Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (501. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.097
Cevap
39
Favori
1.304.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 499500501502503
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demir-6

    Teşekkür faslını geçtikten sonra soruma gelebilirim
    Miksere bağlı olan siyah switch sanırım potansiyemetre. Onun konumu sola-sağa-yatık v.s nasıl olmalı. Her konumda denedim çıt çıt sesi geliyor. İdeali nasıl olmalı. İlk sorum
    @concorde2000

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar. 1993 model renault 21 concorde araca (motor kodu J7RA790) hiç lpg takılmamış. LPG uygulanması mümkün mü? Tavsiye edeceğiniz bir marka var mı? Ankara'da bu işi kim yapabilir? Saygılar.
  • kubilay06 K kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar lpg takılmamış aracın orjinalliğini bozmayın derim bende benzinli tüpsüz concorde kullanıyorum. Takip ettiğim kadarıyla LPG de bir çok problem çıkıyor. Günlük kullanmıyorsanız taktırmayın derim rölanti hava akış sensörleri lpg de iken benzinde tüketmesi gibi problemler duyuyorum işinin ehli birisinin montaj etmesi lazım.
  • Arkadaşlar aracı haftanın 5 günü kullanacağım. Günlük kat edeceğim mesafe 50km. Bir de bu aracın 2. el değeri kaç liradır? Görüşlerinizi bekliyorum.
  • kubilay06 K kullanıcısına yanıt
    özelden yazdım hocam
  • tldn kullanıcısına yanıt
    özelden mesaj atamadım face adresiniz var mı?
  • kubilay06 K kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın bir süre giremedim ben size özelden mesaj yazıyorum sağ üstten takip edebilirsiniz ordan face adresimi vereceğim
  • Hayırlı Günler Abilerim. Aracım 1994 Model Renault 21 Concorde aracımda dijital klima paneli bulunmakta.Aracımın klima ve kalorifer ile alakalı sıkıntım var.Aracımda sorun oluşmadan önce 1-3 defa klima panelinden auto konumuna getirdim ondan sonra araç hiç soğuk üflememeye başladı hep sıcak üflüyor. Aracın klima ve kaloriferi şu anda sıcakta takılı kaldı istersem 14 dereceye alayım yinede sıcak üflüyor soğuk üflemiyor. Akü kutup başını kaç defa söküp taktım dijital beyin sıfırlasın diye sıfırlamadı hala bu sorunum var.Birde bi farklılık gördüm kontağı hazır durumuna getirdiğim zaman sorun oluşmadan önce tak tak diye sağ göğüslük tarafından ses geliyordu o zaman araç soğuk ve sıcak üflüyordu ancak bu sorun oluşunca kontak hazır durumdayken o tak tak sesi kesildi şu anda soğuk hava gelmiyor 14 dereceye alsam dahi sıcak hava geliyor .Arabada klimada gaz yok ama önceden klima gazı yok iken bu sorun yoktu.Acaba nasıl çözebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrahmet -- 22 Nisan 2019; 19:50:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: concorde2000

    Bu mesaj silindi.
    Teşekkür Ederim @concorde2000 Geçenlerde gösterge panelindeki ledleri yeniledim. Arıza ışıklarındakileri sökmüş benden önceki sahipleri. Elektronik arıza ışığı ile jikle işaretli ışık (hemen elektronik arıza göstergesinin üstü) yandı. Elektronik arıza ışığını hallettim, motor ısı müşürü bozukmuş lakin jikle sadece geri vitese takılınca sönüyor
    Türkçe kullanma klavuzunda jikle göstergesinin yanında *kullanılmıyor* ibaresi var. Bu doğrumudur yani kullanılmıyormu, kullanılmıyorsa neden yanıyor yani fabrika neden elektrik vermiş. ( Concordelerde jikle yok ama otomatik jikle yani motor soğukken yüksek devirde çalıştırma var aklıma takıldı bu arıza ışığı)
  • concorde2000 kullanıcısına yanıt
    Abim bizde zaten a.c tuşu içine kaçık bozuk yani sadece kapalı devre ile çalışıyor ama kapalı devre olduğu zaman isede soğutuyordu şimdi hiç soğutmuyor hep sıcak üflüyor acaba birçok kez auto konumuna getirmekden klima panelinin soketi yanmış olabilme ihtimali var mı çünkü birkaç kez duymuştum bunlarda kronik rahatsızlık varmış galiba panelin soketi yanarmış genelde. Birde her kontağı açtığım zaman klima paneli ilk kendini sıfırlıyor ve sıfırlama işaretleri geliyor gidiyor saniyesinde acaba bu konuyla alakası var mı abim ?(Klima paneli soketi orijinal bu arada hiç değişmedi) Kapaklarda arıza var ise yandık desene abi çünkü birkaç kişiye sorduk onlara bakabilmek için komple göğüslüğü sökmek gerekmiş.Peki bu takılı kalma işini nasıl çözeceğiz abi bir türlü çözemedik içinde pişiyoruz hem sıcak üflüyor hemde dışarısı sıcak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrahmet -- 29 Nisan 2019; 20:53:57 >
  • Tekrar Çok teşekkür ederim Concorde 2000. Bir sorum daha olacaktı, benim hararet hep resimdeki gibi normali böylemi. Uzun yolda düşüyor ama şehiriçi trafikte şuan yaz mevsiminde bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • concorde2000 kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkür Ederim verdiğiniz bilgiler için. Kademeli olarak açmıyor sanırım benim fan, 2 si bir anda 4 üncü çizgiye yakın açıyor kapatıyor. Orginal haline nasıl getirtebilirim sizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dmrahmet kullanıcısına yanıt
    Kalorifer radyatörü ve klima evaporatöründen gelen havayı ayarlayan flap(lar) sıkışmış/yapışmıştır.
    Önceleri gelen tak-tuk sesleri flapın yapışık olduğu yerden kurtulmasıyla oluşan seslerdi, şimdi o ses te yok, sıcaklık ayarı da yapılamıyor, hangi pozisyonda yapışık kaldıysa öyle duruyor.

    Aynı şey (tak-tuk sesleri) son birkaç senedir bende de vardı.
    Geçen yaz sonunda ses kesildi ve flap sabitleşti. Artık kışın yeterince sıcak hava gelmiyor.
    Bahsettiğim flap(lar) çok zor bir yerde, temizlenmesi için göğüsün komple sökülmesi gerekiyormuş; ki bu işi etrafı kırıp dökmeden yapacak usta bulmak zor.

    Katalogdaki 420 no ile gösterilen motor bu flap(lar)ı çalıştırıyor.
    Uzun süre bu şekilde kaldığında dijital kontrolden gelen akımın motoru yakabileceği endişesiyle o motora giden soketi çıkarıp harici bir kablo taktım, ve mevsim değişikliklerinde dıştan 12V ile kısa süreli besleyerek pozisyonunu değiştirtmeye çalışıp öyle kullanıyorum şimdilik.

    Sanırım orada o motora bağlı 2 adet flap var (katalogdaki çizim net göstermiyor), ve flapın birisi yapışık, diğeri oynayabiliyor.
    Bunu, motor girişine voltaj verdiğimde oluşan sesten ve pozisyon değiştirdiğinde klmanın çok daha iyi soğutuyor olmasından anlıyorum.
    Diğer flap oynamadığı için de sıcak taraftan pek birşey gelmiyor ve kışın sadece ılık hava üflüyor.

    Kısacası çok berbat bir durum ve ben bahsettiğim geçici çözümle idare ediyorum.




  • kocausta* kullanıcısına yanıt
    Bilgin İçin Teşekkürler Abim.Ustamız var Manisa Turgutlu'da Muhammet ve Adil eğer bu sorun klape ile alakalı ise onlar bizim göğüslüğümüzü sökecek abim.Dediğim adamlar bu araçların ustası abim istersen sende bir itibarata geçebilirsin geçen aylarda kendi göğüslüklerini sökmüşlerdi ve sorunsuz yerine söküp taktılar.Bu Piyasada en iyi ustalar arasından birkaçı abim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrahmet -- 11 Mayıs 2019; 0:32:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilay06

    İyi akşamlar. 1993 model renault 21 concorde araca (motor kodu J7RA790) hiç lpg takılmamış. LPG uygulanması mümkün mü? Tavsiye edeceğiniz bir marka var mı? Ankara'da bu işi kim yapabilir? Saygılar.
    Concorde'lardaki J7R yüksek kompresyonlu ve LPG'ye oldukça uygun bir motordur. Ayrıca "oversquare" yani çapının stroktan büyük olup ilk yanma basıncının yüksek olması da LPG'nin 106 oktanıyla süper benzinden bile daha uyumlu olmasını getiriyor.
    LPG uygulamasında gözlemlenen sorunlar sadece uygulama hatalarındandır.
    Faal olarak LPG taktığım sürece uyguladığım Concorde'larda (20-30 kadardı) Renix tipi emülatör kullandıklarımda hiç sorun yaşamadık. İlk zamanlar emülatörsüz montajlarımızda da sorunumuz sadece "bordcomputer"i emüle edemediğimiz için devamlı arıza lambasının yanmasıydı, ki emulatörler geldiğinde bunların tümünü geri çağırıp takarak bu sorunu da gidermiştik.
    Sonuç olarak, sadece benzin depo göstergesi hatası kaldı, yani uzunca bir mesafe gidildiğinde depodaki benzin miktarı da o mesafeye az ise, göstergede benzinin azaldığı veya bitmek üzere olduğunu gösteren uyarı ışığı kaldı. O da ilk uzunca beklemede veya kontak kapalıyken depo kapağı çıkarılıp takıldığında normale dönüyor.
    Bu bahsettiğim durum, eski sistem karbüratörlü kiti takılan sistemler.
    Kaldı ki sonradan çıkan sıralı sistem tabir edilenlerde durum çok daha iyi.

    Kısacası, düzgün/nizami bir kurulum yapılması şartıyla LPG sisteminin hiçbir sakatı yoktur, şu anki fiyatlarla da benzine oranla %40 gibi bir avantaj sözkonusudur.

    Forumlarda mesaj sayısı kasan amatör zibidilerin laflarını dikkate almayın.

    Güncel olarak, kullandığım 92 Concorde uzun yolda 8.5 litre/100 km LPG tüketiyor. Ortalama hız 100 km/saat. Güzergah İzmir-Bandırma, klima açık, dış sıcaklık 27C gibiydi.
    Ölçüm de sadece bordcomputere göre değil, depo fullenip gidilen km.ile hesaplanarak.
    Şehir içinde tüketim 10-11 litre civarı.
    Yani motorun karakteristiklerine ve tüketim değerlerine uygun. (Benzin tüketiminin 1.15 katı LPG harcanması gerekir, yakıtların yoğunluk farkına göre).

    Ve diğer (genellikle küçük hacimli) motorlarla karşılaştırıldığında, yolda aracın LPG ile veya benzinle gitmesi arasında bir fark yok. LPG'de de aynı benzin gibi güç ve tork alınıyor.
    Benim aracımda özel bir sistem yok, ucuz bir Atiker (ki 10 yıllık ve diyaframı sertleşmiş, yolunun sonuna gelmiş) bir regülatör ve düzgün bir mixer, Renix tipi emülatör var. Ek bir aparat neyin yok.
    15 bin km.de bir yağ değiştiririm, BP 20/50 klasik yağ.
    Hararet yolda giderken termostatın açıldığı seviyede, yani 1. çizgide kalır, şehir içi dur-kalklarda 1. ve 2. çizgiler arasında oynar.

    EK:
    Tercih edilecek markalar hakkında yazmayı unutmuşum.
    Şimdi piyasada olan yeni markalar hakkında kesin bir şeyler söyleyemem.
    Ancak eski markalar hakkında konuşmak gerekirse:
    BRC tartışmasız 1 numara idi. 200 küsur montajımda bir tane bile hatalı ürün yoktu.
    Lovato orta kalite ve genelde sorunsuzdu.
    En çok sorunu Tartarini'lerde yaşadık, üretim hatalarını bir yana bırakın, dizayndan kaynaklanan sorunlar bile yeter.
    Yerli mallardan birisinde vahim bir dizayn hatası vardır, basınç dengeleme deliğini contaya entegre bir kıvrım biçiminde yapmışlar. O contanın durup dururken açılmasıyla regülatörün ani ve hızlı biçimde gaz kaçırmaya başlamasına bizzat şahit oldum kendi araçlarımdan birinde.
    Olayı donanımhaber forumunda da yazmıştım ama firma müdahale ederek silinmesini sağladı.
    Normaldir, ben burada sıradan bir kullanıcıyım, reklam vermiyorum siteye, ama o firma o sıralar siteye reklam veriyordu.
    Zaten yüzlerce regülatör modeli arasında sadece bu alette o delik oradadır; diğer tüm regülatörlerde 1. kademe kapağının orta yerinde, yani sorun yaratmayacak konumda olur. Aslında marka yazmaya gerek te yok bu durumda.
    (Bahsettiğim kendi kendine contası açılıp gaz kaçıran regülatör o haliyle depomda duruyor.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 11 Mayıs 2019; 14:42:23 >




  • Ertie E kullanıcısına yanıt
    Sevgili dostum arabanı ben satın aldım. 3 yıldır ben kullanıyorum.O kadar güzel şeyler yazmışsınki bu marka arabaların hepsi birbirinden güzel oturaklı ve yol tutuşa sahiptir.Bu arabayı almadan önce bana hiç tavsiye etmemişlerdi tamirden çıkamazsın parçasını bulamazsın diyenleri o kadar çok yanılttıki bu araba 3 yıldır sadece yaptıgım mafraf fren balatalarını ve yag bakımını yaptım.Başkada bi masrafım olmadı, ayrıca araçta halen lpg yok.Sizden rica etsem triger kayışını kaç bin km de degiştiniz acilen yazabilirmisiniz. Saygılar




  • cengiz concorde C kullanıcısına yanıt
    Triger kayışı 60.000 km de bir değişir, LPG takılmamış araçlar görmek güzel bende de LPG yok benzinli biniyorum. Benzinli arabaların tadı bir başka LPG li bir araç deneme şansım oldu kat kat fark var performans açısından. Benzin candır.
  • Selamın Aleyküm Hayırlı Günler Abilerim.Yeni birtane Concorde dijital klima paneli aldım ama paneli taktığım zaman ekranı hep demo modunda takılı kalıyor yani ekrandaki bütün ikaz işaretlerini gösteriyor ve hiç sönmüyor.Klima ve döngü tuşu çalışıyor ama dereceyi artıran,azaltan tuşlar çalışmıyor.Klima ve kalorifer üfleme hızını bazen çalışıyor ve üflüyor bazende çalışmıyor ve üflemiyor.Fakat kendi aracımdan söktüğüm eski dijital panelde bu sıkıntılar yok.Acaba yeni panelde bu sıkıntılar neyden yapar yada bir çözümü var mı ? Çözümü yoksa paneli iade edip parasını alacağım.Şimdiden teşekkürler.(Panel yurtdışından gelmiş)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrahmet -- 12 Haziran 2019; 21:55:19 >
  • Selamunaleyküm arkadaşlar. Bir sorum olacaktı. Concordelere başka hangi model baskı balata uyumlu acaba. Concorde baskı balata 1.000 tl, manager 250 tl arada uçurum var.
  • Merhaba arkadaşlar. 2016 da 1991 model concorde almıştım. aracın benzin hortumu çürümüştü noterde söğledi kendisi aldıktan sonra.. dedik bundada hayır var 2 sene lpg de kullandım hiç problem yaşamadan. Araba motoru bitik diyen tamircimi çıkmadı conta yanık diyenmi çıkmadı ne ararsan vardı. ama ben 2 yılda 58 bin km yol yaptım. arabayı aldığım fiyat 4,500 tl ye boludan almıştım..

    Yani anlayacağınız ben bakımsızından ekmek yedim.

    bu arabanın bakımlısını kaçırmayın.
  • 
Sayfa: önceki 499500501502503
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.