Şimdi Ara

ps3 made in china - made in japan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugün bi ps3 aldım akrabama 160 gb ps3 mmarktan bişey çok dikkatimi çekti benim ps3 ün arkasında made in japan yazıyo ürünü ispanyadan aldım akrabama aldığım ps3de made in china yazıyo face ve googlebende direk türkçe çıkarken onda çince ben bu işi çözemedim müsait bi zaman ssde eklicem trde çin mallarını satılıyo sorusu aklımı karıştırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bir farkı yok
  • çinde yapılması fason parça kullanılarak yapıldığını göstermez . dünyadaki bir çok lüks marka çinde üretim yapar. maliyet avantajı kazanırlar. avrupada amerikada 1 işçi çin'de ve bunun gibi ülkelerde 10 işçi belki daha fazlası anlamını taşıyor.

    kalite politikası vs herşeyi aynı .avrupada yapsa 1 ps3ü 200 dolara mal edecekse çin'de bunu 80-90 dolara getiriyor.

    aynı ayıla bayıla aldığımız 200 liralık adidas'ın Çin'de aslında 25 dolara mal edilmiş olması gibi...
  • İphone'lar da çinde üretiliyo.Bi sorun yok.Adamlar çinlileri dolduruyo fabrikaya.Bi tane 12 metrekare oda,3 tane ranza,6 kişi bi odada kalıyo.Karın tokluğuna sayılabilecek ücretlerde çalıştırılıyolar.Bu arada intihar etmesinler diye fabrikanın etrafını branda ile çevrelemişler.Bizlerde işte Milenium kölelerinin ürettiği oyuncaklara bi ton para bayılıp eğleniyoruz.Ne güzel dünya dimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi de bir marka neden farklı farklı ülkelerde üretim yapıyor ki? madem amaç maliyet düşürmek niye hepsi çinde değil?
  • japonyada ps3 satış rakamı zaten çok yüksek japaonyada da üretiyorki japaonyadaki alıcıya gidecek ürün için taşıma masrafı yapmıyor . çinde insan bol onun içinde insanlar dahah ucuza çalıştıkları için bir çok ünlü markanın fabrikası var çinde.
  • Taklitler çıkmaya başladığından beri artık insanların kafasında önyargı oluştu Çin'e karşı. Japonya da olsa Çin de olsa hepsi aynı üretim kontrollerine sahipler ve aynı kalitede üretim yapıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.