Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
88.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba coolpower,

    Bu kalibrasyondan sonra aracınızın ayarları düzeleceği kanaatindeyim. Eğer aracınızın ayarlarında herhangi bir değişiklik olmaz ise bana bildirmenizi rica ediyorum.

    Tartarini ailesine hoşgeldiniz.
  • merhaba süha bey benim 99 avensisim var ne kadar uyum sağlar ? dagha önce hiç avensise uyguladınızmı
  • merhaba süha bey.aracım 1998 model golf 1,6.yaklaşık 1 ay önce aracıma tartarini kit(sıralı sistem) taktırdım.aracıma tartarini takıldıktan sonra rölantideyken bir vuruntu hasıl oldu.daha önce bu vuruntu -titreme yoktu.ama şunu belirteyim ki benzindeyken daha çok vuruntu olmakta lpgde bu vuruntu daha hafif olmakta.bir özel serviste bununla ilgili yapmadığımız kalmadı,boğaz kelebeği temizlendi,lambda sensörü kontrol edildi,buji ve kabloları kontrol edildi,enjektörler çıkarıldı temizletildi,sente kontrol edildi, emme manifoldu contaları değiştirildi vs.ama halen devam etmekte sorun.ben de yetkili servise götürdüm aracı ve bana oradan söylenen en son şey lpg ile uyum problemi olduğu idi.fakat arabam en son yetkili servisten çıktıktan sonra gayet iyi çalışmakta idi.ve özellikle de lpg.de gayet iyi çalışmakta idi.ama benzinde vuruntu halen devam etmekte idi.1000 km yaptığım için davet edildiği üzere tartarini servise gittim.durumu anlattım.bana sorunun lpg.den olamayacağını hiçsorun olmadığını söylediler ama ben benzinde ki bu problemi lpg taktırdıktan sonra yaşamaya başladım.fakat bu konuda maalesef yetkili servisiniz bana yardımcı olmadı.her neyse lpg ile sıkıntımın olup olmadığı soruldu ben de bu sorunların dışında sorun olmadığını söyledim.tamam ayarlarına bakıp gönderelim dediler ve ayar sonrasında arabamla eve gittim fakat aman allahım lpg de öyle çok vuruntu var ki anlatamam hemen geri döndüm durumu izah ettim.pek de memnun olmayarak o zaman yeniden bir ayar daha yapalım diyerek yeniden ayar yaptılar ve gerçekten de vuruntu çok azaldı.ancak bu kez de seyir halindeyken örneğin 3000 devirde giderken arabayı boşa aldığımda ya da debriyaja bastığımda devir 1500 devire kadar düşüyor orada takılıyor sonra çok çok yavaş şekilde devir düşüyor.gene gittim servisinize gene durumu anlattım bu kez benimle beraber yola çıkıp yeniden ayar yaptılar ancak sorun hala devam ediyor.üstelik bu durum hem benzinde hem lpg.de aynı.artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.yardımcı olursanız ve benim bu sorunumu çözerseniz sevineceğim.şimdiden teşekkürler




  • selamlar. tartarininin GDİ motorlar için çalışması var mı?bu araçlara yakın gelecekte lpg takabilecek miyiz
  • dün geri manevra yaparken, arka tamponun altındaki gaz dolum ağzını kaldırım taşına çarptım.

    Kaldırım taşı da bayağı bi yüksekmiş.

    dün gaz da aldım. pompacı arkadaş " eğer bişey olsaydı gaz basarken kaçırır, sesini de duyardık " dedi.

    Bakalım bugün bi ara götüreyim, göstereyim.




  • Merhaba drneuron,

    1- Benzinli araçlar vurutulu çalışır, araç benzinden LPG ye geçtiği zaman araç sessiz çalışır.
    2- "3000 devirde giderken arabayı boşa aldığımda ya da debriyaja bastığımda devir 1500 devire kadar düşüyor orada takılıyor sonra çok çok yavaş şekilde devir düşüyor" demişsiniz, Enjektörlü araçlarda yüksek devirden düşük devire ani bir şekilde düşme olamaz ayıca özellikle enjektörlü araçlarda yüksek devirde seyir halinde iken araç boşa alınması uygun değildir. Bu söylemiş olduğunuz karbüratörlü araçlar için geçerlidir.

    Bu konu ile ilgili kafanızda sorular ve şüpheler var ise aracınızı bana getirin testlerini bir kerede beraber yapalım.

    Hayırlı Günler Diliyorum,
  • Merhaba gitaralp,

    Tartarini Toyota Avansis'e gayet sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde uygulanabilinir. Evet daha önce Avensis'e uygulamalarımız oldu.

    Sizde tartarini ailesine bir aday olarak hoşgeldiniz diyorum.

    Saygılarımla,
  • Merhaba cem_uar,

    Tartarini şuan Volkswagen FSI ve Alfa Romeo TJS motorları üzerinde deneme yapıyor. GDI motorlarında çalışma prensibi aynı fakat özellikle Mitsubishi GDI için şuan bir çalışması yok. Ama bu geliştirilmeyecek anlamına gelmiyor. Yapılan bu öncelikli denemeler dünyadaki araç satış adetleri ve modellerine göre belirleniyor.

    Saygılarımla,
  • Merhaba dondurmaci,

    Öncelikle geçmiş olsun, Elbette zaman kaybetmeden aracınızın dolum ağızı kontrol ettirtmenizde fayda var. Burada şuan için bile bir kaçak olsa sadece dolum borusundaki gaz dışarıya çıkar depo kesinlikle boşalmaz.

    Hayırlı Günler Diliyorum,
  • Merhabalar;
    Babam kendisine 95 model tempra almış.Motor 2000 cc.Bundan başka bir bilgim de yok.Acaba buna nasıl bir lpg sistemi uygundur?Şimdiden teşekkürler.
    Bu arada ben de aracımda tartarini kullanıyorum.
  • Merhaba merdomerdo,

    95 model 2000 cc. tempra full enjeksiyonlu olması gerekiyor. Yani Tartarini sıralı sistem sizin aracınız için uygundur.
    Aracınızın performansından etkilenmeden bu konforu yaşayabilirsiniz. En büyük referans kendiniz, neticede sizde tartarini ailesinin bir ferdisiniz.


    Saygılarımla,
  • Teşekkür ediyorum.Tartariniden ben oldukça memnunum.Benzin fiyatları malum,Kuşkusu olan arkadaşlarım rahatlıkla taktırabilir.
  • teşekkürler süha bey zaten aklımda %95 tartarini %5 brc var yanlız lpg olayında biraz kafam karışık belki markadandır ama ? arkadaşım brc taktırdı çalışırken şık şık şık tarzı sesler ve soğuk havalarda bikaç kez istop ederek çalışıyormuş bu çok miğdemi bulandırdı açıkçası belki markasındandır bilemicem ama tüm lpgli araçlarda bu olay böylemidir ?
  • arkadaşlar meraba ben seat ibiza alıp tüp taktırmayı düşünüyorum fakat abim dizel al die ısrar ediyo bütcem yetersiz 1.3 mü yoksa 1.6 mı alayım bilemiyorum bende peugeot2005 vardı 1.3 motor 290 krş yakıyodu ondan çok ağzım yandı güç kaybı oluyormu gerçi duyduğuma göre yenilerde olmuyomulş ama bilen kullanan var ise yazarsa sevinirim birde benziinde km. nekadar mazotda nekadar gazda nekadar yakanını bileniniz var ise yazarsanız çok makbule geçer yoksa arabasız kalacam ilgilenen arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim
  • Süha Bey selamlar,

    Yaklaşık 20000 KM önce aracıma Tartarini kit montajı yapıldı. Aracım 2002 Model Peugeot 406 SR 1.8 E. LPG de aracın gidişinde yakıt tüketiminde hiç bir problem yok. Yanlız kiti taktırdığımdan beri her 800-900 km de bir araç sabahları motor soğukken geç çalışmaya başlıyor. Aracı 2 - 3 gün benzinde kullanıyorum. Düzeliyor. Tekrar 800 km sonra aynı problem. Bununla ilgili ilk kitin takıldığı yer olan Antalya Uludağ otogaz'da iki sefer araç üzerinde ayar yapıldı (Araç dururken). Problem çözülmedi. Uludağ otogazın Tartarini yetkisi iptal edildiği ve aynı problem devam ettiği için bu sefer Okcan Otogaz Antalya da tekrar araca hazır yükleme yapıldı. Fakat bu problemim halen devam ediyor. Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Yakıt sarfiyatı konusunda diğer kitlerde olmadığı kadar az sarfiyatı var Tartarini'nin. Fakat bu problem beni gerçekten kitten soğutuyor.
  • MERHABA TARTARINI..

    HERKESE SELAMLAR...

    ACİZANE 2004 MODEL RENAULT LAGUNA II 1.6 PRIVILEGE KULLANMAKTAYIM. BUGÜN LPG DÖNÜŞÜMÜ HAKKINDA BRC DEN VAZGEÇİP TARTARINI DE KARAR KILDIM. ( BANA 300 YTL YE MAL OLDU AMA HAYIRLISI )

    ARKADAŞIMIN İNADINA TAVSİYESİ TARTARINI VE OKCAN OTOMOTİV OLDU. ( İLK OTOMOTİVİ GOLF ŞİMDİKİ 2004 OPEL VECTRA 1.6 ... HER İKİSİNDE DE TERCİHİ TARTARINI VE OKCAN OTOMOTİV OLMUŞ. GAYET MEMNUN VE GÖZÜN KAPALI ARACINI TESLİM EDEBİLİRSİN DEDİ. OPEL DE Kİ YAKITI ŞU AN KM DE 0,2 YTL İMİŞ. ARTIK DARISI BAŞIMIZA DİYELİM...

    TÜM ARKADAŞLARA KAZASIZ, ARIZASIZ VE EKONOMİK SÜRÜŞLER DİLİYORUM...

    GELİŞMELERİ PAYLAŞMAK DİLEĞİYLE BENZİNE VEDA ETMEK İSTİYORUM.

    SAYGILARIMLA......

    NOT: İLGİLERİNDEN DOLAYI OKCAN OTOYA VE OLCAY BEY E TEŞEKKÜRLER.....

    KAZIM BULUT...
  • Sn gitaralp arakdaşınızın brc ile ilgili sorunu var ise lpg@2a-lpg.com a araç bilgileri lpg sistemi ve montajcı firma bilgilerini gönderdiği taktirde sorununu çözerler saygılar
    quote:

    Orjinalden alıntı: gitaralp

    teşekkürler süha bey zaten aklımda %95 tartarini %5 brc var yanlız lpg olayında biraz kafam karışık belki markadandır ama ? arkadaşım brc taktırdı çalışırken şık şık şık tarzı sesler ve soğuk havalarda bikaç kez istop ederek çalışıyormuş bu çok miğdemi bulandırdı açıkçası belki markasındandır bilemicem ama tüm lpgli araçlarda bu olay böylemidir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhannn -- 24 Nisan 2008; 18:28:53 >
  • süha bey zaten aklımda %95 tartarini %5 brc var yanlız lpg olayında biraz kafam karışık belki markadandır ama ? arkadaşım brc taktırdı çalışırken şık şık şık tarzı sesler ve soğuk havalarda bikaç kez istop ederek çalışıyormuş bu çok miğdemi bulandırdı açıkçası belki markasındandır bilemicem ama tüm lpgli araçlarda bu olay böylemidir ? çok acil bilgi lazım çünkü 2-3 içinde tartarini bayisinin kapısını çalacağım aslında %100 tartarini taktıracağım ama o duyduğum sorunlar çok kafamı karıştırıyor lütfen biri yardım etsinnn

    not:99 avensis 2.0 ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitaralp -- 24 Nisan 2008; 18:21:35 >
  • Merhaba gitaralp,

    Tartarinin enjektörleri sessiz çalışır. Tarifiniz gibi şık şık şık sesleri gelmez Tartarini Türkiyede 16 yıldan beri mevcuttur. 16 yıllık bir yedek parçayı bile bulmanız mümkün.
    Sistem motor sıcaklığı 30 dereceye geldiğinde otomatikman gaza geçer bu zamana kadar araç benzinde çalışır. Araç soğuk hava da dahi stop etmez.
    Kafanız rahat olsun TARTARINI çok tecrübeli ve çok kaliteli bir marka dır. Türkiyenin 61 noktasında hizmet ağı sizin emrinizde.
    Eeh artık geriyede bu ayrıcalığı yaşamakta size kalıyor.
    Size şimdiden ailemize hoşgeldiniz diyorum.
  • Merhaba kbulut75,

    Bizi ve TARTARINI'yi tercih ettiğiniz için biz teşekkür ederiz. Sadece bir ürün almadınız büyük bir ailenin de ferdi oldunuz.

    Hoşgeldiniz...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.