Şimdi Ara

r9 285 dual x sapphire fanlar dönmüyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle merhaba arkadaslar.Ben bundan 1 hafta once ekran karti aldim.Aldim kasama taktim felan 2 tane pci girisi var onlarida bagladim battlefield 1 girdim bi baktim kart 100 dereceye cikmis sonra zaten bilgasayar kendi kendini kapatti.Sonra dikkatli bakinca fanlarin donmedigini gordum.Ama garip olan şu:

    ben pci girislerindeb sadece 1 tanesini taktigimda fanlar donuyo ama ekrana goruntu gelmiyo.Ama 2 tane pci yi taktihimda fanlar donmuyo ekrana goruntu geliyo.Yardimci olabilirseniz sevinirim bu arada sistemin şu:
    işlemci=amd fx 6300
    psu=corsair 600 watt
    ram=8gb
    anakart=asus m5a97 le r 2.0
    ekran karti= r9 285 dual x sapphire



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NooBeep -- 25 Kasım 2016; 0:45:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • msı afterburner programından manual fan ayarı yapıp kontol edebilir misiniz?
  • 2. pci derken guc girisinden bahsediyorsun di mi?ikisini de takmazsan goruntu gelmez.fanlarin donmeme sebebi 60 dereceye gelinceye kadar donmeyecek sekilde ayarlamislar simdiki kartlarin cogunda var bu ozellik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dokuzkuyruklu-_-

    msı afterburner programından manual fan ayarı yapıp kontol edebilir misiniz?

    quote:

    2. pci derken guc girisinden bahsediyorsun di mi?ikisini de takmazsan goruntu gelmez.fanlarin donmeme sebebi 60 dereceye gelinceye kadar donmeyecek sekilde ayarlamislar simdiki kartlarin cogunda var bu ozellik.


    Test e soktuğumuzda 100 dereceye kadar geldi fakat fan çalışmadı,msi afterburner dan manuel yapıp hızı yükselttim fan dönmedi,speed fan ve msi afterburner da izleme bölümünde gpu fan yoktu.Vatan bilgisayara götürdüm bide test için bana ekran kartı sorunsuz çalışıyo test ettik dediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NooBeep -- 25 Kasım 2016; 0:53:35 >
  • NooBeep N kullanıcısına yanıt
    manuel fan ayarı yaptığınızda fanlar hala çalışmıyorsa fanın kablosu çıkmış olabilir kartı çıkartıp fanın kablosunu kontrol edin. Bu arada msı afterburnerdan manuel fan ayarını yaptığınızdan emin olun eğer programı kullanmayı bilmiyorsanız internetden izleyerek programı kullanın
  • Sapphire trixx programıyla da dene.https://www.youtube.com/watch?v=30Qf3VW-u4E&t=03m20s
  • Bende de aynı karttan var, bir ara sürekli %100 hızda dönüyordu, sonra hiç dönmemeye başladı. Hiçbir programla yapılan ayarlar işlemiyordu.

    Ekran kartını çıkarıp fanların bağlantısını kestim ve tekrar taktım. Benim sorunum böyle çözüldü. Siz de deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faustus

    Bende de aynı karttan var, bir ara sürekli %100 hızda dönüyordu, sonra hiç dönmemeye başladı. Hiçbir programla yapılan ayarlar işlemiyordu.

    Ekran kartını çıkarıp fanların bağlantısını kestim ve tekrar taktım. Benim sorunum böyle çözüldü. Siz de deneyin.


    Hocam dediginizi yaptim ama gene olmadi.Hayatimda ilk defa böle bisiyle karsilasiyorum.Furmark ile test yaptim ekran karti 70-80 dereceye geldi gene fanlar dönmedi.Format attim yaptim gene olmadi.Cildircam bu kart yuzunden 2 gundur uyuyamiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedigim gibi 60 dereceye kadar donmemesi normal ama 100 dereceye kadar donmuyorsa sensorunde bozukluk olabilir garantisi devam ediyorsa gonderin.
  • NooBeep N kullanıcısına yanıt
    Fanlar dönmüyorsa kartı fazla zorlamayın, gpu soğuk olsa da normalde dolaylı olarak soğutulan vrm, vram gibi bileşenler aşırı ısınıyor olabilir.
  • NooBeep N kullanıcısına yanıt
    Güç giriş noktalarına farklı kablo ile güç vermeyi deneyin. Hala olmuyorsa, garantisi varsa garantiye gönderin yoksa internetten aynı model fan şipariş edip değiştirmeyi deneyin.

    En son çare olarak 90mm'lik iki fanı eski fanların güç kablosuna bağlayarak çalıştırabilirsiniz (Tabi bu durum gpu'da başka bir zararın olmaması durumunda geçerli.)
  • vatana goturmussun o garantiye gondermek degil vatan satici.vatani aradan cikarip kim bakiyorsa garantisine falan bilisim filan bilgisayar onu bul konus adamlarla telefondan netten filan onlara gonder.
  • Kartı bu sefer wilson hocanın dediği gibi servise degil direk garantiye goturdum.Bakalim ne cevap gelicek ?Sorun neydeyse bilgilendirme amaçli buraya mesaj aticam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.