Şimdi Ara

Problem çözme IQ değerini artırmanın bir yolu var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Problem çözme iq değerini artırma yolu var mı? Matematik soruları vb bayağı zorlanıyorum. Yani iq en hızlı artıracak şey nedir? Ve iq artar mı bazı şeyler ile?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Matematik calisma ve test cozme ile oluyor iq ile bir alakasi olduğunu sanmiyorum

    Ygs lys kpss mati bu sekilde en azindan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Matematik örnek vermiştim teşekkür ederim, ben daha çok genel olarak artırmanın bir yolu yok mu ki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Karizmaadam kullanıcısına yanıt
    Eğitim ile artar deniyor özellikle toplumsal iq bireysel olarak napilir bilmiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim zamanınızı ayırıp yardımcı olduğunuz için. İyi günler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Karizmaadam kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kral hayırlı geceler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Linç yemelik bir durum yok hocam. Herkesin iq değeri aynı olacak diye birşey yok. 😄 Matematik konusunda aslında %20 genetik sadece. Evrim ağacı bir videosunda diyordu bunu. Yani, matematik genetik ile Çok da alakası yok. Daha çok zamanla da alakası var. Küçüklükten beri matematik hakkında yoğun eğitim gören birisi rahatlıkla matematik profesörü olabilir mesela, her neyse umarım hayallerini gerçekleştirmişsinizdir. 🙂 Onun dışında, iq konusu genetik evet ama ben artırmanın bir yolu var mı diye araştırıyorum da. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iq arttırma diye bir şey var mı bilmiyorum ama kendi deneyimlerim ve etrafımda gördüğüm insanları dikkate alarak zeka ve başarı arasında doğru ya da ters orantı falan yoktur. burada tartışılması gereken çözülmesi gereken sorun nasıl bir şey? yüksek iq'lu insanlardan beklentimiz daha önce çözülmemiş sorunları çözmeleri iken diğer insanlardan sadece cevabı olan sorular ile kendileri test etmeleridir. yani girdiğiniz sınavlar, testler vs. sizin iq'nuzu ölçebilecek seviyede değildir. çünkü çalışan herkes bu testlerde başarılı olabilir. ama bu durum çalışarak iq arttırılır mı sorusuna hiçbir cevap vermez.


    'özetle yüksek iq sonradan kazanılan bir şey değildir' diyemeyiz. tam olarak açıklamak da imkansız çünkü burada çocukluk ve bebeklik döneminde çevrenin ciddi etkisi var. bu durum ciddi bir araştırmanın altından kalkabileceği bir şey.


    Yine de şuna inanıyorum: İnsanlar inandığı şeyi yaşayan canlılardır. Kendinizi nasıl hissediyorsanız öylesiniz. Yüksek iqlu olduğunuzu düşünerek yaşayın bakalım... Belki de öylesinizdir.





  • Zaten basitten başlayıp zora ilerleyen problemler çöze çöze hızlanarak IQ değerini çoğaltmıyor musun? IQ doğuştan olduğu kadar böyle çevresel de / kültürel de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Çevre nasıl etkiliyor ki tam olarak?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Matematik çalış

  • Karizmaadam kullanıcısına yanıt

    Ortalama bazında daha nitelikli eğitim sistemlerine sahip ekonomisi gelişmiş ülkelerdeki IQ skorları gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerdeki IQ skorlarından daha yüksek çıkıyor. Ekonomik kalkınmışlık, servet, eğitim düzeyi ve IQ arasında genel çerçevede bir pozitif korelasyon var. Misal görece daha az gelişmiş Ekvator altına (Küresel Güney'e) inersen IQ puanları düşmeye başlar; bu demek değildir ki oradan yüksek IQ'lü insanlar çıkmaz veya yüksek IQ potansiyelleri bulunmaz. Yalnızca Küresel Kuzey'e nazarla iktisadi az gelişmişlik ve daha kısıtlı eğitim imkanları IQ kriterinde burada yer alan toplumların ortalama skorlarını daha düşük kılmıştır. IQ ayrıca önemli olsa da insan zekasının tek kriteri değil. Bileşik zekayı matematiksel dilde ifade eden bir G-Faktörü (Genel Zeka) var. Buna göre zeka bileşenlidir ve çok katmanlıdır. Yaratıcılık, hayal gücü, görselleştirme, hafıza, problem çözme, örüntüler veya ilişkisellikler kurabilme, boşlukları görebilme, esnek düşünebilme, eleştirebilme, sosyal beceriler, nesneler, düşünceler ve öznelerle onlar puzzle'mışçasına etkileşebilme, duygusal zeka, olacakları öngörebilme vb birçok boyutu ve yönü bulunur. Zeka kısaca popüler bir algının tahayyül edebileceğinin aksine yalnızca karmaşık matematik problemlerini hızlı çözebilmekten ibaret değildir.


    Gerçekten takdir edip sevdiğim bir figür olan ve gerçekten örnek alınası bir insan evladı olan Michael Faraday'ın empirik, pratik ve sosyal dehasını düşünebiliriz ya da kesinlikle ortamdaki en matematikçi olmayan örüntüler ve soyut düşünce deneyleri şampiyonu Albert Einstein'ın. Bu tarz kişilerin IQ'su en yüksek olmasa dahi G-Faktörü - yani Genel Zekası - şüphesiz muazzam seviyedeydi. Bu kişiler eğer Afrika veya Avustralya'da bir kabile toplumunda doğup yetişselerdi taşıdıkları muhtemel genetik ve nörolojik hediyelere rağmen çevre faktörü nedeniyle gerçek potansiyellerine ulaşamazlardı. Doğuştan yüksek zekaları çelikten bir kılıç misali işlenebilecekleri ve ışıldayabilecekleri bir ortama kavuşamazdı. Yüksek kalitede bir demir cevheri potansiyelde ne kadar sağlam olursa olsun ham haliyle kaba sabadır. Pek bir işe yaramaz. Uygun ortamda işlenmesi gerekir. Bu "çevre" faktörüdür.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar düzenlediniz ki 2-3 kere okudum. 😄 Teşekkür ederim uzun uzun anlattığınız için. Bu arada, ben iq seviyesinin tek bir faktöre bağlı olmadığını, iq seviyesinin bir çok farklı şekilde ölçülebildiğini biliyorum. Yani, daha çok problem çözme iq seviyesini artırmak istiyorum denebilir. Genel seviyeyi de artırmak istiyorum aslında ama muhtemelen diğer dediğiniz şeylerde ki iq seviyem yüksektir. (Kendimi beğenmişlik vs yapmıyorum kendime dışarıdan objektif olarak bakınca kötü durumda değilimdir herhalde diyorum genel düzey olarak) Problem çözme iq seviyem düşük ama muhtemelen. Bunu geliştirmek için sanırım bol bol matematik testi çözmeliyim. Ezberlemem de fena değildir ama hemen unuturum sanırım ezber de lazım ama onu geliştirebileceğimi sanmam. Teşekkür ederim. İyi günler dilerim! 💗



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karizmaadam -- 26 Mart 2024; 19:40:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne demek rica ederim.   Zeka da aynı kas gibi. Egzersiz istiyor ki güçlü kalsın. Matematiksel problem çözme konusunda gelişmek istiyorsan çokça problem çözmelisin ve beynini matematik problemi çözmeye alıştırmalı, problem çözme deneyimiyle beslemelisin, başka çaresi yok. :)

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Belki de problem çözme konusunda diğerleri kadar iyiyimdir ama ilk okuldan beridir matematik ile gram alakam olmadığından ve o günden beridir hiç oturup adam akıllı matematik sorusu çözmediğim için de ilkel kalmıştır. Teşekkür ederim yardımınız için hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.