Şimdi Ara

Projeksiyon - Digiturk - Ses Sistemi Bağlantı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Digiturk uydu alıcısı ile projeksiyon ile TV izlerken sesi Soundbar üzerinden almak istiyorum.
    Kağıt üzerinde her şey çok basit görünüyor ama ses alamıyorum.
    Uydu alıcının optik ses çıkışından soundbara optik kablo ile bağlantı yapıyorum. Uydu alıcı ile projeksiyon da hdmi ile bağlı ama nedense ses alamıyorum.
    Direk projeksiyonun ses çıkışından mı soundbara bağlamam gerekiyor? Projeksiyonun optik ses çıkışı yok arada bir dönüştürücü kullansam çözüm olur mu?

    Daha önce projeksiyon ile soundbarı hdmi ile bağladım yine ses alamadım , optik kablo ile uydu alıcısı üzerinden bağlayayım dedim yine olmadı ? Nerede hata yapıyorum ?



  • Digitürk’ün menüsünden ses çıkış aygıtını optik (spdif) seçerseniz sesi soundbar’dan alabilirsiniz.



    Digitürk gibi cihazlar hdmi kablo takılı ise sesi direkt olarak hdmi üzerinden aktarmaya ayarlıdır. Bu sebeple sesi optik çıkıştan aktar diye ayar yapmanız gerekir.



    Tabii bu arada optik kablonuzun sağlam olduğunu ve soundbar’dan optik girişi seçtiğinizi varsayıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımınız için teşekkür ederim. Digiturk üzerinde ses ayarlarında ses çıkışı digital ve stereo şeklindeydi , onu digital olarak ayarladım. Onun dışında ses gecikme ayarı vs. şeklinde detaylı ayarlar vardı , onlarla da oynadım ama ses alamadım. Ses aygıtı diye bir ayar hatırlayamadım , ses ayarları menüsü dışında bir yerde midir bu tercih?

    Projeksiyon ile soundbarı hdmi ile bağlayıp sonuç alamamıştım. Anladığım kadarıyla sorun projeksiyonun hdmi çıkışı olmaması. Ses çıkışı olarak sadece audio out var , denemek için o çıkış üzerinden soundbara bağlayıp sesi aldım ama amacım surround ses almak olduğu için digiturk kutusunun optik çıkışı üzerinden optik kablo ile bağlantı tek yol gibi göründü bana.

    Soundbar tarafında optik girişi seçtim daha önce tv ile ses sistemini optik kablo ile çalıştırdığım için hiç sıkıntı olacağını düşünmemiştim , kabloyu yeni aldım , eski 5.1 ses sistemini kardeşime vermiştim , bugün onda deneyerek kablonun sağlam olduğundan emin olacağım.




  • Sorun çözüldü , yeni aldığım optik kablo arızalıymış.
    10 metrelik bir kabloya ihtiyacım vardı , ne kadar kötü olabilir ki diye bilmediğim bir yerden aldım , 1 haftadır beni uğraştıran şey kabloymuş...
  • Kablo önemlidir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.