Şimdi Ara

Router Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, ofiste turktelekomun 5mbit simetrik metro Ethernet var fiber sonlanmış ve huawei swich in 2.portundan internet çıkışı vermişler internetin ip, subnet ve subnet mask bilgileri mevcut

    ucuz bir Router ile bu internetten çıkış alabilirmiyiz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 3 Ekim 2022; 21:43:23 >



  • direk sadece router ile internet çalışmaz.modem şart,modeminiz varsa oradan ethernet kurarak etheerneti olan bir router yada range extander ile bu iş olur.



    saygılar................

  • Merhaba;


    WAN portu olan routerlar da WAN ayarlarında static IP seçip yapabilirsiniz.



    Not: Tp-Link emülatörlerini inceleyip nasıl yapılacağı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.



    Kolay gelsin.

  • Merhaba,


    Normal şartlar için konuşmak gerekirse bir router'ı AP mode'da kullanarak ana dağıtıcıdan ip alıp ve yine o ip bloğundan ip dağıtarak ya da router'a bir ip aldırıp, router'a bağlanacak cihazlara routerdan farklı ip bloğundan dağıtım yaptırarak wan'a çıkabilir, Wi Fi aracılığıyla farklı cihazlarınızı internete çıkarabilirsiniz ve fakat bu senaryo normal şartlar için geçerli. Yani LAN tarafında hiç bir konfigürasyon yapılmadığı ve WAN'a çıktığını varsaydığımız bir DHCP sunucusundan ip alabileceğiniz bir senaryo. Eğer LAN içinde yapılan ve buna engel olabilecek konfigürasyon varsa maalesef mümkün olmayabilir. Şunu da ekleyeyim bu şekilde bir çıkış yaptığınızda ekstra bir trafik oluşturacağınız için ağ yapısını ve ofisinizdeki sistemin amacını bilmemekle beraber olumsuz etkiler oluşturabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.