Şimdi Ara

Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
33.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Polo tekrar ediyorum sınıfında en iyi yol tutuşa sahip veya en oturaklı veya en az yakan (bluemotion hariç) araba değil. En konforlusu da değil. En iyi yol tutan araçlar mazda 2 ve fiesta bana göre. Ama süpansiyonları aşırı sert ve rahatsız edici. 1.2 TDI yanlış bilmiyorsam 3 silindirli ve sarsıntılı çalışır eğer öyleyse. Traktör gibi yani. Kullanlar yorum yaparsa daha iyi olur. 1.4 ise normal veya normalin altı oldu artık. 1.4 100 BG çoğu araç bikaç yıldır. Yakıtı da az sayılmaz. Ben polo berbat araba, çok çürük, çok kalitesiz demiyorum. Güvenlik donanımları bu kadar boş olmamalı diyorum. Aynı donanıma sahip olsa pahalı bile olsa polo alırdım belki. Dışı çok güzel.

    Saydığım araçlarda yan hava yastığı ve ESP alınabiliyor ancak polonun Türkiye versiyonlarında bunlar yok. Sadece GTI ve bluemotionda var. Ayrıca hız sabitleyici, yokuş kalkış desteği, anti patinaj sistemi vs. gibi önemli şeyler yok. Deri direksiyon vs. gibi görünürde süslü şeyler var. Alt yapısı zayıf. Kızdığım nokta Avrupada trendline da bile bunlar var. Ayrıca kullandığım aracın en boşunda bile bunlar standart ama taraflı olduğumu düşünürsünüz diye yazmadım. 28 bin liradan başlıyor fiyatları ve şunlar en boşunda dahi var (sadece örnek):

    Üç Noktalı Aktif Gergili Ön Emniyet Kemerleri
    Çocuk Koltuğu Bağlantı Sistemi (ISOFIX)
    ABS
    Hava Yastığı - Sürücü, Yolcu, Yan ve Perde
    Yolcu Hava Yastığını Devredışı Bırakma Özelliği
    Yükseklik Ayarlı Ön Emniyet Kemerleri
    Sürücü ve Ön Yolcu Emniyet Kemerleri İkaz Lambası
    Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESP)
    Hidrolik Fren Destek Sistemi (HBA)
    Arka Emniyet Kemeri İkaz Lambası
    Yokuşta Kalkış Desteği
    Traction Control
    Immobilizer (Elektronik Motor Kilidi)
    Klima
    Polen Filtresi
    60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar
    Hız sabitleyici ......

    Bu araba en boş araç. Arka camlar kollu ama can güvenliği hat safhada. Sağlamlıkta ise (kaza anında) şuan sınıfında en iyi yerde.

    Forumda konusu vardı. i30 takla atıyor ve havayastıkları patlamayınca sürücü hayatını kaybediyor. Tahminim emniyet kemeri takılı değildi. O taklada yan ve perde hava yastığı hayatını kurtarırdı. Öndeki değil. 1.2 dizel alacaksanız ille bluemotion alın. Yoksa bence hayatınızı riske atmayın derim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_55157165/tm.htm
    Aracın önü ve arkası sağlam.

    Şimdi çok ikilemde kaldım peki sizin kullandığınız araç sedan bana hatchback B segment bir araç önerebilir misiniz güvenlik donanımı tam olan?

    Polo bluemotion fiyatı yüksek onu alamam onun dışında?

    Evet polonun dış güzelliği, malzeme kalitesi ve konforu var diğer b segmentlere göre ama bu güvenlik paketi malesef yok avrupada trendlineda bile var olması bizim ülkemizin nice güzelliklerinden malesef. ESP yi parayla bile ekletmiyorlar değil mi?

    Birde birşey sorcam ben ilk ESPli araç olarak chrysler 300c ye bindim fazla arabadan anlamadığımdan dolayı sorayım size bu ESP kaç senelik bişey yeni mi çünkü bu chrysler 300c çok eskiden bindiğim bir araç değil onda ilk görmüştüm.

    Konu bana araba almak olsaydı ben poloyu alırdım diğerlerinden daha şık ve kaliteli diye şimdi kız arkadaşıma baktığımızdan güvenlik çok önemli panik oldukları içinde daha da bir önemli.

    Son olarak ilginize teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için yalnız şunu Janjan'ın dediği gibi açıklığa kavuşturalım poloya değil doğuşa kızmak lazım ESP ve yan hava yastıkları için bunun dışında comfortline donanım olarak dolu ve tatmin edici bir araba sitede gezdiğim diğer konularda da hep bir volkswagen kavgası oluyor bu gerekli değil kullananlar çok seviyor kullanmayanlar içi boş ama daha pahalı diye eleştiriyor gerek yok bunlar her konuda oluyor arabada mercedes bmw diğer konularda da fifa pes, iphone samsung gibi




  • Az yukarda dediğim gibi donanımları rakipleriyle aynı olsa az bir fiyat farkı olsa bile polo alınır. Ancak Doğuş sağolsun böyle yapıyor. Parası olmayan ölsün bize paralı müşteri lazım der gibi. Kabul edilemez bişey. Haberleri izliyordum şimdi. TEM'de tam 134 araç birbirine girmiş. 1 ölü 14 yaralı var. Bazıları çok kötü durumda araçların. Bi çoğu kaymış gizli buzlanmadan. Kış lastiği ve ESP öyle bi yerde ani şekilde kurtarabilir insanı. ESP kaç yıllık bilmiyorum 90larda çıktı diye hatırlıyorum. Sanırım Bosch geliştirdi. Özellikle yandan çarpmalarda yan hava yastığı hayati önem taşıyor. Kendi canınız neyse belki ama bir yakınınızın hayatı kendi canınızdan önemli olabiliyor. Aracım sedan ancak HB versiyonu da var. Bana göre en az polo kadar da güzel tasarımı var.

    Benimkiyle aynı renk HB olanı:
     Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi?
     Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi?



    Beyazı:
     Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi? Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi? Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi? Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi?

    NOT: İmzamdaki linkte kendi aracımla ilgili izlenim ve bilgiler mevcut



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 3 Aralık 2011; 13:33:30 >




  • 38.000 TL bütçe varsa bence Honda Jazz alın.

    Yakıt tüketimi 5-6 litre arası.

    Bol donanım ve Cam tavanlı.

    Polo ve Aveo'dan daha geniş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Az yukarda dediğim gibi donanımları rakipleriyle aynı olsa az bir fiyat farkı olsa bile polo alınır. Ancak Doğuş sağolsun böyle yapıyor. Parası olmayan ölsün bize paralı müşteri lazım der gibi. Kabul edilemez bişey. Haberleri izliyordum şimdi. TEM'de tam 134 araç birbirine girmiş. 1 ölü 14 yaralı var. Bazıları çok kötü durumda araçların. Bi çoğu kaymış gizli buzlanmadan. Kış lastiği ve ESP öyle bi yerde ani şekilde kurtarabilir insanı. ESP kaç yıllık bilmiyorum 90larda çıktı diye hatırlıyorum. Sanırım Bosch geliştirdi. Özellikle yandan çarpmalarda yan hava yastığı hayati önem taşıyor. Kendi canınız neyse belki ama bir yakınınızın hayatı kendi canınızdan önemli olabiliyor. Aracım sedan ancak HB versiyonu da var. Bana göre en az polo kadar da güzel tasarımı var.

    Benimkiyle aynı renk HB olanı:
     Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi?
     Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi?



    Beyazı:
     Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi? Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi? Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi? Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi?

    NOT: İmzamdaki linkte kendi aracımla ilgili izlenim ve bilgiler mevcut

    Kesbi ilgin için sağol modeli araştırcam bunun dışında konuda hala 1.2 TDI ve 1.4 benzinli mi tavsiye edersiniz üzerinden devam edebilir tabii başka araba tavsiye eden varsa yine yazsın

    Birde bu merak ettiğim konuyu cevaplayan olmadı henüz:

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrhusnu

    VW bölümünde,bir arkadaş konu açmıştı geçen hafta.Trafik sigortası dahil ve krediyle 2012 1.4 Comfortline ı 32.400 TL ye almış.Bilginiz olsun.

    Bu karşılaştırmayı bende merak ediyordum,iyi olmuş.


    İyi bir fiyat bilmem iyi oldu birde aklıma birşey takıldı şimdi aracı alırken bu plaka çıkartma işlemini onlar yaparsa 450TL daha fazla veriyorsun plakayı kendin çıkarttır gibi böyle konuları göz atarken görmüştüm arkadaşın biri yazmış bu nedir ne değildir?
    Bu sigorta işlemi de bazısında fazla bazısında az tutmuş bunun kesin fiyatını nasıl öğreniriz?
    32.400TL trafik sigortası dahil dediniz peki bu liste fiyatı olan 33.400TL trafik sigortası dahil fiyatı mı ekstra bu liste fiyatından başka hangi ücretler var?




  • 1 ay önce aynı soru benim kafamdada dolanıyordu ve ankara eskihisara gittim ordaki yetkililer 1.2 yi önermediler bana test sürüşü yaptık hatta inan arada büyük fark var yukardada belirtmişşin yol yapmıcaksınız o kadar fazla 1.4 alınben 1.4 comfort aldım kullanıyorum şuan çok temiz ve rahat bir araba sessiz ve yol tutuşu gerçekten iyi ben kullanan biri olarak ve aynı ikileme düşen biri olarak 1.4 comfort seçtim tavsiyende 1.4 comforttur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boyieee
    ama gelip renault gibi çarpınca dağılan bir yapısı da var deme lütfen eskiden polonun fiesta ve corsa ile eşdeğer arabası arasında çok fark vardı şuan yok gibi bişey hatta corsa fiesta daha pahalı yani şimdi polonun bu 2 arabadanda üstün olduğu biliniyor


    Yanılmıyorsam halk tarafından yanlış bilinen bir kısma dahilsiniz. Amacım Renault veya herhangi bir markayı savunmak değil, bir otomobilin trafik kazasından minimum hasarla çıkması bir güvenlik kriteri değildir. Darbeyi en iyi şekilde absorbe edip yolcuların bulundugu güvenlik kafesini muhafaza edebilmesi asıl güvenlik unsurudur. Renault 2000 li yıllardan itibaren Ncap testlerine dahil edilen yaya güvenliği puanlamasından yüksek puan alabilmek için plastik çamurluk kullanmaya başladı. Önden gerçekleşen kazalarda motor blogunun yolcu kafesini sıkıştırmaması için Şasi bağlantı noktalarını kırılgan ve eğimli hale getirdi, ki bunun altında yatan sebep kaza anında motor blogunun yuvasından çıkarak şanzımanla birlikte katlanarak aracın içine değil de altına girmesini sağlamaktı. Amacım poloyu yerden yere vurmak veya tercihlerinizi sorgulamak değil, otomobil endüstrisi tamamen kar odaklıdır, güvenlik de sektörün reklam malzemelerinden bir tanesidir, Chevrolet veya Renault hayatımızı daha fazla önemsiyor şeklinde bir çıkarım yapamayız, yıllarca Ncap testlerinden 1 ve 2 yıldız alarak ayrılan chevrolet araçları bugün 5 yıldızlı güvenlik sunuyorsa altında tüketiciyi değil kendilerini korumak yatar.
    Ben size dogrudan bir marka önermiyorum, otomobile ödeyebileceginiz paranın karşılıgında hangi araç minimum tüketim ve maksimum güvenlik sunuyorsa onu tercih edin diyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Details

    quote:

    Orijinalden alıntı: boyieee
    ama gelip renault gibi çarpınca dağılan bir yapısı da var deme lütfen eskiden polonun fiesta ve corsa ile eşdeğer arabası arasında çok fark vardı şuan yok gibi bişey hatta corsa fiesta daha pahalı yani şimdi polonun bu 2 arabadanda üstün olduğu biliniyor


    Yanılmıyorsam halk tarafından yanlış bilinen bir kısma dahilsiniz. Amacım Renault veya herhangi bir markayı savunmak değil, bir otomobilin trafik kazasından minimum hasarla çıkması bir güvenlik kriteri değildir. Darbeyi en iyi şekilde absorbe edip yolcuların bulundugu güvenlik kafesini muhafaza edebilmesi asıl güvenlik unsurudur. Renault 2000 li yıllardan itibaren Ncap testlerine dahil edilen yaya güvenliği puanlamasından yüksek puan alabilmek için plastik çamurluk kullanmaya başladı. Önden gerçekleşen kazalarda motor blogunun yolcu kafesini sıkıştırmaması için Şasi bağlantı noktalarını kırılgan ve eğimli hale getirdi, ki bunun altında yatan sebep kaza anında motor blogunun yuvasından çıkarak şanzımanla birlikte katlanarak aracın içine değil de altına girmesini sağlamaktı. Amacım poloyu yerden yere vurmak veya tercihlerinizi sorgulamak değil, otomobil endüstrisi tamamen kar odaklıdır, güvenlik de sektörün reklam malzemelerinden bir tanesidir, Chevrolet veya Renault hayatımızı daha fazla önemsiyor şeklinde bir çıkarım yapamayız, yıllarca Ncap testlerinden 1 ve 2 yıldız alarak ayrılan chevrolet araçları bugün 5 yıldızlı güvenlik sunuyorsa altında tüketiciyi değil kendilerini korumak yatar.
    Ben size dogrudan bir marka önermiyorum, otomobile ödeyebileceginiz paranın karşılıgında hangi araç minimum tüketim ve maksimum güvenlik sunuyorsa onu tercih edin diyorum.

    Açıklayıcı bilgilerin için teşekkür ederim aslında fransız arabaları içinde en çok renault u beğenirim fakat böyle bir kanı vardır ya senin söylediklerinle ortaya bambaşka bir boyut çıkıyor bunu da öğrenmiş olduk.

    Bunun dışında questwar mesajın için teşekkürler bende 1.4 benzinliye daha yakınım şuan birde senin cevabının hemen üstünde sormuştum bu plaka çıkatma işini kendin yapmak falan bunlar nasıl oluyor sigorta ekstra ne kadar masraf çıkıyor liste fiyatına hangileri dahil bilgim olmadığım için komik bir soru sorduysam kusurabakma




  • Ben güvenliği ve yakıt tüketimini önemseyin derim. Tabi 1.2 Tdi Polo ESP ye ne kadar ihtiyaç duyar bu ayrı mesele, sonuçta bunlar performans aracı değil, performansa hizmet etmez, yakıt ekomisi odaklıdır, sizde benim gibi sadece kamyon sollayarak sağ seritten seyahat ediyorsanız 1.2 sizi fazlasıyla tatmin eder. Ancak doğuş grubunun bu satış politikası ve opsiyon kısıtlamaları kesinlikle eleştirilmelidir. Dolayısıyla ben olsam en az parayla en az yakıt harcayanı alırdım, vites topuzu deriden olmasa da olur. Yeni Aveo test edin derim, fiyatları gerçekten rekabetçi.

    edit: seyehat-seyahat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zotone -- 3 Aralık 2011; 22:56:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    dediğim gibi GÜVENLİK DONANIMLARI HARİCİ, araç bence "boş" takısını hak etmiyor... 28.000'lik Aveo'lardan ESP, cruise control ve perde havayastıklarını çıkartırsanız geriye bomboş bir araç kalıyor, ama sizin aracınız size yetiyor donanımsal olarak, benimki de bana yetiyor, sürekli karşılaştırıp çamur atmanın anlamı yok, yazılarınızı okuyorum ve seviyenizi çok takdir ediyorum ama garip bir Polo düşmanlığı mevcut, Doğuş'a sitem yapsanız anlarım ama mesajlarınızın çoğunda Polo alanlara(kullanıcılarına) yönelik bir karalama var.

    Yanlış anladıysam, düzeltiniz ben sadece dürüstçe izlenimlerimi aktarmak istedim amacım kat-ı suretle polemik yaratmak değil.

    Saygılarımla.

    Ne kadar komik bu cümleler..

    Demek ki arabalarda deri vites topuzları ve makyaj aynası ışıkları güvenlik donanımından daha önemli...

    Ben şahsen yazdığınız özelliklerin hiçbirini aramıyorum bir arabada, ama benim olmazsa olmazlarım Cruise Control, ESP, hava yastıkları gibi ÖNEMLİ donanımlar.. Gerisi BONUS...

    Günde ortalama 30dk arabada geçiyor, hafta sonları biraz daha fazla. Haftada ortalama 5 saat/500km boyunca güvende olduğumu bilmek istiyorum, makyaj yapmak gibi bir niyetim yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali777

    quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    dediğim gibi GÜVENLİK DONANIMLARI HARİCİ, araç bence "boş" takısını hak etmiyor... 28.000'lik Aveo'lardan ESP, cruise control ve perde havayastıklarını çıkartırsanız geriye bomboş bir araç kalıyor, ama sizin aracınız size yetiyor donanımsal olarak, benimki de bana yetiyor, sürekli karşılaştırıp çamur atmanın anlamı yok, yazılarınızı okuyorum ve seviyenizi çok takdir ediyorum ama garip bir Polo düşmanlığı mevcut, Doğuş'a sitem yapsanız anlarım ama mesajlarınızın çoğunda Polo alanlara(kullanıcılarına) yönelik bir karalama var.

    Yanlış anladıysam, düzeltiniz ben sadece dürüstçe izlenimlerimi aktarmak istedim amacım kat-ı suretle polemik yaratmak değil.

    Saygılarımla.

    Ne kadar komik bu cümleler..

    Demek ki arabalarda deri vites topuzları ve makyaj aynası ışıkları güvenlik donanımından daha önemli...

    Ben şahsen yazdığınız özelliklerin hiçbirini aramıyorum bir arabada, ama benim olmazsa olmazlarım Cruise Control, ESP, hava yastıkları gibi ÖNEMLİ donanımlar.. Gerisi BONUS...

    Günde ortalama 30dk arabada geçiyor, hafta sonları biraz daha fazla. Haftada ortalama 5 saat/500km boyunca güvende olduğumu bilmek istiyorum, makyaj yapmak gibi bir niyetim yok.

    Cümlelerimin sizi güldürebilmesine sevindim, amacım bu değildi ama ikimizin de mizah anlayışı var demek ki.

    Okumayı nerede öğrendiniz? Benim orada demek istediğim noktayı kaçırmışsınız... kesbi comfortline Polo'ların BOMBOŞ olduğunu iddia edip durdu, donanımları yazdım, bunun üzerine güvenlik donanımlarını kast etmiştim diye yan çizdi, kendi aracının ne kadar dolu oldugundan bahsedip durdu, onun üzerine LS donanımında bana göre güvenlik donanımı dışında HİÇBİRŞEY yok. Evet, yok.

    Herkesin, donanım ihtiyacı farklıdır, ESP'nin standart olma-masının ayıp olduğunu defalarca kabul ettim ama sen ve kesbi gibiler yanlış bir metod izliyorsunuz, bu aracın sahiplerini, fanatizm yapmamalarına rağmen(polo içn konuşuyorum) karalama ve sürekli çamur atma peşindesiniz..

    Neden? Amaç ne Söyleyin, tartışalım, eğer bir sebebi yoksa "mundar" diyelim mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ali777

    quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    dediğim gibi GÜVENLİK DONANIMLARI HARİCİ, araç bence "boş" takısını hak etmiyor... 28.000'lik Aveo'lardan ESP, cruise control ve perde havayastıklarını çıkartırsanız geriye bomboş bir araç kalıyor, ama sizin aracınız size yetiyor donanımsal olarak, benimki de bana yetiyor, sürekli karşılaştırıp çamur atmanın anlamı yok, yazılarınızı okuyorum ve seviyenizi çok takdir ediyorum ama garip bir Polo düşmanlığı mevcut, Doğuş'a sitem yapsanız anlarım ama mesajlarınızın çoğunda Polo alanlara(kullanıcılarına) yönelik bir karalama var.

    Yanlış anladıysam, düzeltiniz ben sadece dürüstçe izlenimlerimi aktarmak istedim amacım kat-ı suretle polemik yaratmak değil.

    Saygılarımla.

    Ne kadar komik bu cümleler..

    Demek ki arabalarda deri vites topuzları ve makyaj aynası ışıkları güvenlik donanımından daha önemli...

    Ben şahsen yazdığınız özelliklerin hiçbirini aramıyorum bir arabada, ama benim olmazsa olmazlarım Cruise Control, ESP, hava yastıkları gibi ÖNEMLİ donanımlar.. Gerisi BONUS...

    Günde ortalama 30dk arabada geçiyor, hafta sonları biraz daha fazla. Haftada ortalama 5 saat/500km boyunca güvende olduğumu bilmek istiyorum, makyaj yapmak gibi bir niyetim yok.

    Cümlelerimin sizi güldürebilmesine sevindim, amacım bu değildi ama ikimizin de mizah anlayışı var demek ki.

    Okumayı nerede öğrendiniz? Benim orada demek istediğim noktayı kaçırmışsınız... kesbi comfortline Polo'ların BOMBOŞ olduğunu iddia edip durdu, donanımları yazdım, bunun üzerine güvenlik donanımlarını kast etmiştim diye yan çizdi, kendi aracının ne kadar dolu oldugundan bahsedip durdu, onun üzerine LS donanımında bana göre güvenlik donanımı dışında HİÇBİRŞEY yok. Evet, yok.

    Herkesin, donanım ihtiyacı farklıdır, ESP'nin standart olma-masının ayıp olduğunu defalarca kabul ettim ama sen ve kesbi gibiler yanlış bir metod izliyorsunuz, bu aracın sahiplerini, fanatizm yapmamalarına rağmen(polo içn konuşuyorum) karalama ve sürekli çamur atma peşindesiniz..

    Neden? Amaç ne Söyleyin, tartışalım, eğer bir sebebi yoksa "mundar" diyelim mi?

    Ama araç kıyaslama ve tavsiye sitesinde ben herkese o kadar para veriyorsunuz temel donanımların olmadığı araba almayın tavsiyesinde bulunmak isterim.

    1-2 stil paketi benim için donanım değildir. Arabada 4 yada 6 hoparlör olması benim için fark etmiyor.

    Ben güvenlik paketi istiyorum, uzun yolculuklarda rahatlığından dolayı cruise control istiyorum, vs.. vites değiştirmek benim hoşuma gidiyor, o yüzden de otomatik aramıyorum ama bazı insanlar da benzer şekilde otomatik istiyor... Gerçek donanım bunlar, diğerleri sadece makyaj..

    Ekleme yapayım, abim 2007de normal şartlarda ESPnin önleyebileceği bir kaza yaptı. Sonuçta abim sadece bir kırık kaburga ile kurtuldu ama ESP olsaydı büyük ihtimal o kaza yaşanmazdı.




  • 1.2 tdi kullandim. Anormal vibrasyon var, ozellikle ilk viteslerde ve performansli kullanimda cok belirginlesiyor. Test araci ileri km'de olmasi nedeniyle motoru acilmisti 150-160 gibi hiza ciktigimi hatirliyorum. Dusuk hizlarda 1.6 90'lik polo ve 105'lik golf bluemotiona gore sesli olsa da yuksek hizlarda kabin icine giren ses sasirtici derecede iyi izole ediliyor. İstediginiz kadar yapistirin yolda ben 8-9 litre arasi gorebildim en yuksek hizlarda ve ara hizlanmalarda ekonominin kralini yapiyor. Satarken de benzinliye gore cok daha fazla tercih edilecegi garanti. Bu araclar performans araci olmasa da esp bir aracta olmasi sart unsurlardan. Esp ve hiz sabitleyicinin birlikte sunuldugu bluemotion versiyonu tercih edilebilir. Polo'nun surus pozisyonu ve oturakliligi, kabin izolasyonu sinifinda cogu aracta yok. Ben bunu sadece biraz daha iyi yol tutusu var diye fiestaya veya janjanla satmaya calisan avea'ya asla degismem. İskeleti yeter polo'nun onlari almaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @over and under 1.2 tasarruf motoru zaten bunu herkes biliyor. Titreşim de dediğiniz gibi biraz oluyor ve nedeni 3 silindir. Ben de zaten ille polo alınacaksa bluemotion alın diyorum. Can konfordan önce gelir diyorum. Madem aveo aveo diye sıkıldınız gidin yeni rio alın, suzuki swift, honda jazz alın. Alternatif çok. Bunlarda da var bu donanımlar. Ben örnek veriyorum. Avrupada da trendlineda bunlar standart poloda ve öyle de olmalı. Ayrıca iskeleti yeter lafına ise katılmıyorum. İskeletinde ne varmışki? Normalden farklı bişey varsa söyleyin. Kaza testlerinde normal olduğu görülüyor. Yine sadece örnek olsun ve kendi aracımı iyi tanıdığım için yazıyorum. Yeni aveonun şasisi, özellikle yolcu kabini büyük oranda tek parça özel alaşım çelikten üretildi. Yani şasisi biçok arabadan sağlam.
     Polo 1.2 TDI mı yoksa 1.4 Benzinli mi?


    Poloyu eleştirmek günah gibi bir tavır var forumda anlam veremiyorum bi türlü. Sanki melekler cennetten getirdi ve hiç kusuru ve eksiği yok. Alman malı diyorlar başka da bişey demiyorlar. İzolasyonu iyi de tamam ama ne de olsa alman diyor bazısı deli oluyorum.

    Bir de bir arkadaş ne kadar gerekli 1.2 motor için demiş ESP için. Bir araç 50 km hızla da yoldan çıkabilir. Hiçbir araç düz otoyolda yoldan çıkmıyor. İstisnalar hariç. Bunlar genelde sollama veya virajlarda oluyor. Bakınız viraz içe eğimli olduğu ve hız çok yüksek olmadığı halde ne oluyor. Tekrar vermekte fayda var. Türkiyede bazı yollarda iç eğimi bırakın düz olsa yine iyi. Dışa eğimli virajlar bile oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 4 Aralık 2011; 10:51:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: over and under

    iskeleti yeter polo'nun onlari almaya.

    Çok talihsiz bir cümle olmuş.. Yukarıdaki mesajı okuyun ne demek istediğimi anlarsınız...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boyieee

    quote:

    Orijinalden alıntı: Details

    quote:

    Orijinalden alıntı: boyieee
    ama gelip renault gibi çarpınca dağılan bir yapısı da var deme lütfen eskiden polonun fiesta ve corsa ile eşdeğer arabası arasında çok fark vardı şuan yok gibi bişey hatta corsa fiesta daha pahalı yani şimdi polonun bu 2 arabadanda üstün olduğu biliniyor


    Yanılmıyorsam halk tarafından yanlış bilinen bir kısma dahilsiniz. Amacım Renault veya herhangi bir markayı savunmak değil, bir otomobilin trafik kazasından minimum hasarla çıkması bir güvenlik kriteri değildir. Darbeyi en iyi şekilde absorbe edip yolcuların bulundugu güvenlik kafesini muhafaza edebilmesi asıl güvenlik unsurudur. Renault 2000 li yıllardan itibaren Ncap testlerine dahil edilen yaya güvenliği puanlamasından yüksek puan alabilmek için plastik çamurluk kullanmaya başladı. Önden gerçekleşen kazalarda motor blogunun yolcu kafesini sıkıştırmaması için Şasi bağlantı noktalarını kırılgan ve eğimli hale getirdi, ki bunun altında yatan sebep kaza anında motor blogunun yuvasından çıkarak şanzımanla birlikte katlanarak aracın içine değil de altına girmesini sağlamaktı. Amacım poloyu yerden yere vurmak veya tercihlerinizi sorgulamak değil, otomobil endüstrisi tamamen kar odaklıdır, güvenlik de sektörün reklam malzemelerinden bir tanesidir, Chevrolet veya Renault hayatımızı daha fazla önemsiyor şeklinde bir çıkarım yapamayız, yıllarca Ncap testlerinden 1 ve 2 yıldız alarak ayrılan chevrolet araçları bugün 5 yıldızlı güvenlik sunuyorsa altında tüketiciyi değil kendilerini korumak yatar.
    Ben size dogrudan bir marka önermiyorum, otomobile ödeyebileceginiz paranın karşılıgında hangi araç minimum tüketim ve maksimum güvenlik sunuyorsa onu tercih edin diyorum.

    Açıklayıcı bilgilerin için teşekkür ederim aslında fransız arabaları içinde en çok renault u beğenirim fakat böyle bir kanı vardır ya senin söylediklerinle ortaya bambaşka bir boyut çıkıyor bunu da öğrenmiş olduk.

    Bunun dışında questwar mesajın için teşekkürler bende 1.4 benzinliye daha yakınım şuan birde senin cevabının hemen üstünde sormuştum bu plaka çıkatma işini kendin yapmak falan bunlar nasıl oluyor sigorta ekstra ne kadar masraf çıkıyor liste fiyatına hangileri dahil bilgim olmadığım için komik bir soru sorduysam kusurabakma

    plaka işlemlerini wv kendi yapmak istiyor zaten normaldede müşteriye bırakmıyorlar bizde bir tanıdık vasıtasıyla fiyattan onu düşürdük 500 lira bir düşüş oldu sanırım ama iş takibiyle emniyette bide kaskoculardanda yardım aldık oralara 200 e yakın iş takibinden dolayı para verdik..

    bazı arkadaşlar forumda ESP Fanatizmi yapmışlar esp için 3 silindirli düşük bir motor almak ne kadar doğru..zaten arabayı düzgün kullanan kişilere esp nin bir katkısı yoktur tehlikeli araba kullanmayan kişiler için ESP nin bir anlamı yok.




  • 3 silindir? ESP gereksiz? 3 silindir olan ESP olmayan araç. Yanlış anlama var sanırım.
  • Çok yol yapılıyorsa dizel
  • Bu forumda hiç kimse Polo'yu kötülemiyor. Biraz dikkat ederseniz asıl kötülenenin Doğuş Otomobil olduğunu görürsünüz.

    Hem donanımdan kısmları ve saçma fiyat politikaları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    3 silindir? ESP gereksiz? 3 silindir olan ESP olmayan araç. Yanlış anlama var sanırım.

    bu arkadaşı maaşa bağlamış vw düşmanları sanırım.işi gücü vw eleştirmek.çok pişman olmuş vw almadığına, kendini böyle avutuyor, dikkate almaya gerek yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xabu

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    3 silindir? ESP gereksiz? 3 silindir olan ESP olmayan araç. Yanlış anlama var sanırım.

    bu arkadaşı maaşa bağlamış vw düşmanları sanırım.işi gücü vw eleştirmek.çok pişman olmuş vw almadığına, kendini böyle avutuyor, dikkate almaya gerek yok

    Ben VW'i niye leştiriyorum bir düşündünüz veya mesajlarımı okudunuz mu? Böyle zihniyete düşmanım evet. ESP yan hava yastığı 2012 yılında biçok araçta standartken ve Türkiye haricinde poloda da bunlar varken neden burdakinde yok diyorum. Bir sorun var mı? Bunlar olsa motoru da adam gibi güncelleseler tavsiye etmezsem ne olayım. O zaman içi dar derim, sedanı yok derim, başka ne diyebilirim? Kaldıki sedanı da yurt dışında var. Bir sorun var ki eleştiriyoruz. Madem bu kadar önemli güçlü, biçok kişiye göre orta sınıfın en iyi markası neden bunlar standart değil. Bunlar yokken nasıl en iyi olur diyorum.

    Pişman değilim aksine o kadar memnun kaldımki herkese öneriyorum. Ayrıca ben kendi aracımı alternatif sunmuyorum. En ucuzu benimki. Bu apraya bile veriyorlar diyorum. VW gibi bir marka suzukinin, chevroletin, mitsubishinin, hondanın standart yaptığı bunları opsiyon bile sunmayan markaya tabiki sitemim var. Yoksa araba çok güzel. Avruapda dolu ve TSI motorla girdiği testlerede hep 1. seçiliyor. 3 silindir 70 BG motorla girmiyor o testlere. Anlatabiliyor muyum, yoksa biraz daha açıklama yapmam mı lazım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 4 Aralık 2011; 20:44:09 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.