Şimdi Ara

Polyanna değilseniz Türknet'den Uzak Durun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam dostlar, yaklaşık 1 yıldır Gigafiber altyapısı olduğu için Turknet kullanıyorum. Geçtiğimiz haftalarda sözde altyapı kaynaklı bir sorun nedeniyle (Bunu 100 milyon kere dile getirdiler ticket sisteminde) internet erişimi gitti.


    Tam 8 gündür internetin gelmesini bekliyoruz. Defalarca kere aradım, online destek üzerinden talep açtım. Türknet'in tek yaptığı otomatik cevap veren bir bot sistemi üzerinden "Şikayetinizle ilgileniyoruz merak etmeyin" demek oldu. 8 Günde sıfırdan alt yapı kuran markalar var ve dalga geçer gibi sürekli aynı mesajı gönderip insanı daha da sinir ediyorlar.


    İnternet olmadığı için vodafone'dan almadık mobil internet paketi bırakmadım, haliyle evdeki hue bridge ve internete bağlı hiç bir cihaz çalışmıyor. Bizim gibi hayatını internetten kazanan insanlar için 8 günün ne denli önemli olduğunu bilirsiniz.


    BU REZİLLİĞİ YAŞAMAK İSTEMİYORSANIZ TURKNET'TEN UZAK DURUN. EĞER POLYANNA DEĞİLSENİZ TABİ Kİ.


    Benim başıma gelmez demeyin, Ttnet gibi altyapısı ve servis ağı kuvvetli iss'ler ile devam edin. En kısa zamanda bu lanetten kurtulacağım.


    Zaten stresle dolu İstanbul şartlarında bir de bu markayla sinir stres sahibi olmanızı tavsiye etmiyorum.


    Her gün 3-4 saatte bir gönderdikleri otomatik mesaj;



    Polyanna değilseniz Türknet'den Uzak Durun!



    FİNAL EDİT: Tam olarak 10. günün sonunda Altyapı ekipleri ilgili sorunu çözerek internetimi yeniden sağladı. Sancı dolu günler geçirdim, internet olmadan hayat&iş gerçekten ilerlemiyor. Sorunun Fiber kabloların yanında olan bir binada yıkım olması ve kablolara zarar gelmesi sonucu oluştuğu söylendi. Ardından altyapı ekibi kopan kabloları düzelterek bölgede interneti olmayan onlarca binaya interneti yeniden ulaştırdı. Bu sürecin bu kadar uzaması, benim bu kadar peşinden koşmam asla ama asla kabul edilebilir değildi. Sorunun anında tespit edilip, müşterilere tahmini bir zaman aralığı veya mümkünse yedek plan verilmesi gerekiyordu. Yine de 10 gün sonra da olsa internetin geri gelmiş olmasına sevinmek durumundayız. Bu konuyla ilgilenen Turknet ekiplerine teşekkür ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Core -- 4 Aralık 2023; 10:24:49 >







  • Merhaba, konuyla ilgili açtığınız destek kaydınızın numarasını paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba, yüzlerce kere paylaştım zaten. Kontrollerimiz devam ediyor cevabı mı verilecek tekrardan?


    69770103

  • Quantum Core kullanıcısına yanıt
    Bağlı mesaj üzerinden paylaşım olmadığı için kayıt numaranızı hatırlayamadım, 69865589 numaralı arıza kaydınız da ayrıca açılmış ve takibi sağlanıyor. Gelişmeleri kayıtlarınız üzerinden uzman arkadaşlarım sizinle paylaşacaktır. Güncel bilgi almamız durumunda sizi de bilgilendireceğiz.
  • hocam bölge neresi?

  • gercekbeko G kullanıcısına yanıt

    Selam hocam, bölge istanbul/bahçelievler


    Binamız yeni, Turknet'i binaya ilk kurduran da biziz, sonrasında diğer daireler de Ttnet'ten Turknet'e geçti. Şimdi hiç birimiz internet hizmeti alamıyoruz.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba, evet arıza kaydım 8 gündür açık. Zaten konuyu okuduysanız 8 gündür bot cevaplar gelmesi ve sürecin asla ilerlememesinden bahsediyorum. Uzman arkadaşlarımız bu konuyu 8 günde çözememekle birlikte tam olarak ne kadar sürede çözmeyi planlıyor? Çünkü ben faturamı size her ay 1 gün bile gecikmeden ödedim?

  • Quantum Core kullanıcısına yanıt
    Net süre bilgisi iletemiyorum ancak sürekli takibi sağlanmaktadır. Kullanım yapamadığınız günler için faturanız düzenlenecektir.
  • hocam forumda turknet destek hocam keşke daha önce bu sorunu ona iletseydiniz şüreç daha çabuk ilerlerdi

  • Quantum Core kullanıcısına yanıt

    bahçelievler bölgesinde kentsel dönüşüm baya var binalar yıkıldığı zaman bina ön yüzyinden geçen turknet fiber kablolarını kopartıyorlar bu nedenle internet olmuyor eğer yıkılan binanın önünden 10binanın turknet fiber kabloları geçiyorsa tabiki bu süreç daha çok uzuyor

  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt
  • her binaya sokak da bulunan fiber ek kutularına kadar tek tek fiber kablo çekiliyor bu da biraz süreyi uzatıyor

  • aslında bu işin nizamisi binalardan gelen tek tek fiberlerin kaldırımdan menhollarla yapılmalı fiber ek kutusu yer altında kaldırımdan olmalı

  • Beyefendi; beyefendi. Koyun can derdinde kasap et derdinde. Aboneyi bağlayan bir durum yok. Tavsiyelerinizi

    vermeniz gereken kuruma verin. Bunların sorunun çözüme katkısı yok, süreyi de kısaltmıyor. Pes vallahi. 

  • @HesaplıBilgi Sevgili hocam benim de derdim tam olarak bu desteğiniz için teşekkür ederim :)


    Merak eden arkadaşlar için; Evet konuyu Turknetdestek ekibine her yerden ilettim zaten zamanında ancak maalesef sorunun ne olduğunu bile anlayamadık günlerdir.


    @inceoktay Sanırım dediğiniz gibi kablo kopma durumu var. Şu anda çalışıyorum, eve geçtiğim zaman detaylı bir şekilde güncelleyeceğim konuyu.

  • binanın girişindeki turknet fiber kablosunu takip et nerede sonlanıyor hangi sokakta bak orada kablolar kopuk mu eğer kopuksa fotografını çek turknete oimden ilet detaylı bir şekilde turknete ilet zaten binanın ön yüzeyinden gidiyordur fiber kablo turknetin biraz uğraştıracak ama sürecin hızlanması için değer

  • belki fiber kablonun gittiği yerde bina kentsel dönüşüme gitmiştir ve bina yıkılmışta olabilir ve böyle oldumu fiber kabloları kopuyor

  • evin içindeki olt los ışığı kırmızı yanıyor mu benim olt los ışığı kırmızı yandığı zaman genellikle sokakta binalar kentsel dönüşümde yıkıldığında olt los ışığı kırmızı yanıyor fiber kablosu koptuğundan veya binadan binaya karşı tarafa fiber geçildiğinde sokaktan araba geçtiğinde kamyonlar kopartıyor fiber kabloyu

  • Sorun kablonun kopup kopmaması değil. Altyapı kime ait? Oluşan sorununu çözmesi gereken kim? Tabii ki; hizmet aldığımız iss.

    Yok; arızayı biz tespit edelim, fiber kabloyu da biz yeniyelim.

    Altyapı kendinin olmasa neyse; vallahi pes billahi pes.Polyanna değilseniz Türknet'den Uzak Durun! 

  • Geçmiş olsun. Arıza nerededir bilemeyiz tabi sonuçta teknik ekibi değiliz Turknet in ama şu var benzeri olaylar her işletmecinin başına geliyor doğrusu. Mesela ben anadolu yakasındayım, burada bir dönem dere islah çalışmaları vardı dört bir yan dere islah çalışması kapsamında kazılmıştı. Tabi sadece dereler değil, o derelere su taşıyan borular da değişiyordu. Yollar mı dersin alt geçitler mi kazılmadık yer kalmamıştı. Tabi bu süreçte bol bol bizim internetler kesilmişti kepçeler sürekli bir başka yerden koparıyorlardı kabloları. Elektriği vs saymıyorum bile bak. Tabi o süreçler geride kalınca biz de rahata ermiştik. Can sıkıyor mu evet, örneği İski özelinde verdim ama bildiğiniz gibi kazı yapabilen çok firma var mesela örneğini verdiğimiz İski gibi, İgdaş, Ayedaş , Bedaş gibi. Bunun bir de alternatif sağlayıcıları var onlar da kazıyor çoğu yerde. Haliyle bir yerde bir kabloya takıyorlar kepçeyi sonra sen uğraşıp duruyorsun arıza kayıtları şunlar bunlar. Bazen de kısa sürede gideriyorlar hak yemeyeyim. Bazen de uzun sürüyor. Mesela yıllar evvel (belki beş ila on yıl evvel hatırlamıyorum) foruma da yazmıştım bulamadım o mesajı şimdi. İski kablo koparmıştı işte İski nin ilçemize bakan müdürlüğünü arayıp bu işlere bakan birimle görüşmüştük çünkü Telekom sürekli genel arıza deyip duruyordu bir bilgi de vermiyordu. O da havalar yağışlı Telekom a bilgi verildi ama yeraltında arızayı gideremiyorlar su dolduğundan dolayı demişti. Yağışlar bitti su boşaldı herhalde ki sonradan düzeltmişlerdi.


    Tabi bu süreçlerde faturadan düşüm yapıyorlardı onu da belirteyim. Gerçi bu faturadan düşümü her işletmeci yapıyor artık.


    Üstte de dedim ya, can sıkıcı bir mevzu mu kesinlikle haklısınız. Ancak işte süreç bir yerde tıkanınca tıkanıp kalıyor. Fatura düşümü talep edin @TurkNetDestek in reddedeceğini de zannetmiyorum bu talebi.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.