Şimdi Ara

Ramazan Sanki Gelmemiş Gibi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kadın moderatörler, program sunucuları da Ramazana saygı göstermiyorlar. Eskiden kendilerine çeki düzen verirler, kapalı kıyafetler giyerlerdi. Ramazan geldiği halde kılını bile kıpırtdatmayıp hala dizüstü etek giymeye devam ediyorlar. O etek hep dizin hemen üstüne kadardır. Hiç diz kapağını dahi kapatmaz ve hele diz aşağısı etek giymek sanki yasakmış gibi onu da hiç giymezler. Evli barklı karılar bacaklarını millete göstermeye bu ayda bile çok meraklılar..

  • Ramazan davulcusu olmaması gerekiyor artık. Sabah sabah zangırı zutturu vurmasına gerek yok. Artık her evde saat var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Sanane seni ne ilgilendiriyor izleme git you tubdan aç istediğini seyret.Klasik dinci kafası işte ahada bu arkadaş oldu Ramazan die herkes senin gibi düşünücek senin isteklerin olucak öyle bir Dünya olmadığını öğrenincede kuduruyorsunuz işte böyle.KudurunKimse sizin sığ düşünceniz çevresinde yaşamak zorunda değil.Kendin inanıyorsun die başkasınında inandığını zannediyorsun bütün sıkıntın bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 23 Mart 2024; 9:42:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millet ramazan haricindede zaten oruç tuttuğu için olabilirmi? İnsanlar tek öğünle günü bitiriyo parası olmadığından. Herşey ateş pahası. Eskiden 3 pide alır sahurdada yerdik şimdi 1 pide olmuş 30 lira. Gidip ekmek alıyoruz küçücük pideyi alacağımıza. Eskiden herşey güzeldi. Herşey gibi ramazanıda mahvettiler. Din iman kalmadı kimsede




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 23 Mart 2024; 10:31:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Kimse ramazana saygı duymak zorunda degil.

  • davulcu nedir ben kimseye haraç vermem kimsede ses kirliliği yaratamaz, camiden uzak ev aldıkta o ses kirliliğindende kurtulmuş olduk




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 23 Mart 2024; 11:55:44 >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    İnsanı din imandan çıkarma deyimini yaşamış olduk böylece

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dijital Ramazan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramazan dışında çok iyi şeyler yiyen insanlar değiliz. Herşey pahalı. Biz zaten istediğimizi alamıyoruz oruç tutarak nefsimizi terbiye etmeye gerek yok. Hergün vali kebabı mı yiyorduk ki oruç tutalım?


    Öteki taraftaki hesaba gelince ne verdin ki ne istiyorsun diye sorunca bakalım cevap ne olacak? Hep hesap soruyorlar biraz cevap versinler. Kime verdiysen ondan iste.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Biz zaten istediğimizi alamıyoruz oruç tutarak nefsimizi terbiye etmeye gerek yok. Hergün vali kebabı mı yiyorduk ki oruç tutalım?

    Ahiret'te bunu bahane ederek mi kendini savunacaksın? "Güzel yemekler yiyemiyorum o zaman muafım" böyle bir mantık yok. Bunlarla içinizi rahatlatarak kendinizi kandırırsınız. Ayet'te açık şekilde belirtilmiş. Hastalık hali ve yolculuk hali dışında mazeret yok! Oruç tutmanın amacı zaten iftarda ziyafet sofrası kurman değil eldeki imkanlarla farzı yerine getirmen. Hiçbir şey bulamazsan ekmek suyla tutacaksın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt

    Bu orucun farziyetini düşürmez. Hastalık veya yolculuk hali gibi muaflık gerektiren bir şey yoksa her durumda eldeki imkanlarınla tutmak ZORUNDASIN. Yani her şeyin pahalı olması oruç tutmanın farz oluşunu etkilemez. Normal zamanda yemek yemiyor muydun yiyordun o zaman bahane bulmaya gerek yok çünkü bu tür bahanelerin Ahiret'te geçerliliği yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    ASGARİ ÜCRETLİ = FAKİR


    Bakara / 184. Ayet

    اَيَّامًا مَعْدُودَاتٍۜ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَر۪يضًا اَوْ عَلٰى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ اَيَّامٍ اُخَرَۜ وَعَلَى الَّذ۪ينَ يُط۪يقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْك۪ينٍۜ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَهُۜ وَاَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ اِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ


    Oruç sayılı ve belli günlerde tutulur. Ancak bu günlerde hasta olup veya yolculuğa çıkıp da oruç tutamayanlarınız, tutamadığı oruçları diğer günlerde tutar. Oruca dayanamayanlara ise, tutamadıkları her gün için bir fakiri bir gün doyuracak kadar fidye gerekir. Kim de, gönlünden koparak birden fazla fakiri doyurur veya fidye miktarını artırırsa, kendisi için daha hayırlı olur. Ama her şeye rağmen oruç tutmanız, bir bilseniz, sizin için elbette daha hayırlıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 23 Mart 2024; 19:14:57 >




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Birazdan damlar tarikatçılar derken 1 tanesi damlamış bile bide aslan avatarlı vardı tarikatçı bir üye adamın hayali bide avrupaya falan gitmekti  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 23 Mart 2024; 20:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Çokta tın. Bunu söylerim var mı ötesi? Ben ölmüşüm zaten bana orada ne yapacaklar ki? Bir daha ölecem? O da olsun. Ne hesabı be? Bizde soracaz bakalım. Biri gecekonduda biri villada ötekini ayrıcalığının sebebini anlatsınlar. Üvey evlat muamelesi yapılanın suçu neymiş öğrenelim.


    İstersem hiç oruç tutmam bahane bile göstermem. Günah işleme özgürlüğü var. Hiçbir ibadeti yapmasam bile günah benim sevap benim.


    Kime ne verdiyse ondan istesin. Bana birşey vermediysen isteyemezsin. Bu kadar basit. Zenginlerden, istediklerini verdiği insanlardan ibadet bekleyecek.

  • Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

    Ne derlerse desinler umrumda değil. Onlar lüks sofralarda yiyip içen millete fakirliğin güzelliğini anlatan palavracılar. Torpil, haram yeme gırla ama din anlatırlar. Geçmişin hırsızı, dolandırıcısı, kaçakçısı tarikatçı oldu. Çevremde birkaç tane var. Kimseye faydaları olmaz.

  • Tam tersi insanlar gerek ekonomik krizlerde gerek ulusal güvenlik söz konusu olduğunda hatta yağmur bile yağmadığında dine sarılırlar. Yeter ki çaresiz hissetsinler. Namaz oruç artık Allah ne verdiyse tanrılarını anarlar.


    Aslında tam oruç tutacak zaman zira yemek fiyatları arşa çıkmış. Sabah kahvaltı niyetine poğaça çay alsan öğlende bir yemek yesen akşam da 1-2 şey atıştırsan en az 300 liran gider. Asgari ücretin günlük 500 lira olduğunu hesap edersek aslında tam oruç tutulacak zaman :)


    Tam tersi oluyorsa benim argümanlar çöktü demektir. :) Nede olsa ülkenin %90 ı müslüman ama dindar değil yani en ufak bir olayda saldım çayıraya meyilli. Yolsuzluk endeksinde de giderek yükseldiğimiz için memleket insanının gerçek karakteri ve vicdanı kanıtlarıyla ortada.

  • Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt

    Ameller niyetlere göredir Hadis-i Şerif'ini hiç işitmedin, okumadın sanırım.


    Bir kimse ekonomi yapmak, cüzdanını korumak niyetiyle oruç tuttuğunda bunun dünyadaki faidesine kavuşur ancak ahırette ise avucunu yalar sevap vermezler.


    Perhiz, diyet niyetine oruç tutanlar da böyledir.


    İbadetler Allahü teala emrettiği için yapılırlar. Niyetler düzeltilirse ve kabul olursa, işte o zaman sevap hasıl olur...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.