Şimdi Ara

PS3 alacağım,biraz yardım lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Oğluma PS3 alıyoruz,ancak sistem hakkında bilgimiz yok..Forumları filan dolaştım ama kafam hala karışık.
    Uygun seçim yapabilmek için bazı konularda bilgiye ihtiyacım var...Yardımcı olursanız sevinirim..
    1-Piyasada değişik harddisk kapasiteli-160 gb. 320 gb. gibi- ürünler var.Harddiskin büyük olmasına neden ihtiyaç duyuluyor?Sonuçta yasal oyunlarda cd'den oynatmıyor mu zaten?
    2-Harddiske 10-15 oyun yükleyip satanlar da var..Bu çeşit makinelerle internet çıktığında versiyon update sonucu harddiskteki oyunlar artık oynanamıyor mu?
    3-Oyun yüklü harddiski herhangi bir usb harddiske kmple yedeklemek mümkün mü?(Harddisk bozulmasına karşı)
    Seçim yaparken nelere dikkat edeyim,önerileriniz nedir?Mesela oyunları hep yasal cdlerden oynayacaksam,küçük kapasiteli (120 gb. -250 gb. gibi) daha ucuz Ps3 mü alayım mı,yoksa her durumda 320 gb. PS3 mü almak daha mı doğru olur?
    Hepinize çok teşekkürler..........







  • 1- Sanırım son 1 yıldır üretilen tüm PS3'ler 320 GB HDD ile geliyor. Daha düşük kapasiteli olanlar daha eski üretimlerdir. HDD'nin büyük olması demek istediğiniz kadar demoyu PSN'den indirip yer sıkıntısı yaşamamak demek. Ayrıca orjinal oyunların bir çoğuda HDD'ye en az 1-2 GB yükleme yapıyor.
    2-HDD'ye oyun yükleyip satanlar Jailbreak denilen işlemi PS3'e yapıp bu şekilde satıyorlar. Yani korsan oyun oynama imkanı veriyorlar.. Bu şekilde bir makina alırsanız hiçbirşekilde multiplayer oyunları oynayamazsınız PSN ve Home'a giriş yapamazsınız. Update yapmanız gerekir ve bunu yapınca HDD'ye yüklü korsan oyunları çalıştıramazsınız.
    3-HDD yi istediğiniz başka bir USB medyaya yedekleyebilirsiniz, bunun için menüde bir seçenek var. (FAT 32 formatlı olması gerekiyor)
    Tavsiyem 320 GB kapasiteli bir PS3'ü teknoloji marketlerden birinden (Teknosa, Sony Center vb..) almanız ve korsandan uzak durmanız. Keza multiplayer olmayan bir PS3 tekerleksiz otomobile benzer :)

    Şimdiden hayırlı olsun..




  • 1-Bunların nedeni insanların hdd lerinde foto yada video koymak istemeleri.Birazda sony nin para kazanmak istemesi.Ama siz zaten 320 almak zorundasınız çünkü 120 gbların hepsi ya pahalıya satılıyor yada hepsi hacklenmiş.

    2-Tek kelimeyle online oynuyamazsınız.Böyle bişey emek hırsızlığına girdiğinden zaten önermiyoruz...

    3-Yedeklemek mümkün.İnternete ps3 yedekleme yazın milyonlarca bilgi çıkar zaten.

    Kesinlikle garantili al.Burda daha iki haftada sorunlar çıktığını bile duyuyoruz.Dediğim gibi 320 gb almalısın çünkü diğer modellerin çoğu hacklenmiş yada pahalıya satılıyor yada spot ürün olarak.Ortalama 750 tl dir daha pahalıya almayın.İyi oyunlar :D
  • 320 Gb. lik almalısınız, zaten pastadan büyük bir lokma alıyor Ps3 kurtarma için 40 Gb falan kesiyor + Ps Store den de oyunlar alacaksınız onlarda yer kaplar, ayrıca oyunların install etmesi var 5 gb lik install eden oyun mevcut

    Varsayalım ki store den 20 oyun aldınız ki (Store ucuzdur da download yaparsınız iner hesapta kalır ister siler tekrar indirirsiniz vs.) 20 oyun içinde 4-5 gb lik var desek 30-40 gb arası tutabilir
    Resimler 1000 tane desek ona da bir kaç gb ayırın
    Demolar da 40 gb tutsa
    Install edilen oyunlarda 40 gb tutsa

    Kaba hesap 160 Gb 2 yılda gider.
  • Arkadaşlar çok teşekkürler....
    Demek ki 320 gb. ve TR garantili almak en doğrusu olacak...
    @Practiceman Oyun satınalmak için sözettiğinizhttp://tr.playstation.com sitesi mi? Burdan alınacak oyunlar harddiske kurulacak anladığım kadarıyla...Harddsik çökerse aynı oyunları yeniden yükleyebileceğiz PS3ümüze,değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.