Şimdi Ara

Rezil oldum ! Yardım etmeyi bu yüzden sevmiyorum ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
6.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeş Allah senin belanı vermiş bence
  • Servise göndersene, lenovonun servisi harika. adamlar 1 gün içinde tamir edip geri gönderiyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linuxu ilk öğrendiğim zamanlar.Daha önce hiç format atmamışım.Tuttum çevremdekilere falan hep Ubuntu kurdum.Bide compiz fusion çaktımıydı hepsi başta beğendi.
    Sonra anladılardı windows la linux aynı değil.Tutturdular geri windows yap.
    O zamanki azmimle birazdaha uğraşsam windowsu baştan yazabilirdim sanırım.Sonuç olarak hepsini geri xp ye döndürmeyi başardım ama bu olayda başıma bela oldu.Formatçıya çıktı adım, poso format oyun yükleme falan uğraştırıyolar.
  • Bios'u güncellemek büyük risk kardeş , ben yapan 1 abi gördüm adam işin piiiirriii o derece yani o yapıyorsa ben yapamam demektir :) Geçmiş olsun , bios'a asla bulaşma bir daha bak yemin ederim hiçbirşeyini bilmiyorum bilmekte istemiyorum.
  • biosu yeniden yazdıracan 30-40tl tutar tahminen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios güncellemesine ne gerek vardı ki ihtiyaç olmadıktan sonra. bedavaya başına iş açmışsın. dediğin gibi; önceki format atanlardan birisi biosunu kafasına göre değiştirmiş, ondan yavaşlığı, tanıdık servis var ucuzu hallettiririm ben diyerek çık işin içinden baktın olmadı. ya da sen bilirsin yalan söyleme. çok moktan durumlardır bilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psikotrex

    Dayıma, dayımın arkadaşına rezil oldum Dayım arkadaşına söz vermiş kuzen (ben) finalleri bitip memlekete gelince bilgisayarına format atar ayarlar demiş. Nitekim geldim dayımın arkadaşıylada konuştum, işte bilgisayar çok yavaş falan dedi. Acele etme 2-3 güne verirsin dedi. Bende tamam abi ayarlarız dedim.
    Dün akşam format attım. Bu arada bilgisayar Lenovo G550.. Neyse formatta herşey sorunsuzdu. Gayet güzel çalışıyordu. Dedim driver ve güncelleştirmeleri yapayım. Onlarıda yaptım. Lenovonun kendi sitesinden g550 güncelleştirmelerini yaparken BIOS güncelleştirmesinide yapayım herşey son sürüm olsun dedim ki demez olaydım. Bios u güncelleme yaparken bilgisayar dondu. 5-6 dk bekledim kendine gelmedi programı sonlandırmak zorunda kaldım. Bilgisayarı kapattım gayet normal biçimde, ama bir daha açamadım Power tuşuna basıyorum fan falan çalışıyor ses geliyor ama hiç bir görüntü yok, 1 gram bile. Bios çalışmıyor. Windowsu çalıştıramıyor yani.. Bugün ilçe merkezine gidip bilgisayar tamircileriyle konuşucam. Bu iş bana pahalıya patlayacak gibi geliyor. Lanet gitsin ya nerden yardım ettim ! Final notlarının açıklanmasını bile beni bu kadar germiyor yemin ederim... en geç 2 gün içinde yapmam lazım. Anlatmak istedim içimde patlayacak yoksa dertsiz başıma dert aldım. Şimdi çıkartırlar 300 lira - 400 lira hesap öğrenciyim anca o kadar param var seneye yurt yada ev için ön biriktirme yapıyordum oda gidecek, hay ben böyle işin

    hocam bende akrabalardan oyle işler alırken format felan hiçbir yukumluluk kabul etmiyorum pc ye bişe olursa diye .. onlarda tamam sen zaten yaparsın diyolar..senin bi on koşul koyman lazımdı şakayla karışık.. ama yazık olmuş üzüldüm ...

    bu arada başka yerede goster pc yi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 29 Mayıs 2012; 13:13:10 >




  • Hocam bu durumlarda adamın istediğin daha fazlasını yapmıyacan yada ben yapamam diceksin.Bende iyilik olsun en iyi şekilde vermek için bilgisayarı kendi kasama taktım programları felan hemen benden atarım diye.Harddiski yandı adamın,yananı çıkarttım sonra benimkide yandı.İyilik yapalım derken mıçtım içine.Sonrada gidip anlattım durumu bişey demedi fazla,para falanda almadı benden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekleGeliyorum -- 29 Mayıs 2012; 13:28:52 >
  • Dayımın iyi arkadaşıymış. Ben dayıma bir önceki format atan çocuk içine etmiş sistemi bozmuş falan dedim. Oda arkadaşına söylemiş. Ben o çocuğun bi kulağını çekeyim demiş. (Ama gerçektende bozmuş sayılır orjinal windows gitmiş. Recoverynin yedeğini almamışlar, recovery dosyalarını silmişler üstüne birde sahte windows yüklemişler ve crackleyememişler 13 gün sonra kapanacak bla bla bişeyler yazıyordu. En azından süre olarak yırttım sayılır ama dediğim gibi 200 300 lira tutarsa onlara en fazla 100 lira tuttu derim. Benim hatamda var bios güncellememem lazımdı. Ama bende bir huy var işte herşey en güncel olarak tüm driverlar herşey başıma bu yüzden geldi zaten. İnşallah düzelir ya başka birşey istemiyorum. Diablo 3 e giricektim bugün içimden gelmiyor. Ama isteyen varsa oynayabiliriz.




  • Dikkat et dayının çocukları varsa bizim pcmızı nasıl bozarsın diye dalmasınlar

  • CMOS resetlesende birşey olmas.Bios güncellemede ROM bellek zerinden blok lar yeniden programlanır.Yarıda kaldığı için birdaha programlanamaz.



    Benim sana tavsiyem adama de ki abi format atarken birden gitti anlamadım bende ne oldu de Salağa yat.Yada aldım bastım tuşa bastım açılmadı bende zormamim dedim bıraktım de
  • Bende 2 Yıl önce Anakartı Yaktım da Dayımın arkadaşı bilgisayarcı 300 TL yerine 150 Tl ye Yeni Anakart Almıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: busvas

    CMOS resetlesende birşey olmas.Bios güncellemede ROM bellek zerinden blok lar yeniden programlanır.Yarıda kaldığı için birdaha programlanamaz.



    Benim sana tavsiyem adama de ki abi format atarken birden gitti anlamadım bende ne oldu de Salağa yat.Yada aldım bastım tuşa bastım açılmadı bende zormamim dedim bıraktım de

    tekrar yazdırma gibi birşey varmış sanırım. Adam bakarız olabilir dedi ya hemen morelimi bozmayın.
    Gerçekleri söyleyin ama sadece olumlu olanları




  • sonucu bekliyorum bu bios güncelleme niye bu kadar riskli birşey ki ?
  • sen bios işine girmeden formatı atıp sürücüleri kursaydın dayın sana para verecekmiydi yok ,o zaman sen yaparken elinde kaldıysa niye sen ödüyosun ki

    dayın laptopu format için bilgisayarcıya vermiş olsaydı bilgisayarcı böyle bi hata yapsaydı, bilgisayarcı kuyruklu bi yalan uydurup hem format bedelini alacaktı hemde bios sorunu yuzunden cıkan masrafı alacaktı

    tabi bu anlattıgım pc den anlamayanlar için geçerli
  • aynen eş dost beleşe hallettirmek için güle oynaya veriyorlar. olsun gözüm 2 günde halledersin diyor. sende tabi güzel bir iş sunmak için herşeyi dört dörtlük yapmak istiyorsun. eğer mallarına zarar verirsen, çenelerinden kurtulamazsın.
  • Bende geçen packard bell marka bilgisayarımın biosu güncelledim sitesinden indirdiğim programla. Tek tuşla herşeyi kendisi halletti. Bence lenovonun programında bir bozukluk vardır.
  • Komşunun,arkadaşın şunun bunun bilgisayarına format atmaktan bıktım yahu.Bundan sonra soranlara "bilgisayardan hiç anlamam" diyeceğim."Anlıyorum"dediğin anda problemler başlıyor.Dahası bir aksilik çıkıyor zamanında formatı bitiremiyorsan kötü oluyor.
  • Ben de bundan 6 sene önce felan Bios'da takılırken PC'yi mefta etmiştim
  • Halloldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.