Şimdi Ara

RAMLERDEKİ FİYAT FARKLILIĞI HAKKINDA ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ANLAMIYORUM 512 MB DDR 400 RAMLERDE MARKALAR ARASINDA VE OEM LER ARASINDA ÇOK FAZLA FİYAT FARKLARI VAR MERAK ETTİĞİM ACABA BU RAMLERDE FİYAT FARKLILAŞMASI PERFORMANSTADA AYNI ÖLÇÜDE FARKLILIK GETİRİYORMU ???


    ÖRNEĞİN TWİNMOS 512 DDR 400 İLE OEM RAMLERDEN %30-%40 FİYAT FARKI VAR.TWİNMOS ELBETTE HIZLIDIR ANCAK PERFORMANS OLARAKTA OEM RAMDEN %30-40 DAHA FAZLA HIZ GETİRİR Mİ???BEN BUNU ÖZELLİKLE OYUNLARDAKİ HIZ AÇISINDAN BİR CPU UPGRADE YADA EKRAN KARTI UPGRADE İ KADAR FARKI GÖREBİLİRMİYİM??????



  • sanırım overclocck yaparken işe yarıyor bu kalite.sanırım iletim yolları daha geniş ve dayanıklı ısıya daha çok dayanıyor ve lehim atmıyor.
  • fizikte eşik enerjisi denen bir olay var; ordaki mantığı güncel hayata uyarlarsak; bizim bir işimiz için bize gereken en az değere eşik değeri diyebiliriz ve bu değerin altındaki herşey bizim için sıfırdır. değerin üstü ise atıl. mesela benim için; anakartın pat özelliği için biosta ddr ramin 400 mhz ve üstü olarak ayaralnması şart, fsbyi yükselttiğim kadar ddr ram de yükjseleceği için bana bu değerlere çıkabilecek ram lazım. benim işlemcimin üst sınırı 236 fsb. bu da 3.3 ghz yapıyor. düşük oc kapasiteli ram kullandığım zaman; ya pattan vazgeçeceğim, ki pat 20-30 dolarlık bişey, ya da işlemci performansından. 3.4 işlemci ile 2.8 veya 3.08 arasında oldukça büyük fark var, eşik değeri olayı, dvd riplerken 2.8de çok sık %100 kullanıma erişiyor ve kilitleniyor. 3.3te bu çok az oluyor. arada %36lık bir oc oranı varken %80 civarı bir performans farkı var.
    bu yüzden mesela bana twinmos bile yaramaz, mutlaka kingston ve üstünü almalıyım. tabii gidip de 100-150 dolarlık bir performans artışı için 200 dolar para yatırmak da olmaz.
    Firmalar fiyat etiketlendirmesi yaparken bu eşik değeri olayını iyi kullanıyorlar. bazen fiyatlar, pazarlama departmanının hatası olarak fazla ya da az da olabiliyor.




  • TWİNMOS DA OEM MARKALAR DA BİR MARKA ÖNEMLİ OLAN HANGİ ÇİPLİ TWINMOS VEYA OEM MARKALAR DENİLENLERDE FİYATLAR BİRAZ ABARTILI PERFORMANS O KADAR FARKETMİYOR
    ÖRNEĞİN TWİNMOSUN 2 KALİTESİ VAR BİRİ ORJİNAL ÇİPLERİ KULLANIYOR PAHALI UCUZ OLANI WINBOND UTT YANİ TEST EDİLMEMİŞ ÇİP KULLANIYOR Kİ OEM DENİLENLERDEN DAHA KÖTÜ AMA İNSANLAR TWINMOS DEYİP FAZLA PARA VERİYORLAR
    AŞAĞIDA HANGİ REMİN HANGİ ÇİPLERİ KULLANDIKLARI VAR
    http://www.techpowerup.com/memdb/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.