Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (500. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.097
Cevap
39
Favori
1.305.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 498499500501502
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fan müşürü üç kablolu r21concord ve r25 olarak aldım ve takıldı şuan termostatı bile söktüm ama yine çok kolay 3.çizgiyi geçmeye kalkıyor ama 2. Devir fanı kendim açıyorum çünkü fan ne 1. Devri nede 2. Devri açmıyor müşürü deniyorum iki devre de çalışıyor fanı deniyorum 1 ve 2. Devre çalışıyor ama otomatik olarak canı isterse çalışıyor onuda 3. Çizgiyi geçmeden açmıyor açsada 1. Devre fan çok kısa çalışıyor ve araba çalışırken 1. Devre açsa bile yetişemediği zaman bile 2. Devre fan hiç devreye girmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet atak

    Fan müşürü üç kablolu r21concord ve r25 olarak aldım ve takıldı şuan termostatı bile söktüm ama yine çok kolay 3.çizgiyi geçmeye kalkıyor ama 2. Devir fanı kendim açıyorum çünkü fan ne 1. Devri nede 2. Devri açmıyor müşürü deniyorum iki devre de çalışıyor fanı deniyorum 1 ve 2. Devre çalışıyor ama otomatik olarak canı isterse çalışıyor onuda 3. Çizgiyi geçmeden açmıyor açsada 1. Devre fan çok kısa çalışıyor ve araba çalışırken 1. Devre açsa bile yetişemediği zaman bile 2. Devre fan hiç devreye girmiyor
    Önce tamamen sistemin havasını alıp çalıştırın ve ilk çizgiye gelene kadar motoru ısıtın. (termostat yok ise 1. çizgiye gelmesinin çok zaman alması gerekir araba yerinde durup çalışırken bile, 15-20 dakika gibi)
    Eğer bu aşamada hortumlarda aşırı şişkinlik yoksa ve ısı göstergesinde sadece yukarıya doğru yavaş bir yükseliş oluyorsa aşağıdakileri okuyun. (Aşırı şişkinlik oluyor, ve gösterge aşağı ve yukarı doğru mantık dışı şekilde oynuyorsa conta yanıktır).

    1- Arabayı açık yolda 40 km/s üstünde bir hızda sürün.
    Normal bir concorde bu şekilde fanlar hiç çalışmadan karşıdan gelen havanın radyatöre vurmasıyla 1. ve 2. çizgi arasında kalır. Eğer sıcaklık 2. çizgiyi geçerse arabayı durdurup hortumları kontrol edin, aşırı şekilde basınç varsa conta yanıktır ve silindirlerden soğutma sistemine üflüyordur.
    veya,
    2- Araba yerinde durarak çalışıyorken klimayı çalıştırın, bu durumda 2. kademe fanı devamlı çalışmaya girecektir. (eğer klima çalışırken 2. devre fanı devreye girmiyorsa fan müşiri veya aradaki kablolarda veya fanlarda sorun vardır)
    Bu şekilde, yani araç yerinde durup klima açık çalışıyorken normal olarak ısı göstergesi 3. çizgiye gelmeyecektir 15-20 dakika süresince.
    Ve bu durumda da hortumlarda aşırı şişme durumu olup olmadığını kontrol edin.




  • Arkadaşlar 94 model concorde aracım var. Büyük ihtimalle conta yaktı. Ankara'da önerebileceğiniz bir usta var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum öncelikle kolay gelsin yaklaşık 20 yıllık hayalime anca kavuşabildim 92 tüplü concorde yavaş yavaş eksiklerini tamamlayacağım öncelikli sorunum araç benzinde çalışamıyor yani çalışıyor toparlayamıyor yardımcı olursanız çok sevinirim
  • 61metehan kullanıcısına yanıt
    ilk arabam ve 7 yıldır bende çakma hastalara duyrulur.
  • concorde2000 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ilk işim filitre değişimi olacak illaki concorde filtresi mi olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • concorde2000 kullanıcısına yanıt
    bu durumda rolanti valfini değiştirmekmi gerekir yada temizlikmi
    birde arka camlarımda hareket var söktğüm zaman cam motorları süper çalışıyor takınca kuvvetsiz sebebi nedir acaba birde arka maotisörlerimi değiştirmem gerekli bu anlamda bana tavsiyede bulunabilirmisiniz tşk...
  • reno 21 far nasıl değiştirilir en pratik olarak...
  • Arkadaşlar merhaba r21 concorde için eline dijital klima bağlantı şeması olan var mı elektrikçi işin içinden çıkamadı benden önceki araç sahibi birçok kalboyu iptal etmiş yeni panel aldım klimayı aktif hale getireceğim ama bağlantıları yapamadık yardımcı olabilecek arkadaş var ise sevinirim selamşar
  • R21 aracım bir kasisten geçtiği zaman arka taraf amortisörler 4-5 defa sallanıyor..daha önceleri yani eski amortisör ile en fazla 2 defa sallanıyordu ..şimdi sanki Amerikan Impala arabaları gibi ..bu sorun neden oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha büyük disk takilabiliyor mu ? yada kaliperi buyultulebiliyor mu etkili fren performansi icin ? ne yapabiliriz frenlerle ilgili , eskiyi cikarip yeni parca takmak disinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleyküm. 2 aydır deyim yerindeyse sabah akşam uğraşıpta çözemediğimiz bir problem var. araba r21 concorde 91 model. araçta atiker marka lpg var sıralı sistem değil tek nokta var.

    arabadaki sorun yükteyken dip gaz yapınca araba gitmiyor mesela 1. viteste kalkıyorum 2. vitese takıyorum ve 1000-1500 devir civarında oluyor gaza birden yüklenince yığılıyor araç boğulma sesi yapıyor arabayı biri tutyor sanki. gazı yedire yedire verince yiyor. yedire yedire verince 3000 devirde dip gaz yapınca gene araç tutuluyor bu şekilde dip gazda 15 saniye falan durduğum zaman devir 3500e geliyor ve birden fırlıyor araba 6000 devire kadar banamısın demiyor. bu sorun her viteste belirttiğim şekilde meydana geliyor. ve bu sorun hararet sonrası yanan silindir contası değiştikten sonra meydana geldi.

    denediğimiz yollarıda yazayım. ilk önce triger seti değişti sente ayarlandı bir diş atıkmış. sonra 15 emme 20 egzos olmak kaydıyla subap ayarı yapıldı. lpg montajı a'dan z'ye bütün yollar denenerek elden geçti gaz beyni dahi değişti. defalarda bilgisayarlı gaz ayarı yapıldı hava girişinin yarısı bantlanarak sonra bant sökülerek her şekilde denendi. emme monifoltu kontrol edildi hava alan yer yok. buji kablolarını elimizden geldiği kadar kontrol ettik sorun gözükmüyor. distrübütör kapağı ve tevzi makarası kontrol edildi hiç bir sıkıntısı yok markası valeo zaten yeni sayılır. bujiler kontrol edildi sıkıntı yok ve ayrıca 5-6 sefer buji tırnak aralığı değiştirilip gaz ayarı yapıldı gene olmadı. egzos kontrol edildi sıkıntı yok. komprosör basınçlarını ölçtük 1.2.3 silindirin aynı basınçları 4. silindirde çok az fark var oda sorun olmaz dediler.

    arabam malesef benzinde çalışmıyor o yüzden benzinde test edemiyorum. conta değişimi öncesi saat gibi çalışıyordu arabam sorunsuz şekilde lpg de. girişlerde falan bant falanda yoktu. yakıt değerleride çok iyiydi. şuan yakıtta acaip şekilde artmış durumda. lütfen yardımcı olursanız çok memnun olurum kanser olmak üzereyim. şimdiden teşekkürler.




  • Hayırlı Günler Abilerim benim şöyle bir sıkıntım var aracım Renault 21 Concorde 1994 model aracımda tartarini marka tek noktalı lpg sistemi
    ve Aldesa marka beyin var. LPG de giderken arabamla vitesi boşa aldığımda aracın anlık tüketimi 6.0 dan inmiyor bu sefer basınçtandır diyorum basıncı kısıyorum bu sefer bayırda yığılıp kalıyor.Şimdi aracım boş viteste anlık tüketim yavaş iniyor ve 6.0 danda inmiyor ne yapmam gerek acaba vanadan mı kısayım yoksa beyinin üzerindeki basınç vidasından mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrahmet -- 3 Mart 2019; 21:52:25 >
  • concorde2000 kullanıcısına yanıt
    hocam bobini değiştirmedik. buji kabloları yumuşak ve dirençlerini ölçtüm 1.30 civarı dirençleri var çok sağlıklı durumdalar şuan. ve şunuda belirtmek istiyorum hararet sonucu conta yandı ve değiştirildi ve aracı teslim aldıgım andan itaberen bu problem basladı. conta degısımınden önce hiç bir sıkıntı yoktu. usta kayıplarda o yüzden bilgi alamıyorum ne yaptıgıyla ilgili. yani conta değişirken nerelere müdahale ediliyor yanlış bir montajmı yaptı bişeyimi unuttu ne bilim. elimde bitane daha map sensörü vardı onuda denedim gene aynı problem devam ediyor. map sensörün bütün voltaj değerlerini kontrol ettim sıkıntı gözkmüyor. aracın ecu sundan 5 volt sinyal geliyor sensöre ve araç rolantideyken 1.5-2 volt arası dalgalanıyor araç gazlı oldugu ıcın gaz kelebeği rolantı duzeyınde acık cunku. ve birden dip gaz yaptıgımda çıkış voltu 4.72 sabıtlenıyor. bu değerler fabrıkasyon olması gereken degerler o yuzden map sensörü üzerine artık gitmiyorum. araçtaki bütün sensörler çalışır durumda ve sağlıklılar hepsini tek tek kontrol ettim. sadece iat sensörü arızalıydı sıcak havada sonsuz direnç veriyordu bende yenisili aldım ve değiştirdim oda şuan sorunsuz.

    Allah aşkına şu probleme kafa patlatacak bir arkadaş çıksın ne denediysem olmuyor. aracın ECU'sunu dahi değiştirdim araçta tek değişen hararet göstergesinin konumu oldu. geçenlerde gaz ve hava kaçak kontrolü yaptım arabanın tüm sistemine ve bu üst limit gaz hortumunun üstündeki ayar vanasından bi kaçak tespit ettim değiştirmeye fırsat olmadı açıkcası pekte ümitli değilim sorunun bu olacagına. ama eğer bundan çıkarsa kafayı yerim. var mı bilgisi olan.




  • Merhaba arkadaşlar.
    Bir r21 manager aldım ve komple topluyorum ufak ufak. Bazı incik boncuk bazı parçalara ihtiyacım var. Bunları temin edebileceğim bir yer bilen var mı? Facebook grupları hurdacılardan ibaret ne yazık ki, kırık dökük parçaları yüksek fiyattan satmaya çalışıyorlar.

    Ön emniyet kemer seti,
    Kapı kilit butonları,
    Su fıskiye nozulları,
    Kapı kilit motorları,
    Cam motorları,
    Cam açma düğmeleri.

    İstanbuldayım ama kargo ile de alabilirim.
  • Arkadaşlar merhaba, sonunda konunun 529 sayfasını da okudum. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ederim. Keşke gergy, gakgünlü, alpermed, tomisus, commwetlh, concorde 787 ve şuan nickini hatırlayamadığım kullanıcılar faal olsa. Hepsine çok teşekkür ederim. Sayelerinde araç hakkında çok şey öğrendim. Onların yerini doldurmaya çalışan Concorde2000 e de ayriyeten Teşekkür Ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür faslını geçtikten sonra soruma gelebilirim
    Miksere bağlı olan siyah switch sanırım potansiyemetre. Onun konumu sola-sağa-yatık v.s nasıl olmalı. Her konumda denedim çıt çıt sesi geliyor. İdeali nasıl olmalı. İlk sorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: concorde2000

    Bu mesaj silindi.
    Yardımınızı bekliyorum @concorde2000

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 498499500501502
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.