Şimdi Ara

Ramazan Tarik ÜNSAL mağdurları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
16
Favori
58.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fistül, müstül nedir bilmiyorum ama bende 10-12 yıl önce basur idim. Kanama ve iltihap vardı. 1 damla iltihap bile altına mıçmışsın gibi kokardı. Hep geçici tedaviler uygulardık ama 6 ayda bir tekrarlardı. Ağrıdan duramazdım, oturamazdım.

    Mevlüt hocaya gittim, yarım saat filan sürdü. Tek hissettiğim anal bölgeden parçalar kestiği. Yani bu parça zamanla şişip baskı yapıyordu. O fazlalığı aldı. Bir daha tekrarlamadı. Tekrarlıyormuş gibi oldu, kalan kısımlar şişmeye çalıştı ama geçti bitti.

    Ben gittiğimde yaşlıydı adam. Hala çalışıyorsa helal olsun 🥸



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 14 Aralık 2023; 4:6:57 >
  • Yanma ve batma bende de oluyor yürürken. 1 haftadır sicak su yapıyorum günde 3 kere ve lacofen sürüyorum yürürken batma hissi baya azaldı. Kabız olduktan sonra sert dışkılamam olursa o küçük yırtık kabarıyor şişiyor sonra batma yapıyor yürürken. Makatta çatlak için kanama yapmasına gerek yok. Ben de kanama yapmıyor batma yapıyor. Ekmek çok yemeğin lifli beslenin günde 3 kere sıcak suya oturun lacofen krem sürün batma hissi azalabilir.
  • O kabarıklık bende de oluyor. O çatlak kabarıklığı sanırım. Sert dışkılamada artıyor o kabarıklık bende. Kanama ve akıntı olmadı. Lifsiz beslenince kabız olunca ve dışkılama sertse o zaman çatlak zorluyor ve batma artıyor. Yürürken batma dışında sorun olmuyor bende. Dışkı ne çok sert ne vıcık vıcık olmalı evet.
  • Hocam 1 aydan fazla sürerse kronik diye biliyorum yani sizde de bende de kroniktir büyük ihtimal. Evet kimisi ameliyat olmuyor çok zorlamıyorsa kiminde dışkılamada zorlanma ufak acı oluyordur onlarda idare ediyor bir şekilde. Kremler ile sıcak oturma su banyosuyla belki biraz rahatlatır hatta iyileşebilir belki ama tam ortadan kalkmaz kronikse. Kabız olup zor dışkılarsanız dışkı sert olursa yırtık büyüyebilir diye biliyorum. Geçen hafta çok sert dışkıladım sonra krem oturma banyosu yapıyorum nispeten daha rahatım. Kimi çekemeyecek duruma gelene kadar idare ediyor zaten belirli bir aşamaya geldikten sonra ne olursa olsun diyorsunuz. Benim mesela yürürken batma oluyor dışkı yaparken acı olmuyor. Kabız olursam fissür acırsa sert dışkı sonucu sıcak suya oturuyorum lacofen sürüyorum vs de bu işin sonu cerrahi gibi yani hocam. Biz elimizden geleni yapalım ameliyatı geç olmaya bakalım ben 25 yaşındayım daha 30 u görmeden bu tarz bir ameliyat olursam pişman olabilirim. Bana doktorum beslenmene dikkat yoksa açılır dedi haklı. Geçen haftaya kadar sorunum yoktu da sert dışkı sonrası zorlandım ve fissür büyüdü. Psikoloji için de kötü ne istediğimi yiyebiliyorum ne spor yapabiliyorum. Forumu bulmadan önce kendimi çok yanlız hissediyordum bu forumda en azından benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşların olduğunu gördüm. Bizim de imtihanımız bu demek ki. Gene şu sözü aklıma getirmeye çalışıyorum moralim bozuk olunca;
    "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var karanlığın ardında nice güneşler var".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpayne455 -- 14 Aralık 2023; 17:54:47 >




  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

    Aynen. Sürekli katı yemekler yerdim bende hiç sulu olmazdı. Ancak o dedikleriniz geçici çözüm olur. Sürekli tekrarlar. Yukarıda anlattım benim hadiseyi.

  • Stones S kullanıcısına yanıt
    Evet bu işin kesim çözümü ameliyat zaten önemli olan ameliyata çok problem yapmayana kadar geçiştirmek. Ben 25 yaşındayım bu yaşta ameliyat olsam altıma bile kaçırma ihtimalim var. Çok riskli yani o yüzden beni çok zorlamayana kadar ameliyat olmayacağım.
  • Hocam evet Canan Karatay gizli pandemi diyor. Kimse soyleyemiyor ama bu hemoroid ve fissür çoğu kişide var herhalde. Benim kabızlık yanlış tuvalet alışkanlığı dışkı erteleme ve üstüne katı gıdalarla beslenme sonucu oldyu fissür ve hemoroid. İnşallah hocam çözümü de verir Allah. Stres daha kötü yapıyor evet hastalıktan daha beter hele ben en kötü seneryoyu düşünürüm hep. Evet internete dalıp çok yorum okuyunca da psikolojik olarak daha kötü oluyorum etkiliyor beni. Çoğu kişi olumsuz yazıyor etkilieniyoruz biz de haklısınız. Evet hocam google da dediğiniz sayfalar gibi çok yok öyle geçmez böyle geçmez tedavisi zor vs bunlar hep mental olarak bitiriyor beni. Sağ ol hocam güzel yorumunuz için. Kafaya takmamaya çalışacağım içime korku almamaya çalışacağım akışına bırakacağım. İnşallah başarabilirim.
  • Hocam ben sadece bu hastalık için değil her şeyde böyleyim. Bir diş dolgusu için doktora gitsem bile en kötü senaryoyu düşünürüm hep işte ya kötü olursa vs diye. Evet risk var bu ameliyatlarda. Psikolojiyi de hazırlamak gerekiyor kötü durum senaryosuna. Daha kötü olabilirim diye. Öbür türlü süper olacağım iyi olacağım da dersek hayal kırıklığı olabilir geçirdiğimiz operasyon sonucunda.
  • Hocam teşekkürler dediğiniz videoları izleyeceğim ve kitabı da okuyacağım. Evet psikolojik olarak yükü atmaya çalışmamız lazım. Babam fissür ve hemoroid ameliyatı oldu 10 sene ve hayatına normal bir şekilde devam ediyor şu anda. Tabi riskli hocam dediğiniz gibi iyiye de kötüye de hazırlamamız gerekiyor kendimizi. Ben makatta yürürken acı olmaya başlar başlamaz genel cerraha gittim mayıs ayında. Hemoroid var dedi krem ilaç kullandım. Geçmedi yürürken batma ben de haziranda başka genel cerraha gittim ilaçlara devam dedi kullandım. Eylülde algoloji profesörü bir cerrah tavsiye etti. Gittim ilk muayenede fissür var dedi. Sonra krem ve sıcak oturma banyosu yap dedi. Sakarya'da bir başka genel cerraha göründüm geçen hafra o da 1 ay boyunca sıcak oturma banyosu yap lacofen kullan geçmezse ameliyat ederim dedi. Benim çatlağım uzun süreli kabızlıktan oldu. Lise döneminde 18 19 yaşında anskiyete tedavisi gördüm. O dönem huzursuz bağırsak sendromum vardı.




  • Evet hocam bazen de şanssızlık bizi buluyor. İnşallah geçer hocam genç yaşta kendimi bu kadar kısıtlamak zor evet. İnşallah bir gün biter bu sıkıntılar. Hayat dediğiniz gibi evet bir sınav bitiyor diyeri başlıyor. Makat hastalıklarım anksiyete rahatsızlığı nedeniyle oldu zaten direk bağırsak düzenim de bozulmuştu. İlaçlar uyuşturmuştu beni. Sakarya'dayım hocam inşallah İzzet hocanın dedikleriyle iyileşebilirim. Hem videoları hem de kitaplarını okuyacağım. Yaşadıklarımız biraz ağır evet özellikle benim gibi psikolojik olarak rahat değilseniz içinize kapanıp daha da depresif olabiliyorsunuz.
  • Ramazan Tarik Unsal a ameliyat olup iyilesemeyenlerden ve de binbir turlu problem yasayanlardan biri olmadiginizdan problem görmemeniz de haliyle normal.
  • Arkadaşlar bende 2 senedir Kronik anal fissür var üstüne hemorid ve darlık oluştu ameliyat olup düzelen yokmu? Bi de bu hastalıktan sonra kötü kokudan dolayı sosyal hayat diye biseyde kalmadı

  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.