Şimdi Ara

Rezil oldum ! Yardım etmeyi bu yüzden sevmiyorum ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
6.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bios pilini sök,tak işe yarama ihtimali var.
  • hocam bataryayı takılı yapacaktım bios atarken yoksa atmaz batarya dolu olacak bios atarken fişde takılı olacak bipler durur alet atmaz o zaman
    tecrübemle sabittir

    Dua etmen yeterli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sawgiray

    Bios pilini sök,tak işe yarama ihtimali var.

    Dene bence bir kardeş. Başına büyük dert almışsın geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Rdv -- 29 Mayıs 2012; 17:55:20 >
  • ya boota bi dosya ayarlamıştır bios update için oda bataryayı göremeyince aömıyor aleti bataryayı tak öle dene açılması gerekli sökme sakın pili felan daha riskli olur iş sadece bataryanız dolu olsun ve fiş takılı olsun
  • inşallah düzelir.
  • Merak etme bozulmadi bilgisayar. BIOS flash'ini yanlis yuklemekle anakart yanmaz. Eger anakart eski bir model ise (cift bios romu gibi ozellikleri yoksa) tek caren var, o da manuel olarak anakart uzerindeki bios flash'ina eriserek rom dosyasini yuklemek. Bilgisayarcilar bunu yapar mi bilmiyorum ama yapanin da az uz para alacagini sanmiyorum. Gecmis olsun.
  • Bilgisayarcı anlaşılan nabız yoklamış anakart değişimi diyerek. Allah aşkına ne anakart değişimi yahu. Notebook servisleri 50 Tl'ye hallederler bunu, hiç birşeyin bozulduğu filan yok canını sıkma. 2-3 gün için de vermek zorunda değilsin dayının arkadaşına da bilgisayarın biosunda sorun olduğunu yapmak için elinde malzeme olmadığını ama malzemeleri temin edebilceğini fakat biraz daha bilgisayarın sende kalması gerektiğini söyle. Kişi bilgisayardan anlamıyorsa teknik terimler ile kafasını karıştırıp işlerin senin istediğin gibi gitmesini sağlayabilirsin.
  • bios pilini çıkartıp takman lazım
  • Dayına açık açık anlat durumu o ortamı yumuşatır
  • Biostan vs. pek anlamam ama bi program kurmustum bios guncellemesi var yaziyordu. Yukliyim dedim saniyorum normal bir driver guncellemesi. Neyse kurdum sorun cikmadi ama pcyi guvenli.modda bir daha acamadim. Simdi bu yorumlari okuyunca ucuz yirtmisim diyorum bir daha bios kelimesinin gectigi yerlerden uzak durmaya karar verdim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen kaşınmışsın kardeş ben kendi bilgisayarıma bile bios güncellemesi yapmıyorum,bu riski alıp başkasının bilgisayarına hiç yapmam.
    geçmiş olsun,ama bu arada formata devam
    moralini bozma
  • Yetkili servislik yaparken 100lerce format atmışımdır çalışan pc nin bir kere bile biosunu güncellemedim gerekli veya yapınca daha iyi olucak bir durum değil çünkü pc açılmaz format yemez vs vs arıza durumlarında yapılr sadece yinede iş uzar servirslerden sonuç alamassan teknik destek veririm biosu söküp dışarda yükleme vs vs.
  • geçmiş olsun
  • Neye güvenip bios update yapıyorsun?
  • Adam diyoki servise verdim 200-300 tl masraf olcak en fazla, siz hala pil tak sök diyonuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şİmdiye kadar 3 tane acer değiştirdim hepsine de çıkan her güncel bios u yükledim windows üzerinden sorun olmamıştı hiç. Geçmiş olsun
  • Sen yine akrabaya denk gelmişsin. Ben yıllardır milletin pc sini yapardım çevremde.. Fakat en son yaşadığım olayla hem bu işi hem de o insanla ilişkimi bıraktım. Bi arkadaş (nasıl bi arkadaşsa artık) bi bilgisayar oyununda zeminde siyah texture hataları alıyordu. Sonra benden yardım istedi ben de hemen kısa bir araştırma yaptım oyunun forumlarında ve sorunun Ekran kartı güncellemesi ile alakalı olduğunu öğrendim. Kolaydı yani sadece Atinin son driverlarını indirecektim, işte indirdim kurmaya başladım. Yarısında hata verdi mavi ekran çıktı..

    İşin kötüsü bu arkadaş dediğim hödük insan da hemen yanımda benim laptopta oyun oynuyordu. Hata çıktığını görünce hemen atarlanmaya başladı naptın işte noldu pc ye diye.. Ben de heyeecana gerek yok dedim çözerim falan. Çözemeyeceğim şey değildi zaten. Fakat o an o kadar gerildim ki ben hayatımda bu kadar gerilip berbat bir duruma sürüklendiğimi hatırlamıyorum. Çocuk (çocuk dediğim de 23 yaşında) yanıma oturdu ve bana bakmaya başladı ciddi ciddi ben de o sırada restart çekiyorum pcye dedi işte bunu çözemezsen senin laptopu unut bana vericeksin , küfürler etmeye başladı ben tabi kulağım tıkalı bir şekilde düzgünce hatayı çözdüm. Eski driverleri geri yükledim. laptop da düzeldi. Ama o an ki gerilmemi düştüğüm iğrenç durumu kimse bilemez. Dedim arkadaşa al halloldu, fakat kendimi iyi hissetmiyorum eve gitmeni istiyorum dedim. O da evine gitti. Güya o gece beraber multi yapıcaktık takılacaktık. Fakat çocuğun gerçek yüzünü görmüş oldum. ettiği küfürler anneme babama yazsam banlanırım sanırım.. İçime attım o sırada pc ile uğraştığım için.

    O günden sonra da konuşmuyorum o çocukla. Dışarda selam falan veriyorum o sadece. Ve artık kimsenin bilgisayarı ile telefonu ile hiçbir türlü yardımı yapmıyorum.Başka bir dam zil sesini değiştir diyor mesela onda bile bilmiyorum abi diyorum sırf öyle bir duruma tekrar düşmemek için.. Biraz uzun oldu ama hazır konusu varken yazayım dedim.

    Kimseye de önermiyorum. Psikotriex sen de büyük dert almışsın üzerine dostum. umarım en yakın zamanda çözersin. Halini anlıyorum şu an. Paradan çok o Gerginlik geriyor insanı.




  • Biosu sıfırla

  • Yukarıdaki resim başka bir modele ait maksat fikir olsun, 8 bacaklı entegrenin bir eeprom programlayıcıyla programlanması gerek en son çare, veya hazır programlanmış chip ile değiştirilebilir.
    Örnek programlayıcı:




  • Bios güncellemek cidden sakat iş . Ben kasamı toplatırken bilgisayarcılar sıfır asus anakartı bios güncellerken yaktılarda çöp oldu anakart sonra biz başka bi gigabyte model istedik fiyat farkını ödeyip gigabyte ı aldık bidahada elletmedim
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.