Şimdi Ara

Renault SAFRANE #FAN KLÜP# (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
9
Favori
94.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arge48 kullanıcısına yanıt
    tavsiye etmem, çok daha temizleri var, bu araç safrane olmaktan çıkmış
  • selamlar ben ankaradan yazıyorum safrane çıkma parça işiyle uğraşıyorum ilgili arkadaşlara duyurulur.

    05363226079
    03123964748
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

    yeni arkdaşları ekledim hoşgeldiniz artık bu sayfa sizin sayfanız parça konusunda büyük yardımı dokunacaktır

    Alıntıları Göster
    selamlar ben ankaradan yazıyorum safrane çıkma parça işiyle uğraşıyorum ilgili arkadaşlara duyurulur.

    05363226079
    03123964748
  • efacem E kullanıcısına yanıt
    selam, 1998 safrane 2.5 aracım var. elinizde safrane'nın orjinal hem cd hem de kaset çalan phillips marka teybi var mı ?
  • 2001 model 2.0 motorların obd protokolleri hakkında bilgisi olan var mı?
    elimdeki Scanmaster, elm 327 ve Launch V+, obd cihazları bağlanamıyor. ustamın laptoplu Eclipse cihazı bağlanıyor.
    nette 2.5 motorlar için bilgiye ulaştım ama 2.0 lar hakkında bilgi yok.
    obd cihazı alırken neye göre almalıyım (2.0 motor için)
  • Merhaba beyler bende bir safrane hayranıyım nasipse birkaç ay içinde alıyoruz 2006-2008 yıllarıydı sanırsam safrane 2.0rxe 96model almıştık o zamanlar benzinliydi bursa konya ereğli arası gidip gelmiştik 250-300 yakmıştı ocağa incir ağacı dikmişti :D beni de kulübe alırsanız sevinirim bu arada. Eski kasa daha çok hoşuma gidiyor birde babam senelerdir yeni kasada elektronik süspansiyon varmış oda çok pahalıymış bu yüzden uzak duralım diyor gerçekten sorun oluyormi mu bu süspansiyon bilen var mı tanesi 2000tl diyorlarmış bursada yaşıyoruz parça veya usta sıkıntısı çeker miyiz acaba
  • belki Turbo full donanımda olur ama çoğu modelde yok.
    dediğiniz amortisör sistemi volvo modellerde de donanım olarak vardı. şahsen ne kadar pahalı olsa da pnömatik amortisör tercih ederdim; illa masraf çıkaracak diye bir şey yok riske değer
    https://www.google.com.tr/search?q=pn%C3%B6matik+amortis%C3%B6r&rlz=1C1CAFB_enTR643TR643&oq=ponamatik+am&aqs=chrome.1.69i57j0l3.10321j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=pn%C3%B6matik+amortis%C3%B6r+nedir&*




  • kimse yok mu buralarda...
  • safranenin İyi olanı neredeyse merso w126 balinayı 3e 5e katlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 14 Şubat 2019; 17:50:2 >
  • Merhaba. Forumda pek hareket yok maalesef. Ben de 1998 model 2.5RXE sahibiyim. Güncel parça alış verişi için site veya kişi öneriniz var mı? Servise gaz teli sordum. O bile yok. Bir de kullanma klavuzuna ihtiyacım var. Selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caveman67

    Merhaba. Forumda pek hareket yok maalesef. Ben de 1998 model 2.5RXE sahibiyim. Güncel parça alış verişi için site veya kişi öneriniz var mı? Servise gaz teli sordum. O bile yok. Bir de kullanma klavuzuna ihtiyacım var. Selamlar.
    Face de safrane grup var. takip etmekte fayda var. ancak gruptan çıkma parça alırken dikkat edin 1-2 çakal var. biri gruba eskisi kadar takılmıyor diğeri devam ediyor. her ikisiyle ticaret yapıp pişman oldum. birisi ile ciddi polemik yaşadık. Fatih diye biri var o iyi gibi. hatta iki fatih var ikisi de iyidir ama biri ticaret yapıyor sanırım. ben Safranı satalı 1 yılı geçti ancak hala gruba takılıyorum: sırf "meydan çakallara kalmasın" diye
    parçacı olarak Stop Ticaret var, ilk aklıma gelen; sahibinden.com sitesinden ulaşabilirsiniz.
    kullanma kılavuzunu ben 100 TL. ye bulmuştum. yıpranmış durumda. pdf ortamında face gruba atacaktım ücretsiz olarak ancak teknik bir sorun yaşadığım için yükleme yapamamıştım. yine grupta ilk kasa (reno motor, 93-97 model) kılavuzunu pdf olarak bulup gruba atmıştım. o kılavuz da oldukça iş görür: klima, koltuk vs. aynı sistem zaten. fırsat bulursam son kasa kılavuzu pdf ortamında tekrar yüklemeye çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 11 Haziran 2019; 11:39:54 >




  • Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Ben aracımı seviyorum. Umarım daha uzun süre kullanabilirim. Renault ile konuştum. Servis için randevu verdiler. En son arka balataları 80tlye alıp sanayide 50tlye taktırdım. Beyinsel sorun olmadıkça korkum yok. Bir de baskı balata fiyatı 1500tl. Çoğu araçta bu fiyatların 4de 1i. Acaba safrane 2.5 için uyumlu başka model araç baskı balata bilen var mı?
  • volvo olarak arayın, fiyatı yetkili servis verdiyse zatan pahalı olur. znt volvo yada başka volvo yedekparçacılara sorun. aracınız dış görünüş ve iç trim dışında volvodur zaten. yani Renault safrane'a değil Volvo safrane' biniyorsunuz; bunu dikkate alarak parça arayın
  • Teşekkür ederim. Motor Volvo olduğunu biliyordum ama baskı balata vs aynı mıdır bilemedim. Araştıracağım Acaba araca Volvo servisleri hizmet veriyor mudur?
    Yedek parça için daha önce yazmıştım. İnternetten araştırmıştım. Tabii safrane yazınca aynı marka mesela Valeo başka araçlarda 400tl. Safrane için 1500tl.
  • volvo parçacısına parça sorarken volvo motorlu safrane için olduğunu belirtin; muhtemelen aynıdır, zira volvo, genelde manuel şanzımanı Renaulttan alıyor. ancak dediğim gibi teyit ettirin iade güvencesi ile alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 30 Temmuz 2019; 10:54:21 >
  • Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Dikkat ederim. Sevgiler.
  • Merhaba Safrane severler. 1 Ekim 2019 tarihinde 17.000 vererek 98 model 2.0 volvo motor otomatik Safrane satın aldım.
    Kilometresi 482.000 deydi. Motoru yeni yapılmış, 2 -3 bin civarı boya masrafı var. Tavan döşemesi sarkık ve ön sürücü koltuğu derisi dökük. İç aksamında İran yapıştırıcısı kullanılarak sabitlenmiş parçalar da vardı ama en azından derli topluydu.
    Vitesi revizyondan geçmemiş ama satıcı ısrarla bunlar japon bozulmuyor diyerek beni ikna etti. Daha doğrusu bu kadar ucuz bir araçta sıkıntı çıkarabilir normaldir diyerek ben ikna oldum.
    Airbag arıza ışığı yanıyor, cruise control ve koltuk hafıza aktif değildi. Yavaş yavaş toparlarım para buldukça deyip satın aldım. Gerçekten bu paraya alınabilecek en harika araç. Araç satın alırken 98 otomatik Ford Mondeo ile bunun arasında çokça gidip geldiğimi itiraf edeyim.
    Benim değineceğim husus 97 model üstü 15 ie 21 bin lira arası satılan otomatik Safrane araçlar masrafı çıkabilecek araçlardır. Mesela ben 5600 lirayı otomatik şanzımanını revize etmek için harcadım. İki lastik, akü, motor takozu tamiri, bir rot değişimi ve rot balans, 3 adet kilidin değişimi, elektrik aksamının elden geçmesi, motordaki yağ kaçaklarının giderilmesi, bobin değişimi vb. masraflarla bana 27-28 bin liraya mal oldu. Tavandöşemesi kotuk döşemesi ve boya eksikliklerinin giderilmesi için 4-5 bin daha harcamam lazım. Ama harcadığımda pişman olmayacağım çünkü buna değecek kadar güzel bir araç. Muadil sıfır araçlar 200 bin liraya satılıyor çünkü. O rahatlığı ve konforu veriyor.

    Tek pişmanlığım 30-35 bin lira verip temiz kullanılmış bakımlı ve eksiksiz bir tane almamış olmam. Çünkü yaptırınca inanın o fiyatlara geliyor. Bunu paylaşmak istedim. Facebook grubuna mutlaka üye olun. ucuz parça temininde gerçekten ellerine su dökülmez. Parça bulmama derdiniz yok. Sağ sinyal hariç hepsini bulabilirsiniz. Şaka bir yana sağ sinyal gibi bazı parçalar cidden zor bulunuyor. Ama temiz yıpranmamış deri koltuk takımını elektronik aksamıyla beraber bin lira gibi komik bir rakama bulabilirsiniz. Her zaman değil tabi takipte olmak gerekiyor. Cidden alınacak araç.




  • Hayırlı olsun,
    Dediğiniz gibi bu tip eski yıl ve az satılmış araçların 3-5 fazla verip hatta 30 Bin tl.yi geçmeden temiz araç almak masraf isteyen 15-20 TL. araçlara nazaran daha ekonomik karar verilmiş olur. tabii temiz diye aldığınız aracın ne kadar temiz olduğunu da iyi araştırmak lazım.
    3D yazıcı ile sağ-sol sinyal sorunu çözülür aslında ama halen safrane kullanan arkadaşlar face grupta bu imkandan bahsetmeme rağmen üzerine düşen olmadı. İZmir, Konya, Bursa İstanbul gibi yerlerde 3D yazıcı ile far, sinyal üreten yerler vardır. Safrane gibi Nadir araca binen kişilerin biraz araştırmacı ve girişken olması lazım. armut piş ağzıma düş diyenlere bu tip araçları tavsiye etmem. Ancak araç meraklısı değilsenizve az paraya lüx ve gösterişli araç almak dışında amacınız yoksa bu araçlar üzebilir.
  • Merhaba Bende 2000 model 2.5 20v bir safran sahibiyim,araç bana kayınbabamda geçme,çok severek özellikle uzun yolda keyifle bindiğim araba,ama aracımda can sıkıcı bir durum var, performans çok düşük,40 bin km önce sandık motor atıldı buji kablosu,buji,hava akış metre, hava filtresi, kaliteli olanlarla değişti gaz kelebeği temizlendi,sorun devam ediyor, rölanti,çalışma sesi, yakıtı, normal,birde gaza yüklenince titreme yapıyor,ilk çalıştırma da, benzin kokusu geliyor, yardımlarınızı bekliyorum iyi günler
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.