Şimdi Ara

Renault Taliant Türkiye fiyatı belli oldu! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
1
Favori
20.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S908E

    talisman - megane yerine
    tailand - symbol yerine geçecek gibi

    bence talisman kalkar sonuçta d segmentte habire isim değiştiren Renault iddialı değil hem de d segment sedan araçlara talep düşük ve üretimleri sonlandırılıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekkral34

    Taliant'la ilgili ilginç bir detay ekleyeyim.

    Aracın yerden yüksekliği 16.1 cm. Yani C-Suv Tucson Tiguan 3008'in ortalama 16.6 cm yüksekliği olduğunu düşününce ilginç gelebilir  

    Yukarıda bir forumdaş paylaşmıştı araba leylek gibi duruyor diye. sizin eklediğiniz verilerle bu doğrulanmış oluyor sanırım 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farfaraway21

    90-100 HP olanları da var kardeş onları al 65 HP olanı almak zorunda mısın?

    Dostum olay şu o fiyat aralığı 90hp motor ile de doldurulabilirdi.

  • Fiyatlar bir yana arabanın tasarımı kötü değil. Ben Fiatçıyımdır. Reno bana hep itici gelmiştir ama son Clio ve Taliant'ın tasarımlarını beğendim. 65 beygirlik versiyonun konulması gerçekten çok saçma olmuş. Fazla satacağını düşünmüyorum. 1.0 90 hp satılır ama. hem de iyi satar. Sıfır BMW Mercedes Audi gibi Premium araçların artık 500.000 den başladığı bu dönemde 200.000 lük Clio Egea tarzı arabalar bizim lüksümüzdür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetkep

    Fiyatlar bir yana arabanın tasarımı kötü değil. Ben Fiatçıyımdır. Reno bana hep itici gelmiştir ama son Clio ve Taliant'ın tasarımlarını beğendim. 65 beygirlik versiyonun konulması gerçekten çok saçma olmuş. Fazla satacağını düşünmüyorum. 1.0 90 hp satılır ama. hem de iyi satar. Sıfır BMW Mercedes Audi gibi Premium araçların artık 500.000 den başladığı bu dönemde 200.000 lük Clio Egea tarzı arabalar bizim lüksümüzdür.

    Joy 1.0'ın görünen fiyatı 193 bin TL. Joy bu arabada felaket derecede boş. Yan aynalar arka camlar her şey manuel.

    Egea 1.0 Urban 195 bin TL. Hem C sınıfı hem de Joy Taliant'a göre dopdolu.


    Taliant'ın otomatik seçeneği bile mantıksız derecede pahalı. Onun yerine daha donanımlı ve çok daha kaliteli Clio daha iyi seçenek. Taliant hacim dışında hiçbir şey vaadetmiyor. Neresinden tutarsanız tutun da mantıksızlık akıyor.

    Megane Joy var 220 bine. 1.3 Tce 140 bg.





  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    Bireysel kullanıcı bazındaki satışlara bakıcaz. Egea buna el öptürür, ön ilikletir.


    Türkiyede yerli üretim hiç bi aracın, elin Romanyasında yapılan 3. sınıf ülkelere Renault olarak satılan ve üstüne az daha koy c sınıfı otomatik al (sahibinden de bol miktarda 220.000 civarı sıfır otomatik c sınıfı mecvut. Örneğin Dream corolla liste fiyatı 238.000 TL) fiyatında giriş yapan bu araç müsvettesinin bitirmesini görmek nasıl bi hayaperestliktir.

  • Gene egea daha avantajlı urbanını alırsın bunun 65 beygirliğini alacağın paraya hem de daha düşük fiyata

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renoya niye kızıyorsunuz adamlar bence Türkiye ye göre çok güzel araba yapmışlar çok bile,

  • bagaj hacmi sınıf lideri. bunda payı olabilir.

  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

    Fanboy olmana gerek yok kardeş senin ülkene 65hp araç gönderiyorlarsa senin ülken de 3.dünya ülkelerindendir. Asıl sorun araba falan değil zihniyet.

  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Mantıklı

  • Gidiyor da nereye  

  • İncelemeye baktım, bence işe yaramaz. 6 yaşında ilk sahibi olduğum Stepway'im var ve bu otomobile geçmeyi düşünmüyorum. Belli ki ne malzeme kalitesi var ne yol tutuşu ne de güvenlik. Bunun yerine Egea HB veya Cross daha kaliteli görünüyor. Çünkü Egea da kaliteli değil ama bundan bir gömlek üstün gene de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_clk

    Renault marka olarak belli talep kriterini karşıladığı için f/p ön şart olan şahsi ve ticari alıcıların ilgisini çekip satıyorsa bununla memleketin insan sorununun ne alakası var.

    Ses çıkartmak nedir yahu halk talebiyle bir şeyleri değiştirir ne yani reno yada vs markalar kötü konfigli araç çıkarıyorlarsa bunun için eylem mi yapılsın. almazsın firma yeteri satamaz modeli güncellemek zorunda kalır.

    Memleketin insani ekonomi, hukuk, adalet yerle bir olurken bunlari goremiyorsa alakasi var tabiki. Renault'un ekledigi en ufak ozelligin maliyeti sana gelirken 15-20'ye katlanarak geliyor. Adamlar sana kopek muamelesi cektiginden degil, senin alabilecegin fiyata satmaya calistigindan boyle araclar geliyor. Sen daha iyisini alabilecek ekonomik durumda olsan daha iyisini getirir, adamin amaci sana urunu satmak zaten. Ha Renault degil ama bizi yonetenlerin bize kopek muamelesi cektigi acik.





  • tekkral34 kullanıcısına yanıt

    Yeni bir tasarım yapınca hep yüksek fiyattan başlatır firmalar. Clio symbol olsaydı 165.000 falan olurdu fiyatı 1.0 'ın.

  • bunu alacağınıza gidin Egea 1.6 veya cross alın buna bin çeker.

  • Muhteşem bir araç, 63 değil 64te değil tamı tamına 65 beygir gücünde  

  • 65 beygir = 180.000₺. 4 koltuk doluyken yokuşu nasıl çıkıyor acaba ya da çıkabiliyor mu?

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.