Şimdi Ara

PS3 Joypad Sorunları ve Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
5.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  PS3 Joypad Sorunları ve Çözümleri


    PS3 Joypad Sorunları ve Çözümleri



    PS3 joypad ile ilgili yaşanan sorunların yaşanması üzerine ve bu sorunları birlikte çözelim diye daha detaylı bir başlık açmak istedim. Zaman içinde yaşanan problemlere göre konu daha da genişletilecektir.

    Yaşanan problemleri maddeler halinde sıralamak istiyorum. Fakat öncesinde joypad nasıl tanıtılır, üzerindeki ışıkların ne anlama geldiğini görelim.

    Joypad’in PS3’e nasıl tanıtıldığını bilmeyen yoktur herhalde. Bir daha hatırlayalım.

    PS3 açık konuma getirilir. Standart bir mini usb (5pin) kablo aracılığıyla PS3 ve joypad bağlantısı gerçekleştirilir. Sonrasında joypad’in üzerindeki PS butonuna basılır ve tanıtma işlemi birkaç saniye içinde gerçekleşmiş olur. Eğer işlem başarılı ise joypad’in üzerindeki birinci ışık sabit yanmaya başlar. Eğer usb kablo hala takılı ise birinci ışık sinyal şeklinde yanıp söner. Yanıp sönmesi usb kablo aracılığıyla şarj edildiği anlamına gelir. USB kablosunu çıkardıktan sonra birinci ışığın sabit şekilde yanık kaldığını göreceksinizdir. Eğer ikinci bir joypad tanıtırsanız ikinci ışık sabit yanık kalacaktır. Joypad üzerindeki ışıklar kaçıncı joypad olduğunu simgelemektedir. Dört oyunculu bir oyun oynadığınızda dördüncü kişinin kullandığı joypad’in dördüncü ışığı yanacaktır. khalkedon

    Eğer yukardaki gibi tanıtma işlemini yapıyorsanız ve başarırsız oluyorsanız sebebi şunlar olabilir:
    khalkedon
    1) Kullanılan USB kablonun bozuk olma ihtimali.

    2) Joypad’e reset atılması.

    3) Tuş takımlarının eskimesi, kömürlerin erimesi, kömür lastiklerinin yırtılması, tuşların gömülü kalması (özellikle R1 tuşu). Tuş basma film şeridinin kirlenmesi, eskimesi.

    4) Wireless – bluetooth modülünün bozulmuş olması.



    1)Kullanılan USB kablonun bozuk olma ihtimali. khalkedon
    Joypad, USB kablo takılıyken çalışıyor ama çıkardıktan sonra çalışmıyor. Genelde en yaygın şikayettir. Bu gibi durumlarda yeni ve kaliteli bir USB kablosu kullanmayı deneyin. USB kablo takılıyken joypad’in çalışıyor olması kablonun sağlam olduğu anlamına gelmez. Bu yüzden sağlam ve kaliteli bir USB kablo ile denemelisiniz. USB kablo takılı iken çalışıyor olması bir çok kişiyi yanıltan durumdur. Joypad’de sorun var şarj almıyor şeklinde yorumlanır çoğu zaman. USB kablosundan kaynaklı bir problem olabileceği akla gelmiyor maalesef. khalkedon

    Yanlışa düşülen konulardan bir tanesi de şu oluyor; “ben arkadaşımın joypad’ini kendi makinem de denedim çalışıyor”. Tamam çalışır ama arkadaşınızdan aldığınızda joypad’in bataryası hali hazırda dolu oluğundan sadece joypad’i tanıtmak kalıyor geriye. Bir defa tanıttıktan sonra pil bitene kadar oynanır. Asıl gerçek pil bittikten sonra bozuk USB kabloyla şarj edilmeye çalışıldıktan sonra anlaşılacaktır. khalkedon

    2) Joy-pad’e reset atılması.
    Joypad’i USB kablo ile PS3’e bağladıktan sonra joypad’in üzerindeki PS butonuna bastığınızda sürekli dört ışık aynı anda yanıp sönüyor ve belirli bir süre sonra ışıklar tamamen sönüyorsa joypad’e reset atmayı deneyin.
    khalkedon
    Şu şekilde reset atacaksınız: Joypad’in arka kısmında sağ üst tarafta iğne ucunun girebileceği genişlikte bir delik vardır. İçinde reset butonu vardır. Bir iğne ya da ataç yardımıyla reset tuşuna art arda birkaç defa basın. Sonrasında USB kablonuzu bağlayın ve joypad’in üzerindeki PS butonuna basarak tanıtma işlemini gerçekleştirin.


    3) Tuş takımlarının eskimesi, kömürlerin erimesi, kömür lastiklerinin yırtılması, tuşların gömülü kalması (PES’ten dolayı özellikle R1 tuşu). Tuş basma film şeridinin kirlenmesi.
    khalkedon
    Bu sorun daha çok joypad’in hor kullanılması sonrasında ve zamana bağlı kullanımdan kaynaklı bir sorundur. Tuş takımlarının eskimesi, tuş kömürlerinin erimesi, kömür lastiklerinin yırtılması gibi durumlarda yerine yenisi takılarak sorun çözülebilmektedir.

    PES oyunundan dolayı R1 tuşunun fazla ve çok hor kullanılmasından dolayı tuşun içindeki destek plastiğinin kırılması çok yaşanan sorunlardandır (özellikle PS3 cafe’cilerin en büyük sorunudur). Bu gibi durumlarda komple joypad’in kasası değiştirilmek zorundadır.

    Örnek amaçlı tuş kömürlerinin değişimiyle ilgili bir de video hazırladım. Bu video öğretme amaçlı ya da rehber niteliğinde değildir. Merak edenlerin izlemesi için hızlandırılarak çekilmiş bir video’dur.

    Lütfen izleyin. 720P ya da 1080P olarak izlemeniz tavsiye edilir.



    4) Wireless – bluetooth modülünün bozulmuş olması.
    Yukardaki anlatılanların hepsini yaptıktan sonra başarıya ulaşamadıysanız eğer, wireless – bluetooth modülünün arızalanmış olma ihtimali vardır. Bu, yok denecek kadar çok az yaygın bir sorundur. Şimdiye kadar benim başıma bir defa böyle bir problem geldi. Sorun PS3'ün kendisinden kaynaklıdır. Bu maddede PS3 joypad'i masumdur

    Wireless – bluetooth modülü bozulduğunda doğal olarak ps3 ve joy-pad bağlantısı sağlanamıyor ancak şu var; USB kablosu takılı olduğu sürece bağlantı kurulabiliyor ve joypad’in bütün fonksiyonlarını kullanabiliyorsunuz. USB kablo bağlantısı kesildiğinde joypad’in bağlantısı da gitmiş oluyor. Yine arızaya bağlı olarak wireless internet bağlantısı sağlanamıyor. Bu sorunun neden dolayı kaynaklandığını tam olarak benim de bilmememle birlikte bir müşterimin PAL makineye 3. bölge (JAPAN) oyunun beraberinde gelen güncellemeyi yaptıktan sonra olduğunu söylemesi üzerine haberdar olduğum şikayet konusudur.

    Wireless – Bluetooth aparatı FAT PS3’lerde (kalın kasa) değiştirilmesi kolay olan bir parçadır. Çıkarılabilir olduğu için birkaç dakika içinde değiştirme işlemi yapılabilmektedir.

    Ancak slim makineler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Çünkü bahsi geçen bu parça ps3 slim’in ana kartına entegre edilmiştir. Bunu söküp yerine yenisini takmak için BGA makinelerine ihtiyaç vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 22 Mart 2011; 23:42:03 >







  • Tuşlar gömülü kaliodu joypadimde söküp temizliim dedim sonuc tam Bi hüsran sökmesi kolay monte edilmesi benim için imkansız
  • Vala kacgündür yön tusları ve L2 tusu kendılıgınden basıp duruyor sıkısma falan olcagını dusundum actım içini tus takımlarını soktum taktım falan kapadım tekrar belli bi süre sonra yine yaptı.

    Yine actım yine yaptı ne sorun var bimiyorum yaptıgı zaman 2 tokat atıyorum düzeliyor bi süre spnra yine yapıyor offff canımı sıkmaya basladı iyice...

    Birde üstteki videoda içi açılan joypap sixaxis dualshock 3 lerin içi cok daha degisik ben bi actım bastan asagı beyaz bir plastik kaplama var içinde.Titiresim motorlar falan hep ona baglı onu cıkartmadan tuslarada ulasamıyorsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 22 Mart 2011; 14:14:00 >
  • Merhaba.Benim dualshock 3 ümde de sorun var.Yukarıda bahsettiğiniz gibi wireless olarak çalışmıyor , sadece usb kablo ile çalışıyor.Sanki içinde temassızlık var gibi.Çünkü çok nadirde olsa çalıştığıda oluyor.Sonra tekrardan kapanıyor..Sizce sorun neden kaynaklı olabilir ?

    Spot oyun satan yere sormuştum 20 liraya yaparız demişlerdi.Eğer önemli birşey değilse içini açıp yapmaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazytown_

    Tuşlar gömülü kaliodu joypadimde söküp temizliim dedim sonuc tam Bi hüsran sökmesi kolay monte edilmesi benim için imkansız


    Özellikle ilk çıkan joypad'ler çok zordur. Sonradan üretilenlerde durum çok daha rahat ve kolay ancak yine de her zaman bu işlerle uğraşmadığınız için çok zorlayacaktır.


    quote:

    Orijinalden alıntı: blacktower35

    Vala kacgündür yön tusları ve L2 tusu kendılıgınden basıp duruyor sıkısma falan olcagını dusundum actım içini tus takımlarını soktum taktım falan kapadım tekrar belli bi süre sonra yine yaptı.

    Yine actım yine yaptı ne sorun var bimiyorum yaptıgı zaman 2 tokat atıyorum düzeliyor bi süre spnra yine yapıyor offff canımı sıkmaya basladı iyice...

    Birde üstteki videoda içi açılan joypap sixaxis dualshock 3 lerin içi cok daha degisik ben bi actım bastan asagı beyaz bir plastik kaplama var içinde.Titiresim motorlar falan hep ona baglı onu cıkartmadan tuslarada ulasamıyorsun..



    Joypad'i ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Eğer uzun zaman olduysa bu gibi sorunlar yapabilmektedir. Bu yüzden kömür pedi değiştirildiğinde büyük bir olasılıkla sorun çözülecektir.

    Evet, yaptığım video'da ki Sixaxis joypad'dir. Başka bir video'da Dual Shock3 açacağım analog stick değişimini anlatan. Önümüzdeki günlerde olacaktır.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Efrasiyab1905

    Merhaba.Benim dualshock 3 ümde de sorun var.Yukarıda bahsettiğiniz gibi wireless olarak çalışmıyor , sadece usb kablo ile çalışıyor.Sanki içinde temassızlık var gibi.Çünkü çok nadirde olsa çalıştığıda oluyor.Sonra tekrardan kapanıyor..Sizce sorun neden kaynaklı olabilir ?

    Spot oyun satan yere sormuştum 20 liraya yaparız demişlerdi.Eğer önemli birşey değilse içini açıp yapmaya çalışırım.




    Merhabalar,

    Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Sixaxis mi (titreşimsiz) yoksa Dual shock3 mü (titreşimli)?

    Sixaxis'ler 30ma'dır. Dual Shock3'ler 300ma'dır (ma= mili amper)

    Sixaxis'in pil ömrü Dual Shock3'e göre 10 kat daha azdır. Belki de joypad'inizin pil ömrü bitmiştir. Mesela pili çıkartılmış bir joypad'i usb kablo ile oynamak mümkündür.

    Diğer bir ihtimal pil ile ilgili bir temassızlık olabilir. Sinirlenip joypad'i fırlatanlardansanız bunlarda joypad'in ömürünü azaltan faktörlerdir. Sert düşmeler sonrası joypad'in ana kartının zarar görme olasılığı her zaman vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 22 Mart 2011; 23:23:10 >




  • Adam gamepad ustasi. ^^
  • Cevap için teşekkürler.Dualshock 3 kullanıyorum.Alalı fazla olmadı 5-6 ay belki daha fazla.Zaten sürekli oynamıyorum.Zaten uzun bir süredirde o kolu kullanmıyorum.
    Bu arada hiçbir şekilde ds3 e zarar vermem Büyük ihtimal düşme vs kaynaklı temazsızlık vardır.Ds3 ün içi daha karmaşıkmış sanırım.En iyisi hiç uğraşmadan tamir ettirmem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Efrasiyab1905

    Cevap için teşekkürler.Dualshock 3 kullanıyorum.Alalı fazla olmadı 5-6 ay belki daha fazla.Zaten sürekli oynamıyorum.Zaten uzun bir süredirde o kolu kullanmıyorum.
    Bu arada hiçbir şekilde ds3 e zarar vermem Büyük ihtimal düşme vs kaynaklı temazsızlık vardır.Ds3 ün içi daha karmaşıkmış sanırım.En iyisi hiç uğraşmadan tamir ettirmem.



    Ben de tavsiye etmiyorum kurcalamanızı. Eğer gözden çıkardıysanız o zaman olur. Peki makineyi garantili mi aldınız? Eğer garantili aldıysanız garantiden faydalanabilirsiniz. Garantisiz aldıysanız aldığınız yerle görüşün ve durmu anlatın ve yardım isteyin. Doğrudan tamirciye vermek yerine ilk önce bunları yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 23 Mart 2011; 10:14:59 >




  • Kral esnaf ya, seviyoruz kendisini.
  • Bilgiler için teşekkürler.
  • Esnaf dediğin böyle olacak işte. Parasını da kazansın böyle olunca , piyasadan da ucuza ürün satıyor gerçi ama daha pahalı olsa yine ihtiyacım olsa burdan alırım.

    İnventus Bilgisayar 1 numara benim gözümde, şimdi burayı da not ettim , ps3 alırsak nasip olur da kesin burdan alıyorum.
  • benimde sixasis bozulmuş kz3 de kapağı bi çeviremedim(1.bölüm) gamepad ile drift yaptım el dönmüyo :D
  • İşini layıkıyla yapan sayılı esnaflardan kendilerinden ps3 için lens,ds3 falan temin etmiştim,gerçi baya oluyor ama olsun,oldukça ilgililer sağolsunlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.