Şimdi Ara

PROTON ''''GEN 2''' (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
110.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HEHE

    BU ARACI SON ZAMANLARDA ÇOK GÖRMEYE BAŞLADIM ACABA NASILDIR BU ARACI KULLANAN, SAHİP OLAN, BİLGİSİ OLAN, GRÜŞÜ OLAN VARMI


    Doğrusunu söylemek gerekirse GEN 2 R3 modeli gerçekten çok hoşuma gitti. Eğer 2000 cc motor olasydı almak isterdim. 1600 araba kullanmadığım için uğraşmadım. Ama 1600 cülere tavsiye derim. Sanırım 40.000 lira ama .... Keşke 30.000 lira olsa. Yok satardı bence...



     PROTON ''''GEN 2'''


     PROTON ''''GEN 2'''


     PROTON ''''GEN 2'''




  • 30 bin lira olsa yine camurcusu bulunurdu die dusunuorum :) 40 bin olsun ki 40 binlik araba bu; borumu desinler :P
  • ne yalan söyleyeyim doğru demişsin.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matgab -- 12 Mayıs 2009; 17:08:25 >
  • o kadar para verikten sonra alınacak o kadar çok araba var ki....ikinci eli olmayan, meraklıları dışında adını bile kimsenin duymadığı bu tip markaları alacak kadar cesur değilim, alanlara hayırlı olsun...
  • Proton bu imajını düzeltmek için ya bu ülkede fabrika kuracak yada lotus adı ile satıcak ( ilk seçenek süper olur aslında)
  • Herkes kulakdan dolma, ön yargılı konuşmuş durmuş, proton hakkında bilgisi olmayan, kullanmayan yalan yanlış yorum yapıp protonu merak edenleri yanlış yönlendirmesin. Ben de 98 model persona var 145000 km de benden önceki sahibi dağ bayır taş neresini bulduysa kullanmış, araç çok kötü kullanılmış, bakımı yapılmamış ilk başta korkarak aldım ama yaşından dolayı olabilecek masraflar dışında ekstra masraf çıkarmadı, yolda bırakmadı, lpg de otomatik vites olduğundan 0.20 kuruş yakıyor, parça sorunu kesinlikle yok, hemen hemen japon teknolojisi olduğu için japon servislerinin çoğu anlıyor, konfor ve güvenlik açısından 98 model bir araç için fazlasıyla iyi, tavan ve kapı içlerinde çelik barlar var, hava yastağı, abs, klima, elektrikli aynalar, oturuş ve sürüş konforu iyi, İzmir de 300.000 km yapmış taksici var kalitesi ve sağlamlığını tahmin edin artık, ön yargılardan dolayı pazarı şuan pek yok ama uygun fiyat olursa 2 gün de satılır 9000 - 10000 ytl ye alınabilecek en iyi araçtır, fazlasını verebiliyorsanız tabiki gidip daha iyi araç alabilirsiniz herkese saygılar.




  • Proton sahibi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi acaba.
    1997-1998 arası Proton 415 ve 418 serilerinin fiyatı ve özellikleri cok uygun.
    Almayı düşünüyürum ama yedek parça ve parça fiyatı nasıl acaba bu modellerin?
    Örneğin arıza yaparsa İzmirde arabayı nereye gösterebilirim?



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matgab -- 12 Mayıs 2009; 17:09:12 >
  • arkadaşlar bu arabaya hiç yorum yapan yok nedense silinecek gidecek neredeyse. yorumsuzluktan soğudum iyice halbuki tipi çok güzel bir araba peki hata nerede?????
  • hata marka imajında
  • Acil bu arabayı kullanan bırı olmalı elımdekı 98 protonu satıp bu arabadan alıcam kullanan varsa herseyı yazsın:
  • gen 61 senden başka proton yok kullanan heralde burada bende bu yüzden soğudum bu aradaban.
  • eskı kasaLarndan cok gzl de eskısını verıp gen 2 lerden almak ıstıorm o yzden bı kullanana sormam gerekenler var



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matgab -- 12 Mayıs 2009; 17:09:50 >
  • gen_61 hocam kullananı soracagına gidip test aracını kullansana :) yada adamlarla ben görüştüm kendileri yedek parça ve diğer konularda yorum yapmak yerine yedek parça stoklarını görmenizi istiyorlar düşün artık heralde sıkıntı yoktur ki güveniyorlar bende almayı düşünüyorum ama hala gel gitlerdeyim yolum düşerse uğricam mekanlarına bi çay'larını içelim bakalım :)
  • http://www.sahibinden.com/ulukar_dan_emsalsiz_gormeye_deger-68WQQaXQQ4969137WQQpXQQdisplayitem

    bakın bu ilanda ne diyür her markayla takas olur yeterki proton olmasın diyür Kalite Sıfır. Protonun satması için sıffırının 12.000 YTL vs olması gerek




  • Kalite sıfır derken neyle kıyaslıyorsun mesela, bi yazarmısın ? :) Fiyat / Özellik olarak aynı ayarda kaliteli bir araba gösterebilecekmisin ?
  • 2,5 ay önce aldım ve aldığımdan beri 2.500 km yol yapmışım işim icabı birçok araba kullandım. Milletin kafasındaki jetfadıl imajı bu aracı benim almam için çok makul seviyeye getirmiş. :)) almadan önce çok araştırdım parça fiyatlarını bile sordum orj hava filtresi 15tl komple triger seti 110 tl ön far65tl, parça tedarikinde ve servisinde istanbul gibi büyük bir şehirde iseniz hiç sorun yaşamazsınız. Araç benzinde çok yakıyor diye lpg takdırdım 500km yol yaptım Ş.içi 170-195 arası değişiyor. Ş.dışı 140-150 krş kadar düşebilir. Gazlı olmasına rağmen 150km/h görmekte zorlanmadı. çekişinde çok farkedilir bir düşüş olmadı. Bir proton servisçisiyle görüştüğümde 550 binde proton gördüğünü söyledi. Aracın Motorunu incelerseniz tüm parçalarının japon olduğunu göreceksiniz. Sigortalarına kadar japon orjinelindeki alarmı amerikan teyibi sony 22,5 milyonluk malezyada üretilmiştir. Devletin şirket üzerindeki payı büyüktür bu yüzden kaliteden ödün verilmemiştir. Şahin doğan gibi kağıttan değildir. Kalın bir saç, kapılarında bile bir insan bileği kalınlığında çelik çubuklar vardır. kapılar kendiliğinden bıraktığında kapanır çalışmayan hiçbir aksamı yoktur. özellikleri ; sürücü airbag, abs, 4 cam otomatik,klimalı(ayrıca analog olarak kullanılabilir.),çelik jant,elektrikli dikiz aynalar,sis farları, otomatik jigle,içerden açılır benzin ve bagaj kapağı,arka koltuk dirsek koyma yeri,sürücü dirsek koyma yeri açılır kapanır.orj sony teyp 6 adet orj hoperlör. 98 proton 416glx ten bahsediyorum. 11 yaşındaki bir arabadan. ARABAMDAN ÇOK MEMNUNUM ya bu özellikler ve kalite tanınmış bir markada olsaydı... Param olursa alacağım araba tekrar bir proton olacaktır.




  • arkadaşlar bugün mağazasına gittim sefaköy'deki hürriyet binasının karşısında...

    Neyse alacağım araba Proton Gen2 FaceLift versiyonu... Arabada yok yok.. Ve eski gen2 lerin birçok eksikliği (iç dizayn adına) giderilmiş.. Test sürüşüde yaptım tabii ama facelist'i kullanmadım 2008 normal gen2 kullandım ki arabaya gerçekten hayran kaldım.. Gaza basıyım dedim ilk kalkarken uçucak sandım gerçekten.. Neyse özellikle kullanım sırasında 4 defa yolda açılmış çukurlara girmeyi ihmal etmedim hızım 80 km iken girdim tabii çukurlara :) Sarsma vs yapmadı araba gerçekten hayran kaldım diyebilirim. (Burada test aşamasında çoğu yerde karşılaştığınız hız yapınca uyarı yoktu.. Aksine bas diyen biri vardı yanımda :) Eski arabamdan alışkanlık vraja girerken gaz kestiğimi görünce dönüşte burada gaz kesme gaza yüklen ki savrulmadığını gör demesine de gerçekten şaşırdım ve dediğini yaptığımda savrulmanın gerçekten olmadığını gördüm. )Arabanın sürüş keyfi ve konforu artık gerçekten iyi durumda.. Motor yeni bir tasarım yine normal gen2 ruhu taşıyor fakat birkaç geliştirme yapılmış.. Bunu çok iyi anlamak için sanırım motordan iyi anlıyor olabilmek gerekiyor. Sonuç olarak servis ağını ve yedek parça depolarınıda gezdim büyük şehirlerde herhangi sıkıntı yaşanacagına artık inanmıyorum. Kendileri diğer şehirler içinde parça ulaştırma süresine 3 iş günü diyorlar.. Yani diğer şehirlerde de sorun yok denebilir. Burada önemli olan parçanın stoğunun bitmemiş olması ki opel'de arabasını vuran bir arkadaşım kaportası için 12 gün servisde beklettiler aracını.. Müdürüyle görüşmem sonucunda kendileri böyle bir durumda en geç 15 iş gününde parçanın getirilmiş ve monte edilmiş olarak teslim alırsınız ki parça sıkıntısı o anda var ise.. bunun altını çizmem gerekiyor.

    Ben alıyorum, risk almaya değer full versiyonunu... Herhangi bir kusur görmedim. Çoğu kişi iç dizayn ve kullanılan parçaların kalitesizliğinden bahsetmişti.. Kalitesiz denilen parçalar yine suzuki'deki parçalardan çok farklı değildir yenilerini kastediyorum yok swiftti falandı yanii :) Ve torpido gözü olmaması durumu da yine giderilenler arasında.. Artık mevcut :)

    Yani gidip bir görün gerçekten beğeneceksiniz. Şimdilik bu kadar gelecek hafta içersinde almış olacağım sonrasında ki yorumlarımı ya yine burada yazarım.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatino -- 3 Haziran 2009; 19:56:24 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.