Şimdi Ara

Run Flat Lastik & BMW (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
25
Favori
213.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım F10 M paket aracımda ROF lastik var. Arkalar 275/40 R18, Önler 245/45 R18. Hız sınıfları 99V. Lastiklerin markası "PIRELLI Cinturato P7". Önceki aracım 2003 model bir E39'du, üzerinde opsiyonel ancak M paket olmayan, yanılmıyorsam 17" jantlar vardı. Michelin lastiklerimle aracın konforundan çok memnundum. Özellikle taş parke yolda daha konforlu giden bir sedan araca binmedim. Yanına ancak Subaru Forester'ın '98 yılındaki ilk kasası -o da bir nebze- yaklaşabiliyordu...

    F10'u sıfır aldığımdan -tam olarak 8km'de- , ilk 1000 km'yi eco-pro vites modunda kullanıyorum. Sport modda direksiyon ve amortisörlerin bir nebze sertleştiğini öğrendim. Aracımda Spor şanzıman veya adaptif süspansiyon yok, özellikle tekrar tekrar sorduğumda standart şanzımanın sport modunda vites geçiş devirlerinin yükselmesi dışında bu iki özelliğin de bulunduğu söylendi. Zaten bilgi ekranındaki görseller de bunu doğruluyor.

    Neyse, lastik konumuza dönecek olursak: Araçtaki ilk dikkatimi çeken şey, lastik/yol gürültüsünün E39'dan yüksek olmasıydı. Bu beni oldukça şaşırttı, ancak şimdi burada okuduklarıma göre sebep ROF lastikler... Yol tutuş, frenleme ve tepki hızında negatif bir şey hissetmedim. Aksine, yanakların 40 & 45 olmalarından ötürü tepki hızı 39'a göre üstün.

    Şimdilik lastikleri değiştirmemi düşündürtecek kadar rahatsız edici bir gürültü olduğunu söyleyemem. Fakat dediğim gibi, 10 yaşında bir araçtan sıfır bir araca geçince beklenmedik bir şey bu ses artışı.

    Benzinliden dizele geçtiğim için motor sesinde de doğal olarak ufak bir artış oldu. Şahsi yaklaşımım: Tasarruf açısından dizelin, güvenlik açısından da ROF lastiklerin sesine katlanabileceğimi düşünüyorum. Zaten otomobil sever biri olarak bunlar beni rahatsız edecek sesler değil.

    Dikkat ettiğim kadarıyla rahatsızlık hep 1 ve 3 serilerinde oluşuyor. Bu araçlar 5 serisine göre daha hafif, dingil mesafeleri daha kısa ve muhtemelen ses izolasyonları da 5 serisi kadar efektif olmayabilir. Bu sebeplerden dolayı rahatsızlık daha yüksek boyutlarda. F10/F11'lerde ses artışı olmakla birlikte kimsenin ROF'ları değiştireceğini sanmam. Araçlarında yedek lastik taşımayan biri olarak -bazı uzun seyahatler dışında- zaten bu sistemden özellikle memnunum.

    Bu arada, bir Michelin fanı olarak bir sonraki ROF'larımın Michelin olacağından şimdiden eminim.




  • Merhabalar,

    Yaklaşık 2 senedir E60 2008 BMW 520d kullanıcısıyım, benim de aracımın fabrika çıkışı lastikleri RFT'ydi ve ben de bu lastiklerden memnun olmadığım için pek çok değişik lastik kullandım.

    Tecrübelerimi şöyle sıralayayım;

    Fabrika Çıkışı RFT'lerden sonraki ilk deneyimim Michelin Primacy HP lastikler oldu, ancak tahmin edebileceğiniz üzere tam bir fiyaskoydu. :) Aracın süspansiyonları sert yanaklı RFT lastiklere göre ayarlı olduğundan ve piyasadaki en yumuşak yanaklı lastiği tercih ettiğimden araç özellikle virajlarda lastiğin üzerine yığılır oldu ve her ne kadar RFT'deki konfor sorunlarını yaşatmasa da yol tutuşundaki bu bozulma bana konforsuzluk olarak geri dönüş yapıyordu. Ek olarak yine lastik yumuşaklığından olsa gerek ABS sık sık devreye giriyordu ve frenlemede de kötü bir performans yaşatıyordu.

    Kışın yaklaşmasıyla Pirelli Sottozero Serie II 4 adet lastiği aracıma takmamla bambaşka bir araca binmiş gibi oldum. Fren ve yol tutuşu performansı muhteşemdi ve RFT türü lastiklerdeki sorunları da yaşatmıyordu. Bunun nedeni ise "RFT kadar sert ve RFT olmayan bir lastik" tercih etmemden kaynaklıydı. Yani aracımın süspansiyon ayarlarıma yakın bir lastik tercih etmiştim. RFT'nin sorunlarını yaşatmadığı için konforu ise lastik sert olmasına rağmen beni fazla fazla tatmin ediyordu.

    Gönül isterdi ki 4 mevsim bu lastikleri kullanabileyim ancak bildiğiniz üzere sıcak havalarda kış serisi lastikleri kullanmak lastik yapısında bozulmaya yol açtığı için kışın sonuna yaklaşmamızla yeni bir lastik arayışına girdim.

    Bilhassa sizin forumdaki yorumlarınız vehttp://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/17-Inch-Tyres/225-50-17-Tyres.htm adresindeki tecrübelere dayanarak geçen hafta 4 adet 225/45/17 Ebatlarında(aracımın orjinal ebatları 225/50/17 ancak en yakın üretim bu ebatlardaydı) Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 XL aldım.

    Bahsettiğiniz gibi RFT'ye nazaran turn-in'de, yani virajlardaki kesinlik ve sertlik hissinde biraz azalma söz konusu, fren performansı da beklediğimin üstünde, gayet sessiz ve de konforlu da bir lastik ancak yine de Pirelli Sottozero Serie II kadar sert olmadığından ötürü bu lastikler kadar güven vermiyor.

    Bilhassa slalomlarda, virajlarda ve ani manevralarda Pirelli Sottozero Serie II'nin direksiyon ve araç tepkileri çok daha keskindi.

    Şu anda ise bu açığı dengelemek için aracımda bir süspansiyon ayarı ya da değişikliği düşünüyorum.

    Bu konuda herhangi bir bilginiz, tecrübeniz ya da tecrübe edinmiş arkadaşınız varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakuran -- 11 Mart 2013; 13:23:57 >




  • aracım yeni bmw f30 kış lastiğim normal petlas inanın hiç bir sıkıntı olmadı şimdi tekrar rflt ları taktık çok sert allahtan arabam çok rahat arka sispansiyon falan yoksa derdi çekilmez rflt ların
  • e92 320i kullanıyorum. Lastiklerimi değiştireceğim ve 40 profil gerçekten fazla konforsuz hissettirmeye başladı. Eagle F1 asym. 2 alacağım.

    f30 da 225*45*18 ebatına geçilmiş, acaba bu ebatı e92de de kullanabilir miyim hem önde hem arkada?
  • RFT ye bmw bir çözüm bulsun ciddi çok konforsuzlar ya tümseğe çukura ister istemez girersin ve özellikle arkada oturanlar için sanki minibüste hissi uyanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    Bir f30 sahibi olarak bu konuları araştırıyorum..... Öncelikle aracınızın süspansiyonu ile oynamanızı hiç önermem..
    Bence sizin asıl ihtiyacınız orjinal ebatta 98 Y XL bir lastik olmalı ki bulunabiliyor. Ben birçok lastik karşılaştırdım ve
    bizim RFT lere en yakın bridgestone potenza S001 98 Y lastiğinin en yakın yanak sertliğine sahip olduğunu gördüm.
    Efficent Grip 98W XL nin yanakları hamur gibi.İnanın aynı markanın farklı serilerinde bile fark ediyor Örneğin primacy 94W primacy3 98W XL den daha sert yanak yapısına
    sahip.Sportcontact5 98W XL bile yumuşak kalıyor;98Y XL ini incelemedim.Bence bize yakışanı sessiz ve sert yanaklı 98Y XL
    bir performans lastiği................
  • herkese merhaba 2006 320d kullanıyorum aracı alalı yakşalık 4-5 ay oldu üzerinde fabrika çıkışlı orjinal lastikleri vardı eski sahibi alırken aynı lastiklerin kışlık olanlarınıda verdi aldığım gibi kışlıkları taktırdım. malum kış sezonu bitti geçen hafta tekrar eskii lastikleri taktırdım fakat 6 sene olmuş haliyle lastikler sertleşmiş ciddi anlamda kayıyo yeni lastik almam şart. şimdi soruma gelmeden önce run flat lastik hakkında ki düşüncelerimi söyliyim evet sert cukurlarda, hafif bozuk yollarda cidden rahatsız edici olabiliyo fakat düzgün asfaltta performansı iyi . soruma gelince fiyatları malum insan alternatif arıyo önerebileceğiniz lastik nedir yorumları okudum süspansiyon anlamında sıkıntılar olduğunu söyleyenlerde var olmadığınıda . alternatif varmı yoksa aynı lastiklerin yenisini almaya değermi ?
  • Arkadaşlar selamlar;

    F20 116i aracımdaki 16" kapak jantları, 17" çelik replika jantlarla değiştirdim. Yalnız ne yaptıysam 3 kez balans ayarı, jantı aldığım yer boşluktan dolayı kelepçe taktı ama 80-90 km'de direksiyonda titreme oluyor. bir türlü gideremedim, sorun kelepçenin boyutundan olabilir mi? uygun olmayan kelepçe takılmış olabilir mi? Bostancı oto sanayide tavisye edeceğiniz rot-balanscı var mı?
    şimdiden teşekkürler.
  • rot-balans için sanayide önünüze ilk çıkan yere gidebilirsiniz. servisten servise fazla fark etmez o işler.

    yalnız replika jant kullanmanızı kesinlikle önermem. ileride çok daha büyük sorunlara yol açabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mvp-atakan

    herkese merhaba 2006 320d kullanıyorum aracı alalı yakşalık 4-5 ay oldu üzerinde fabrika çıkışlı orjinal lastikleri vardı eski sahibi alırken aynı lastiklerin kışlık olanlarınıda verdi aldığım gibi kışlıkları taktırdım. malum kış sezonu bitti geçen hafta tekrar eskii lastikleri taktırdım fakat 6 sene olmuş haliyle lastikler sertleşmiş ciddi anlamda kayıyo yeni lastik almam şart. şimdi soruma gelmeden önce run flat lastik hakkında ki düşüncelerimi söyliyim evet sert cukurlarda, hafif bozuk yollarda cidden rahatsız edici olabiliyo fakat düzgün asfaltta performansı iyi . soruma gelince fiyatları malum insan alternatif arıyo önerebileceğiniz lastik nedir yorumları okudum süspansiyon anlamında sıkıntılar olduğunu söyleyenlerde var olmadığınıda . alternatif varmı yoksa aynı lastiklerin yenisini almaya değermi ?

    goodyear f1 asymmetric 2 yada michelin pilot sport 3 !!!! siddetle tavsiye edilir.Aman run flat den uzak durun hem ses hem konfor cok kotu...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: milest

    quote:

    Orijinalden alıntı: mvp-atakan

    herkese merhaba 2006 320d kullanıyorum aracı alalı yakşalık 4-5 ay oldu üzerinde fabrika çıkışlı orjinal lastikleri vardı eski sahibi alırken aynı lastiklerin kışlık olanlarınıda verdi aldığım gibi kışlıkları taktırdım. malum kış sezonu bitti geçen hafta tekrar eskii lastikleri taktırdım fakat 6 sene olmuş haliyle lastikler sertleşmiş ciddi anlamda kayıyo yeni lastik almam şart. şimdi soruma gelmeden önce run flat lastik hakkında ki düşüncelerimi söyliyim evet sert cukurlarda, hafif bozuk yollarda cidden rahatsız edici olabiliyo fakat düzgün asfaltta performansı iyi . soruma gelince fiyatları malum insan alternatif arıyo önerebileceğiniz lastik nedir yorumları okudum süspansiyon anlamında sıkıntılar olduğunu söyleyenlerde var olmadığınıda . alternatif varmı yoksa aynı lastiklerin yenisini almaya değermi ?

    goodyear f1 asymmetric 2 yada michelin pilot sport 3 !!!! siddetle tavsiye edilir.Aman run flat den uzak durun hem ses hem konfor cok kotu...

    michelin pilot sport 3 için yorumlar çok iyi fiyatıda güzel fakat orjinal lastikler yerine farklı lastikler kullanmanın araç üzerinde sakıncası olurmu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mvp-atakan

    quote:

    Orijinalden alıntı: milest

    quote:

    Orijinalden alıntı: mvp-atakan

    herkese merhaba 2006 320d kullanıyorum aracı alalı yakşalık 4-5 ay oldu üzerinde fabrika çıkışlı orjinal lastikleri vardı eski sahibi alırken aynı lastiklerin kışlık olanlarınıda verdi aldığım gibi kışlıkları taktırdım. malum kış sezonu bitti geçen hafta tekrar eskii lastikleri taktırdım fakat 6 sene olmuş haliyle lastikler sertleşmiş ciddi anlamda kayıyo yeni lastik almam şart. şimdi soruma gelmeden önce run flat lastik hakkında ki düşüncelerimi söyliyim evet sert cukurlarda, hafif bozuk yollarda cidden rahatsız edici olabiliyo fakat düzgün asfaltta performansı iyi . soruma gelince fiyatları malum insan alternatif arıyo önerebileceğiniz lastik nedir yorumları okudum süspansiyon anlamında sıkıntılar olduğunu söyleyenlerde var olmadığınıda . alternatif varmı yoksa aynı lastiklerin yenisini almaya değermi ?

    goodyear f1 asymmetric 2 yada michelin pilot sport 3 !!!! siddetle tavsiye edilir.Aman run flat den uzak durun hem ses hem konfor cok kotu...

    michelin pilot sport 3 için yorumlar çok iyi fiyatıda güzel fakat orjinal lastikler yerine farklı lastikler kullanmanın araç üzerinde sakıncası olurmu ?

    Bir f30 sahibi olarak bile (suspansiyonu rft lere gore ayarli) ebatini bulabilseydim hemen normal pilot sport 3 yada goodyer f 1 asymmetric 2 ye gecerdim diyeyim. Tercihen y xl yada en kotu w xl olmak kaydiyla ....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakalt

    Arkadaşlar selamlar;

    F20 116i aracımdaki 16" kapak jantları, 17" çelik replika jantlarla değiştirdim. Yalnız ne yaptıysam 3 kez balans ayarı, jantı aldığım yer boşluktan dolayı kelepçe taktı ama 80-90 km'de direksiyonda titreme oluyor. bir türlü gideremedim, sorun kelepçenin boyutundan olabilir mi? uygun olmayan kelepçe takılmış olabilir mi? Bostancı oto sanayide tavisye edeceğiniz rot-balanscı var mı?
    şimdiden teşekkürler.


    Jantlara balans ayarı yaptırabilirsiniz. Sanayide tornacılar yapıyor. Sonuç çok fark ediyor.
  • goodyear eagle f1 assymetric 2 aldım 2 hafta önce. 4 adet 225 40 18y 92xl ebatında. ilk farkettiğim şey, konfor açısından araç inanılmaz değişti, yeniden sevmeye başladım aracı.

    yumuşak yanaklar çok daha akıcı bir sürüş ve özellikle bozuk yollarda çok daha rahat bir yolculuk sağlıyor.

    hızlı virajlarda da güven veriyor. yüksek hızla girilen virajlarda yanaklar yumuşaklıktan dolayı biraz esnediği için arkayı atma eğilimi olabiliyor aracın, ama arkadan çekiş ne de olsa.

    runflat lerden sonra ilaç gibi geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgnday -- 20 Nisan 2013; 23:35:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgnday

    goodyear eagle f1 assymetric 2 aldım 2 hafta önce. 4 adet 225 40 18y 92xl ebatında. ilk farkettiğim şey, konfor açısından araç inanılmaz değişti, yeniden sevmeye başladım aracı.

    yumuşak yanaklar çok daha akıcı bir sürüş ve özellikle bozuk yollarda çok daha rahat bir yolculuk sağlıyor.

    hızlı virajlarda da güven veriyor. yüksek hızla girilen virajlarda yanaklar yumuşaklıktan dolayı biraz esnediği için arkayı atma eğilimi olabiliyor aracın, ama arkadan çekiş ne de olsa.

    runflat lerden sonra ilaç gibi geldi.

  • merhaba arkadaşlar

    bmw e81 kasa araca sahibim, 1 yıl önce aldım. üzerinde avon zv3 marka ve modelinde bir lastik vardı, hala varlar. onları değiştireceğim. rft olmadığını biliyorum ama bu işlerde teknik olarak çok iyi değilimdir. fabrika çıkışı araç üzerinde rft lastik oluyor diye biliyorum. tüm yazılanlara göre goodyear almaya karar verdim. üzerinde lastikler hali hazırda rft olmadığı için rft düşünmüyorum. ebatlarım standart e81 lastik ebatlarında 205 55 16. yorumlarınıza ihtiyacım var, tavsiye ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler şimdiden.
  • Merhaba;
    2012 116i 31000 de fabr'ka cikisi runflat continentalleri degistirdim fazlasiyla islak zeminde kayma yapiyordu.
    225 45 17 ayni boyutta pirelli run flat p zero taktirdim tanesine 380 tl verdim borusan iyi fiyat verdi o yuzden orada yaptirdim.Araba yumusadi,islak zeminde hayran birakti,konfor artti. 1000 km izlenimleridir.
  • 2008 116İ E87 aracım var. 10 ay önce 2013 imali bridgestone potenza s001 rft taktırdım. bundan önce pirelli p zero rft vardı.tam bir kütüktü.şimdi s001lerle yaklaşık 700 km devirdim, dünya varmış diyorum.çok memnunum.tavsiye edilir..
  • bende arabamın lastiklerini değiştirme arefesindeyim. servise yolum düştü bu runflatten vazgeçsek ne olur diye sordum. jantlarınızı da değiştirmelisiniz dediler. jantlarınız rft e göre ve bmw nin rft dışında orjinal jantı yok. yan sanayi sorun yaratır. bu jantlara normal lastik takarsanız. virajlarda lastiğin janttan ayrılma (sıyrılma) riski vardır dediler.süspansiyondan hiç bahsetmediler bile.
    bende runflatte kalmaya karar verdim. yalnız yaz lastiği olarak contisporcontact 5 almak istiyorum. bunun SSR modelini almamız gerek(rft olduğu için) ama ülkemizde yok. ama dikkat ettim showroom daki bmw lerin çoğunda contsporcontact 5 ssr vardı. Almanyada var ama ülkemize getirmiyorlar. continentalin bu kadar iyi lastik olmasına rağmen ülkemizde doğru dürüst bilinmemesinin sebebi bu olsa gerek, distiribitör sıkıntısı. herkes en iyi lastiğin michelin olduğunu sanıyro bu ülkede hala
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.