Şimdi Ara

Revell Maket Seti Boyama Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • =>Arkadaşlar daha önce Revell maket deneyimim oldu. 1/24 ölçek iki adet ; Biri Ferrari Enzo diğeride Ferrari Sa Aperta olarak iki model bitirdim.Sabır konusunda sıkıntım yok, modellerin biri 3 diğeri 4. seviyeydi. Modelleri eksizsiz bitirmeme rağmen fırça ile yapılan boya cidden hiçbir anlam bırakmıyor modelde.

    =>Malum Airbrushlar çok pahalı , 2. seçenek ise Sprey boya. Planım yine bir araba modeli yapmak. Aklımda yine Revell'in fazla parçadan oluşmayan seviye 3'lük yaklaşık 150 parçadan oluşan araba modellerinden almak var. Düşüncem şöyle aracın en önemli kısmı dış bölgesi. Dış bölge çok iyi boyanıp pürüzsüz bir görünüme kavuştuğu vakit küçük parçalarda fırça ile boyamada fırça izi,boyanın kat kat görünmesi,renk farklılıkları gibi sorunlar neredeyse hiç yaşanmıyor yani en azından ben böyle düşünüyorum. Mesela bir fırçayla bir cant,egzoz boyamak hiç zor değil ve bahsettiğim fırça izi renk tonu farklılıkları neredeyse hiç olmayacak düzeyde.

    =>Sprey boyada hangi marka kullanılmalıdır ?
    =>İncelikleri nelerdir ? (Kaç kat sürülmeli , katlar arası bekleme süresi, boya öncesi ve sonrası yapılacak hazırlıklar.)

    Bunlardan bahsederseniz bir maket alıp düzgünce boyayarak işe başlamak istiyorum. Birde kullanabileceğim ek ürünler nelerdir ? Ne bileyim maket parlatıcı , vernik !? adını bilemediğim şeyler yani. Bütçem 160-180 lira kadar. Bu bütçe ile sizden tavsiyeler bekliyorum.

    https://www.maketistan.com/sprey-boyalar/ts-sprey-boyalar/tamiya-ts-49-bright-red-sprey-boya-100ml.html Anladığım kadarıyla TAMİYA TS SERİSİ plastik maketler i.in ne uygun ve kaliteli sprey boya. Sizce nasıl ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 21 Temmuz 2016; 18:22:07 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.