Şimdi Ara

RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
7
Favori
20.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son bölümden en güzel sahne:


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Öncelikle Yargılamada Emilia'yı biraz daha çocuk gibi görüyoruz bunun sebebi zihinsel yaşının 14 olması. Echidna'nın neden ağladığını tam olarak bilmiyoruz ama teori kasılabilir. Emilia'nın kendi yansımasına bakıp, Fortuna'ya düşündüğüm kadar benzemiyormuşum demesinin sebebi Emilia'nın buzdan çıktığından beri hiç kendi yansımasına bakmaması, orada gösterilen ayna detayları ve kendi yansımasına bakıp bu cümleyi kurmasından anlayabilirsiniz.
    Frozen Bonds OVA'da daha iyi anlayabilirsiniz Emilia'ya karşı yapılanları, Kıskançlık Cadısına benzediği için dışlanıyor. Bunca zamandır korunduğunu anlayıp artık kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışması, kendini bulması ve kabul etmesiyle yargılamamız bitiyor.
    Çoğu kişiye boş yargılama gibi görünmüş olabilir ama Emilia'nın karakteri için önemliydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 9 Mart 2021; 3:48:24 >




  • Animasyonlar çok temiz görünüyor 60FPS şeklinde, yani bu her karenin detaylı çizildiğini gösteriyor. CGI ise çok iyi blendlenmiş diğer animelerin aksine.


    Blu-ray versiyonu ayrı bir güzel olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 10 Mart 2021; 16:8:37 >
  • Animasyonlar bu hafta çok iyiydi, animasyonlara gülen arkadaşı buraya bekliyoruz RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| 

  • Kısım 2'deki tek 'iyi' bölümdü. Ağzım açık 'waoooow' diyerek izlemedim ama diğer 9 bölümden daha iyiydi. Garfiel vs. Elsa hala kötüydü ama Roswaal vs. Ram iyiydi.
    Gelecek bölümde tavşanlarla savaşacağız. Benim en çok görmek istediğim yer. Umarım iyi bir şeyler yaparlar.
    Ekleme: Ya arkadaşım o kadar içerik kestiniz hem WN'den hem de LN'den. Şu Elsa'nın motivasyonuyla hayat hikayesini de kesebilirdiniz.
    Yaşadığım yer çok soğuktu, kimsesizdim. Birgün çalarken şansa birinin karnını deştim iç organları, kanı falan sıcak olduğundan sürekli karın deşmeye başladım.
    Bu çok zorlama olmuş yani.
    Gerçi bu vampir hala ölmemiştir ama cidden öldüyse ve karakterin tüm motivasyonu buysa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu anime bence kötü bir anime değil ama ben hala bu animeye tam olarak ısınamadım. Bunun sebebi de hiçbir karaktere tam anlamıyla yakınlaşamıyorum hiçbiri bende merak uyandırmıyor. Diliyorum ki en azından subaru ilerleyen sezonlarda benim için daha merak uyandırıcı bir karakter haline gelir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ainz Ooal Gown

    Bu anime bence kötü bir anime değil ama ben hala bu animeye tam olarak ısınamadım. Bunun sebebi de hiçbir karaktere tam anlamıyla yakınlaşamıyorum hiçbiri bende merak uyandırmıyor. Diliyorum ki en azından subaru ilerleyen sezonlarda benim için daha merak uyandırıcı bir karakter haline gelir.

    Ben övdüğüm için psikolojik ters etki mi yarattı yoksa hep baştan beri mi sevmiyordun  RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| 


    Karakterlerin içine girmeden Re:Zero'dan keyif alman zor çünkü Re:Zero karakterler üzerinden ilerleyen hikaye anlatım tarzına sahip.

  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Yok hocam psikolojik ters etki falan yok anime kötü değil bence zaten. Karakterlere çok ısınamıyorum sadece o kadar. Garfiel hiç ilgimi çekmiyor mesela.

  •  RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu|

    9.64 puandan daha fazlasını hak ediyordu ama neyse haters gonna hate bro


    En azından IMDB'de 9.9

     RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu|



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 13 Mart 2021; 17:12:13 >




  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Bölüm güzeldi ama çok fazla abartmışlar. 8 - 8.5 diyebiliriz.

  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Hocam kötü demedim : D Sadece 9.9 deyince ne bileyim. Anime dünyasında taşları yerinden oynatacak birşey olması lazım öyle böyle değil...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Hocam kötü demedim : D Sadece 9.9 deyince ne bileyim. Anime dünyasında taşları yerinden oynatacak birşey olması lazım öyle böyle değil...

    Shounen olmayan bir seri Twitter'da trend oldu bence baya yerinden oynattı. Başka shounen olmayıp trend olabilen bir anime bölümü var mıydı hatırlamıyorum.


    Yakın zamanda bir Attack on Titan ve Demon Slayer 19. bölüm vardı. Onlarda shounen zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 13 Mart 2021; 18:8:25 >
  • 18. bölümden yeni çıktım;



    Çok kötü oldum, 2 Community bölümü izleyeyim de toparlayayım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sezonu bitirdim, tam izle geç düşünme animesi olmuş. İzlerken sarıp götürüyor, sürükleyicilik açısından sıkıntı yok ama klişeler var, zorlama sahneler var (bakınız:
    Rem'in sıkıla sıkıla suyunun çıkmasına rağmen ölmemesi
    ). Subaru'nun psikolojisi iyi işlenmemiş bence ayrıca. Gerçekçi değil maalesef.
    Bir de hani karanlık, depresif anime deniyor ya ha ona bir eleştirim var. Evet karanlık, depresif falan ama cesur değil. Ne olursa olsun ana karakterler hiçbir şekilde geri dönülemeyecek şekilde ölmüyor. Ana karakterlerden biri mi öldü, Subaru ölünce tam da ölmeden öncesine gidiyor. Ee bir kere de ana karakterlerden birini tam öldür de biz de diyelim vay cesur animeymiş. Böyle olunca bir süre sonra ciddiyeti kalmıyor, günün sonunda kimsenin ölmeyeceğini biliyorsun çünkü.
    Birkaç güne güncele gelirim, umarım return by death'in özelliklerine falan değiniliyordur. Ya da Subaru nasıl oldu da bu dünyaya düştü, nasıl geri dönebilir vs. Ayrıca Felt, Reinhard konularına da değinilmesi lazım.
    Yine de güzel anime. Hiç sıkılmadım izlerken, sürükleyip götürüyor o yönden sıkıntı yok. Konusu ilgi çekici, daha dallanıp budaklanacak belli oluyor. Karakterler iyi olmuş, hemen hemen hepsi kendine has, akılda kalıcı karakterler. Seslendirmeleri çok sevdim, duyduğum en iyi seslendirmelerden biri olabilir bu animedeki seslendirmeler.
    İzlediğim ilk isekai animesi. Muhtemelen uzun süre de tek olur. Pek ilgimi çekmeyen bir tür normalde. İzlediğim isekia'a en yakın anime Re:Life'tı, ordan hesap edin.
    Bu arada Satella'yı görünce heyecanlandım. Böyle karanlık, kimliği ne idüğü belirsiz karakterleri seviyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Bu animenin doğası gereği kalıcı ölüm olmaması mantığa pek ters gelmiyor. Çünkü serinin bütün olayı Subaru'nun ölümden tekrar dönmesi ve her bir ölümün yarattığı psikolojik yıkım. Birilerini ölüme mahkum etmesi demek ancak Subaru'nun pes edeceği bir senaryoda mümkün veya iki farklı olaya aynı anda yetişemeyeceği bir çıkmaz yaratılması lazım.

  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    2. Sezon ilk sezonun üzerini çok iyi dolduruyor ve "düşünme, izle geç" tam tersi bu seri sebebini 2. sezonu izleyince daha iyi anlarsın. Hatta kafa yorarsan daha kayif alırsın özellikle 2. Sezon.


    Tüm sorularına malesef hemen cevap alamayacaksın çünkü en az 8 Sezonluk bir seri olacak. Teori kasabileceğin baya uzun bir seri çünkü.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    "Rem'in sıkıla sıkıla suyunun çıkmasına rağmen ölmemesi"
    > Öncelikle şunu aklımızda tutmamız gerekiyor Rem bir insan değil, bir Oni. Oni ırkının güçlü bedenleri var. Yani seri göz göre göre hata yapmaz dramatik olsun diye Re:Zero'da her şeyin bir mantıklı açıklaması mevcut. Senaryoda bir açık veya mantık hatası bulabileceğin bir seri değil :D
    > Yani o sahneyi şöyle de yorumlayabilirsin "Yav nasıl ölmüyor saçma" veya "Vay demek ki onun ırkının dayanıklılığı daha sağlammış" Bakış açına kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 15 Mart 2021; 3:41:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Bu animenin doğası gereği kalıcı ölüm olmaması mantığa pek ters gelmiyor. Çünkü serinin bütün olayı Subaru'nun ölümden tekrar dönmesi ve her bir ölümün yarattığı psikolojik yıkım. Birilerini ölüme mahkum etmesi demek ancak Subaru'nun pes edeceği bir senaryoda mümkün veya iki farklı olaya aynı anda yetişemeyeceği bir çıkmaz yaratılması lazım.

    2. Sezonu izlemeyen açmasın spoilerı

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Arkadaşın eleştirisini seri zaten 2. Sezonda çok iyi cevaplayıp işliyor. 2. Sezonun aslında seriye bugüne kadar yapılan bütün eleştirileri anlamsız bırakıyor. Subaru'nun tekrar dönmesi, bütün atmosferi öldürmediğini çok iyi kanıtlıyor. Rem'in ilk bölümden gitmesi ve Subaru'nun onu kurtaramaması, Echidna'nın Subaru'nun zihnine bakarak hemen zayıflığını bulması, Roswaal'ın Subaruyu RBD ile çözemeyeceği bir tuzağa çekmesi vs. Peki Atmosferi nasıl kurtarıyor? İkinci Kısım ve Çay Partisi bunun cevabı.
    Ayrıca Psikolojisi iyi işlenmemiş demiş bunun sebebi Subaru'nun geçmişini ve karakterini tam anlamaması ve bunu 2. Sezon 4. Bölüm (şaheser)'de çok iyi anlıyoruz, bu bölüm aynı zamanda ilk sezonda ki hareketlerini de çok iyi anlatıyor, motivasyonunu ve düşüncelerini.
    Subaru'nun pes ettiği senaryolar var, IF hikayeleri bunlara örnek. IF Sloth mesela 18. bölümde Rem ile kaçan Subaru'yu anlatıyor. IF Pride'da ilk bölümde pes edip villaine dönüşüyor. Aynı şekilde Greed'de kendini tamamen kendini Echidna'ya teslim etmesi vs. var. Roswaal yine Subaru'yu pes etmeye zorluyor.
    "Serinin bütün olayı" baya yanlış bir düşünce. Re:Zero sadece Ölümden Dönüş'den ibaret değil aynı anda bütün her şeyi işleyen devasa bir fantezi serisi yine 2. Sezon 2. Kısmı buna örnek hatta ilerleyen sezonlarda daha iyi anlarsınız demek istediğimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 15 Mart 2021; 4:5:4 >




  • Okeanix kullanıcısına yanıt
    Ooo ağır topa denk gelmişim ben ya. Güncel seri olarak sadece Aot izliyorum, mangayı okudum ona rağmen beklerken canım çıkıyor bunu nasıl takip edeceğim bilemedim

    İzle geç düşünme derken hikayeden bahsetmiyorum. "Şurası abartı olmuş, şurası saçma olmuş" diye düşünmekten bahsediyorum. Otuna çöpüne takılmadan izlenilecek seri. Sürükleyici çünkü, benim için yeterli.


    Rem'i normal bir insan olarak düşünüp yorumlamıyorum zaten sahneyi. İnsanlardan çok daha dayanıklı olması doğal ama ben o durumda ölmemesini hatta bilmemkaç metre sürünmesini saçma buldum. Sonuçta boynu kırılıyor, omurga hak getire. Tek bıçak darbesiyle bile ölebiliyorlar, o halde ölmemesi mantıksız geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Mahkum etmesi gerekmiyor ki. 3'ünden ikisini kurtarabildiği bir senaryo yaşandı, Subaru da bu sırada bilincini kaybetti diyelim. Uyandığında intihar edecek ama geri döndüğünde bakacak ki save noktası yenilenmiş. İlla böyle olmasına gerek yok, neyden bahsettiğim anlaşılsın diye örnek verdim.
    Gerçi ben gücün nasıl çalıştığını bilmiyorum. Benim verdiğim örnek uygulanamaz da olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Söylediğin if bölümleri kanon mu yoksa hayran yapımı hikayeler mi oluyor ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Yazarın yazdığı alternatif hikayeler tam olarak canon değil ama içinde ki bilgilerin çoğu canon. %100 Canon olmamasının sebebi ana hikayeye plot hole yaratma ihtimali var diye.


    IF Hikayelerinde karakterlerin durumlara farklı tepkisini ve farklı bakış açısını anlatıyor aynı zamanda daha fazla detayı anlayabiliyorsun.


    Günah konseptini iyi işliyor IF hikayeleri dediğim gibi 1. Sezon 18. Bölüm Tembelliği anlatıyor. Tembelliği seçmediği için hikaye ana rota oluyor, tembellik ise direkt pes edip kaçması.


    2. Sezon İzlemeyen Açmasın

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Mesela Echidna'nın kontratını niye kabul etmedin diye çok kişi parçaladı kendini anime izleyenlerden, kabul ettiği rota Açgözlülük Rotası oluyor. Videosunu atmıştım umarım izlemişsindir :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 15 Mart 2021; 15:14:3 >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.