Şimdi Ara

Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
1
Favori
20.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aracı gittim inceledim 65 beygirlik olanda vardı, joy versiyonda, en full olanıda.. ilk bakışta ooo iyiymiş dedim ama kapısını, bagajını, davlumbaz kısımlarını inceleyince fikrim değişti. aracı uygun fiyatlı yapalım derken resmen soymuşlar. en full olanı 220k... ben sanırım pass geçiyorum :)

  • 65 beygir mi? Lan ben dedemin anadol ile sollarım onu ya. Benim 250cc motosiklet 24 beygir yahu 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 628 lt bagaj nasıl oluyor ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1- Kesinlikle ve kesinlikle 170 küsür bin tl verip bu aracı almam.

    Yayan gezerim daha iyi, 65 beygir dedemin anadol ile aynı motor gücüne ve donanıma sahip bir araca bu parayı verenin aklından şüphe ederim.


    2- 200 bin tl'ye 7-8 yaşında peugeot 308, peugeot 508 2.2 gt, ford focus, ford mondeo araçlardan birini alırım hem donanım hem kalite olarak fersah fersah ileride araca binmiş olurum.


    3- 850 cc 100 hp gücünde olan motosikletimin 0-100'ü 4 saniye :) bu aracın 17 saniye, komediye bak..

  • Çöp

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 65bg ne lan. At bile 15 beygir.

  • Gençler 65 PS olsa kaç yazar, kasasını götürebiliyor sonuçta. 100 PS olsa ne değişecekti hepiniz alacak mıydınız?


    0-100 hızlanması kötü görünüyor ama 0-80 hızlanması hemen hemen 1.6 atmosferik araçların 0-100 hızlanmasına eş değer. Yani çokta ölü bir motor değil. Bunun dışında 65 PS motora LPG takıp gezen adam benzinin 8 lira olduğu dönemde kral ekonomi kasar.


    Taliant'ın dinozor galericiler ve ikinci elde eski kasa C segment ve mevcut B segment araç sahiplerini korkuttuğu kesin. Arabanın atmosferik motoru iddialı değil ama arabanın kasası güzel, baz araçta yan hava yastıkları var, geçen ay NCAP testine girdi yetişkin ve çocuk korumadan 70 üzeri puan aldı yani fena değil, Touch verisyonda otomatik frenleme vs. standart.


    ECO-G 100 beygir motor fabrikasyon LPG'li, TCE+CVT versiyonda LPG'ye uyumlu olan aynı motor.


    Otomatik şanzıman turbo+LPG isteyenler için fiyat hariç güzel seçenek.


    Baz araçta bence elektrikli ayna olmalıydı, arka camlarda elektrikli olmalıydı 5 bin lira pahalı olurdu ama bir şeye benzerdi, İcon paket gelmemiş doğru olmuş, İcon gelse Megane'la rekabet ederdi.


    Renault burada dikkatli ilerlemek zorunda, Clio ve Megane'a zarar vermeden senelik 20-30 bin satacak bir model hedeflemişler, Egea yerine alır mıyım evet alırım, 6-7 senelik Egea'ya binmek zorunda değilim donanımda umrumda değil, Clio yerine de alırım bagajı var, sonuçta 2021 dizayn sıfır kasa bir araçtan bahsediyoruz ve Egea'da 2 sene sonra üretimi bitecek, Taliant 2027-2028'e kadar gider.



    Edit: Arkadaşlar aktif acil fren destek sistemi opsiyonel mi, lansmana özel mi gelmiş, AFUAFD isimli versiyon aktif versiyon mu tereddütte kaldım şimdi. AFU aktif değil ama güvenlikteki AFUAFD'a başka sitelerde otomatik fren yapabilme özelliği var yazıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 27 Mayıs 2021; 2:7:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    65bg ne lan. At bile 15 beygir.

    Sesi güzelmiş ama.Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu! 






  • quote:

    Orijinalden alıntı: FOCUSSTYLE

    628 lt bagaj nasıl oluyor ?

    Egea'dan 108 litre büyük bagaj varsa ilginç olmuş.


    Ben 528 litre diye duydum, biri 523 litre dedi, herhalde stepne havuzuyla birlikte 628 litre toplam hacim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekkral34

    Joy 1.0'ın görünen fiyatı 193 bin TL. Joy bu arabada felaket derecede boş. Yan aynalar arka camlar her şey manuel.

    Egea 1.0 Urban 195 bin TL. Hem C sınıfı hem de Joy Taliant'a göre dopdolu.


    Taliant'ın otomatik seçeneği bile mantıksız derecede pahalı. Onun yerine daha donanımlı ve çok daha kaliteli Clio daha iyi seçenek. Taliant hacim dışında hiçbir şey vaadetmiyor. Neresinden tutarsanız tutun da mantıksızlık akıyor.

    Megane Joy var 220 bine. 1.3 Tce 140 bg.



    Alıntıları Göster

    Taliant Sedan. Bu ülkede alınması için yeterli bir sebep.



    Joy pakette Easy Egea'ya göre yan hava yastıkları var, otomatik frenleme var, far sensörü var artıları da var yani çokta boş bir araba değil. Bunun dışında Linea-Egea neyse Symbol-Taliant'ta o işte.


    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekkral34

    Şu yorumdan bile Egea'nın mantıklı olduğu çok bariz.

    Urban paket Egea'da ön göğüs de yumuşak malzeme. Kendisi zaten C segmenti.

    Taliant net aşırı pahalı. İşçilik malzeme hepsi berbat zaten araba Dacia Logan. Donanım konusunda Touch'da bomboş. Jant, ön-arka park sensörü, eller serbest kartlı sistem, multimedia bile OPSİYON. Onları da ekleyince tam uçuyor. 1.0 Urban Egea aslında daha bile ucuz. Çok net. İşçilik malzeme yol tutuş yalıtım gibi konularda daha iyi C sınıfı bir araç Egea. Kıyaslamak bile büyük hata.


    EDIT: Egea'da 1.3 seçeneği olduğu sürece de filoları tek başına sırtlar.



    Alıntıları Göster

    Hocam kendimizi hiç kandırmayalım, Egea'nın rakipleri Symbol ve C-Elysee idi. Avrupa geneli de Egea herkes tarafından B segment olarak kabul edildi bunu tartışmaya gerek yok.


    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!


    Taliant Touch vs Egea Urban dersek bir kere ben sıfır araba alıyorsam ve milletin 6 sene önce bindiği Egea'ya binmek istemiyorsam sıfır araba+sıfır kasa isterim o zaman Taliant kazanır. Donanım olarak Touch paket Taliant'ta far sensörü var, yağmur sensörü var, otomatik frenleme var ve bunların hiçbiri Urban Egea'da yok, benim açımdan otomatik frenleme bence tek başına kritik bir donanım. Arabanın fiyatı pahalı ama bazı yerlerde çağın gereksinimlerine net cevaplar veriyor.

    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!

    İç mekan kalitesi olarak Taliant'a baktım, konsolun ön ksımında yumuşak dokunuşlu malzemelerde var, sert ve siyah plastikler Egea'dan iyi görünüyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekkral34

    Taliant'la ilgili ilginç bir detay ekleyeyim.

    Aracın yerden yüksekliği 16.1 cm. Yani C-Suv Tucson Tiguan 3008'in ortalama 16.6 cm yüksekliği olduğunu düşününce ilginç gelebilir  

    Veri yanlış arabanın yerden yüksekliği 151 santim :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar Göster

    O üyeler konuya damlamadı. Jng90 gibi bir nickti sanırım. Kendilerine söylemiştim. Taliant, Egeadan ucuz olmaz. Önceki Symbol bile Egeadan daha pahalıydı. Yine Egeaya kaldık.



    Alıntıları Göster

    @zotacing hemen alıntıdaki mesajdan aşağıda duruyor, ben baz araç 150 bin altı zor demiştim, aklımdaki fiyat 160 civarıydı. Kıymetli zotacing kardeşim ise 148'den gelecek demişti.



    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!


    Symbol Touch ve Turbo olarak en son 140 bin liste fiyatından satıldı, Egea o zaman 133 civarıydı. Symbol o ara atmosferik Joy gelse büyük ihtimalle Egea'dan ucuz olurdu.


    Egea dediğimiz araba da 80-90 bin lira değil, bence parası olan 150-200 bunlara verene kadar benim gibi yapsın 200-250 versin Golf 8 alsın Polo 6.5 alsın derim.





  • Bugün reno bayide taliantı inceliyim dedim. Taliantın kapısına asıldığım gibi kapı lop diye açıldı sonuna kadar sonra tekrar kapandı. Ne oluyo derken. Satış elemanı geldi. Suratında hayırdır der gibi. Dedim kusra bakmayın benım aracta kapıya asılmadan açılmıyor. Önemli değil nazikçe açın dedi. Aynı şey, polo aracımı almadan önce sanderoda başıma geldiydi. Onda farklı bir durum olmuştu, kapı sonuna kadar açıldı sonra geri gitti kapanamadı. Bunda işi geliştirmişler. Ha birde bagaj kapağı efsane olmuş. Açtım biraz esnetiyim dedim yamulmaya başladı. Bagaj kapağı yaylarınıda brodway ve torostan araklamışlar.
    Sonra gittim talismana bindim azcık kendime geldim.

    Bir marka ve arasında uçurum olan iki farklı araba. Bu vw de yok.. o yüzden vw hep zirveye oynuyor avrupada. Adam bakıyor talianta .. sonra vw bayiine ışınlanarak gidiyor.. niye acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 27 Mayıs 2021; 2:4:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 yıl önce miydi neydi forumda Skoda Rapid'in çıkış fiyatına isyan vardı. 42.000 liradan çıkmıştı ve herkes biz 35'e çıkar diye bekliyorduk bu fiyat ne yuh aç gözlü Doğuş Otomotiv diyordu.

    Bugün Facebook'ta 42.000'e Toros ilanı gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 27 Mayıs 2021; 2:16:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pbmax

    Bugün reno bayide taliantı inceliyim dedim. Taliantın kapısına asıldığım gibi kapı lop diye açıldı sonuna kadar sonra tekrar kapandı. Ne oluyo derken. Satış elemanı geldi. Suratında hayırdır der gibi. Dedim kusra bakmayın benım aracta kapıya asılmadan açılmıyor. Önemli değil nazikçe açın dedi. Aynı şey, polo aracımı almadan önce sanderoda başıma geldiydi. Onda farklı bir durum olmuştu, kapı sonuna kadar açıldı sonra geri gitti kapanamadı. Bunda işi geliştirmişler. Ha birde bagaj kapağı efsane olmuş. Açtım biraz esnetiyim dedim yamulmaya başladı. Bagaj kapağı yaylarınıda brodway ve torostan araklamışlar.
    Sonra gittim talismana bindim azcık kendime geldim.

    Bir marka ve arasında uçurum olan iki farklı araba. Bu vw de yok.. o yüzden vw hep zirveye oynuyor avrupada. Adam bakıyor talianta .. sonra vw bayiine ışınlanarak gidiyor.. niye acaba?

    Yanlışınız var hocam.


    Her ne kadar A segment deyip geçiştirselerde eski Polo'nun farıyla vs. idare eden Gol adında bir VW modeli daha var. Golf'ün pahalı olduğu için satılmadığı Latin ülkelerinde vs. Polo daha çok C segment olarak pazarlanıp Golf niyetine satılıyor, Polo niyetine de Gol satıyorlar veya sadece Golf-Gol olarak pazara giriyorlar Polo'yu hiç karıştırmıyorlar.



    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!


    Makyajlı kasa sedan versiyonu da var.


    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!

    Polo dediğimiz araba zaten boyutlar haricinde C segment bir arabadan farksız hatta mevcut Polo'yu enden şişirsek, uzatsak Golf'ten tasarım haricinde sürüş, izolasyon, iç mekan kalitesinde genel olarak farksız denebilir bu yüzden B segmentte ucuz ve kalitesiz bir araç ihtiyacını karşılamak için bunları da üetiyor VW.


    Latin ülkelerinde A segment VW Up! yerine de halen Fox satılıyor.


    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!



    Gol'ün kokpiti de bu şekilde. Ön camlar ve aynalar manuel, radyo opsyinel standart olarak yok, konsol tamamen sert plastik, bagaj Taliant gibi çıplak metal vs.


    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!

    Bu arada bizim Polo'ların Sedan versiyonu olan Virtus'ta da bagaj içi genel olarak Taliant'a benzer seviyede.


    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!
    Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!




  • arabanın arka camları hala manuel kolla açılıyor ve bu araba 167 bin lira.. süper ülke, süper ekonomi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu!

    anlamadım ben. bu arabaya 74 bin tl lik ne eklemişlerde bu fiyatı bulmuşlar ? araba çöp bu arada

  • Bahsettiğin vw nin araçlarıda 5 para etmez haklısın. Ancak ülkemizde ve avrupanın çoğu ülkesinde satılmazlar. Vw up bir istisna. Boyutları itibariyle ufak olsada latin amerikaya pazarlanan diğer ucuz vw araçları ile kıyas edilemez.

    Sonuc olarak haklısın, polo ile latin vw araçları arasındaki fark ne ise, taliant ile megane arasındaki farkta o diyebiliriz. ( Yada clio )

    Ancak benim demek istediğim reno taliantı avrupada vizyona sokarak araçları arasındaki kalite dengesizliğini açıkca gösterirken, vw bunu uzak diyarlarda yaparak, vw nin kalite algısını düşürmüyor. Bu da satışlara yansıyor.. neden megane değilde golf her daim eu satışlarında birinci. Ve ikinci eldede her daim fiyatını fransızlara göre daha iyi koruyabiliyor ? Autoscout24, Oyyo ve markplaats verilerine bakıyorum, fiyat dengesini en çok koruyan vw grubu araçları. Özellikle vw.

    Örneğin C segmentte 2011 model temiz bir Golf 6 bin euro civarında iken, benzer donanımda ve yılda 308, astra, C4, megane gibi araçlar 3 bin euro civarı gidiyor.

    Yine D segmentte 2011 model bir passat 8 bin eur civarında iken, aynı yıl benzer donanımda C5, 508 gibi araçlar 4 yada 5 bin eur civarı satılıyor.

    İşin garibi, vw araçları ve diğer bahsettiğim araçların güncel sıfır fiyatları yada satıldığı yıllardaki fiyatları neredeyse aynıdır. Hani vw daha pahalı olduğu için ikinci elde de daha pahalı oluyo gibi bir durum söz konusu değil.

    Merak edenler yukarıda ismini verdiğim EU ikinci el satış kanallarından ilanları inceleyip görebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 27 Mayıs 2021; 5:0:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.