Şimdi Ara

PSA 1.2 75 HP 1.0 100 HP 1.2 130 HP Kronik Sorunlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
4
Favori
22.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boranay B kullanıcısına yanıt
    Çok detaylı yazmışsınız. Kimbilir neler çektiniz. Merak ettiğim araç şu anda ne durumda. Motor komple değişmiş olması lazım yoksa gidecek gibi görünmüyor. Bir de o kadar araştırmış etmişsiniz ama daha 3. Bakımı dışarıda yapılmış araç almışsiniz. Bu konuda çok dikkat ederim daha ilk bakimlardan itibaren arabayı özel e sokmaya çalışan insanlar genelde sorumsuz oluyor ve kesinlikle yaklaşmamak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boranay

    Konuyu görünce dayanmadım birkaç şey de ben yazayım dedim.


    2018 yılının ekim ayında, 2015 ekim trafiğe çıkışlı 57 000 km'de 1.2 puretech 130 bg, eat6 aracı, özellikle bu formdaki övgüleri okuyarak, araştırarak ve tork konvertörlü tam otomatik sorunsuz şanzıman olması sebebiyle ikinci el olarak aldım.


    Aracın motoru Avrupa da üst üste 2 kez yılın ödülünü kazanmıştı, yani daha ne olsun.


    Gelin görün ki kazın ayağı hiç de öyle değilmiş. Evet yeni bir motorda Pejo bizi denek olarak kullanıyormuş meğerse.


    Aracı almadan önce, aldığımız şehirde kapsamlı bir ekspertiz yapmış olmamıza rağmen hiç bir sorun çıkmamıştı.


    Aracı alıp uzun yola çıktığımda daha 40-50 km gitmişken hafif bir rampada bir kamyonu sollamaya çalışırken ve gaza biraz yüklenmişken sanki aracı arkadan başka bir güç geriye çekiyormış gibi oldu (motor teklemesi) motor arıza ışığı bir süre yanık kaldı daha sonra normale döndü.


    Tabi şok oldum. mecburen daha dikkatli kullanmaya başlayarak ve gaza fazla yüklenmeden yaşadığım şehre dönerken yolda bu problemle birkaç kez daha karşılaştım.


    Döner dönmez aracı satın aldığım kişiyi arayıp durumu anlattım ve araçta böyle bir arıza yaşayıp yaşamadığını sordum. Tabi parayı ödemeden önce hiç renk vermeyen şahıs rahat rahat 'evet daha 15 bin km'lik ilk bakıma gittiğimde bu problemin var olduğunu belirtti, ve buji değişimi yapılarak araç bana yeniden teslim edildi dedi.


    Ertesi gün servise gittiğimde Pejo'da buji değişimi ve yeni yazılım yüklemeyle ilgili yeni bir bülten yayınlamıştı. Aracı kontrol ettiler Platin bujiler yerine İridyum buji taktılar, yağı değiştirip 0-30 yağ koydular ve yeni yazılım yükleyerek beni yolculadılar.


    Bundan sonra tekleme problemini tekrar yaşamadım ve 1-1,5 ay sonra bir kırmızı ışıkta duruyorken motor arıza ışığı sönmemek üzere yanınca soluğu tekrar serviste aldım.


    Aracı bilgisayara bağlayıp uzun uzun inceleme yaptılar, değerler iyi gözükmüyor, aracı bırakın biz sizi daha sonra arayacağız dediler.


    Birkaç gün sonra aradıklarında motorun indirilmesi gerektiğini ve onay vermemi istediler.


    Sordum,soruşturdum motor indirmeyi kabul etmemem gerektiği kanaatine vardım. Servise gidip motor değişimi talebinde bulundum. Aracın garantisi henüz bir ay önce bitmiş olmasına rağmen, benden önceki sahibi 3. bakım olan 45 000 km'lik bakımını dışarıda yaptırmış olmasını bahane ederek, bunu kabul edemeyeceklerini söylediler.


    Aracın ilk sahibini arayıp son bakımı yaptırdığı yerden bana bir belge düzenlemesini talep ettim. O da son derece amatörce düzenlenmiş bir belgeyi bana gönderdi. Tekrar servise bu belgeyi de götürüp genel merkeze fakslatarak, motor değişim talebimi ilettim ama anında cevap vererek bunun mümkün olmadığını bana bildirdiler.


    O tarihe 68.500 tl'ye aldığım aracın yeni motorunun 43.000 tl olduğu söylendi bana. Hiç mi yardımcı olamayacaklarını en azından bir bölümünü karşılarlarsa gerisini ödeyebileceğimi söyledim ama nafile PEJO bir kuruş bile bana yardımcı olamayacağını bildirdi.


    Daha sonra aracın servis kayıtlarına baktığımda, aracın ilk sahibi 15.000 ve 30.000 km'lik bakımlarında tekleme problemini söylemiş ve kayıt altına aldırmış olmasına rağmen PEJO aracına sahip çıkmadı.


    Hatta aracı bu haliyle kendilerine verip, bu aracın dizelini almak istediğimde aracıma ne fiyat verirsiniz dedim. Ne deseler beğenirsiniz. 'Biz bu aracı bu haliyle alamayız' dediler. Yani fiyat bile vermediler ki ben çok ciddiydim aracı değiştirmeye.


    Düşünebiliyormusunuz PEJO kendi aracına fiyat bile vermedi.


    Sonradan birçok yerden okudum ki özellikle 2014 ve 2015 model 308'lerde bu arıza çok fazla görülmüş


    Aracın ilk sahibini elimdeki belgeler ve servis kayıtlarıyla birlikte mahkemeye verdim ve araca aylarca binmeyerek mahkemenin sonuçlanmasını bekledim. Mahkemenin belirlediği bilir kişi aracı tesbit ettikten sonra, aracı özel bir servise götürüp motoru indirmelerini ve ne gerekiyorsa yapmalarını söyledim.


    Onlarda dediğimi yaparak, neredeyse motorun bütün önemli parçalarını değiştirip bana 18.000 tl masraf çıkarttılar.


    Paralarını ödeyerek aracı teslim aldım ve her şeye rağmen amacım araca binmekti.


    2,3 ay geçti geçmedi yine ışıklarda beklerken aracın kaputundan dumanlar yükselmesiyle birlikte motor arıza ışığı tekrar yanınca hemen sağa çektim ve aracı istop ettim. Bir süre bekledim ama aracı bir daha çalıştıramadım.


    Motoru indiren ustayı aradım gelip çekiciyle aracı tamirhaneye götürdüler. Ertesi gün aracın marş motorunun takılı kaldığını, dumanların o nedenle çıktığını ve marş motorunun değişmesi gerektiğini maaliyetinin 2000 tl olduğunu söylediler. Çaresiz kabul ettim.


    Tekrar aracı teslim aldım bir kaç hafta geçti geçmedi 'çok özlediğim' motor arıza ışığı yeniden yandı.


    Bu kez ne oldu dersiniz?


    Araç bu kez de turbo arızası vermiş ve maaliyeti 3-4 bin tl imiş. Onu da yaptırdık.


    Yani topu topu 3 yıllık bir araçta çıkmayan arıza kalmadı.


    Eee nede olsa üst üste iki yıl Avrupa da yılın motoru ödülünü kazanmıştı araç!!!


    Sonradan Toyotacılara, Hondacılara hak verir oldum.


    Niye mi?


    Hani bu forumda sütçü beygiri diye hep dalga geçiliyor ya Toyota ve Honda'nın on yıllardır kullandığı atmosferik motoruyla.


    Demek ki vatandaşın mantığı doğruymuş. Bildiğin ayranı, bilmediğin yoğurda değişmemen gerekiyormuş. Uzun yıllardır sağlamlık olarak kendini kanıtlamış motorlar varken bizim gibi 'ödüllü motor' peşinde koşmuyormuş vatandaş.


    Vatandaşın ezici çoğunluğu gibi hiç okumaya-araştırmaya da gerek yokmuş.


    Fabrikadan sıfır çıkmış bir aracın motoruna kağıt üstünde yılın ödülünü vermekle bu işler olmuyormuş.


    En baştan söylediğim gibi PEJO'nun kobayları olduk resmen. hem de hiç bir sorumluluk kabul etmeden sıfır masrafla.


    Dünya devi PSA olmak kolay değil tabi!!!


    Bu uzun yazımı sabırla sonuna kadar okuyanlara da teşekkür ederim.

    Çok üzüldüm adınıza kendim yasqmis gibi hissettim Bunları biz söyleyince taşlandık burda .Burdaki pejo fanları şimdi bunlar münferit der geçerler .Başlarına gelmeden asla anlayamayacaklar anyayi konyayi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 28 Şubat 2021; 19:18:25 >




  • Pejo hadi hata yapabilir, sonuçta mühendisliği öyle mercedes, vw, bmw kalitesinde değilde, ben asıl pejo fancılarına şaşırıyorum bazılarının savunması sokratesle yarışır.
  • Ee ben okadar yaziyorum pejonun susune kanmayin. Hatta ozelden bana pejo servisi ismini soran olursa soylerim. Bildiginiz hem vurdumduymazlar hemde dolandiricilik mevzusu donuyor.

    pejo alacaksaniz benzinlide yag yakma dizelde adblue her an ariza verebilir.

    Otomatik sanzimani ile 120 hp dizel uyumu cok iyi hem performansi fena degil hemde yakiti uygun yakiyor.


    Dipnot ekliyeyim Renaultun da ayni boyle problemi olan motorlari var.

    Yukarilarda biri yazmis kucuk hacimli ozellikle turbolu araclarda yag yakma normal diye. Sanirim dogru wag gurubu tsi lerin bazi modelleride ayni.
  • Motor hacmi düşük sıkıştırma oranı yükseldikçe sanki arıza oranı yükseliyor diyebilirmiyiz.
  • Yazmayı unutmuşum şimdi arkadaşlar yazınca hatırladım. Araçta yağ eksiltme problemi de vardı. 4 litrelik 0-30 yağ almıştım total'den Sensörler uyarı verdiğinde kapağı açıp bir miktar ekliyordum.

  • defiant82 kullanıcısına yanıt

    Çok sağ olun bu uzun yazımı okuyup cevap verdiğiniz için.


    Keşke koca Pejo sizin gösterdiğiniz duyarlılığın onda birini bana gösterseydi.

  • Boranay B kullanıcısına yanıt
    Yazık üzüldüm yaşadıklarını yaşasam heralde daha pejonun önünden bile geçmezdim, ürünün arkasında durmamak rezalet
  • sevozgur kullanıcısına yanıt

    Evet en büyük hatamız aracın servis kayıtlarına bakmamak oldu. Bu bize ders oldu ama iş işten geçmişti artık . Ayrıca ekspertiz işinin de hikaye olduğunu öğrenmiş olduk


    Yazımda belirttim. Aracı 68.500 tl'ye almıştık. Yani davayı bu meblağ üzerinden açmıştık. Mahkemenin sonuçlanmasını bekleseydim bu miktarı ve ,belgelendirmek kaydıyla yaptığım masrafları da ekleyerek aracı satan kişiden toplam 93.000 civarında bir miktarı talep edebileceğimizi söyledi avukatlar. Tabi karşı tarafın bu miktara itiraz hakkı bulunduğu da ayrıca belirtildi.


    Geçen yaz ayında yani o araç fiyatlarının uçtuğu ve bayilerde araç bulunmadığı dönemde, benim araçla aynı model ve aynı kilometrede (2015 model 60 000 km, aktiv donanım ) sorunsuz diye yazılan araçlar 125-130.000 bandında alıcı buluyorken, 100.000 civarına aracı sattım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boranay -- 28 Şubat 2021; 22:42:46 >
  • Boranay B kullanıcısına yanıt
    Aynen 2. El araç alırken servis ten hangi işlem için servise geldiği sormak gerekiyor. Onda da bir kere gittim sahibi gelsin dediler. Sahibi ile gittim zar zor çıktı vermeden söyledi neler yapıldığını. Onda da tanidik lazım.
  • sevozgur kullanıcısına yanıt

    Bir de öyle bir şey var. Ruhsat sahibi benken, aracı aldığım kişiyi mahkemeye vermek için servise gidip servis kayıtlarını istediğimde, daha önce dava söz konusu değilken aracın 15000 ve 30000 deki tekleme problemini bana sözlü olarak söylemişken, kayıtları bana veremeyeceklerini, ancak mahkeme isterse onlara gönderebileceklerini söylediler.

  • Boranay B kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun. Kötü tecrübe olmuş.


    Forumla gerçek hayat zaten pek uyuşmuyor. Foruma göre bu devirde turbosuz araç alınmaz, 200torktan düşük araç alınmaz, cvt şanzımanlı araç alınmaz vs vs.


    Aracın ilk sahibini neden mahkemeye verdiniz o kısmı anlamadım. Mahkemeyi kazanırsanız zararınızı kimden alacaksınız? Burada asıl suçlu peugeot değil mi? Dava markaya mı yönleniyor bu durumda?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 28 Şubat 2021; 23:7:27 >
  • Süreç her yönden en kötü şekilde işlemiş, büyük geçmiş olsun.
    Denek olma yorumunuz da son derece doğru.
    Bu motorda önemli sorun vardı, trigerin ufalanması ve lspi denilen erken patlama olayı. Bir de süpaplarda kurumlanma.

    Türk forumlarında bu konularda pek bilgi de yok maalesef. Ben detaylara peugeot forums okuyunca vakıf olmuştum.

    Şu an biliyorsunuz psa çoğu a, b, c, bsuv, csuv modellerini en çok bu motorla satıyor. 2014-2018 arasında sorunları görüp motoru revize etmeleri normal kabul edilebilir ama servisin ve genel merkezin bu süreçte sizin ve aynı sorunları yaşayan tüm kullanıcıların sorunlarına yaklaşımı hep sorunlu olmuş gördüğüm kadarıyla. Araç sahibine servis dökümünü bile vermemeleri ise facia.

    Ben de 1.2 130hp puretech motorlu bir aracı yeni aldım. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla 2018 sonrası sorunlar giderilmiş, ama 2018 öncesi de avrupada servisler konuyu güzel ele almışlar, araç sahiplerini pek üzmemişler.




  • Boranay B kullanıcısına yanıt

    benim yaşadığım aynı sorunlar sizde de olmuş.. buji patlaması, servisin motor indirme isteği, servisin motoru indirdikten sonra ne halt edersen et tavrı, peugeot tr'nin aracına sahip çıkmaması ve kullanıcısını mağdur etmesi vb vb. okurken bu da bende oldu bu da bende oldu diyerek okudum.. geçmiş olsun çok üzücü olaylar umarım bi daha yaşamazsınız bunları..

  • İlk başta baya problem çıkarttı bu motorlar. Sonra bu problemler çözüldü. Her motorun ilk versiyonları sorun çıkarabilir onun için beklemek gerek. Ama 7 8 senelik bir motor. Kronikleri çözülmüştür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Çok geçmiş olsun. Kötü tecrübe olmuş.


    Forumla gerçek hayat zaten pek uyuşmuyor. Foruma göre bu devirde turbosuz araç alınmaz, 200torktan düşük araç alınmaz, cvt şanzımanlı araç alınmaz vs vs.


    Aracın ilk sahibini neden mahkemeye verdiniz o kısmı anlamadım. Mahkemeyi kazanırsanız zararınızı kimden alacaksınız? Burada asıl suçlu peugeot değil mi? Dava markaya mı yönleniyor bu durumda?

    Avukatlar iki yol izleyebileceğimi söylediler.


    Birincisi Pejo'yu dava etmek, diğeri aracın ilk sahibine ayıplı malı satma gerekçesi ile aracı geri iade edip verdiğimiz parayı geri istemekti.


    Benzer örneklerden hareketle ikinci yoldan davanın daha kısa sürede sonuçlanabileceği ve aracı verip paramızı alabileceğimiz söylendiği için onu tercih ettik.





  • turkeril kullanıcısına yanıt

    Evet dediğiniz doğru. motoru indirdikten sonra usta bana çıkarttıkları parçaları göstermiş ve özellikle kurumlanma olduğunu belirtmişti.


    Aracınız hayırlı olsun. Uzun yıllar hiçbir sorun yaşamadan aracınıza binmenizi temenni ederim. Umarım geçen süre içerisinde bizim gibi mağdurlardan aldıkları geri döngüleri değerlendirip hatalarını düzeltmişlerdir. Çünkü takip ettiğim kadarıyla PSA grubu Pejo, Citroen, Opel gibi kendi bünyesindeki birçok modelde bu motoru kullanmakta.


    Madem yepyeni bir motor piyasaya sürüyorsun ve bunu son kullanıcı üzerinde denemek istiyorsun, 'son bakımı bize yaptırılmamış' gerekçesine sığınmadan motoruna ve aracına sahip çıkarsın.


    Zaten yukarıda yazmıştım, aracın ilk sahibi ilk bakım olan 15000 km'lik bakımda aracın motorunun tekleme yaptığını kayıt altına aldırmış. Bunun gibi birçok şikayet iletilmiş olmalı ki Pejo'ya, bülten yayınlayıp buji değişimi, yağ değişimi ve yeni yazılım önerilmişti.


    Yani olan bitenin gayet farkındalardı.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: agelbal

    benim yaşadığım aynı sorunlar sizde de olmuş.. buji patlaması, servisin motor indirme isteği, servisin motoru indirdikten sonra ne halt edersen et tavrı, peugeot tr'nin aracına sahip çıkmaması ve kullanıcısını mağdur etmesi vb vb. okurken bu da bende oldu bu da bende oldu diyerek okudum.. geçmiş olsun çok üzücü olaylar umarım bi daha yaşamazsınız bunları..

    Size de çok geçmiş olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: drknl35

    İlk başta baya problem çıkarttı bu motorlar. Sonra bu problemler çözüldü. Her motorun ilk versiyonları sorun çıkarabilir onun için beklemek gerek. Ama 7 8 senelik bir motor. Kronikleri çözülmüştür.

    O yüzden yazmıştım ya millet niye Honda, Toyota alıyor halen diye yazanlara.


    Tam da bu sebepten. Yıllardır çevresindeki herkes tarafında kullanılmış, sorunsuzluklarıyla kendini ispat etmiş motorları var.


    Niye macera arayayım ki diye düşünüyor vatandaşımız ve de haklı.

  • Boranay B kullanıcısına yanıt

    Sadece ispat etmiş olması değil mesele, markanın bakışı da önemli. Toyota da çıkardı 2.0 turbo, 1.2 turbo. Yıllardır da satılıyor ama böyle tsi, puretech, opelin 1.4 turbo motoru gibi büyük sorunlar hiç duymadım. Zaman zaman toyotanın da sorunlu motorları da oldu ama arkasında da durdular(2000 corolla 1.6larda yağ yakma, 2010 d4dlerde sorunlar oldu, marka ücretsiz onarım yaptı) Aynı şekilde hondanın da var turbo motoru ama şikayet sayısı daha az. (Soğuk ülkelerde karşılaşılan bir sorunu olmuştu ama yine de genel manada sıkıntısız motor)


    Avrupada emisyon normları firmaları zorluyor, buna ayak uydurmak için turbo vs hızlı yaygınlaştı. Avrupalı firmalar bir nevi zamanla da yarıştı. Japon markaların asıl hedefi usa gibi pazarlar olduğu için daha sağlam, daha iyi testlerden geçmiş olmasına dikkat ediyor. Amerikada sorunlu ürün satmak kolay değil, vw dsg şanzıman satamıyor mesela.


    Sadece 1.2 puretech değil, vw'nin birçok tsi serisi, opelin 1.0, 1.4 turbo motorları, fordun 1.0 turbo motoru, renault/nissanın 1.2 turbo motoru vs vs birçok sorun yarattı kullanıcılarına.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.