Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.881
Cevap
54
Favori
643.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bluemotion koltuk rengini beğenmeyip kılıf yada minder alan, almayı düşünen varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ppzrg
    Teşekkürler dostum
    yav ben alırken VW Polo Bluemotion yoktu. 1.2 nin sadece trendline i vardı. Onu da bizim hanım beğenmedi.
    Tam 2 ay önce teslim aldım ben aracı, hatta tam 24 martta.
    alırken o kadar kafam karıştı ki
    ASTRA CDTI mı
    CORSA DTE 95bg mi
    dedim en sonunda gittim CORSA 75BG aldım.
    çünkü birinci seneden sonra yıllık katettiğim yol çok azalacaktı. Hatta işim ile evin arası 2 km filan. Araba ısınmayacaktı bile. Bende vazgeçtim DTE Corsadan, ASTRA için de biraz daha zorlamam gerekiyordu kendi mi ki zaten yeterince zorlamıştım.

    Bir şey sorabilir miyim?
    Sabah arabayı ilk çalıştırdığımda araç litre/saat cinsinden aşağı yukarı 0.9-1 litre /saat ile çalışıyor bir 10 saniye kadar sonra havanın sıcaklığına göre 0.7litre/saate filan düşüyor. Azıcık hareket edince rölantide 0.3litre/saate iniyor.
    Sizlerde acaba rölanti yakıt tüketimi kaç ile başlıyor???
    Saygılar


    quote:

    Orijinalden alıntı: VVVertigo

    teşekkür ederim ppzrg: sanırım sende corsa almıştın senin aracın da hayırlı olsun keyifli yolculuklar dilerim.




    Ben de ilk çalıştırdığımda rolantide 0.9 felan goruyorum. Sonra düşüyor sizinki gibi. (polo bluemotion)




  • çok dikkat etmedim ama benim araba ilk çalıştırmamda 0.6 gösteriyor sonrasında 0.5-0.4 e kadar düşüyor(0.3 ü hiç görmedim) . tabi henüz soğuk havaları göremedi, soğukta muhtemelen daha yüksek olacaktır.


    @ sayın mm0nst3r: bluemotion döşemesini renginden dolayı değiştirecek bir kişi olacağını sanmıyorum ama; döşeme kalitesi pek iyi değil, biraz naylonumsu, ya daha kaliteli bir kılıf kullanmak için ya da mevcut kılıfı korumak için kullananlar olabilir. henüz piyasada fazlaca bluemotion olmadığı için kullanıcı profili yeterince genişlemedi. daha sonradan kullananlar çıkacaktır. 1.2 tdi trendde görmüştüm gerçekten çok kaliteli bir his veriyordu. spor koltuklar gibiydi ve bel destek yeri vardı. piyasa araştırması yapılabilir. saygılar..
  • monster kardes bana bayı adını verebılır mısın hangı bayıden aldın acaba bu kadar uygun fıyata bu arada hıc glacer mavı arac teslım alan arkadas var mı ıstanbulda varsa gorusmek ısterım cok merak ettım ısın acıkcası su rengı canlı canlı gormekte fayda var dıye dusunuyorum ısın acıkcası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: racert

    monster kardes bana bayı adını verebılır mısın hangı bayıden aldın acaba bu kadar uygun fıyata bu arada hıc glacer mavı arac teslım alan arkadas var mı ıstanbulda varsa gorusmek ısterım cok merak ettım ısın acıkcası su rengı canlı canlı gormekte fayda var dıye dusunuyorum ısın acıkcası


    benim aldığım bayi isteğim üzerine beyazla glacer mavi yi takas etmişti. Hangi bayi ile takasa girdi bilmiyorum. Doğuş oto etimesgutu arayıp sorabilirsiniz.
  • ne zaman oldu bu dedıgınız acaba bılgı verebılır mısınız mumkunse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: racert

    monster kardes bana bayı adını verebılır mısın hangı bayıden aldın acaba bu kadar uygun fıyata bu arada hıc glacer mavı arac teslım alan arkadas var mı ıstanbulda varsa gorusmek ısterım cok merak ettım ısın acıkcası su rengı canlı canlı gormekte fayda var dıye dusunuyorum ısın acıkcası



    benim aracım glacier mavisi.. bende de bi çekince vardı ama çoook güzel bi renk gerçekten.. istanbuldayım, görmek isterseniz görüşebiliriz, resimlerini yükleyeceğim en kısa zamanda zaten..
    bayi tamaş bakırköy



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mm0nst3r -- 24 Mayıs 2011; 22:56:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: askerbatur

    quote:

    Orijinalden alıntı: VVVertigo

    arabada soğutmalı torpido standart. yedek lastik yok. motor gürültülü performans idare eder, kesinlikle sağ şeride mahkum değilsiniz heryolda araba 120 sabit ile gidebiliyor(tecrübeyle sabit).çıktığım son hız 175 daha da giderdi ama yol kısaydı, uygun hafif eğimli bir yolda 190 ı görebileceğini düşünüyorum.üzerindeki lastikler t serisi müsade edilen son hız bu lastiklerde 190 dır aman dikkat edin diyorum.iç plastiği kötü mermer gibi.
    rcd 210 var, 4 hoparlör var(arka kapılarda yok), sonradan arka kapılara serviste iki tane hoparlör eklettim (210 tl maliyeti var.),
    yakıt konusuna gelince basarsan yakmam demiyor , %90 ı şehirlerarası yolda olmak üzere ilk depoda 680 km de yakıt almak zorunda kaldım shell den aldım 3.60küsür liraydı litresi. hesapladım 22 kuruş/km çıktı.( NOT: daha fazla yaktırabilen arkadaşları tebrik ediyorum::)
    ikinci depo: şehirdışı 110-120 sabit hız ,70 km kadar şehir içi dur kalk yağmurlu hava trafik malum. 750 km oldu çeyrek depo daha var. tahminlerime göre bu da en az yakacağı miktardır ki yaklaşık 900-950 km gidecek gibi. durum bundan ibaret. yedek lastik yapan bir arkadaş varsa nasıl bir yol izlediğini öğrenmek isterim. bm pololar diğerlerinden farklı bir görünüme sahip. biraz daha agresif bir yüzü var. şimdilik bu kadar . yedek lastik olmazsa olmaz diye düşünüyorum. saygılar...


    Sevgili Vertigo,

    Bugün ben de bu stepne olayı yüzünden acaba sıkınt yaşar mıyım düşüncesiyle karalar bağladım, kaporamı çeksem mi diye bile düşündüm. Sonra şimdiye kadar ki lastik patlamalarım geldi aklıma, hiçbir zaman lastik patlar patlamaz yanağın üstüne inmiyor (eski lastiklerde yanaklardan yarılma vs. hariç) kaldı ki bu aracın lastik başınç göstergesi olduğuna göre en erken şekilde lastiğin inmeye başladığını anlayıp ilk benzinciye çekerek bu sorun lastiği kaybetmeden bakım kitini kullanmadan aşılır diye karar verdim. Diyelim ki herşeyin en kötüsü oldu ve olmaz ya bom diye patlayıp araba gidemeyecek hale geldi, o zaman lastik kitle tamir edilir, sonra kırk yılda bir olacak bu olay için yapılan vergi dilimi karından ve düşük tüketim karından paraya bir miktar kıyılarak lastik alınır diye düşünüyorum. Elbette bu en son çare. Açıkçası bu benim 4. arabam olacak ve bugün tüm lastik patlamalarımı (ki buna yanaktan patlama da dahil) düşündüğümde lastikçiye gidemeyeceğim bir durum olmadı. Üstelik hiçbir arabamda basınç göstergesi yoktu. Araca lastik basınç göstergesi konulmasının sebebi de yabancı bir siteden okuduğum kadarıyla buymuş ki bu özellik comfortline polo'da sanırım yok. Bu sistem BMW ve Mercedes gibi teknoloji de öncü olan araçlarda da mevcut. hatta ben işimi garantiye alıp run-flat lastik koydurup paşa paşa patlak lastikle lastikçiye gitsem mi diye bile düşündüm ama sonuç olarak o lastikleri de bedava vermiyorlar ve o lastikler ağır olduğu için tüketime negtif etki yapar diye düşünüyorum. Tek dikkat etmek gereken lastik basıncı biraz indiğinde bile hemen tekrar şişirip iniyor mu diye kontrolü ihmal etmemek bence. Sadece sabah uyanınca lastik jantın üzerinde bulunursa sorun yaşanır diye düşünüyorum. O yüzden içim rahat. Zaten bir kere eski aracımı neredeyse krikodan diskin üzerine düşürüyordum en azıdan bu işle uğraşma sıkıntım kalmadı. Lastik basıncı düşerse o zaman dert edeceğim. Bir de içim rahat etsin diye çakmaktan lastik şişiren küçük pompalardan alacağım. Servsle konuştum bugün stepne yeri yok dediler. bir gelişme olursa haberleşelim.

    iyi sürüşler...



    Yeni araç alan ve alacak olan değerli forumdaşlar,

    Kesinlikle bagajınıza slim tip olsa dahi bir yedek lastik koyunuz.
    Çünkü aniden yolun ortasında beliren kamyondan düşmüş olan lastik kaplamasına çarpıp kendi lastiğinizin ortadan ikiye yarılması gibi bir durum var.
    Yada yağmur dolu bir çukura KÜÜÜÜÜÜTTTT diye düşüp jantı eğip, içindeki havanında milisaniyeler içerisinde boşalma durumu var.
    Ya de eşinizin dev gibi bir tümseğin kırılmış-sökülmüş bölümünü farkedemeyip, yine jantı eğip, lastiğin havasının kaçmasına sebep olması gibi durumlar var.
    Yada kar dolu bir yolda üzerine çıkıp - indiğiniz şeyin aslında otoyol kenarından sökülmüş olan çelik bariyer parçası olması, yine jantın ve lastiğin güme gitmesi gibi durumlar var.

    Yukarıdaki tüm bahsi geçen senaryolar başımdan bizzat geçmiştir arkadaşlar.
    Eğer ki tüm bu hadiselerin geçtiği araçlarımın bagajlarında TAM BOY yedek lastiğim ve de JANTIM olmasaydı kesinlikle ailemle birlikte özellikle dağ yollarında perişan olmamam işten bile değildi. Ki şehir içinde dahi tümsek örneği gece yaşanmış bir olaydı. Bu hadisede bile Lastik Tamir Kitinin kimseye bir faydası olmayacağı gibi, daha bir de gece yarısı yol yardım, lastikçi, kaskocu vs. beklemek, uğraşmak zorunda kalacaktım.
    Siz koyun bagajınıza bir yedek lastik. Çok acil durumlar oluşmadığı sürece zaten kullanmazsınız. Gene de Allah gerek etmesin... Her şeyin kötüsünü düşünmek lazım...

    Saygılar

    Mr.RyaN




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahcal06

    Bluemotion koltuk rengini beğenmeyip kılıf yada minder alan, almayı düşünen varmı ?



    Herkes memnun galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahcal06


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahcal06

    Bluemotion koltuk rengini beğenmeyip kılıf yada minder alan, almayı düşünen varmı ?



    Herkes memnun galiba




    rahatsız olmadım.. hatta bayide gördüğüm trendline dı sanırım.. ondan daha güzel gözüküyodu
  • mm0nst3r hocam o ortalıktaki mavi kısım beni benden alıyor sorma. Bi çözüm bulmam şart
  • Ben çok umursamıtorum araba da mavi olduğu için. Hani bluemotion konseptine falan da uyuyor öyle bir tesellim de var:) ama tabi koyu renk yarı deri yarı süet dikişli bir döşeme olsa tercih ederdiim.
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Polo BM da diğer dizel arabalarda olduğu gibi arabayı çalıştırırken birkaç saniye ısıtma durumu yok sanırım değil mi? Ben direkt kontağı çevirip, arabayı çalıştırıp hareket ediyorum. Doğrusu nedir bu işin?
  • Tedbirli olmak adına o birsürü ışık sönüp 2 ışık kalana kadar bekliyorum ben. Servis de öyle demişti. Start stopp'u da motor biraz ısınana dek devre dışı bırakıyorum. Yabancı sitelerdeki bilgilere ve el kitabına göre start stopp zaten motor sogukken ve emniyet kemeri takılı değilken çalışmayacak şekilde ayarlanmış. Ancak türkiye'de yani bizim kullandigimiz araclarda bir de baktim emniyet kemeri falan ipledigi yok bu sistemin ki bunun sebebi ilginç olabilir. acaba doğuş maliyeti düşürmek için birşekilde (sökerek, hiç taktırmayarak) emniyet kemeri ikaz sistemini koymuyor mu araçlara? Velhasıl bu tip kaygılarım yüzünden ve start stopp'un motor daha 1-2 dakika çalıştıktan sonra devreye de girebiliyor olması yüzünden motordaki hırıltı geçene kadar ben start stoppu devre dışı bırakıyorum.
  • İlgilenen arkadaşlar için bugün Ankara Pursaklar'daki Eskihisar VW ye gittim.
    Bluemotion u sordum ve haziran sonu teslim edebileceklerini söylediler (beyaz). Şu an için ise 38500'den sadece 38250'ye indiler fiyatta da. Son fiyat araç onlara fatura edilince belli olurmuş...
    Duyurulur.
    Saygılarımla
  • monster kardes ctesı bır yerlerde bulusalım su senın araca gercek alıcı gozuyle bır bakayım sence sakıncası yoksa ıkametgah neresı mesela oglen 12 uygun mu tahmın edıyorum avrupa yakasındasın ama nerede bılemeyecegım nereye dersen oraya gelırım benım ıcın farketmez cok merak ettım su glacıer mavı rengı bu arada aracı ne zaman aldım bu aralar arac teslımı ıcın bekleyen var mı bana verılen bılgı sanayı odasında vw ıle ılgılı bır sıkıntı varmıs ayın 19 undan berı gumrukleme ıslemlerı yapılıpta yetkılı satıcılara ıletılemıyor araclar bu arada monster kardes ben de kendı aracımla gelırım de c3 ıle on tampon kımın daha dusuk ona bakmam gerek belkı de sırf bu yuzden vazgecebılırım bm den
  • ppzrg kardes bu dedıgın bayıde arac var mı yoksa satılmıs durumda mı gorustugun yetkılının ısmını verırsen cok sevınırım bu arada temmuzda almak ıstesek bu aracı 2012 model olur mu sızce
  • Dostum ben bayide bir yetkili ile gorustum ama sanirim yetkilinin adi Yunus emre idi. soyadini hatirlamiyorum. dikkatimi yakasindaki isim seysi cekmisti uzerinde Y. Emre yaziyodu heralde Yunus Emredir diye dusundum. Arac bayiye gelmemis, satilmamis da ayrica
    Haziran sonu gelecek gozukuyor dedi. sanirim Agustostan sonra 2012 model olur.
    Saygilar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: racert

    monster kardes ctesı bır yerlerde bulusalım su senın araca gercek alıcı gozuyle bır bakayım sence sakıncası yoksa ıkametgah neresı mesela oglen 12 uygun mu tahmın edıyorum avrupa yakasındasın ama nerede bılemeyecegım nereye dersen oraya gelırım benım ıcın farketmez cok merak ettım su glacıer mavı rengı bu arada aracı ne zaman aldım bu aralar arac teslımı ıcın bekleyen var mı bana verılen bılgı sanayı odasında vw ıle ılgılı bır sıkıntı varmıs ayın 19 undan berı gumrukleme ıslemlerı yapılıpta yetkılı satıcılara ıletılemıyor araclar bu arada monster kardes ben de kendı aracımla gelırım de c3 ıle on tampon kımın daha dusuk ona bakmam gerek belkı de sırf bu yuzden vazgecebılırım bm den




    özel mesaj olayını yapamadım, numaranı sen gönder bana ben sana ulaşayım.
  • Mail atar misin bana sana zahmet racert@mynet.com
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.