Şimdi Ara

Run Flat Lastik & BMW (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
541
Cevap
25
Favori
213.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam belkide lastiğiniz çok kötü, eski bir model yada kullanım ömrünü doldurmuş olabilir yanakttan üretim tarihini bir kontrol ediniz. Evet RFT ler sert ama sizin kadar ben rahatsızlık duymuyorum mesela. Konforu beni tatmin ediyor. daha önceki aracım benimde normal lastikti. Kullandığım lastik http://www.bridgestone.com.tr/Lastik/EA2/07/S001%20RFT/
    http://www.sabah.com.tr/otomobil/2012/06/27/bu-lastik-patlasa-da-durmuyor
    Diğer kullanıcı arkadaşlarda tecrübelerini paylaşacaktır. Bir süre daha araştırın, dedğim gibi en kötü ihtimal hız sınıfı yada yük sınıfı XL gibi yüksek bir lastik alırsınız.
    Normal lastik alırsanız önceki aracınızdaki riskle aynı riski taşırsınız fazlasını değil.

    BMW nin jantlarını yarılmayla ilgisi yok, yarılma yoldaki keskin bir cisim trafaından olabilir ve ani hava boşalabilir çivi gibi bir cisimde bu olmaz zaten. Videoda da pilot elle kumandali mekanizma ile patlatıyor zaten. Amaça istenmeyen durumdaki farkı gözlemek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 22 Ekim 2014; 21:16:44 >




  • Tam 24.000 km'dir RFT'ler yerine Goodyear Eagle F1 Asym 2 (şuna adam gibi bir isim bulsalar ) kullanıyorum. Hala çok memnunum.

    Daha önce de dendiği gibi RFT'ler epey yol aldı ve yeni nesil lastikler daha konforlu, ama hala gidilecek yol var. Mesela ben F10'daki lastikleri de beğenmedim. Özellikle fren ve kırıklı yol sesi konusunda büyük fark var.

    Bu arada 3. jenerasyon RFT lastikler yanılmıyorsam şimdilik yalnızca Bridgestone'da bulunuyor. bu lastikleri yanlarındaki karemsi hava kanalı desenlerinden tanıyabilirsiniz. Yeni lastik alırken buna bakın ve mümkün olduğunca yeni tarihli lastik almakta ısrar edin. Bridgestone ileri aerodinami ve lastik yanağındaki bu kanalları kullanarak inik lastiğin aşırı ısınması sorununu çözmeyi başarmış ve yanakları inceltebilmiş (eski lastikler ısıya dayanmaları için de çok kalın ve dolayısıyla sertti). En azından BS'nin iddiası bu, ben maalesef 3. jenerasyon RFT'li bir araç kullanmadım henüz.

    Son olarak normal lastiğe geçen ve bir miktar keskinlik kaybı yaşayan arkadaşlar için bir reçete vereyim

    - İyi bir rot-balans merkezi bulun (İstanbul'da Maslak Hunter, Doğan Mermer tavsiye edilir)

    - BMW'lerde (McPherson olanlar, F10'da yok tabii) ön kamberi hafifçe arttırmanızı sağlayan kırılabilir bir pin var. Usta onu kırarak ön kamberi maksimuma ayarlasın. 0,2-0,3 derece civarı oluyor ki turn-in'i desteklemek için yeterli. Bu kesinlikle zararsız basit bir mod, "kırmak" dedim diye çekinmeyin.

    - Ön tarafta toe'yu sıfırlatın. Sıkça otobanda yüksek hız yapıyorsanız 2-3 mm bırakılabilir ama sıfır da sorunsuz. Fabrika ayarı 8 mm, çok fazla. Sanıyorum Alman otobanları ve RFT'nin gezme eğilimi için böyle ayarlanmış.

    - Arka fabrika ayarlarında kalsın.

    - E90'lar için: 17" jantlarda fabrika lastik basıncı ön/arka 34/38. Bunu 35/37 ya da 36/37 ayarlayın zevkinize göre. Arkada 36'ya kadar inebilirsiniz çok nadiren yolcu taşıyorsanız. Çoğu üretici arkaya gerekenden fazla hava yazar çünkü insanlar ne yazık ki lastik havalarını hava sıcaklığı ve yük durumuna göre ayarlamıyorlar.
    Bu lastik havaları TAM SOĞUK olarak yani sabah saatlerinde hareketsiz araç için düşünülmelidir. 15-20 dk sürdükten sonra hava basacaksanız 2-3 psi fazla basın. Benzin istasyonu hava saatlerine ASLA güvenmeyin, yanınızda kaliteli basınç ölçer taşıyın daima. Doğru kalibre bir istasyona rastlamak neredeyse imkansız, bir tane bulsanız bile genelde 1-2 haftada bozuluyor.

    Bunları yaparsanız keskinlik, denge ve konfor üçlüsünün oldukça optimal bir birleşimine - bence - ulaşacaksınız.

    Bir de bildiğim kadarıyla lastikleri kabaca yanak sertlik-yumuşaklığına göre sertten yumuşağa yazıyorum. Sportiflik için ilki, konfor için ikincisine yönelebilirsiniz. Japon lastikleri genel olarak sert, Avrupa ortalama, Amerikanlar yumuşak oluyor (istisnalar hariç).

    Yokohama
    Bridgestone
    Pirelli
    Dunlop
    Michelin-Continental
    Goodyear

    Fiyat-performans ve konfor-sportiflik dengesi açısından tek bir lastik önereceksem Pirelli PZero XL olabilir.




  • ben yazın run flat kullanıyordum, kışlıklar ise normal lastik

    yaz 50 yanak 16 jant, kısın 55 yanak 16jant kullanıyorum

    Aradaki farkları söyle söyleyim

    direksiyon %40 daha hafif ve cok rahat, bende servetronik direksiyon yok ama run flat olmayınca ihtiyac bile hissetmedim. Aracın konforu vs her şeyi arttı. Tek sorun eğer kalkışta gaza köklerseniz 1-2sn pati çekiyor

    yazlıklar bitsin, onlarıda normal lastiğe cevircem
  • Iratus I kullanıcısına yanıt
    merhaba iratus bey. bende lastiklerimden biri sırt yaptığı ve titreme yaptığı için ve genel olarak sertliğinden de rahatsız olduğum için 4 ünü birden değiştirmeye karar verdim. lastiklerim sizin eski seri diye tanımladığınız rft bridgeston. ben rft den vazgeçme fikrine maalesef ısınamadım. şişirme köpüklerine çok güvenmiyorum. ayrıca virajlarada biraz sert girerim. normal lastik takınca esneme olduğundan bahsetmiş herkes. lafın kısası şuan kullandığım lastiklerin performansında fakat daha rahat daha konforlu ve sessiz bir rft lastik almak istiyorum. sizin tavsiyeniz bana ne olur ? conti, pirelli, yeni seri bridgestone, good year yada michelin. herkes kendine göre bişey yazmış forumlarda. sizin fikrinizi öğrenmek istedim. bugün bu işi bitirmek istiyorum. komyonların bozduğu sıcak asfalttaki tümseklerde arabayı resmen şeritte tutmakta zorlanıyorum. biran önce bu bridgestonlardan kurtulmak istiyorum. şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercandiler

    quote:

    Orijinalden alıntı: coolman06

    quote:

    Orijinalden alıntı: ercandiler

    quote:

    Orijinalden alıntı: coolman06

    quote:

    Orijinalden alıntı: ercandiler

    şu rft lastiklerden kurtulmak şöyle yumuşacık michelin lastik almak istiyorum bir akıl verin arkadaşlar çok mu riske atarım kendimi

    Çokta yumuşak alam bence. RFT kesin takmıyıcam diyorsan XL (extra yük dolaysıyla güçlendirilmiş yanak) olanlarından alırsan en azından arayı bulmuş olursun. Yumuşak yanaklı lastik alırsan BMW nin en iyi özellikerinden biri olan viraj performansından ödün vermiş olursun. Bu performansı sağlamak için RFT lastiğe göre hesaplanmış bir amartisöre sahip bu araçta, virajda lastik yanaklarına binen yük yumuşak yanaklı lastikte yığılmaya sebep olabilir buda ciddi anlamda güvenliği azaltabiilir. XL lastikler nispeten daha güvenli olacaktır.

    Bu konuda bende zamanında araştırma yapmışttım XL ile runflat arasından gidip geldim daha sonra 3.nesil RFT lerden aldım. Lastik üreticileri kullanıcı şikayetlerinden dolayı iyileştirmeye gittiler. Açıkçası memnunun eski jenerasyonlara göre daha konforlu Örnek Bridgstone R050 RFT (2 jenerasyon), Bridgstone S001 RFT (3. jenerasyon).

    Yaz için RFT kullanıyorum ama kışlıkları normal aldım çünkü kışın pek uzun yol yapmıyorum ve yüksek süratlere çıkmıyorum bu yüzden pahalı olan kışlık RFT lere o kadar para vermek istemedim. Patlama riskine karşıda bagaja köpük koydum kış için.

    Durum çokta tekniğe inmeden özetle bu karar sizin.

    bilgilendirmen için çok çok sağol ben aslında bmw mi hakkını vererek hiç kullanmadım otobanda 130 üstüne asla çıkmam virajlara asla hızlı girmem araçta her zaman iki çocuğum olduğu için en basit aile arabası halinde kullanıyorum o yüzden eğer araca zarar vermeyecekse özellikle amortisörlere virajlarda yol tutuşunun çok önemi yok tabi Allah ihtiyaç duydurmasın rft lastikler çok sert geliyor bana araç içine o sertlikten dolayı giren ses beni delirtiyor 3. jenerasyon lastikler xl lara göre çok sert mi acaba bilgin var mı 3. jenerasyon lastikleri yeni duydum biraz araştırcam

    Araca zarar vereceğini düşünmüyorum. Olay sadece güvenlikle ilgili. Bunu en çok virajlarda hissedebilirsin ancak RFT de direksiyon tepkisi normal lasitiklere göre daha keskindir. Birde inşallah kimsenin başına gelmezde lastik patlamalarında (daha doğrusu ani yarılmalarda) RFT güvenlidir.
    Örnek: http://www.youtube.com/watch?v=FumXPC8MQAI

    RFT ler XL lerden tabiki her zaman serttir çünkü yanklarda çelik takviye vardır, diğeri ne kadar güçlendirişmiş olsada kauçuktur. Ama XL lerin yinede normal lasitiklere göre yanakları serttir. Ben Bridgstone için örnek vermişttim. Başka markalrında son jenerasyon RFt lerini incelemek gerek. S001 sanırım 2012 de Türkiyede kullanılmaya başlamışttı.

    video çok iyi oldu gözüm korktu ama iki lastik arasında ki konfor farkı bu riski alamaya değer mi kocaman soru işaretiama ben asla böyle araç kullanamam aslında öğrenmek istediğim bmwnin kendisi yani jantları bu normal lastiklerde videodaki gibi yarılmaya katkısı var mı bu lastikleri taktırırsam aldığım risk ford focus kullanırken nasıl rft lastiğin ne olduğunu bilmediğim için aldığım risk kadar mı?inanın bu rft yüzünden araçtan soğudum o kadar rahatsızım bu teknolojiden

    Video çok abartılı, altındaki yorumlara bakarsanız da bunu anlarsınız.

    Sürücü bir mekanizma ile en az 90 km/s ile giderken ARKA lastik havasını tam boşaltıyor. Böyle bir şeyin yolda olma şansı sıfıra yakındır, üstelik aynısı ön lastiğe olsa böyle bir savrulma yaşamazsınız. Ayrıca yorumlarda da yazdığı gibi sürücü aşırı tepki ve kontra vererek resmen ilk videoda lastiği janttan atmaya uğraşıyor gibi. Hepsinden geçtim, yolda giderken bu tarz bir şey ancak lastiği sağlam kesen ya da yaran bir şeyle mümkün olabilir, bu durumda %90 RFT lastik de yarılacaktır. Nitekim böyle bir şey babamın RFT'li aracında (ön lastikte) oldu.

    RFT lastiklerin bence güvenliğe temel katkısı otoban tarzı tehlikeli yerlerde, hele ülkemizin bombok yollarında lastik değiştirirken kaza riskini engellemektir. Gerisine itibar etmeyin, öyle olsa Mercedes ve Audi neden RFT kullanmıyor? (Mercedes konfor dezavantajı azalınca yeni yeni geçmeye başladı, akıllı adamlar :))

    Yine video yorumlarında biri yazmış, RFT lastiğin üreticiler açısından pek çok artısı var: Stepne, kriko vs. gibi maliyetlerden kurtuluyorlar, bagajı büyük gösterebiliyorlar, emisyonlar nedeniyle büyüyen egzostlara yer açıyorlar, aracı hafifletip emisyonları düşürüyorlar, çoğu RFT zor bulunduğu ve yüksek fiyata bayiden alınmak zorunda kalındığı için ekstra kar ediyorlar vs vs. Her şeyin tüketici adına yapıldığını sanmayın yani.

    Yazmıştım, tekrar edeyim, normal janta RFT takmayın. Bir zararı olmaz ama lastik patlarsa janttan atar, RFT özelliğini kullanamazsınız. Boşu boşuna pahalı, ağır ve konforsuz bir lastik kullanmış olursunuz yani. Kaliteli lastik alın, havalarınızı sık kontrol edin (yanınızda kaliteli basınç ölçer taşıyın),, keyfinize bakın :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: endlessblue

    merhaba iratus bey. bende lastiklerimden biri sırt yaptığı ve titreme yaptığı için ve genel olarak sertliğinden de rahatsız olduğum için 4 ünü birden değiştirmeye karar verdim. lastiklerim sizin eski seri diye tanımladığınız rft bridgeston. ben rft den vazgeçme fikrine maalesef ısınamadım. şişirme köpüklerine çok güvenmiyorum. ayrıca virajlarada biraz sert girerim. normal lastik takınca esneme olduğundan bahsetmiş herkes. lafın kısası şuan kullandığım lastiklerin performansında fakat daha rahat daha konforlu ve sessiz bir rft lastik almak istiyorum. sizin tavsiyeniz bana ne olur ? conti, pirelli, yeni seri bridgestone, good year yada michelin. herkes kendine göre bişey yazmış forumlarda. sizin fikrinizi öğrenmek istedim. bugün bu işi bitirmek istiyorum. komyonların bozduğu sıcak asfalttaki tümseklerde arabayı resmen şeritte tutmakta zorlanıyorum. biran önce bu bridgestonlardan kurtulmak istiyorum. şimdiden teşekkürler.

    Sanırım BMW 1 serisi kullanıyorsunuz, bu arabalarda %90 16" jant var, ve RFT'lerin o kadar kötü olmaması lazım (Potenza RE050 fecidir). Tam lastik ebat ve model bilgisi verebilir misiniz?

    Tarif ettiğiniz sorunlar bence RFT'nin yapısından kaynaklı, yani en iyisinde bile tam elimine olacağını düşünmüyorum. 16" jant kullanıyorsanız zaten en yumuşak RFT lastikleri kullanıyorsunuzdur. Tramlining (bozuk yolda gezme ve yol yarıklarını izleme) RFT'lerin en karakterislik özelliği zaten.

    Eğer lastiğiniz 16" ise ve RFT devam diyorsanız Goodyear EfficientGrip vb. bakabilirsiniz. Bridgestone Turanza SON SERİ RFT de olabilir (yanağı hava kanalcıklı). Daha önce yazmıştım, şöyle bir sorun var, artık 16" ve altı lastiklerde kolay kolay performans lastiği bulunmuyor. Gerçekten viraj seviyorsanız 17" ve üstüne geçmenizi tavsiye ederim.

    Gerçekten performans istiyorsanız halihazırda yoksa 17" jant alın, sonra önerim PZero XL. Goodyear F1 de çok iyi ama size biraz yumuşak kalabilir. Yukarıda anlattığım ayarları da yaptırın memnun kalacaksınız.




  • Sn.Iratus, Bridgestone s001 rft hakkında fikirlerinizi alabilir miyim? Ya da 320d sport plus araç için hangi marka ve model yazlık rft lastik önerirsiniz? Yol tutuş, sessizlik ve konfor öncelik sırası. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iratus I kullanıcısına yanıt
    öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sn iratus. evet aracım 116i. 205/55/16 91W TURANZA ER300 lastik kullanıyorum aracım 36binde 2012 aralık çıkışlı. yani lastikler 3012 üretim. potenza s001 e en yeni rft teknolojisi deniyor ama testlerde 6. 7. sıraları aşamamış. pirelli p7 var alternatif. genelde dediğiniz gibi rft ler 225/45/17 boyutlarında. testlerde hep bu ölçüler için mevcut. yani bilmiyorum 17 janta geçmekte ekstra masraf. kış lastiği falanda kullanmıyoruz izmirde :) birde sık araba değiştiriyorum. jant değiştirme işine biraz olumsuzum. şuan en mantıklısı ya en iyi rft yada yanakları kuvvetlendirlmiş bir normal lastiğe geçicem. o da sanırım testlerin vazgeçilmezi continental contact 5. premium yada sport serisinden. ama normal lastiğiede cesaret edemiyorum viraj performansından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endlessblue

    öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sn iratus. evet aracım 116i. 205/55/16 91W TURANZA ER300 lastik kullanıyorum aracım 36binde 2012 aralık çıkışlı. yani lastikler 3012 üretim. potenza s001 e en yeni rft teknolojisi deniyor ama testlerde 6. 7. sıraları aşamamış. pirelli p7 var alternatif. genelde dediğiniz gibi rft ler 225/45/17 boyutlarında. testlerde hep bu ölçüler için mevcut. yani bilmiyorum 17 janta geçmekte ekstra masraf. kış lastiği falanda kullanmıyoruz izmirde :) birde sık araba değiştiriyorum. jant değiştirme işine biraz olumsuzum. şuan en mantıklısı ya en iyi rft yada yanakları kuvvetlendirlmiş bir normal lastiğe geçicem. o da sanırım testlerin vazgeçilmezi continental contact 5. premium yada sport serisinden. ama normal lastiğiede cesaret edemiyorum viraj performansından.

    Conti Sport5 16" RFT yok bildiğim kadarıyla, varsa düşünebilirsiniz. Ama varsa ilk tercihiniz 3. jenerasyon Potenza olabilir. Ben 3. jenerasyonları test edemedim ama bunlarda Bridgestone'un başarılı olduğu sıkça yazıldı. Ne de olsa BMW ile en yakın çalışan ve bu konuda en tecrübeli firma o.

    Benim tavsiyem RFT devam edecekseniz Potenza S001 (sportif ilk tercih), Turanza T001 RFT (Eskisinden yumuşak ve uzun yol odaklı, sanıyorum MO olarak bulunabiliyor, ama sorun olmaz) ya da Pirelli P7.

    Son olarak, normal lastiğe geçmeyi düşünüyorsanız 205/50/16 Bridgestone Adrenalin ya da 205/55/16 Advan Neova olabilir. İkisi de modifiye pazarına yönelik çok iyi tutunan lastikler, spor sürüşte memnun kalırsınız diye düşünüyorum.

    İzmir'de yaşayıp sert kullandığınıza göre bence sizi en tatmin edecek lastik Neova olur, RFT'den geldiğiniz için de normalde gürültülü-sert denilen lastik size rahat gelecek tahminen.




  • driekrem D kullanıcısına yanıt
    Sayın ne hocam rica ederim :)


    S001 RFT son jenerasyon size uygun bence. Ya da Pzero RFT, ama ben sizin yerinizde olsam normal PZero XL alır yukarıdaki ayarları da yaptırır keyfime bakardım.

    En iyi RFT lastik bile bizim ülkemizin bozuk yollarında normal lastik kadar tutunamıyor.Ben bunu çok yaşadım, İstanbul'daysanız Altunizade-Beylerbeyi yolunun S virajlarını bilirsiniz. RFT ile arabam resmen dans ediyordu o yolda, en sonunda bir sekmede kendimi 1 mt yanda bulunca yeter dedim.

    Genelde çok iyi yollarda sürüyorsanız RFT tamam ama aksi takdirde yol tutuş için benim tercihim normal spor lastik olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Iratus

    quote:

    Orijinalden alıntı: endlessblue

    öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sn iratus. evet aracım 116i. 205/55/16 91W TURANZA ER300 lastik kullanıyorum aracım 36binde 2012 aralık çıkışlı. yani lastikler 3012 üretim. potenza s001 e en yeni rft teknolojisi deniyor ama testlerde 6. 7. sıraları aşamamış. pirelli p7 var alternatif. genelde dediğiniz gibi rft ler 225/45/17 boyutlarında. testlerde hep bu ölçüler için mevcut. yani bilmiyorum 17 janta geçmekte ekstra masraf. kış lastiği falanda kullanmıyoruz izmirde :) birde sık araba değiştiriyorum. jant değiştirme işine biraz olumsuzum. şuan en mantıklısı ya en iyi rft yada yanakları kuvvetlendirlmiş bir normal lastiğe geçicem. o da sanırım testlerin vazgeçilmezi continental contact 5. premium yada sport serisinden. ama normal lastiğiede cesaret edemiyorum viraj performansından.

    Conti Sport5 16" RFT yok bildiğim kadarıyla, varsa düşünebilirsiniz. Ama varsa ilk tercihiniz 3. jenerasyon Potenza olabilir. Ben 3. jenerasyonları test edemedim ama bunlarda Bridgestone'un başarılı olduğu sıkça yazıldı. Ne de olsa BMW ile en yakın çalışan ve bu konuda en tecrübeli firma o.

    Benim tavsiyem RFT devam edecekseniz Potenza S001 (sportif ilk tercih), Turanza T001 RFT (Eskisinden yumuşak ve uzun yol odaklı, sanıyorum MO olarak bulunabiliyor, ama sorun olmaz) ya da Pirelli P7.

    Son olarak, normal lastiğe geçmeyi düşünüyorsanız 205/50/16 Bridgestone Adrenalin ya da 205/55/16 Advan Neova olabilir. İkisi de modifiye pazarına yönelik çok iyi tutunan lastikler, spor sürüşte memnun kalırsınız diye düşünüyorum.

    İzmir'de yaşayıp sert kullandığınıza göre bence sizi en tatmin edecek lastik Neova olur, RFT'den geldiğiniz için de normalde gürültülü-sert denilen lastik size rahat gelecek tahminen.



    ama pirellide sanırım pzero RFT yok. ben mi yanlış biliyorum ? peki size göre pirelli mi brigeston s001 RFT mi ? pzero çok met ediliyor ama rft sine hiç rastlamadım. pirelli alsam diye en son karar verdim o da p7 cinturato rft. brigeston un genel olarak yol tutuşunun harika olduğundan ama sert olduğundan bahsediliyor hep. tabi rft lastik için bu geçerli mi bilemiyorum. çok mu karştirdım bilemiyorum ama :) özet olarak ya brigeston s001 rft mi yoksa pirelli p7 cinturato rft mi yada varsa pzero rft mi ? teşekkürler




  • yani 205/55/16 ölçülerinde yok.
  • endlessblue kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz, 16" ölçüde PZero yok. Cinturato fena değil ama S001 gibi tutunmaz, konfor, sessizlik ve uzun ömür odaklı bir lastik.

    Bu durumda RFT'de ısrarcıysanız S001 (bu ölçüde varsa mutlaka son jenerasyon hava kanalcıklı), değilseniz ve yol tutuşta son nokta arıyorsanız (lastik ömrü kısa olabilir yalnız) Advan Neova.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iratus -- 11 Aralık 2014; 16:01:46 >
  • Ilginiz için çok teşekkür ederim. Genelde uzun yol ( Bursa-Izmir) ve otobanda kullanıyorum. Bu sebeple s001 alacağım. 47000 km de ve lastik diş derinlik 4.1 mm. Fakat ıslak zemin performans % 30 azaldı. Yaza girerken değişiklik düşünüyorum. Kampanya olursa daha erken de olabilir. Iyi günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iratus I kullanıcısına yanıt
    "konfor, sessizlik ve uzun ömür odaklı bir lastik." diye tanımladığınız pirelli p7 mi yoksa brigeston S001 mi ? son araştırmalarımdan sonra RFT de kararlıyım. S001 rft, P7 cinturato rft yada bunlara göre daha fazla yakıt tasarrufuf ve sessizlik sunan goodyear efficintgrip Rof dan birini alıcam. S001 e en yeni nesil RFT deniyor ama hakkında hiçbir test başarısı yada olumlu kullanıcı yorumuna rastlamadım buda kafamı karıştırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endlessblue

    "konfor, sessizlik ve uzun ömür odaklı bir lastik." diye tanımladığınız pirelli p7 mi yoksa brigeston S001 mi ? son araştırmalarımdan sonra RFT de kararlıyım. S001 rft, P7 cinturato rft yada bunlara göre daha fazla yakıt tasarrufuf ve sessizlik sunan goodyear efficintgrip Rof dan birini alıcam. S001 e en yeni nesil RFT deniyor ama hakkında hiçbir test başarısı yada olumlu kullanıcı yorumuna rastlamadım buda kafamı karıştırıyor.

    ben re050 rft'lerden sonra p7 cinturato rft ye geçtim. aslında ben de s001 alacaktım ama ridleyscott çok da önermedi. p7'ler re050'lere göre tabiki daha iyi. sertlik yumuşaklık arasında dağlar kadar fark var diyemem ama p7 daha yumuşak. fiyatı uygun. çok yüksek hızlarda otobanda viraj dönerken de tedirgin etmedi ama re050 gibi de dönemez. lastik kazık gibi çünkü. full otoban kullansam ben yine re050 alırdım. ama sonuç olarak p7 önerebilirim.




  • coyoote kullanıcısına yanıt
    r050 ye baya sert diyorlar. bendekiler er300. bende kararımı p7 den yana kullanıcam sanırım teşekkür ederim öneriniz için herkese iyi forumlar.
  • endlessblue kullanıcısına yanıt
    Kullananı dinlemek en iyisi. Bulabilirseniz S001 RFT'yi inceleyin 3.jenerasyonu daha yumuşak olabilir. Yoksa P7 üzmez.

    İzlenimlerinizi bekleriz :)
  • re50 tam kalastı. Ama çok güzel anılarımız var yani , temiz otobanda mükemmeldi.
  • Sonuç? Re960 pole position, re970 ya da continental sport bakmadan direkt s001 mi alayım yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.