Şimdi Ara

Robogil Robot Süpürge (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
29
Favori
30.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkçe konuşması, servis hizmetleri...vs gibi nedenlerden dolayı halı tanıma özelliği olmamasına rağmen anneme almayı düşünüyordum(Stella 500 B veya Luna 200UV).Fiyatların birdenbire bu kadar artması üzerine başka marka arayışları içine girdim.Eminim benim durumumda olan kişi sayısı az değildir.

  • NeverMore0105 N kullanıcısına yanıt
    Tekrar cevap vermeye çalışayım,

    1. Bataryayı büyütmeye çalışmıyoruz ve modüler robotlar enerjisini verimli kullandığı için önermiyoruz.

    Müşteri memnuniyeti anlayışımız kapsamında müşterinin bu konuda özel bir talebi varsa, önermesek ve gereksiz masraf olarak görsek de teknik olarak mümkün dedik. Zaten soran müşterimiz de evet gerek yokmuş dedi..

    2. Önemli olan yerden tozu kaldıran rulo fırça dedik ve öyledir.. Rulo fırça dizaynı bize ait veya en iyi rulo fırça bizde demiyoruz. Rulo Fırça V şekilli kombo fırçaysa (yani plastik / kıl fırçalar bir arada ve V şekliyle tozu merkeze yönelten) ve tozu yerden kaldırıyorsa iyidir. (Bu arada en iyi fırça sistemi iRobot'un ters yönde dönen çift rulo fırça sistemidir. Ancak onun da başka mahsurları var, bu konuyu ayrıca inceleriz konuyu uzatmayalım.)

    3. Evet, Roborock S5 Max ile kıyaslamayı gösteren yukarıdaki mesaja eklediğim videoyu iyi seyretmenizi öneririm.. Luna-200 modeli ondan daha iyi kum emiş kapasitesine sahip.. Acı ama gerçek..!

    4. Teşekkür ederiz. Ancak tabii ki biz kendi ürünümüzü anlatmaya çalışacağız.. (Başka firmaların bizi anlatması da fena olmazdı aslında.) Bu özellikler yalnızca bizde var demiyoruz. Aynı özellikler başka modellerde varsa tercih edilebilir tabi. Ancak modüler tasarıma sahip robotları uzun süredir biz satıyoruz. Şimdi yeni yeni bizim yolumuzdan gidenler de çoğaldı..

    5. Tüm modellerimizde iki adet yan fırça tercih ediyoruz. Nedeni çok basit, fırçalar sert zeminde örneğin çekirdek kabuklarını savurur. Çift fırçada bir fırçanın yana doğru savurduğunu diğer fırça yakalar ve rulo fırçaya yönlendirir. Tek yan fırçalarda savrulanlar sol teker tarafından geçer gider, yakalanamaz..

    Bunları anlatmayalım mı insanlara?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 15 Nisan 2022; 16:17:32 >




  • aysare A kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederiz.. Fiyatların yükselmesini biz de istemiyoruz ancak ne yazık ki ülkemizdeki şartlar bu şekilde..
  • Konusu açılmışken bir ara bahsettiğiniz halı tanıma özelliğini de inceleyelim.. Halı tanıma mı, yoksa No Mop Zone özelliği mi daha kullanışlı. Her iki sistemin artıları ve eksileri.. İlk mesaja ekleyince size de bilgi veririm..
  • BravoUno B kullanıcısına yanıt

    Üstad, biliyorsunuz 360 markasında zemin sensörü var ama onunda şikayetleri var misal halı var diye mop yaparken koridorumdan geçemiyor yuvasına geri dönüyor, yine biliyorsunuz Roborock markasında mop braketi kaldırma teknolojisi var yeteri kadar kaldırmıyor halıları ıslatıyor diye şikayetler var. Sizi de biliyoruz bir donanım oturmadan sorunsuzlaşmadan Robogil'in içine giremez kural budur. Doğru yoldasınız çizgiyi bozmayın derim.


    Arkadaşımızın bahsettiği bence halıda güç arttırma, bilmiyorlar ki çoğu marka halıda güç arttırmasını sadece düşük modunda yapıyor misal 4 mod var sadece 2. modda güç arttırıyor 3. moda geçiyor. Bu robot halıda güç arttırmaya geçip 3. moduna geçtiğinde Robogil'deki standart modda emiş gücü sağlıyor. Kağıt üstü oyunları bitmez... Bilinçlendirmeye yılmadan devam...

  • aysare A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, halı tanıma özelliği konusuna biraz değinmek faydalı olacak gibi..

    Halı tanıma robotun alt kısmına konulan ultrasonik (veya foto) bir sensör vasıtasıyla mümkün oluyor genelde. (Son zamanlarda ön tampona yerleştirilen nesne tanıma sensörleri de zemindeki halıları bir nesne olarak ayırt edebilmeye başladı ancak teknoloji henüz tam oturmadı, problemler mevcut!)

    Bu ultrasonik sensör robotun altına sol yan fırçanın bulunduğu yere konuluyor. Bu nedenle halı tanıma sensörü olan robotlar genelde tek yan fırçalı oluyor. (Bu önemli değil derseniz sıkıntı yok..)

    Halı tanıma sensörünün çalışma prensibi kabaca şöyle. Sensörden çıkan ses sinyali sert zemine çarpıp yansıyor ve sensör dönen sinyalin seviyesini ölçüyor. Yansıyan sinyal seviyesi iyi ve ses kalitesi yüksekse robot sert zeminde olduğunu anlıyor, çünkü sert zeminde sesler iyi yansır.

    Ancak, robot halıya denk geldiğinde, ön tekerler halıya daha çıkmadan ön kısımdaki yan fırça yerine konan halı sensöründen çıkan ses sinyali halıdan iyi yansıyamıyor. Yansıyan sesin bir kısmı halı tarafından emilip etrafa saçıldığı için sinyalin seviyesi ve kalitesi düşüyor. Böylece robot halı üzerinde olduğunu anlıyor.

    Buraya kadar güzel. Ancak bir sorun var..

    O da, robotun aslında temizlik sırasında halının nerde olduğunu ve boyutlarını bilmemesi..

    Örnek vermeye çalışayım. Mesela salonunuz 50 metrekare ve ortasında 3x4=12 metrekare büyük bir halınız var..

    Robot ilk kullanımında ve ilk harita oluşturmada tüm evin ve tabii ki salonunuzun haritasını çıkaracaktır. Yani lazer sensörden çıkan ve zemine paralel yayılan lazer ışını lazer sensörün 7,6cm kalınlıktaki robot gövdesinin üzerinde konumlu olmasından dolayı, zeminden yaklaşık 8-12 cm yukarıdaki tüm duvar ve mobilyaları görecek ve haritaya kaydedecektir.

    Ancak halınız zemine göre en fazla 1-2 cm kalınlıkta olduğu için lazer ışını halının 6-7 cm üzerinden geçer ve lazer sensör tarafından görülemez! (Görülebilse halı sensörüne ihtiyaç kalmazdı zaten.)

    Bu durumda robot salonunuzun 50 metrekare olduğunu görür, ilk haritalamayı hızlı bir şekilde yapar ve hemen bu ilk haritaya göre bir temizlik algoritması oluşturarak salonunuzu temizlemeye başlar. Temizlik sırasında da bir yandan ilk haritayı daha da netleştirir.

    Yani robot henüz halıyı görmedi ve temizlik algoritmasını halı yokmuş gibi 50 metrekareyi temizleyecek şekilde oluşturdu.

    Temizlik sırasında robot halıya denk gelince sensör halıyı hisseder ve hop robot geri manevra ile halıdan iner. Yani robot aslında aynı boşluk sensörlerinin bir boşluğa (merdiven gibi) denk geldiğinde davrandığı gibi davranır. Boşluğa düşmemeye, yani halıya çıkmamaya çalışır!

    Dikkatinizi çekerim, robot hala halının boyutlarını ve tam pozisyonunu bilmiyor!

    Yalnızca halının herhangi bir yerinden halıya denk geldi ve geri indi. Geri indiği için artık halı üzerinde değil ve halının geri kalan kısmı nerde bilmiyor. Bu nedenle robot önceden planladığı temizlik algoritmasını uygulamaya çalışır ve bu şekilde halıya denk geldiğinde farkederek geri hareketle halıdan kurtulur. Bu şekilde halının kenarına gire çıka temizlik algiritmasını tamamlar.

    Siz temizlik sonrasında haritada robotun izine baktığınızda, halının etrafında gire çıka birçok manevra yaptığını, halı olmasa 50 metrekare alanı 50 dakikada temizleyebilecekken bu iniş çıkışlarda zaman ve enerji harcayarak planladığından daha uzun sürede temizliği tamamladığını zaten farkedeceksiniz..

    Ama robot halıya çıkmadı değil mi? Evet çıkmadı..

    Peki bir sonraki temizlikte ne olacak?

    Eğer siz halının bulunduğu yani robotun halının etrafında in-çık yapıp bolca maneva yaptığı yeri haritada "No Mop Zone (Paspas Yasak Alan)" olarak işaretlemez ve haritayı kaydetmezseniz, her temizlikte robot halının yerini hatırlamayacağı için tekrar aynı prosedür tekrarlanacaktır. (Bazı robotlar artık halının yerini siz işaretlemeden de haritada no mop zone olarak kaydedebiliyor!)

    Eğer siz halının yerini haritada No Mop Zone olarak işaretlerseniz, bu sefer robot temizlik algoritmasını tüm salonu değil de halının bulunduğu yeri gözönüne alıp buraya girmeyeceğini bilerek, yani 50-12=38 metrekareyi silecek şekilde planlayacak ve halıya hiç in-çık yapmadan temizliği çok daha kısa sürede tamamlayacaktır.

    Yani haritada halının bulunduğu yere no mop zone oluşturmanın olumlu tarafı; in-çık manevraları sırasında robot dönüşler yaparken, robotun arkasındaki paspas halının kenarlarına istemeden temas edip halınızın kenarlarını kirletmeyecektir. Temizlik algoritmasını "No Mop Zone" gözönüne alarak oluşturduğu için robot halıya mümkün olduğunca paralel hatlarda hareket ederek işini kısa sürede ve kolayca tamamlayacaktır..

    "Eee, halının yerini ve boyutlarını haritada No Mop Zone olarak kaydedince halı sensörünün işi bitiyor mu?" diye düşünebilirsiniz..

    Eğer halınız zeminde kayarak No Mop Zone olarak işaretlediğiniz alanın dışına çıkmış veya yerde dönmüşse, bu sefer robot halının No Mop Zone dışına taşan kısmına denk gelince yine in-çık hareketlerle halıdan sakınacak ve aynı zamanda No Mop Zone alana da (artık orada halının bir kısmı olmasa da) girmeyecektir.... En iyisi bu durumu farkedince yeni bir no mop zone çizmek yerine halıyı eski yerine koymak. Veya halıyı kaymayacak şekilde yere sabitlemek!

    Bu da güzel.. Ancak halı yerinden oynamıyorsa, ilk temizlik sonrası haritada halıların yeri No Mop Zone olarak belirlendikten sonra demek ki halı sensörünün işi bitiyor..!

    Keşke halı tanıma sensörünü çıkarıp yerine sol yan fırçayı tekrar takabilseydik. Temizlikte işe yarardı...

    Tabi bir de başka bir soru geliyor akla: "Halı sensörü olmayan robotlarda bu iş nasıl yapılıyor?

    Çok basit..

    Robotun ilk kullanımında (veya herhangi bir kullanımda) süpürge modunda, salondaki halınızın dört kenarına robotun yerinden oynatamayacağı su şişesi gibi nesneler koyarsanız robotunuz bu nesnelerin etrafından dolanarak harita çıkarır. Temizlik bitince de haritada robotun iz kaydından bu nesnelerin yeri kolayca görülerek tam üzerlerine denk gelecek şekilde bir "No Mop Zone" oluşturularak harita kaydedilir. (Örnek videoyu alta ekliyorum.)

    Bu kadar!

    Paspas işleminde robot no mop zone kısmına girmeyecek yani halınıza çıkmayacak şekilde algoritma oluşturur ve paspas yapar..

    Tek dikkat etmeniz gereken halınızın zeminde kaymaması! (Halı sensörü olsa da, halı zeminde kaymasa iyiydi demiştik!)

    Bu durumda tek fark, robotta halı sensörü olmadığı için no mop zone dışına taşan kısımda robot halınızın üzerine çıkıp kirletebilir..

    O yüzden halınızın kaymaması için üzerine bir sehpa koyabilir veya çift taraflı bantla halıyı zemine sabitleyebilirsiniz.. (Kaymaz halı da tercih edilebilir.)

    Halınız zaten bu şekilde zeminde kaymayacak durumda ise, no mop zone belirlemek için bir defa kullanacağınız ve bu yüzden sol yan fırçadan feragat edeceğiniz bir robotu tercih eder misiniz?

    Karar sizin, bilinçli tercih en iyisi...

    https://www.youtube.com/watch?v=sPE5TxTTjok&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 16 Nisan 2022; 1:38:59 >




  • oqi kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkürler...

    Bu akşam halı sensörünü yazdım elimden geldiğince.. Uzun da oldu, kusuruma bakmayın.

    İsterseniz halıda güç arttırma olayını başka bir gün yazayım detaylı olarak..
  • aysare A kullanıcısına yanıt

    %100 katılıyorum. Çoğu global markanın, daha üstün özellikli ürünlerinden daha pahalı şu anda. Yerli üretim olması ve bu nedenle ithalat vergisi gibi kalemlerin olmamasına rağmen. Açıkçası pek alanın da çıkacağını sanmıyorum bu fiyatlardan sonra.

  • cobainn kullanıcısına yanıt
    Merhaba, evet ROBOGİL YERLİ MARKADIR.

    Ancak, Robogil ürünleri dahil yüksek teknolojiye sahip tüm robot süpürgeler (cep telefonlarında olduğu gibi) çeşitli üreticiler tarafından YURTDIŞINDA ÜRETİLMEKTEDİR. (Bu nedenle gümrük vergisine tabidir!)

    Bu bize özgü bir durum değil, günümüzün gerçeği. Nasıl ki IPhone Amerika'da değil uzak doğuda üretiliyorsa, aynı şekilde tüm robot süpürge markalarına ait ürünler de uzakdoğuda üretilir.

    Amerikan markası olan iRobot gibi veya diğer yabancı ve yerli markalar gibi.

    Robogil'in Luna modelinin üreticisi farklı (Robot Süpürge sektöründe dünyanın en iyi 3 üreticisinden biridir) ve Stella 500 modelinin üreticisi farklıdır (Aynı zamanda ünlü bir Alman markasının üreticisi ve ortağıdır. Evet, Almanlar da yurtdışında ürettiriyor!)

    Bu nedenle Robogil markalı ürünler, bahsetiğiniz global markalı ürünler kadar ve çoğundan da daha üstün kalite ve performansa sahiptir.

    Yerli marka ve yerli üretim birbirinden farklı konular malum.

    Yerli marka olarak, Robogil'in esas gücü ürün kalitesinin yanında verdiği hizmetlerdir. Bu nedenle müşteri memnuniyeti %100'e yakındır. Yani karşınızda aradığınızda ulaşabildiğiniz ve sizi dinleyen, sizi anlayan yerel muhatabınızdır Robogil..!

    Robogil bu sektörde ilk yerli marka olarak, yabancı markalara karşı Türk halkının ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetleri ile güçlü bir alternatif oluşturmakta, bu kapsamda Boyner, Evidea, Enplus, Tekzen, Kenton, Özdilek gibi yerli kurumsal markalarla çalışabilmektedir.

    Umarız ileride ülkemizde robot üretebilmek bizlere nasip olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 16 Nisan 2022; 10:26:56 >




  • BravoUno B kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim açıklamanız için.Kendim 2 yılı aşkın süredir Ecovacs Deebot 950 kullanıyorum, Hepsirobot'un tavsiyeleri doğrultusunda almıştım ve genel olarak memnunum.Halı tanımada çok fazla sorun yaşamadım ve sol yan fırçası da mevcut. Moplu robotlarda sizinki dahil birkaç ürün dışında mop özelliği sadece toz silme işlevi görüyor, eksikliğini hissettiğim sadece bu.Annem için Robogile dediğim gibi Türkçe konuşması ve servis hizmetleri için karar vermiştim, düşündüren ise annemin yasaklı bölge tanımlama özelliğini kullanamayacak olmasıydı, her ne kadar halı sensörünün sorunlu olduğunu söyleseniz de yaşlılar için başka bir alternatif olmadığından iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum.En sonunda, Ecovacsı anneme verip Robogili ben kullanayım dedim,benim için çekici tarafı Y mop özelliğiydi, tam kararımı verdiğimde fiyatların artması nedeniyle başka markalara bakmak durumunda kaldım.Robot Süpürgeler Hakkında konusunu çok uzun süredir takip ediyorum, yurt dışı/içi izldiğim inceleme video sayısı da oldukça fazla, sanırım bilinçsiz tüketici kategorisine girmiyorum, Robogil markasına da bu bilinçle yönelmiştim ama maalesef fiyat artışı tolere edebileceğimden fazla...Bir tüketici olarak fikrimi söyledim, değerlendirip değerlendirmemek size kalmış elbette...Sırf kaliteli servis anlayışınız nedeniyle bile '' yolunuz açık olsun'' demeyi hak ediyorsunuz, yolunuz açık olsun...





  • aysare A kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

    Siz bilinçli müşteri olarak iyi bir örneksiniz. Bizim de hedeflediğimiz aslında tam da bu..

    Ne yazık ki halkımız henüz bu teknolojinin yeni olması nedeniyle (ve birçok marka veya satıcıların eksik ve yanlış bilgilendirmesi tabi) hatalı karar veriyor ve mağdur oluyorlar.

    Robogil kendi bakış açısından teknik konularda müşterilerini doğru şekilde bilinçlendirmeye özen gösteriyor.

    Tüm robotları biz satalım diye bir anlayışımız ve hedefimiz yok!

    Şuan sektör karmakarışık. Kim, kaça, ne satıyor belli değil. Burada önemli olan diğer sekörlerde olduğu gibi sektörün normalleşerek müşterinin bilinçli tercih yapması.

    Bu vesileyle robot süpürge alacaklara tavsiyemiz; ürün seçerken şu dört hususa dikkat ederek karar vermeleri:

    # FİYAT
    # PERFORMANS
    # KALİTE/MARKA
    # HİZMET

    Evet, anneniz için iyi bir seçim yapmışsınız. Ancak, Ecovacs dünya lideri bir marka olsa da sizin de vurguladığınız gibi ülkemizde temsil edilmiyor ve herhangi bi hizmet (Müşteri Hizmetleri, Teknik Servis, Yedek Parça, Garanti, vb.) yok..

    (Düzeltme: Ecovacs'ın ülkemizde temsilcisi veya dağıtıcısı olmasa da Hepsirobot bu durumda olan global markalara (Roborock dahil) özel servis ve yedek parça hizmetini oldukça uygun fiyatlara veriyor. Bu markalara sahip olanların veya almayı düşünenlerin Hepsirobot'un sitesini ve hizmetlerini incelemelerini tavsiye ederiz..)

    Ürününüzü iyi günlerde kullanmanızı dileriz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 16 Nisan 2022; 17:41:39 >




  • Merhaba ,Robogil 500B robot süpürge kullanıcısıyım benim sorunum oda temizliği seçeneğinde 2 tekrar olarak odaları seçiyorum. 1 saatte güçlü modda şarz seviyesi 20 ye düşüyor. Şarz istasyonuna gidiyor. Sarz 100 de 100 olduğu halde kaldığı yerden devam etmiyor. Ayarlar seçeneğimde kaldığın yerden devam et aktif haldedir. Ürün . Yardımcı olabilir misiniz. Birde şöyle bir sıkıntım var . Teker arızası yada halıya takılma gibi durumlarda açma kapama tuşuna bir kere bastığımda kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor mu. Yoksa en baştan yeni görev mi tanımlamam lazım Robogil Robot Süpürge



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admbltc -- 16 Nisan 2022; 15:26:9 >




  • Sayın aysare’nin yorumunda ismim geçtiği için doğan cevap hakkımı kullanayım.

    Ecovacs’ın sadece ‘müşteri hizmetleri ve garantisi’ yok ülkemizde. Geri kalan her şeyi bizde var ve hatta yurtdışından daha makul rakamlara.

    Saygılarımla
  • admbltc A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Eski alışkanlıkları bırakmak zor oluyor sanki!

    Haftada bir defa ev temizliği yapmış olsanız o zaman en güçlü modda süpürmeniz normal tabi..

    Ancak elinizdeki bir robot süpürge.. Ve robot süpürgelerin gücü çok yüksek emiş kabiliyetleri olması değil (ki elektirikli süpürgelere göre oldukça düşük güçtedirler) günde en az bir defa ve mümkünse iki-üç defa olmak üzere sizi yormadan (hatta siz evde yokken bile) sürekli temizlik yapmaları ve evi temiz tutmalarıdır.

    Daha önce de belirttiğimiz gibi robot süpürgelerde günlük temizlikte 1200pa emiş gücü yeterlidir.

    Sürekli yüksek güç kullanımı hiçbir marka ve modelde önerilmez!

    Tüm robot süpürgelerde yüksek güç, örneğin halı üzerine bir miktar şeker döküldüyse yalnızca o alanda nokta temizlik veya alan temizlik modunda en fazla 10 dakika süreyle önerilmektedir.

    Robot süpürgelerde sizin yaptığınız gibi sürekli yüksek güç kullanıdığınızda emiş fanı fazla ısınarak zamanla arıza verebilir.

    Tabii, Luna ve Stella serileri modüler tasarım ve Japon Nidec marka (Tesla arabaların elektirik motorlarını üreten firma!) emiş fanı toz haznesinde konuşlu olduğu için şu ana kadar sizin gibi sürekli yüksek güçte kullanan müşterilerizde bile fan motoru arızası yaşanmadı!

    Ancak motor iyi diye yine de sürekli yüksek güçte motoru zorlamanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü robotunuzun servis ömrü 10 yıldır ve bu motor size normal kullanımda 10 yıl hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır.

    Bu bir arabayı hız yapabiliyor diye sürekli son sürat yüksek hızda kullanmaya benzer. Evet ihtiyaç duyduğunuz anda arabayı yüksek sürate çıkarmanız gerekitorsa, gaza bastığınızda son sürat gidebilmesi lazım. Ancak arabayı aldığınız ilk günden itibaren son sürat kullanırsanız hem motor aşırı ısınır ve iflas eder hem de çok fazla benzin yakarsınız.

    Robot süpürgeleri de sürekli en yüksek emiş modunda kullanırsanız o da pilinizin enerjisini çok daha hızlı tüketecektir. (Zaten haritanızda tüm odalar için istisnasız emiş modunun yüksek mod seçildiği görülüyor!)

    Eğer devamlı yüksek emiş modu kullamak gerekse idi, normal ve düşük emiş modları neden var robot süpürgede? Tek bir mod olurdu, o da en güçlü emiş modu!

    Bu nedenle, robot süpürgenizi normal modda, mümkünse düşük modda kullanmanızı tavsiye ederiz.

    Korkmayın, robotunuz düşük modda bile günlük rutin temizlikte oldukca iyi temizlik yaoacaktır. Çok kullanılan odalarda da isterseniz normal temizlik modunu tercih edebilirsiniz.

    Kaldığı yerden devam özelliği konusunda Robogil Müşteri Hizmetleri'ne 0554 177 44 81 / 82 / 83 nolu telefonlardan ulaşarak yardım alınız.

    Robotunuz bir yere takıldığında bir süre kendini kurtarmaya çalışır ve kurtulamazsa sizden sesli yardım talep ederek enejisini korumak için uyku modina geçer. Uyku moduna geçişte ise mevcut temizlik algoritması sonlandırılılabilir.

    Bu durumda robotu uyandırmak için robotun start düğmesine bir defa basın. Robot uyandıktan sonra robotun üzerindeki düğmeye tekrar basarsanız robota manuel olarak yeni bir akıllı temizlik komutu vermiş olursunuz. Ve robot tüm evi baştan temizliğe başlar.

    Robotunuzun üzerindeki start tuşuna ikinci defa basmak yerine uyandırdıktan sonra uygulamadan akıllı temizlik komutu verebilisiniz. Robot mevcut temizlik algoritmasını sonlandırmadıysa durumsal farkındalığını tekrar sağlayarak temizliğe kaldığı yerden devam eder.

    Robot uyku moduna geçişte herhangi bir nedenle temizlik algoritmasını sıfırlar veya uyandığında herhangi bir nedenle durumsal farkındalığını sağlayamazsa, bulunduğu yerde tekrar yeni bir temizlik algoritması oluşturarak temizliğe baştan başlar.

    Robot eğer bu şekilde durumsal farkındalığını sağlamaya çalışıp bu doğrultuda kararlar almasaydı bu sefer siz bu özellik olmayan robotlarda olduğu gibi büyük ihtimalle haritada kayma, çoklu harita ve harita silinmesi problemleri ile uğraşıyor olurdunuz.

    Gördüğüm kadarı ile robotunuzun takılıp uyku moduna geçmesine rağmen çok iyi bir ev haritanız mevcut!

    Ancak oda özelleştirme kısmından odalara temizlik sırası vermemiş ve odaları isimlendirmemişsiniz.
    Robogil Müşteri Hizmetleri'nden bu konuda da yardım alabilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 16 Nisan 2022; 16:44:5 >




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Ali hocam, yeni tebliğ sonrasında yurtdışından ister şahsi kullanım için gelsin, ister ticari maksatla gelsin tüm robot süpürgelerden 200$ üzerinden vergi alınacağî için gümrük vergisi ve fiyatların artacağını değerlendiriyoruz.

    Çin'deki Aliexpres gibi sitelerden sipariş vereceklerin gümrük fiyatlarını iyi incelemesini tavsiye ederiz.

    Mevcut yurtiçi piyasada da fiyatlar yükselmeden dediğiniz gibi değerlendirilebilir.

    Malumunuz tebliğ 30 gün içinde yürürlüğe giriyor. Bundan sonra gelecek tüm ürünlerin fiyatları etkilenecektir.

    Yurtdışında da bu sürede getiren, getirdi! Yoksa geçmiş olsun..

    Tabii ürün gelir de gümrükte oyalanırsa o zaman da kötü şans deriz...

    Pardon, sanıyorum siz Hepsirobot'un verdiği hizmetleri kastettiniz, yeni farkettik. Kusura bakmayın..

    Evet, Ecovacs'ın ülkemizde bir temsilcisi yok ancak Hepsirobot var, sağolsun.. Yalnızca Ecovacs için de değil, Roborock da aynı şekilde, diğer global markalar da...

    Bu ürünlere sahip olanlar Hepsirobot'un sayesinde arıza veya ihtiyaç durumunda çözüme ulaşabiliyor..

    Bu ürünleri almayı düşünenlerin detaylar için Hepsirobot sayfasını incelemesini tavsiye ederiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 16 Nisan 2022; 17:12:52 >




  • admbltc A kullanıcısına yanıt
    Ben de bir uyarı yapayım.

    Paspas için de en yüksek nem seviyesini seçmişsiniz tüm odalarda!

    Fayans ve mermer zeminler için normal, parke zeminler için az nem seviyesini öneririz. Aksi halde zeminde su lekesi kalabilir.

    Yüksek nem seviyesi yine bir noktada kurumuş bir leke veya özel maksatla kullanılabilir.

    Nem seviyesini yüksek tutmak yerine "Y" paspas paterni seçeneğini menüden aktif hale getirin.

    Böylece robot zemini sol ileri geri, sağ ileri geri hareketlerle ovalayarak siler. Y paterninde robot bir noktafan 4 defa geçerek kurumuş lekeleri bile çıkaran oldukça iyi bir temizlik sağlar. x2 Izgara modunda ise enine ve boyuna Y paterni ile 4+4=8 defa aynı noktayı siler..

    Bir de su haznesine biraz silikon içermeyen zemin deterjanı koyarsanız zemininiz hem iyice temizlenecek hem de dezenfekte olacaktır.

    Paspas sonrasında su haznesini durulayıp kurulayın.

    Unutmayın, modüler robotlar klasik robotlar gibi "Paspas da yapan robot süpürge" değildir!

    Değişen hazne sistemi sayesinde modüler robotlar toz haznesi takılınca "Robot Süpürge", su haznesini takılınca "Robot Paspas" olurlar ve hem süpürgeyi hem paspası adamakıllı yaparlar..

    İyi forumlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 16 Nisan 2022; 18:18:3 >




  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt
    Teveccühünüz, teşekkür ederim.
    Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz robotseverlere 17 senedir.
    Başarılarınızın devamını dilerim.
    Saygılarımla
  • BravoUno B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgilendiremeler için. Çok faydalı yazmışsınız. Dediklerinizi dikkate alarak devam edeceğim kullanmaya. İlk robot süpürge heyecanım.:)
  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alarak kullanmaya başlayacağım.
  • Konuya bak bea, 2 üstad 1 firma yetkilisi birde Robogil deneyim abidesi (Ben 😀)

    Çözümsüz sorun kalmayacağı aşikar.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.