Şimdi Ara

R9 280 Ekran kartı aşırı ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun bir süredir kullandığım radeon hd 5770 ekran kartımı, 2. el olarak aldığım r9 280 elime geçince bugün emekli ettim ancak çok ciddi bir sorun var. Şuan kullandığım r9 280'i test etmek amacıyla birkaç oyuna girdim oyun sırasında farkettim ki pcb dokunulmayacak kadar sıcaktı, ancak sistem ekran kartını 70 santigrat derece civarında gösteriyordu. Oyuna devam ederken bir anda dondu ve ses takıldı. Bilgisayarı fişini sökerek kapattim ve bir süre bekledikten sonra tekrar denemeye karar verdim. Yine denerken çeşitli sürücü hataları aldim ama kurduğum sürücü yanlış değil bundan eminim.

    Aldığım hata sürücü zaman uyuşmazlığı miydi öyle bir şeydi. Her neyse. Kasa açık olduğu için oyun sırasında kablolardan birisinin eridiğini gördüm. Kontrol ettiğimde ekran kartına giren 2 tane 6 pinlik güç kablosu da çok sıcaktı ve biri bağlantı noktasından erimeye başlamıştı. Detayli bakinca farkettim ki kullanmış olduğum 500w psu kendinden 6 pinlik ekran kartı için güç çıkışına sahip değil. 2 tane 6 pinlik dönüştürücü varmış meğer. Yani bu dönüştürücüler normalde hdd'ye güç vermesi gereken kablolara takılmış. Ben ısınmanın bu yüzden olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden kendinden 6 pin cikisli psu almaya karar verdim. Ancak sorunun psu'dan olmama ihtimali beni korkutuyor çünkü kontrol ettiğimde ramler de çok sıcaktı. Ve size sormak istedim. Sizce sorun 2 güç girişinin de hdd kablolarinin dönüştürülmesi yuzunden mi? Kablolar bu kadar fazla enerji geçişini kaldiramadigi için ısınıyor olabilir mi? Acil cevaplarsaniz sevinirim eğer psu hatasiysa hemen yarın alacağım çünkü. Herkese iyi akşamlar ve şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • r9 280 mi ? r9 280x mi ?



    evet doğru teşhiste bulunmuşsunuz.


    yeni bilinen markaların en az 600 - 650 watt olanını tercih ediniz.


    Asla teneke diye tabir edilenlerden satın almayınız.


    600 W Power Supply PSU Fiyatları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)


    650 W Power Supply Fiyatları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)


    forumun ilgili bölümüne konu açıp yardım alınız.


    Kasa/Güç kaynağı Forumları | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 22 Temmuz 2022; 12:12:21 >




  • R9 280 hocam. Teşekkürler cevabınız ve yonlendirmeniz için. Xigmatek 600w psu aldim, inşallah sorunumu çözer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • beyler elamanı yanlış yönlendiriyorsunuz güç kaynaksal sorun olsa pc reset atar yada pc kapanır.
    Tr de millet ikinci elde ne yazıkki hurdasını bozuğunu satıyor :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çeviriciden yapılan güç girişi eriyormuş, bu durumda çeviriciler sıkıntılı, yani o çeviricilerin ucuzları bildiğimiz demir, nadiren alüminyum tellerden üretiliyor, hâlbuki bakır teller kullanılması gerekiyor ancak genelde zaty o çeviriciler sağlıksız oluyor.


    @MogoLKhan Haklısın, genelde yetersiz güç durumlarında pc reset atar veya komple kapanabilir, genelde oyun esnasında donma sorunu işlemcinn aşırı ısınması sonucu kendini korumaya alması durumunda görülür fakat burada konu sahibinn teşhisine göre kartın güç girişi eriyormuş, öyleyse bu donma konusu, olayı o çeviricilerden kaynaklı yetersiz güç durumuna sürüklüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 22 Temmuz 2022; 22:16:54 >
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Güç yetmemesi gibi bir durum olduğunu sanmıyorum çünkü psu 500w ve bu zamana kadar hiçbir sorun yaşatmadı. Dönüştürücülerin ikisi de hdd'ye güç vermesi gereken güç çıkışlarına takılı. 2 tane hdd bir tane r9 280'in yarısının yarışı kadar bile elektrik tüketmez sonuçta. Yani bu kablolardan kapasitelerinin ve uretilme amaçlarının çok üzerinde güç aktarıldığı için ısınma sorununun ortaya çıktığını düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağında sorun yok zaten hocam. Güç kaynağının hdd çıkışlarının ikisi de r9 280e takılı, bu yüzden tasiyabilecekleri elektrikten çok daha fazlasını çekmek istiyor ekran karti. Isınma sorununun bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • baydemotr B kullanıcısına yanıt

    Benden ondan bahsettim.

  • ismailTPC_Hastanesiyoutube
    "DAHA SONRA HARİCİ SATIN ALINAN EKRAN KARTI 6+2 ya da 8 PIN GÜÇ KABLOLARININ BİR ÇOĞUNUN SAHTE OLDUĞUNU, GERÇEK BAKIR OLMADIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?" "ELİMİZDEKİ KABLO ÇEVİRİCİNİN SAHTE OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ?" "%100 BAKIR TELDEN EKRAN KARTI 6 PIN+8 PIN GÜÇ KABLOSU ÇEVİRİCİ NASIL YAPILIR?" BU VİDEO İÇERİSİNDE BİR ÇOK SAHTE KABLO ÇEVİRİCİ ÇEŞİTLERİNİN BİR ÇOĞUNU GÖRECEKSİNİZ. EKRAN KARTI GÜÇ KABLOSU+CPU-İŞLEMCİ POWER GÜÇ KABLOSU+MOLEX ÇOKLAYICI KABLO+SATA POWER KABLO ÇEVİRİCİLERİNİN SAHTE ÜRETİMİ YAPILMIŞ ÜRÜNLERİN ÖRNEKLERİNİ BU VİDEO DA GÖRECEKSİNİZ. ELİMİZDEKİ İMKANLAR DAHİLİNDE NASIL KENDİ POWER GÜÇ KABLOMUZU KENDİMİZ YAPABİLİRİZ? İŞTE BU SORULARIN TÜM CEVAPLARINI BU VİDEO İÇERİSİNDE TEK-TEK, AYRINITISINA VARINCAYA KADAR ANLATMAYA ÇALIŞTIM.. SAHTE, BAKIR OLMAYAN, DEMİR VE ÇELİK KARIŞIMI KABLOLAR BİLGİSAYARLARIMIZA ZARAR VERİR. SAHTE KABLOLAR, POWER SUPPLY-GÜÇ KAYNAĞI+ANAKART+EKRAN KARTI+İŞLEMCİ+HDD VE SSD GİBİ DONANIMLARINIZI HER AN YAKABİLİR.. EN ÖNEMLİSİ EVİNİZDE YA DA OFİSİNİZDE YANGIN ÇIKARABİLİR.. DİĞER ANAKART ARIZA TAMİR VİDEOLARIMI DA MUTLAKA BAKINIZ. SİZİN İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. 1-https://youtu.be/wHv4LmXRreg 2-https://youtu.be/_7ghO5ZCIO4 3-https://youtu.be/26bmC-gL_OU 4-https://youtu.be/RhYVM_w3un8 5-https://youtu.be/4S7y-YTuzKs 6-https://youtu.be/PfJt7HQhJfY 7-https://youtu.be/790lbmLR4AI 8-https://youtu.be/jRT4Kv_Oa94 9-https://youtu.be/rbq7dmLurAY 10-https://youtu.be/fi4Bv5Vb718 11-https://youtu.be/VVHhndnM-lE 12-https://youtu.be/NZstJfpLbTo 13-https://youtu.be/DK0c2pfUCF0 14-https://youtu.be/Z1WtvqC60yM 15-https://youtu.be/JZoBqENKDn8 16-https://youtu.be/5qVPt4yH3-4
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3De6xbUh-Wbp0%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGIyP7pYGIhCVyfyMKNyZaUZ4MZSElFX0MgFy
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.