Şimdi Ara

r9 280x oc yapınca pc kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar ,
    Elimde ki pc'yi ufak ufak revize etmeye başladım. İlk olarak ekran kartını değiştirip ASUS R9 280x DirectCU II TOP aldım ve OC yaptım( çok üst seviyede değil).
    Buna mukabil işlemcim ise AMD Phenom II X6 1055T 2.8 . Onu da OC yapıp değerini 3.6 'ya çıkardım( ilerde yeni işlemci alana kadar)
    Sorunum şu ; Oyuna girdiğimde ( ekran kartı oc'li iken) daha girer girmez
    1 - siyah ekran ve ses cızırtı halinde dümdüz oluyor ya da
    2 - ekran çizgi çizgi olup ses yine aynısı ya da
    3- o an öylece kilitleniyor ya da
    4 - şöyle bir uyarı ; "ekran kartı sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" diyerek masaüstüne döndü ya da
    5 - PC kapanıp - açılıp uyarı ; "wimdows sizi mavi ekrandan kurtardı vs."
    uyarılarını aldım. Bunun üzerine devamlı araştırmamda ( deneme tabii ki :) ) ekran kartının OC'sini iptal edip denedim ve herhangi bir sorun olmadı.Oyunlar gayet rahat idi.
    CPU'nun durumunu merak edip msi afterburner ile takip ettiğimde işlemci OC'siz ekran kartında yüzde 45-60 makasında ama ekran kartı OC'sini açtığımda pc kilitleniyor ya da yukarıda ki diğer sorunlar.
    Bir de ekran kartı OC'siz iken oyunun içinde FPS'yi merak edip Vsync 'i kapattığımda 60 olan FPS üst değerlere ulaşıyor ama patlama vs. gibi zor sahnelerde yine pc yukarıda ki sorunları veriyor.
    Sizlerden ricam neden oluyor ve ne yapmam lazım. Bilgilendirirseniz sevinirim.
    Not: psu : FSP 700 w. hyper 85 plus
    ram : Kingston hyper X ( 2x4 ) + ( 2x2 )







  • muratsoysa M kullanıcısına yanıt
    Bütün overclockları kapatın.Sistem ocsiz halde aynı problem oluyor mu ona bakın.
  • kartı hangi hızlara çıkarıyorsun gpu bellek?anlaşılan kartın yapabileceğinden fazla oc yapıyorsun bu da saydığın şeyleri yapıyor.pc'nin kapanması belki güç kaynağında koruma vardır hem işlemciyi hem kartı baya yüklenmişsin anında oyun açınca yüke girince.ya da yine gereğinden fazla karta oc yapıldığı için sorun olabilir sıcaklıklardan olabilir.benim anlamadığım o işlemci o hızdayken bile kartın stok haline yetmez niye karta overclock yapmaya çalışıyorsun?oyunda iyi değilse işlemci yüzündendir 4 ghz yap karta dokunma çünkü sorunu çözmez karta oc yapman hatta daha da kötü olur işlemci iyice yetmez.
  • 280x zaten HD7970'in yeniden isimlendirilmiş hali ve özellikle bellek hızının ciddi şekilde oc edilmiş hali . Sen aşırı oc edilmiş bir kartı daha da oc etmeye çalışıyorsun . Ha bu kartlar oc olmuyor mu oluyor tabiki ama çoğu rebrand kartın iyi oc olmadığı kesin. Ya overclock'u yanlış yapıyorsunuz ya da kart zaten sınırda.
  • oyun sırasında e.kartı % 95-98'lere kadar çıkıyor ve sorun yapmıyor( oc'siz). Sıcaklığı 65 derece civarı. O esnada işlemci yüzde 60 yük altında ve sıcaklığı 50 derece( sıvı soğutma kullanıyorum).
    E.Kartının OC. değerleri ise ; GPU Clock : 1175 ( 1070 stock)
    Mem. Clock: 6900 ( 6400 stock )
    Volt. : 1200
    Pow.Tar. : 110
    E.Kartına oc yapınca sadece oyuna girdiğim an sorunlar beliriyor. Sorun işlemci ise çare veya kartta ise çare lütfen. Selamlar
  • muratsoysa M kullanıcısına yanıt
    Anlattığın durum direk güç sıkıntısına benziyor.
    Kullandığın PSU çift kanallı +12v railine sahip, sistemin komple tek +12 kanalına yükleniyor olabilir, psu dan gelen 4 adet 6+2 kablo var ve şu an 2 adedi ''6 + 8 pin'' kartına takılı, bunlardan herhangi birini söküp, psu dan gelen ve boşta olan diğer VGA güç kablolarından birini ''yada o boştaki 2 kabloyuda tek, tek kart üzerindeki aynı sokete'' denersin, hatta şu an bağlı yada boşta olan kabloları bir işaretle belirleki, tek kablo değiştirmeyle sorun çözülmezse, kart üzerindeki 2 kabloyuda şu an için boşta olan 2 kabloyla değiştirmeyi denersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratsoysa

    oyun sırasında e.kartı % 95-98'lere kadar çıkıyor ve sorun yapmıyor( oc'siz). Sıcaklığı 65 derece civarı. O esnada işlemci yüzde 60 yük altında ve sıcaklığı 50 derece( sıvı soğutma kullanıyorum).
    E.Kartının OC. değerleri ise ; GPU Clock : 1175 ( 1070 stock)
    Mem. Clock: 6900 ( 6400 stock )
    Volt. : 1200
    Pow.Tar. : 110
    E.Kartına oc yapınca sadece oyuna girdiğim an sorunlar beliriyor. Sorun işlemci ise çare veya kartta ise çare lütfen. Selamlar


    Sorunu bulmuşsunuz zaten.Ekran kartı ramlerine fazla yüklenmeyin.500mhz çok fazla 280X için. +100-150mhz ram oc yeterlidir.Zaten fps olarak faydası da yoktur.Gpu hızını da sorun çıkartmayana kadar düşürün.İşlemcinin stabil olduğuna emin olun.Hatta tavsiyemi isterseniz ekran kartına oc yi şu şekilde yapın.Önce kartın ramlerine hiç oc yapmayın.Sonra sadece gpu hızını belli bir miktar yükseltin.15-20 dk ekran kartını zorlayan oyun oynayın.Sorun olmazsa gpu hızını azıcık daha artırın.Sorun oluşana kadar artırın işte.Aynı şeyi ramlere yapmaya gerek yok.Dediğim gibi 100 mhz civarı oc ramler için yeterlidir.Ramlere yapılan aşırı oc kartın arızalanmasına sebep olur.Bunu da unutmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 26 Nisan 2015; 21:20:14 >




  • Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi yapacağım ve sonuçları ile ilgili sizleri de bilgiledireceğim.
  • Selamlar ve teşekkürler ,
    Dediğiniz üzere PSU üzerinde +12V kablolarını ( e.kartına bağlı ) işaretlemeyle ilerleyerek ve denemeler sonucunda sorun halloldu. PSU'ya tek hat 12V üzerinden yüklenmişim .
    O yüzden extra ( oc ) için çift hat gerekli imiş .
    Tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.