Şimdi Ara

RTX2070 mi ? RX5700 XT mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
13.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Yerim senin aksanını toefl 70 türk aksanı, 1080p keskinleştirme çok cacık yok. Videoda iğrenç bir görüntü moderların oyunlara yaptıkları şeyler gibi görünüyor. dlss 1080 sütü çöznürlükte köşe yumuşutma alakalı. Final Fantasy dlss beğenmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

    Yerim senin aksanını toefl 70 türk aksanı, 1080p keskinleştirme çok cacık yok. Videoda iğrenç bir görüntü moderların oyunlara yaptıkları şeyler gibi görünüyor. dlss 1080 sütü çöznürlükte köşe yumuşutma alakalı. Final Fantasy dlss beğenmiştim.
    canımın içi oraya anlayamayacağın dilde videoyu yapıştırıp bak işte haklıyım demenin bir mantığı olmadığı için ciddi ciddi sordum sana. Nasıl konuştuğunla alakalı bir şey yok orada dikkat edersen, açıkçası toefl puanı vermenin de bir önemi yok şu noktada. Benim meslektaşlar arasında bile Avustralya aksanını anlayamayanlar var o yüzden sordum (simultane tercümanım). Anlayabiliyorsan sıkıntı yok.

    Esas konuya gelecek olursak dlssin yaptığı şey de upscaling sırasında ortaya çıkan artifactleri yok etmek. Bu da nihayetinde upscaling ile gerçekleşiyor. Videoyu seyretmeye zahmet edip özellikle metro exodus kısmına bakarsan amdnin bu işi çok daha iyi yaptığını göreceksin. Ha her oyunda öyle mi, tabi ki değil. Ama genel olarak nvidiadan çok daha iyi. Tabi burada youtubeun videoları sıkıştırması işi de devreye giriyor maalesef ama kanala güveniyorsan çok da önemi yok.

    Super-sampling olayını sen anlayamamışsın gibi görünüyor ama oradan girmem lazım konuya aslında. Şimdi bu AA olayının en eskisi şu an nvidianın dsr dediği şey: yüksek çözünürlükte render et sonra downscale et. İşte mesela 4k render 1080p output. Bu dlss aa olarak karenin belirli bölümlerini supersample etmekte kullanılıyor anladığım kadarıyla. Ama 720pde render edip 1080pye upscale etmekte de kullanabiliyorsun, zaten o videodaki mevzu da o. Radeon image sharpening ile de reshade ile de dlss ile de aynı şeyi yapıyorlar orada.

    Diyor ki sana nvidia al benim kartımı 1440p'de render et 4k da oyna görüntü kalitesindeki kaybı gözün anlamasın. AMD'de ben o işi senden daha güzel yaptım diyor. İşin en basit özeti bu.
    DLSS AA diye bir şey var, senin dediğin aa olarak kullanılmış hali, ama olay aslında aa yapmak değil.




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    senin attığın linki izlemedim, ama uygun vakitte izlerim (alt yazıyla izliyorum inglizce videoları, ingilizce genel olarak zor duyarım, almancam çok daha kötüdür,kelimenin anlmaını bilmesem bile duyarım) önce başka bir video izledim. Sonuç ortada görüntüyü çirkinleştiren keskinlik bana göre
  • işte pubgdeki keskinleştirme fitresi gibi bir şey değil bu. AMDnin isimlendirmedeki başarısızlığı işte bu. Mesela sen zannediyorsun ki adam sana basit bir pp efekti sunuyor, aslında çok daha fazlası...
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Videdoda aynı şeyi söylüyor TAA yanına konulan post proccesing effectinin laciverti. Graifkleri yumuşak oyunlarda işe yarayabilir ayda garifk ölçeği düşürülerek doğal görüntü elde edieliblir diyor. Diğer pp efektleri teknik olaraka anlatsalar ona davay be dersin . Nvidanın yaptığı şeyi tersten yapmaya çalışmışlar. 4k aç çözünürlük ölçeğini düşür bu ayarı açıcaksın. Reshaden de çok farklı birşey değil sanki. Belki fps götürüsü daha azdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 5 Ağustos 2019; 2:8:31 >
  • anlamıyorsun videoda söyleneni, tamamını seyretmemiş olduğuna eminim. Tabi ki pp ile görüntü upscale ediliyor, renderı bitmiş kareye yaptığın her türlü işlem pp, mevzu burada farklı. Orijinal 4k render ile radeon image sharpening uygulanmış 7:17'deki karelere bak. Biri 2160p biri 1800p. Aradaki o 0.3x fark var ya, o işte çok ciddi bir fark ekran kartı için, ama elde ettiğin kalite neredeyse gerçek 4k gibi.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Bilgi için ps5 1000 dolardan satılacakmış. rtx 2070 gücünde grafik birimi ve 8/16 amd işlemci ile. oyun fiyatlarını Türkiyede konsol alınmaz.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Şahsen benim RT'ye ihtiyacım yok. Vereceğim fiyat aralığı 3500 en düşük alınabilecek 2070 4000TL civarında. 5700xt ise 2070s seviyesinde... 2070s lerin fiyatları ne durumda peki 5000TL? Şimdi baktığım zaman vereceğim fiyat aralığında RT olsa tabiki tercih ederim ancak performansa baktığında %50'ye yakın FPS düşüyor ki şuanki oyunlarda 50-60 FPS seviyesinde. Bir iki sene sonra tüm oyunlarda RT olsa açabilecek misin peki 2070 ile ?Dolayısı ile 2070'e ucundan azıcık RT sunacak diye aynı fiyat bantında 5700xt'yi tercih ederim.

    Markete baktığında saçma sapan bir fiyatlar ortaya çıkıyor. 2080 fiyatında 2070s, 2070 fiyatında 2060s karmaşık bir halde. Fiyat performans açısında kesinlikle 5700XT 3000-3500 bandında custom kartlar olursa yok satacaktır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skywalter -- 5 Ağustos 2019; 11:30:46 >
  • skywalter S kullanıcısına yanıt
    nvida indirm döneminde alınır rtx 2070 3000tl lere bulunabiliyor. Rtx 2060 2500 tl erde satıldı. dolarda daha yükskti o dönemde. yakında süperlerinde fiyatları oturacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 5 Ağustos 2019; 11:55:43 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Acaba nanokatalogtan hakikaten ürünü teslim alan arkadaslar var mı? ne okuduysam sahtekar deniyordu firma hakkında.
  • lemartes kullanıcısına yanıt
    Yok sahtekar degiller ama 7 günde de teslim etmiyorlar.



    İthalatçı garantili telefonlar kapış kapış giderken nanokatalog a asırı negatif bakilmasini pek anlamıyorum adamlar uygun fiyata Ürün alma seçeneği sunuyor arayip konuşup almak lazim bazen stokta olmayan Ürün satılınca sıkıntı olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 5 Ağustos 2019; 12:12:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD 5700 serisi ile çok iyi fiyat performans oranı yakalamış olsa dahi RT desteklemiyor olması beni hayal kırıklığına uğrattı. yakın fiyatlarda satılan, yakın performansa sahip iki model arasında yeni teknolojiyi destekleyen ürünü seçmek daha mantıklı.
    yeni kart alacak olsam benim tercihim 2070 veya 2060s olurdu.

    RT her ne kadar şu an çok yaygın olmasa dahi yakın zamanda çıkacak hikaye bazlı bir çok oyunda yer alacak.
    Destekleyecek oyunlar ;
    Assetto Corsa Competizione
    Atomic Heart
    Battlefield V
    Call of Duty: Modern Warfare (2019)
    Control
    Cyberpunk 2077
    DOOM Eternal
    Enlisted
    Justice
    JX3
    MechWarrior 5: Mercenaries
    Metro Exodus
    ProjectDH
    Quake II
    Shadow of the Tomb Raider
    Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
    Watch Dogs Legion
    Wolfenstein: Youngblood

    bu oyunları tek oyunculu modlarda RT açarak oynamak isterdim, 3.000 TL verip aldığım aldığım kart desteklemiyor olsa da üzülürdüm.
    kim ne derse desin RT'nin görselliğe katkısı oldukça fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 5 Ağustos 2019; 12:13:4 >




  • Hala daha 5700xt ray tracing yok alınmaz muhabbeti. Arkadaşlar günümüz gpu'larında ray tracing açmak ne kadar fps düşmesine neden oluyor farkında mısınız. O olayın olgunlaşması için en az 2 nesil daha gpu gelmeli. Zamanında gördük hairworks'ları, physx'leri.. Şimdi de rtx henüz olgunlaşmamış ray tracing olayı gimmick'ten ibaret. Önemli olan verdiğin paraya göre alacağın fps oranıdır. Ayrıca Radeon image sharpening de hiç öyle yabana atılacak bir özellik değildir, minimum performans düşüşüyle 4k'ya upscale ettiğiniz görüntüdeki bulanıklığı en aza indirebilirsiniz. Mesela 2k monitörde oyunu 1080p açıp cıncık gibi görüntü alabilirsiniz ki bu fiyat performans işine dolaylı da olsa etkendir.

    Bana kalırsa hiçbirini beklemeyin. Biri çıkar alırsın diğerinin haberi gelir yeni gimmicklerle, öyle bakakalırsın.
  • wildlove kullanıcısına yanıt
    RT teknolojisini hairworks, physx gibi Nvidia kaynaklı ve bağımlı teknolojiler ile bir tutmak pek doğru olmayacaktır, RT marka bağımsız bir teknoloji malum ve kısa süre içerisinde oyun sektöründe ki yapımlar için olmaz ise olmaz hale gelecek.
    evet haklısınız RT oyun dünyasında heniz emekleme aşamasında, evet haklısınız RT teknolojisini kullanmaya kalkınca kartlarda %40 civarında bir performans kaybı yaşanıyor.
    lakin burada üzerinde konuştuğumuz RTX2070 ile RT açık halde FULL HD çözünürlükte 60 FPS alınabilmekte (metro exodus, shadow of tomb raider, BF5), tek oyunculu bir oyunda RT görselliğini görebilmek adına ben 60fps yi kesinlikle kabul ederim, illa yüksek fps istiyorsam da kapatırım, yeni alacağım kartta en azından bu seçeneği kullanma imkanım olsun isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 5 Ağustos 2019; 14:31:21 >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Rt nin gelmesi kullanilmasi guzel fakat 2060s veya 2070 alip rt gorecem diye 1080p de 30-40fpslerde oyun oynamayi tercih etmek bana garip geliyor.
    2080ti bile rt acikken zaman zaman 50fpslere dusuyor.
    Rt bir cigir acmadi acamamasinin sebebi dusurdugu performans.
    Su an rt li kart sahiplerinin %90i rt kullanmiyor.Aciyor bakiyor hee guzelmis deyip kapatip devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.