9 TL lik zarar benim için önemli değil (lütfen bir bakın hesaplama yanlış mı)
    270 TL fazladan vergi de önemli değil. Size sorum tavsiyeniz ve ve benzinlinin benim bilmediğim bir dezavantajı var mı?







  • El insaf, boşline 1.2 dizele 38.200 istiyorlar.

    Aveo LTZ dizel alırım az daha koyup, hiç olmazsa arabaya bindiğimi hissederim. Olmadı direkt LT alırım.
  • Polo'nun fiyatını bir kenara bırakalım.

    Bu konularda hep tavsiyem dizelden yana. Hesaplamanıza göre 2 yılda kendini amorti eder. Neresinden bakarsanız bakın dizel daha avantajlı. Yılda 10.000 km'den az yapsanız da dizel derim.

    Polo'nun beğendiğim modeli, donanımlı olan ve göze daha hoş görünen Blumeotion versiyonu.
  • 1.2'ler bomboş... 3 silindirli motor titreşimli çalışıyor... ön konsoldaki ve kapı içlerindeki plastik kalitesi Comfortline'ın çok gerisinde, yıllık bandrol ve yakıt avantajına rağmen kesinlikle fiyatını haketmediğini düşünüyorum.

    Opak beyaz Polo 1.4 comfortline düz vites için 33.000 fiyat alan duymuştum. (bu arada aynı aracın otomatik viteslisinin ankara şehir içi, çok fazla trafik olmayan ve normal bir kullanımda yaktığı yakıt 7.5 civarı)
  • Yıllık katettiğiniz yol ne kadar? 1.4 comfort LPG uyumlu, kaliteli bir kit ve işinin ehli bir ustanın yapacağı montajla uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız aracınızı, LPG li polo kullanan birisi olarak, naçizane 2. seçeneği öneriyorum.
  • Bana göre dacia donanımlı polo almak hata ama ikisi arasında dizel derim. İlerde benzinliye LPG taktırsanız bi ton masraf ve bagaj iptal.

    Ancak canınıza ne kadar değer veriyorsunuz bilmem ancak yeni aveo her türlü tavsiye ederim. Comfortline bile alsanız sadece önde 2 hava yastığı ve ABS. Başka bişey yok. Hız sabitleyici, ESP, yokuş kalıkış desteği gibi şeyleri isteseniz de ekleyemiyorsunuz. Yanlışsam düzeltin ama polo kadar boş bir de dacialar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 2 Aralık 2011; 20:36:58 >
  • Arkadaşlar aracı kız arkadaşıma alcağız ondan kendisi çok fazla km yapmaz ama yapsa da 100 kmdeki fark şu an için çok önemli değil tabii ki ileride benzinden ağzımız yanabilir bunun bilincindeyim fakat aradaki fark dağlar kadar değil benzinli modellerinde indirime gittikleri ve dizel fiyatlarını arttırdıklarından dolayı bence 4800TL oynuyor. Bu arada 33000TL fiyat alan var dediniz ben zaten henüz fiyat almadım liste fiyatlarını yazdım ama söylemeniz iyi oldu teşekkür ederim. Diğer bir konu evet ESP gibi özellikler yok malesef comfortlineda. Kız arkadaşım B segment bir araç istiyor ondan hep B segmentleri kıyasladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Bana göre dacia donanımlı polo almak hata ama ikisi arasında dizel derim. İlerde benzinliye LPG taktırsanız bi ton masraf ve bagaj iptal.

    Ancak canınıza ne kadar değer veriyorsunuz bilmem ancak yeni aveo her türlü tavsiye ederim. Comfortline bile alsanız sadece önde 2 hava yastığı ve ABS. Başka bişey yok. Hız sabitleyici, ESP, yokuş kalıkış desteği gibi şeyleri isteseniz de ekleyemiyorsunuz. Yanlışsam düzeltin ama polo kadar boş bir de dacialar var.

    Hız Sabitleyici eklenebiliyor, ESP + hillholder bluemotion ve GTI modellerinde standart sadece, Dacia'lar kadar da boş değil, abartmşsınız, comfortline kullanıcısıyım, güvenlik donanımları haricinde eksikliğini hissettiğim hiçbirşey yok.

    - Deri direksiyon, vites topuzu, el freni
    - ışıklı makyaj aynaları
    - yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidi
    - ön kol dayama
    - yarı-otomatik klima
    - 6 hoparlörlü, mp3 okuyan, aux girişli müzik sistemi
    - soğutmalı torpido gözü
    - çift kademeli bagaj zemini (çok kullanışlı özellikle yazdım)
    - Elektrikli, tek dokunuşta açılıp kapanan 4 cam
    - Ön ve arka okuma lambaları (tek lamba değil, araç içerisinde toplam 5 lamba mevcut)
    - Yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu
    - elektrikli ve ısıtmalı aynalar
    - lastik basınç sensörü
    - gövde rengi kapı kolları, tamponlar
    - çift optik halojen farlar (trendline'larda tek)

    dediğim gibi GÜVENLİK DONANIMLARI HARİCİ, araç bence "boş" takısını hak etmiyor... 28.000'lik Aveo'lardan ESP, cruise control ve perde havayastıklarını çıkartırsanız geriye bomboş bir araç kalıyor, ama sizin aracınız size yetiyor donanımsal olarak, benimki de bana yetiyor, sürekli karşılaştırıp çamur atmanın anlamı yok, yazılarınızı okuyorum ve seviyenizi çok takdir ediyorum ama garip bir Polo düşmanlığı mevcut, Doğuş'a sitem yapsanız anlarım ama mesajlarınızın çoğunda Polo alanlara(kullanıcılarına) yönelik bir karalama var.

    Yanlış anladıysam, düzeltiniz ben sadece dürüstçe izlenimlerimi aktarmak istedim amacım kat-ı suretle polemik yaratmak değil.

    Saygılarımla.




  • Aslında önemli olan polonun dacia kadar boş olup olmaması değil herşey donanım olmuyor arabanın tepkisi, konforu, süspansiyon sistemi, malzeme kalitesi bunlar daha büyük önem arz ediyor bana. Sonuçta marka olmuşlar bu marka düşkünlüğü değil volkswagen belli bir kaliteyi sunmasa marka olamazdı. Şimdi yanlış anlaşılmasın punto kullanan arkadaşımda fiesta kullanan da polo dedi bu bence kişinin önceliklerine göre değişir. Mesela volkswagen yedek parçaları pahalı bundan dolayı da cayan insanlar var ve haklısınız trendline bomboş fakat comfortline donanım olarakta iyi tabii güvenlik konusunda size katılıyorum. Ben zaten her öneriyi bekliyorum sizden yani aveo öneren arkadaşıma önerisinden dolayı, polo comfortline kullanan arkadaşıma da comfortline düşünen biri olarak detaylı bilgileri için teşekkür ediyorum.

    Başka öneri ve düşüncesi olan? Birde esas merak ettiğim bu şehir içi veriler tabii kullanırken aynı olmuyor mesela benzin bundan da çok yakar dediğiniz ama dizel aynıdır gibi dizelin daha avantajı olduğu gibi durumlar var mı? Bu ikisinden hangisinin ömrü daha uzundur?
    Ben baştan beri dizel bakıyordum bu arada blue motion öneren arkadaşım haklısın bende düşünmüştüm fakat fiyatı çok arttı liste fiyatı 41.300TL ondan düşünmüyorum.

    Sayın Janjan otomatik vites derken DSG yi mi dediniz? Eğer öyleyse onun fiyatıda biraz uçuk 38.800 TL (liste fiyatı)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boyieee

    Aslında önemli olan polonun dacia kadar boş olup olmaması değil herşey donanım olmuyor arabanın tepkisi, konforu, süspansiyon sistemi, malzeme kalitesi bunlar daha büyük önem arz ediyor bana. Sonuçta marka olmuşlar bu marka düşkünlüğü değil volkswagen belli bir kaliteyi sunmasa marka olamazdı. Şimdi yanlış anlaşılmasın punto kullanan arkadaşımda fiesta kullanan da polo dedi bu bence kişinin önceliklerine göre değişir. Mesela volkswagen yedek parçaları pahalı bundan dolayı da cayan insanlar var ve haklısınız trendline bomboş fakat comfortline donanım olarakta iyi tabii güvenlik konusunda size katılıyorum. Ben zaten her öneriyi bekliyorum sizden yani aveo öneren arkadaşıma önerisinden dolayı, polo comfortline kullanan arkadaşıma da comfortline düşünen biri olarak detaylı bilgileri için teşekkür ediyorum.

    Başka öneri ve düşüncesi olan? Birde esas merak ettiğim bu şehir içi veriler tabii kullanırken aynı olmuyor mesela benzin bundan da çok yakar dediğiniz ama dizel aynıdır gibi dizelin daha avantajı olduğu gibi durumlar var mı? Bu ikisinden hangisinin ömrü daha uzundur?
    Ben baştan beri dizel bakıyordum bu arada blue motion öneren arkadaşım haklısın bende düşünmüştüm fakat fiyatı çok arttı liste fiyatı 41.300TL ondan düşünmüyorum.

    Sayın Janjan otomatik vites derken DSG yi mi dediniz? Eğer öyleyse onun fiyatıda biraz uçuk 38.800 TL (liste fiyatı)

    Değerli arkadaşım,

    Benim kesinlikle Polo bu sınıfın en iyisidir bilmemnesidir gibi bir iddiam yok, birkaç yerde de yazım. Eğer Ford, Fiesta ile birlikte Powershift şanzıman sunsaydı veya CVT'li Honda Jazz'lar biz aracı alırken piyasada olsaydı, şu an belki de imzamda farklı bir araç görüyor olacaktınız. Ancak ben donanımdan ziyade, sürüş keyfi-tokluk-kalite-konfor-yalıtım gibi konularda ileri düzey takıntılıyım ve bu segmentteki neredeyse her çıkan aracı test ettikten sonra Polo'da karar kıldım, hatta Doğuş Otomotiv'den kimseyle görüşmedim bile, testimi yaptım, formu doldurdum sessizce ayrıldım, 3 hafta sonra kapora bırakmaya geldim, adamlar bile şok oldu, kısacası araç kendisini bana sattırdı.

    VW'in yedek parçaları pahalı ANCAK periyodik bakım ücretleri Ford-Renault-Opel vb. paraleldir, hatta Polo'nun ilk 2 bakım ücreti toplamda Clio'ya göre 20 TL daha ucuzdur, zamanında bunun paylaşımını yaptım.

    Senelik kaç km yapmayı planlıyorsunuz ve aracı yaklaşık kaç sene kullanmayı düşünüyorsunuz? Bu soruların cevabı benzinli-dizel sorusuna yanıt olabilir, çünkü günümüzde distribütörler halkımızın dizele olan mahkumiyetinden faydalanmaya başladılar, benim hesaplarıma göre benzinli Polo, dizele göre daha mantıklı geliyordu, çünkü aradaki fark AŞIRI.

    Bluemotion Polo kesinlikle fiyatını hak etmeyen bir model, aynı paraya 90hp'lik Comfortline Polo çok daha tatmin edecektir, yakıt bazında da sanıldıgı kadar bir fark oluşmayacaktır.

    Polo hakkındaki detaylı izlenimlerim şu linkte mevcut;

    http://forum.donanimhaber.com/m_49598711/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49598711




  • VW bölümünde,bir arkadaş konu açmıştı geçen hafta.Trafik sigortası dahil ve krediyle 2012 1.4 Comfortline ı 32.400 TL ye almış.Bilginiz olsun.

    Bu karşılaştırmayı bende merak ediyordum,iyi olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrhusnu

    VW bölümünde,bir arkadaş konu açmıştı geçen hafta.Trafik sigortası dahil ve krediyle 2012 1.4 Comfortline ı 32.400 TL ye almış.Bilginiz olsun.

    Bu karşılaştırmayı bende merak ediyordum,iyi olmuş.

    İyi bir fiyat bilmem iyi oldu birde aklıma birşey takıldı şimdi aracı alırken bu plaka çıkartma işlemini onlar yaparsa 450TL daha fazla veriyorsun plakayı kendin çıkarttır gibi böyle konuları göz atarken görmüştüm arkadaşın biri yazmış bu nedir ne değildir?
    Bu sigorta işlemi de bazısında fazla bazısında az tutmuş bunun kesin fiyatını nasıl öğreniriz?
    32.400TL trafik sigortası dahil dediniz peki bu liste fiyatı olan 33.400TL trafik sigortası dahil fiyatı mı ekstra bu liste fiyatından başka hangi ücretler var?
  • Ben de zaten güvenlik donanımı anlamında dacia kadar boş dedim. Diğer yazdığınız şeyler çok hayati şeyler değil ve benzer şeyler rakiplerde de var. Euroncap testinde trendline ile 5 yıldız alan ve ESP, yan hava yastıklarına bu donanımda sahip olan polo Türkiyeye gelince comfortline da bile bunları sunmuyor. Beni kızdıran budur. Aracın şekli, sürüşü, oturuşu, görüş açısı hoşunuza gider amenna ancak mantıklı bir araç kesinlikle değil. İç tasarımı ve direksiyonu da çok sıkıcı ve eski geliyor bana. Motoru da ahım şahım bişey değil. 1.2 86 bg motora sahibim. 1.4 polo ile benzer güçteler yani. Micrada 80 BG olması lazım Swiftte de 1.2 baya güçlü. Poloda ise 1.2 motor 70 BG. Daciada bile 1.2 motorla 75 BG sunuluyor. Demem o ki polo gerçekten çok boş araba. Sadece adı var. Swifti, jazz'ı veya colt'u her zaman poloya tercih ederim. Kendi aracımı yazmayım fanatik sanılıyor yoksa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Ben de zaten güvenlik donanımı anlamında dacia kadar boş dedim. Diğer yazdığınız şeyler çok hayati şeyler değil ve benzer şeyler rakiplerde de var. Euroncap testinde trendline ile 5 yıldız alan ve ESP, yan hava yastıklarına bu donanımda sahip olan polo Türkiyeye gelince comfortline da bile bunları sunmuyor. Beni kızdıran budur. Aracın şekli, sürüşü, oturuşu, görüş açısı hoşunuza gider amenna ancak mantıklı bir araç kesinlikle değil. İç tasarımı ve direksiyonu da çok sıkıcı ve eski geliyor bana. Motoru da ahım şahım bişey değil. 1.2 86 bg motora sahibim. 1.4 polo ile benzer güçteler yani. Micrada 80 BG olması lazım Swiftte de 1.2 baya güçlü. Poloda ise 1.2 motor 70 BG. Daciada bile 1.2 motorla 75 BG sunuluyor. Demem o ki polo gerçekten çok boş araba. Sadece adı var. Swifti, jazz'ı veya colt'u her zaman poloya tercih ederim. Kendi aracımı yazmayım fanatik sanılıyor yoksa.

    Yanlışın var polo 1.2 TDI 75 BG. Evet güvenlik konusunda haklısın ama swift, jazz, colt onların dış görüntüsü poloyla kıyas bile edilmez ve polonun sadece adı var da adı boşuna yok yani araba bariz iyi ondan adı var ne olursa olsun kötü model olsa bu söylenir bu konuda katılmıyorum, güvenlik donanımı yok ama bence bu saydığın modellerden daha sağlam colt a binmedim ama swift ve jazz a bindim polo ya da puntoya corsaya fiestaya da ve bunların arasında polo daha oturaklı ve kaliteliydi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boyieee

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Ben de zaten güvenlik donanımı anlamında dacia kadar boş dedim. Diğer yazdığınız şeyler çok hayati şeyler değil ve benzer şeyler rakiplerde de var. Euroncap testinde trendline ile 5 yıldız alan ve ESP, yan hava yastıklarına bu donanımda sahip olan polo Türkiyeye gelince comfortline da bile bunları sunmuyor. Beni kızdıran budur. Aracın şekli, sürüşü, oturuşu, görüş açısı hoşunuza gider amenna ancak mantıklı bir araç kesinlikle değil. İç tasarımı ve direksiyonu da çok sıkıcı ve eski geliyor bana. Motoru da ahım şahım bişey değil. 1.2 86 bg motora sahibim. 1.4 polo ile benzer güçteler yani. Micrada 80 BG olması lazım Swiftte de 1.2 baya güçlü. Poloda ise 1.2 motor 70 BG. Daciada bile 1.2 motorla 75 BG sunuluyor. Demem o ki polo gerçekten çok boş araba. Sadece adı var. Swifti, jazz'ı veya colt'u her zaman poloya tercih ederim. Kendi aracımı yazmayım fanatik sanılıyor yoksa.

    Yanlışın var polo 1.2 TDI 75 BG. Evet güvenlik konusunda haklısın ama swift, jazz, colt onların dış görüntüsü poloyla kıyas bile edilmez ve polonun sadece adı var da adı boşuna yok yani araba bariz iyi ondan adı var ne olursa olsun kötü model olsa bu söylenir bu konuda katılmıyorum, güvenlik donanımı yok ama bence bu saydığın modellerden daha sağlam colt a binmedim ama swift ve jazz a bindim polo ya da puntoya corsaya fiestaya da ve bunların arasında polo daha oturaklı ve kaliteliydi.

    Ben 1.2 benzinlisini katetmiştim. Çünkü swift ve jazzda dizel yok. Karşılaştırmak yanlış olurdu. Ben 1.4 polo ile diğerlerini kıyasladım ve 1.4 polo ile diğerlerinin 1.2 si nerdeyse denk oluyor. Vergi avantajı da var. Polonun sağlam olmasına ise kesinlikle katılmıyorum. Ne kadar sağlam olabilir? Direksiyon hakimiyetini kaybedip bir kanala uçsanız, bir tırın altına girseniz, şarampole uçsanız sizi koruyabilecek mi? ESP denen sistem işte bunu olmadan önlüyor. Kazayı olmadan önleyen bir sistem. Ayrıca gövdesi de hummer filan değil gözünüzde artık nasıl büyütüyorsanız. B sınıfı standart bir araba işte. Dış görüntüsünü sevme olayına katılırım ben de beğeniyorum ama o kadar. İçi bence çok kötü. Şimdiden 5 yıllık gibi duruyor. Kaliteye de katılmıyorum. Trendline 1.2 tdi poloya bir binin ve bana neresi kaliteli bir daha anlatın. Oturaklı olayı da kişisel gifikir. Ben içinde sıkıştığım arabada ne kadar rahat gidebilirim bilmiyorum. Sanki mercedes e200. Neresi oturaklı Allah aşkına. Euroncup testine trendline ile girmiştir polo. Vidyolara bir bakın o yan hava yastıkları ve esp neden burdakilerde yok. Bir de o tank sandığınız araba nasılmış bir görün. Ben objektif olduğunuzu düşünmüyorum. Ama sırf farını seviyorum diye de alabilirsiniz ona saygım var.

    Her seferinde aynı şeyleri koyuyuyorum ama umarım objektif olmanızda yardımcı olur.

    Trendline çarpışma testi. (yan hava yastığı var)


    Trendline ESP testi.


    VW 2007 yılında bizzat kendisi ESPnin önemini şöyle anlatıyor. (Ama nedense polo kullananları insandan saymıyor)


    ESP sanılanın aksine sadece ani manevra yapmak zorunda kalındığında işe yarayan bişey değildir. Kestiremediğiniz bir viraja hızlı girdiniz diyelim. Yoldan çıkmanız veya karşıdan gelen araçla çarpışmanız içten bişe değil. ESP bunu da önler. Yani kazayı olmadan engeller. Jettadan daha oturaklı ESP'ye gerek yok derseniz pes derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 3 Aralık 2011; 9:12:46 >




  • Yaz döneminde kardeşime yeni bir 'B' sınıfı otomobil bakınıyordum, Ben C3 kullandıgım için kardeşimin de bu aracın yeni kasasına sempatisi vardı, yetkili satıcıdan fiyat almak için gittiğimizde C3'ün opsiyon listesinde bile ESP olmadıgını öğrendim, DS3 satışlarının önünü kesmemek için Avrupa'da standart donanımda sunulan esp Türkiye paketinde bulunmuyordu. Hangi segmentte olursa olsun bu fiyatlara otomobil satıyorlarsa Esp gibi bir güvenlik donanımını bulundurmak zorundalar, biz o aracı almaktan vazgeçip 2. el bir otomobil alarak devam ettik.
    Şehiriçinde kullanılma gayesi olan bir otomobilin çok fazla donanımlı olmasına gerek yok ama güvenlik donanımları yeterli olmalı.
    Aracı siz de kız arkadasınıza satın alıyorsunuz, istatistiksel olarak bayan sürücülerde yoğun panik atak gözlemleniyor, erkek sürücüler kadar sogukkanlı değiller, en makul fiyatlara hangi otomobil maksimum güvenliği sunuyorsa ona yönelin derim ben.
    Özellikle B segmenti otomobiller Ncap testlerine katıldıkları güvenlik donanımlarından mahrum olarak sokuluyor ülkemize.




  • 1,4 comfortline benzinli modelini tercih etmeni öneriyorum.Nitekim bende aynı çıkmaza düştüm hatta forumda birkaç konum var 1,4 comfortline poloyla ilgili.Arada ki 4,800 tl ile benzinini al hemde comfortline donanımın olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    quote:

    Orijinalden alıntı: boyieee

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Ben de zaten güvenlik donanımı anlamında dacia kadar boş dedim. Diğer yazdığınız şeyler çok hayati şeyler değil ve benzer şeyler rakiplerde de var. Euroncap testinde trendline ile 5 yıldız alan ve ESP, yan hava yastıklarına bu donanımda sahip olan polo Türkiyeye gelince comfortline da bile bunları sunmuyor. Beni kızdıran budur. Aracın şekli, sürüşü, oturuşu, görüş açısı hoşunuza gider amenna ancak mantıklı bir araç kesinlikle değil. İç tasarımı ve direksiyonu da çok sıkıcı ve eski geliyor bana. Motoru da ahım şahım bişey değil. 1.2 86 bg motora sahibim. 1.4 polo ile benzer güçteler yani. Micrada 80 BG olması lazım Swiftte de 1.2 baya güçlü. Poloda ise 1.2 motor 70 BG. Daciada bile 1.2 motorla 75 BG sunuluyor. Demem o ki polo gerçekten çok boş araba. Sadece adı var. Swifti, jazz'ı veya colt'u her zaman poloya tercih ederim. Kendi aracımı yazmayım fanatik sanılıyor yoksa.

    Yanlışın var polo 1.2 TDI 75 BG. Evet güvenlik konusunda haklısın ama swift, jazz, colt onların dış görüntüsü poloyla kıyas bile edilmez ve polonun sadece adı var da adı boşuna yok yani araba bariz iyi ondan adı var ne olursa olsun kötü model olsa bu söylenir bu konuda katılmıyorum, güvenlik donanımı yok ama bence bu saydığın modellerden daha sağlam colt a binmedim ama swift ve jazz a bindim polo ya da puntoya corsaya fiestaya da ve bunların arasında polo daha oturaklı ve kaliteliydi.

    Ben 1.2 benzinlisini katetmiştim. Çünkü swift ve jazzda dizel yok. Karşılaştırmak yanlış olurdu. Ben 1.4 polo ile diğerlerini kıyasladım ve 1.4 polo ile diğerlerinin 1.2 si nerdeyse denk oluyor. Vergi avantajı da var. Polonun sağlam olmasına ise kesinlikle katılmıyorum. Ne kadar sağlam olabilir? Direksiyon hakimiyetini kaybedip bir kanala uçsanız, bir tırın altına girseniz, şarampole uçsanız sizi koruyabilecek mi? ESP denen sistem işte bunu olmadan önlüyor. Kazayı olmadan önleyen bir sistem. Ayrıca gövdesi de hummer filan değil gözünüzde artık nasıl büyütüyorsanız. B sınıfı standart bir araba işte. Dış görüntüsünü sevme olayına katılırım ben de beğeniyorum ama o kadar. İçi bence çok kötü. Şimdiden 5 yıllık gibi duruyor. Kaliteye de katılmıyorum. Trendline 1.2 tdi poloya bir binin ve bana neresi kaliteli bir daha anlatın. Oturaklı olayı da kişisel gifikir. Ben içinde sıkıştığım arabada ne kadar rahat gidebilirim bilmiyorum. Sanki mercedes e200. Neresi oturaklı Allah aşkına. Euroncup testine trendline ile girmiştir polo. Vidyolara bir bakın o yan hava yastıkları ve esp neden burdakilerde yok. Bir de o tank sandığınız araba nasılmış bir görün. Ben objektif olduğunuzu düşünmüyorum. Ama sırf farını seviyorum diye de alabilirsiniz ona saygım var.

    Her seferinde aynı şeyleri koyuyuyorum ama umarım objektif olmanızda yardımcı olur.

    Trendline çarpışma testi. (yan hava yastığı var)


    Trendline ESP testi.


    VW 2007 yılında bizzat kendisi ESPnin önemini şöyle anlatıyor. (Ama nedense polo kullananları insandan saymıyor)


    ESP sanılanın aksine sadece ani manevra yapmak zorunda kalındığında işe yarayan bişey değildir. Kestiremediğiniz bir viraja hızlı girdiniz diyelim. Yoldan çıkmanız veya karşıdan gelen araçla çarpışmanız içten bişe değil. ESP bunu da önler. Yani kazayı olmadan engeller. Jettadan daha oturaklı ESP'ye gerek yok derseniz pes derim.



    Dikkat edersen senin poloyla kıyasladığın arabalar arasında polo daha oturaklı dedim yoksa polo çok oturaklı bir araba demedim tabii ki B Segmenti bir araba mercedes e200 ile kıyaslanamaz bu cevabını yazdığımı yanlış anlamana bağlıyorum. 1.2 motor konusuna gelince ben 1.2 TDI ile 1.4 benzinli kıyaslaması yapıyorum senin 1.2 benzinliyi anlatman biraz garip olmadı mı?

    Ben dediğim gibi çok arabaya binmişliğim var ama arabadan anlamam bu konuda herhangi bir iddiam yok fakat saydığın arabalar nasıl polodan daha iyi lütfen böyle düşünen başka arkadaşlar varsa onlarda yorumlasınlar sonuçta ben tabii ki en iyisini almak isterim aralarından ondan yorumlarınızı hep dikkate alırım.

    Bana ESP si yan hava yastıkları da dahil olmak üzere güvenlik donanımları tam B segmenti bu fiyatlarda (33000 TL civarı) önereceğin hangi araba var acaba onu da araştırayım?

    Kesinlikle yanlış anladın ben tamamen objektifim çünkü ben poloya sahibimde poloyu övmüyorum sadece hangisi iyi bunu bilmek istiyorum ama gelip renault gibi çarpınca dağılan bir yapısı da var deme lütfen eskiden polonun fiesta ve corsa ile eşdeğer arabası arasında çok fark vardı şuan yok gibi bişey hatta corsa fiesta daha pahalı yani şimdi polonun bu 2 arabadanda üstün olduğu biliniyor ondan söylediğin arabalarla pek kıyaslamadım fakat arabada biraz arabaya benzemeli honda gibi iyi bir markaya honda jazz hiç yakışmıyor görüntü olarakta biraz göze hoş gelmeli kalite önemli malzeme kalitesi ve polonun içi konusunda kesinlikle 5 yıllık gibi durmuyor bana de ki şu B segment arabanın içi polodan daha iyi de bir göz atalım tamam mı?




  • 1.4 Comfortline + LPG diyorum ben..

    Dizel olucaksa 1.6 TDi olmasında yarar var..
  • Polo tekrar ediyorum sınıfında en iyi yol tutuşa sahip veya en oturaklı veya en az yakan (bluemotion hariç) araba değil. En konforlusu da değil. En iyi yol tutan araçlar mazda 2 ve fiesta bana göre. Ama süpansiyonları aşırı sert ve rahatsız edici. 1.2 TDI yanlış bilmiyorsam 3 silindirli ve sarsıntılı çalışır eğer öyleyse. Traktör gibi yani. Kullanlar yorum yaparsa daha iyi olur. 1.4 ise normal veya normalin altı oldu artık. 1.4 100 BG çoğu araç bikaç yıldır. Yakıtı da az sayılmaz. Ben polo berbat araba, çok çürük, çok kalitesiz demiyorum. Güvenlik donanımları bu kadar boş olmamalı diyorum. Aynı donanıma sahip olsa pahalı bile olsa polo alırdım belki. Dışı çok güzel.

    Saydığım araçlarda yan hava yastığı ve ESP alınabiliyor ancak polonun Türkiye versiyonlarında bunlar yok. Sadece GTI ve bluemotionda var. Ayrıca hız sabitleyici, yokuş kalkış desteği, anti patinaj sistemi vs. gibi önemli şeyler yok. Deri direksiyon vs. gibi görünürde süslü şeyler var. Alt yapısı zayıf. Kızdığım nokta Avrupada trendline da bile bunlar var. Ayrıca kullandığım aracın en boşunda bile bunlar standart ama taraflı olduğumu düşünürsünüz diye yazmadım. 28 bin liradan başlıyor fiyatları ve şunlar en boşunda dahi var (sadece örnek):

    Üç Noktalı Aktif Gergili Ön Emniyet Kemerleri
    Çocuk Koltuğu Bağlantı Sistemi (ISOFIX)
    ABS
    Hava Yastığı - Sürücü, Yolcu, Yan ve Perde
    Yolcu Hava Yastığını Devredışı Bırakma Özelliği
    Yükseklik Ayarlı Ön Emniyet Kemerleri
    Sürücü ve Ön Yolcu Emniyet Kemerleri İkaz Lambası
    Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESP)
    Hidrolik Fren Destek Sistemi (HBA)
    Arka Emniyet Kemeri İkaz Lambası
    Yokuşta Kalkış Desteği
    Traction Control
    Immobilizer (Elektronik Motor Kilidi)
    Klima
    Polen Filtresi
    60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar
    Hız sabitleyici ......

    Bu araba en boş araç. Arka camlar kollu ama can güvenliği hat safhada. Sağlamlıkta ise (kaza anında) şuan sınıfında en iyi yerde.

    Forumda konusu vardı. i30 takla atıyor ve havayastıkları patlamayınca sürücü hayatını kaybediyor. Tahminim emniyet kemeri takılı değildi. O taklada yan ve perde hava yastığı hayatını kurtarırdı. Öndeki değil. 1.2 dizel alacaksanız ille bluemotion alın. Yoksa bence hayatınızı riske atmayın derim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_55157165/tm.htm
    Aracın önü ve arkası sağlam.

    Size tavisyem der idireksiyon, dijital klimadan önce kaç hava yastığı var, esp abs gibi hangi güvenlik donanımları var diye bakın. Öldükten veya sakat kaldıktan sonra bu süslü oyuncaklar işinize yaramaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 3 Aralık 2011; 12:37:29 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.