Şimdi Ara

Psikolojik olarak Çok tuvalete gitmek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
80.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 Hafta önce tahlil yaptırdım herşey normal çıktı.Psikolojik olduğu kesin.Kafadan bir türlü atamıyorum yardımcı olurmusunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    kendini hayattan soyutlama isteği yada asosyallikte olabilir


    Piskolojik olarak doğru bir yaklaşım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sT.curSe


    quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    kendini hayattan soyutlama isteği yada asosyallikte olabilir


    Piskolojik olarak doğru bir yaklaşım.


    Aynen boş bir hayatta yaşıyoruz.Tam bir asosyalim
  • Harmonyoa kardeş ilk önce geçmiş olsun senin psikoloji biraz fazla kuvvetli veya gerçekten bir sorun varmış
    psikolojiniz kuvvetli olması psikolojinize güvenmeniz demektir bu pekte iyi değil.bu sorun her psikolojik duygusal her insanda vardır.Hiç korkmanıza gerek yok bunu kafanıza takmıyacaksınız.günde kaç kere tuvalete gittiğinizi dikkate almıyacaksınız dikkate almadıkça unutur gidersiniz.Benim gibi psikolojik ve duygusal bir çocuk iseniz biraz fazla çaba harcamanız gerekebilir ama yinede çok kolay bir şekilde çözüleceğinden eminim. ve gelelim linksiz kardeş senin sorununa kardeş sen ilk önce yapman gereken bir spor mağazasına git bir basketbol topu al tabi sevdiğin türden olsun hoşuna giden bir basketbol topu aldın sonra her haftasonu git bir okulun bahçesine yanına 2 tane 1.5l su al iyi marka git ilk önce 30 dk oyna mola ver 0.75 l sini iç sonra devam et oynamaya 30 dk olunca diğer yarısını iç sonra tuvaletin gelir zaten 1-2 kere okuldaki tuvalete git sonra bir 30 dk daha oyna 0.75 iç 30 dk oyna 0.75 iç en son 1-2 kere daha okulun tuvaletine git sonra evinin yolunu tut o gün başka hiç su içme bu sayede günde en fazla 5-6 defa tuvalete giderek yeterli miktarda sıvı ihtiyacını da karşılamış olursun ve psikolojik olarak ta rahatlarsın




  • bu durum bende de var ve kesinlikle psikolojik.. uzun yola cikacakken meydana gelen bir sorun.. asosyal oldugum soylenemez ama cok sosyal da degilim.. orta karar vaktim oldukca arkadaslarla da bulusup gulup geziyoruz.
    gelelim meselenin sebebine;
    sorunun olusma sebebi arabada,otobuste wc nin olmamasi :D (beyinin dusuncesi acaba gelecek mi :D .. aslinda sukur etmek lazim.. oyle dusunecek buyuk problemlerimiz yok demek ki :) ..ucakla ya da sehirler arasi trenle gitsem kesinlikle boyle bir sorun tetiklenmiyor..

    en iyisi beyni mesgul edecek bir seylerle vakit gecirmek.. tablete film atin ya da telefona sevdiginiz muzikleri.. olmadi kitap okuyun bulmaca cozun ya da arabayi,otobusu siz kullanmayacaksaniz uykusuz yola cikin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba benimde 2 haftadır okula giderken hep tuvaletim gelio bunun sebebi nedir 3 gündür okula gidemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlacCurse

    Arkadaşlar Merhaba benimde 2 haftadır okula giderken hep tuvaletim gelio bunun sebebi nedir 3 gündür okula gidemiyorum

    Usutmus olabilirsin.. havalar da sogudu..tarzan gibi cikma evden :) corap ve varsa terlik ya da patik giy.. gitmemezlik etme.. biliyorsun devamsizlik 10 gune dustu ;) kendini sicak tutarsan bir seyin kalmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama önceleri böle birşey yoktu Normalda hiç tuvalet yok ama hep sabahları tuvaletim gelior olmadık yerlerde :
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlacCurse

    Ama önceleri böle birşey yoktu Normalda hiç tuvalet yok ama hep sabahları tuvaletim gelior olmadık yerlerde :

    sabahları herkesin çişi gelir :) tuvalete gidersin elini yüzünü yıkarsın sonrada kahvaltıya geçersin.. süreç böyleyse turp gibisin :D

    ama bir aşırılık seziyorsan dediğim gibi ayaklarını özellikle sıcak tut ve çok sıvı tüketiyorsan azalt diyecem ama suyu kesinlikle ihmal etme.. günde en az 2.5lt tüket.. çişin gelsin gelmesin fark etmez çünkü su çok önemli iç organların için ;)
  • Saol Kardeşim
  • 7.sınıflarda devamsızlık 10 günmü kardeş ya ?
  • Ya abicim sorma bak yine burdakilerin geneli cis yapma skintisi var. Benim her yerde artik ya buyuk gelirse diye diye metrodan inip tuvalet aradigimi biliyorum. Otobuse biniyorum koprude trafik varsa ohoo aklima elli bin tane sey geliyo karnim agrimaya basliyo tuvaletim geliyo ve tutucak gibi bi agrida degil. Artik disari cikasim gelmiyo. Lutfen ne yapmam gerekir yardim psikologa gitmeyi dusunuorumda sonucta kendi beynimde biticek bisey adam nasi etkilicek beni of @khytr89

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linksiz

    Arkadaşlar günlük bir yere gitmeden önce 2 veya 3 kez tuvalete gidiyorum.Ve her zaman tuvalete gitme hissi var.Bu psikolojik sorunu nasıl yenebilirim ?

    Hocam, geçmiş olsun. Bu dertten ben de muzdariptim bir ara. Hastaneye falan gittim, bir sorun yoktu. Teşhis koyamadılar. Daha sonra internetten araştırırken, aşırı hassas mesane sendromu diye bir şeyle karşılaştım. Sorunu en yakın anlatan buydu. Yani mesane daha dolmadan beyne "ben işemek istiyorum" diye mesaj gönderiyor Bu da genellikle psikolojik temelli oluyormuş. Yani kafa olarak rahat olduğunuzda bu sorun muhtemelen ortadan kalkacak. Eğer genel bir sıkıntınız varsa, psikolog - antidepresan ikilisi yardımcı olacaktır. Bir de ayakları sıcak tutmayı ihmal etmeyin.

    Benim durumumda genel problemlerim çözüldü. İşleri yoluna koydum çok şükür. Günde de 8-10 kez tuvalete gitmekten kurtuldum. İnşallah siz de çözersiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: salsawoman

    Ya abicim sorma bak yine burdakilerin geneli cis yapma skintisi var. Benim her yerde artik ya buyuk gelirse diye diye metrodan inip tuvalet aradigimi biliyorum. Otobuse biniyorum koprude trafik varsa ohoo aklima elli bin tane sey geliyo karnim agrimaya basliyo tuvaletim geliyo ve tutucak gibi bi agrida degil. Artik disari cikasim gelmiyo. Lutfen ne yapmam gerekir yardim psikologa gitmeyi dusunuorumda sonucta kendi beynimde biticek bisey adam nasi etkilicek beni of @khytr89

    Psikolog dan once bu tarz konularla ilgili bir klinige gitsen daha iyi olur.. eger ordan teshis koyamazlarsa psikolojik destek almani oneririm.. saglikla ilgili olup olmadigini kesin bir kontrol ettir.. degilse de dedigim gibi o zaman beyinde bitirmek gerekecek ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fixdual

    Selam arkadaşım :) Aynı sorun bendede vardı büyük ihtimalle sorununun nedenini biliyorum :) Ama önce söyle şimdi,böyle tuvalete gitme hissi olduğu zaman tuvalete gittiğinde hiç mi tuvaletini yapamıyorsun? Yada mesela çok az yaptın küçük tuvaletini,renginde bir koyuluk falan varmı? Bunlara göre cevabını vericem sana :)

    Bugun gittim üroloji ye idrar testinde bisi cikmadi bol bol su ic dedi. Bikac kez idrar yapinca sanki baski geliyomus gibi oluyo tekrar gitme ihtiyaci hissediyorum. Usutme ve gaz idrar yollarini etkilermi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linksiz

    Benimki psikolojik galiba.Çünkü ; evde normal olarak tuvalete gidiyorum.Ama sabahları dolmuş,metro,otobüs den bir yerden biryere giderken kesinlikle geliyor.Dua ediyorum veya başka bişeyler düşünmeye çalışıyorum zor bela bu düşünce gidiyor.Bu düşüncenin hiç gelmemesi icin ne yapmam lazım.Psikologa gitmem gerekirmi ?

    dostum aynı olay 2-3 aydır bendede oluyor,bu düşünce geçtimi ve normale döndümü
  • Benim fikrim budur,çok faydasını gördüm,bendede vardı böyle bir durum

    Bol bol Dua edin,Namaz kılın,Kur'an-ı Kerim okuyun,başka şeyler düşünmeye çalışın,sohbet muhabbet ortamında aklına pek gelmiyor,hatta spor filan yapmaya çalışın,bence tamamen psikolojik,birazda inatlaşmaya çalışın yani en kötü ne olabilir zorladığın zaman(o düşünce aklına gelince)
  • bende bu problem büyük tuvaletimde var baskı altında olduğum zamanlarda geliyormuş gibi oluyor tuvalete gittiğğimde genelde yapıyorum az ama çok. mesela sınıfa derse girerken bi arkadaşımı bi yerde beklerken her hangi bi taşıt ile bi yere gidecekken velhasıl hakimiyetin benden çıktığı anlarda böyle bir problem yaşıyorum normalde tuvalete sağlıklı bir şekilde çıkarım zaten sporcuyum. ama bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum sosyal hayatımı çok etkiliyor özellikle eğitmimi derslere gitmek istemiyorum
  • bu kadar arkadaşda bu problem varsa ben dahil, demekki normal bir durum
  • bendede yaklasik 1 yildir var belli biryerden sonra psikolojik oluyor ne olur yardim edin nasil kurtuluruz kurtulanlar bizi bi bilgilendirin lutfen ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.