Şimdi Ara

Psikolojik olarak Çok tuvalete gitmek ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
80.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabeyder39


    quote:

    Orijinalden alıntı: louse dream

    bende bu problem büyük tuvaletimde var baskı altında olduğum zamanlarda geliyormuş gibi oluyor tuvalete gittiğğimde genelde yapıyorum az ama çok. mesela sınıfa derse girerken bi arkadaşımı bi yerde beklerken her hangi bi taşıt ile bi yere gidecekken velhasıl hakimiyetin benden çıktığı anlarda böyle bir problem yaşıyorum normalde tuvalete sağlıklı bir şekilde çıkarım zaten sporcuyum. ama bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum sosyal hayatımı çok etkiliyor özellikle eğitmimi derslere gitmek istemiyorum

    kardesim cozum buldun mu ??

    yok be 12 yaşımdan beri var şimdi 22 yaşındayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Le petit prince

    Arkaşım bu sorun yaklaşık 1 yıl önce bende de vardı hem de seninkinden daha ağır şekilde. Öyle ki gerçekten hiç abartmıyorum gece yatağa yattığımda 15 dakika bir tuvalete gidiyordum. Günlük sosyal yaşantımda iş güç vs derken bu sorun kendini pek hissettirmiyordu ancak eve geldiğimde hele hele yattığımda psikolojik olarak yine tuvaletim gelecek, kesin gelecek gibi cümlelerle resmen kendimi kuruyordum. Doktora gittim birkaç ilaç verdi çok az bir faydası dokundu ama bu sorunun temeli kesinlikle %90 psikolojik. Hiç düşünmemeye çalış ancak öyle yenebilirsin, şu an bu psikolojik durumu atlatdım yani normal bir insanın girdiği kadar giriyorum tuvalete. Tabii ki senin sorunun başka bir sebepten dolayı da oluşuyor olabilir sen bir doktora görünmeyi ihmal etme.

    olmuyor kardes nasil yendin ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tibidabo

    quote:

    Orijinalden alıntı: linksiz

    Arkadaşlar günlük bir yere gitmeden önce 2 veya 3 kez tuvalete gidiyorum.Ve her zaman tuvalete gitme hissi var.Bu psikolojik sorunu nasıl yenebilirim ?

    Hocam, geçmiş olsun. Bu dertten ben de muzdariptim bir ara. Hastaneye falan gittim, bir sorun yoktu. Teşhis koyamadılar. Daha sonra internetten araştırırken, aşırı hassas mesane sendromu diye bir şeyle karşılaştım. Sorunu en yakın anlatan buydu. Yani mesane daha dolmadan beyne "ben işemek istiyorum" diye mesaj gönderiyor Bu da genellikle psikolojik temelli oluyormuş. Yani kafa olarak rahat olduğunuzda bu sorun muhtemelen ortadan kalkacak. Eğer genel bir sıkıntınız varsa, psikolog - antidepresan ikilisi yardımcı olacaktır. Bir de ayakları sıcak tutmayı ihmal etmeyin.

    Benim durumumda genel problemlerim çözüldü. İşleri yoluna koydum çok şükür. Günde de 8-10 kez tuvalete gitmekten kurtuldum. İnşallah siz de çözersiniz..

    kardes cozum bulduysaniz soyleyin Allahinizi :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla aynı sorun bendede var tahlillerim temiz tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum ama içimdeki o kaygı bozukluğunu atamıyorum depresyonada giriyosun bunun yüzüne bilemiyorum psikiyatriye gidicem eğer iyi bi yanıt alırsam yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu yaşıyorum ve psikolojik olduğunu düşünüyorum.Özellikle tuvalete erişemeyeceğim zamanlarda öyle bir baskı oluşuyor ki üstümde.Mesela gün boyu evde olayım sonra dışarı çıkmam gereksin alakasız bir şekilde tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum(boşaltım felan yaptığım yok hicbir şeyim yok aslında ).Bu sorun bende mayis ayından sonra çıktı anlamadım hala çözmek için uğraşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya şu saçma soruna kimse çözüm bulamadı mı? 1 senedir çekiyorum bu sıkıntıyı hiç yok mu kurtulabilen bundan bize bi akıl versin :(
  • Uzun zamandan beri yaşadığım sıkıntılı bir süreç. 2-3 üroloğa gitmeme ve yaptırdığım bütün testlere rağmen çözemediğim olay. Ve herşeyin psikolojik olduğuna karar verdik. Heyecanlı, duygusal, asosyal, depresif, anksiyete bozukluğu olan hayattan tat almayan, sürekli bir düşünce içinde olan kişilerde olabilen bişey bence. Psikolojik olarak insanı çıkılmaz bir hale sokan düşmanımın başına vermesin dediğim. Sürekli düşünmemeye çalışın gülün takılı kalmayın bazı konularda. (hala devam ediyorum, ama eskisi kadar can sıkıcı değil). Herhangi bir değişiklik yaşadığım taktirde yazıcam. Canınızı sıkmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolojik olduğu konusunu geçtim. Prostatit diye lanet bi hastalık varmış. Araştırdım biraz. 2 gün sonra tekrar doktora gidicem. Sağlıcakla çözüm bulmak için elinizden geleni yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad ben yeni gördüm de konuyu bende de aynı sorun başladı bi hallettiysen yardımcı olabilir misin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyazhardal kullanıcısına yanıt
    bir çözüm buldun mu kardeşim? ben de muzdaribim bu rahtasızlıktan 1 yıldır. psikolojik olduğunu biliyorum ama çözemiyorum.
  • Geçmedi hala...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyazhardal kullanıcısına yanıt
    Bende 1 yıldır yaşıyorsum ve pskolojik olduğunu anladım. Evdeyken normal bir şekilde 1 kez gidiyorum günlük ama dışarıda yada yolculuktayken çok geliyo tuvaletten çıktığım an bu psikolojik bu aralar daha iyiyim hele ki karantinada kafaya takmamaya çalış yani gelse nolur herkesin tuvaleti geliyo ve yapıyorsun en kötü ne olabilir diye düşün. Zaten okul varken benim aklıma bile gelmiyordu birşeylerle ilgilen bi yere gidince eğer sorun olmazsa zaten artık düzeldiğini düşünüp cesaretleniyorsun kafana takma mesela ben karantinada kafama takınca tekrar başladı salla gitsin gelse nolur sanki yaparsın biter :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ElvinNecefli E kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşa da söyledim hepimizin yaşadığı pskolojik rahat bırakın kendinizi.kafanıza takmayın mesela ben okul açıkken hiç sorun yaşamıyordm sadece tenefüste gidiyordum arada çünkü biliyorm tuvaletin olduğunu sizde öyle düşünün heryerde tuvalet vardır geldiğinde gidersin öyle düşün bende yolculuklarda yaşıyorum ama eninde sonunda bu sorun biticek kafamıza takmaya gerek yok :) salla gitsin ne bu önemli birşey değil alt tarafı tuvalet yani en kötü ne olabilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anksiyeten kaynaklı olduğunu belirledik. Ondanmış
  • Beyazhardal kullanıcısına yanıt
    Gectimi sizin bendede var yardimci olrmusunuz tavsiye verirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jst1kss J kullanıcısına yanıt

    gectimi sizin tavsie verirmisin bendede varda nasil kurtulcam hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rabicetin R kullanıcısına yanıt

    Gectimi sizin hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biyolojik temelli sorun yaşamayanlar okb(obsesif kompulsif bozukluk) sorununu yaşıyorsunuz büyük ihtimalle. Psikiyatri servisine gidiniz. İlaç ve bilişsel davranışçı terapi ile sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hastalığın şifası Duxet Gastro-rezistan isimli ilaçta arkadaşlar 1 ay kullanınca etkisi başlıyor ve aşırı rahatlatıyor 1 sene düzenli kullanımda kırıntısı kalmaz kullanıp iyleşen biri olarak bu yorumu yapıyorum

  • 30 mg ile başlar 60 ile devam eder etki durumuna göre sabit dozda kalınır psikiyatriye gidip eksiksiz durumu tarif edin bahsettiğim ilacın iyi geldiğini söyleyin uygunsa tedaviye başlayın kurtulun bu illetten kendi kendine geçmiyor psikaytriye gitmekten utanmayın yaşamanın tadını çıkarın

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.