Şimdi Ara

Run Flat Lastik & BMW (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
25
Favori
213.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RFT'nin orijinal ekipman olduğu BMW'lerde göre özel süspansiyon ayarı olduğu bilgisi mantığa ters, RFT lastikler opsiyonel donanımdır, isterseniz alırsınız istemezseniz almazsınız. Özel süspansiyon ayarı olması çok mantıksız, çok angarya bir iş. Ayrıca buna gerek yok.

    Kendi aracımda 165 bin km'dir RFT lastik kullanıyorum, şu an 3. seti bitirmek üzereyim, RFT üzerinde bayağı deneyimli sayılırım bu açıdan, bi kaç yorum yazıcam.

    Orjinalinde RFT lastik bulunan BMW'nize lastik değişiminde güvenle RFT olmayan lastik takabilirsiniz. Özel ayar vs söz konusu değildir. Tabi stepne de ayarlamanız lazım bu durumda.

    Aracımda ilk set orijinal RFT 245/40/18 Dunlop'lar vardı, sonraki seti 245/40/18 Bridgestone R050A RFT seçtim, şimdi kullandığım set 245/40/18 Michelin Pilot Sport RFT. 1 sene içerisinde yeni set alıcam, bu sefer Pirelli P Zero RFT'yi deneyeceğim.

    Geçen kış kış lastiği olarak RFT olmayan 245/40/18 Toyo Snowprox'ları kullandım, karlı dağ yollarına çıktım indim, sorun yaşamadım, ama lastiğim patlasaydı sıkıntı yaşayacaktım çünkü stepnem yok, o riski aldım, 6-7 bin kilometre bu şekilde yaptım, bi sıkıntı olmadı.

    Bence ve deneyimlerime dayanarak, RFT lastikler direksiyon hissi ve yol tutuş açısından normal lastiklerden daha avantajlı. Sert yanaklar lastiklerden geri bildirimleri daha iyi ve net hissedebilmenize olanak sağlıyor, ayrıca ani manevralarda yanağın kıvrılıp esneyip tutunma kalitesinin azalması durumu oluşmuyor, oluşamıyor.

    RFT lastik, konfor açısından normal lastikle baş edemez, ama RFT lastik mevcutken seyir esnasında ani patlamada yoldan çıkma riski 0'a yakın, bu bence önemli, hele ki uzun yol yapanlar için hayati öneme sahip bence. Ayrıca lastiğiniz patlakken de sıkıntısız dolaşabiliyor olmak güzel, sizi lastik değişimi mecburiyetinden kurtarıyor, en yakın (hatta uzakta da olabilir) lastikçiye rahat rahat normal seyirle gidebiliyorsunuz.

    RFT lastik için özel jant söz konusu değil, her janta FRT takılabilir, yeter ki jant ve lastiğin ölçüsü birbirine uyumlu olsun. Lakin replika jant, lastik farketmeksizin riskli iş, orijinal janttan şaşmamak lazım, BMW de spor jant istiyorsanız, en sağlıklısı Borusan'a gidip paraya kıyıp orijinal spor jant almak. Replika'da alaşımın kalitesiz olmasından dolayı jantın kırılma, eğilme ihtimali var her zaman, yüksek süratte riskli, ayrıca replika jantlar orjinallere göre oldukça ağırdır.

    +++

    Yukarıda şu ölçüyü mü alsam bu ölçüyü mü alsam şeklinde yorumlar gördüm, arkadaşlar kafanıza göre ölçü değiştiremezsiniz, değiştirmemelisiniz.

    Yanak büyütüyorsanız, jant çapını küçültmeniz gerekir. Yanak küçültüyorsanız jantı büyütmeniz gerekir. Yoksa lastiğiniz yuvarlanma mesafesi değişir, takometre hatalı gösterir. Lastik yuvarlanma mesafenizi uzatırsanız aracın hızlanması kötüleşir (sanki şanzıman oranları uzamış gibi). Latik yuvarlama mesafenizi kısaltırsanız, araç atikleşir, takometrede hız farketmez ama reel son hız azalır, göstergede göremezssiniz.

    Bu ölçü hesapları için şu linkten faydalanabilirsiniz:http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html

    Üst tarafa orijinal fabrika çıkış ölçülerinizi yazın, alt tarafa da istediğiniz/planladığınız ölçüleri yazın, en altta yuvarlanma mesafesi farkını size % cinsinden verir. %0 üzeri değerlerde mesafe artmış, %0 altı değerlerde mesafe azalmış demektir.

    Örnek olarak, lastiğinizin yuvarlanma mesafesi %3 artarsa gerçekte 100 km hızla giderken, takometrede 97 görürsünüz, 200km hızla giderken takometre de 194 görürsünüz. Ayrıca aracın km sayacı da normalden eksik sayar. Ayrıca araç nispeten hantallaşır, sanki şanzıman oranları uzamış gibi olur.

    Lastiğinizin yuvarlanma mesafesi %3 azalırsa takometrede 100 km hızla gittiğinizi görürken, aslında 97 ile gidersiniz, 200km hızla gittiğinizi görürken aslında 194 ile gidersiniz. Aracın km sayacı da fazla sayar. Yani göstergede 206 bin km'ye geldiğinde aslında araç henüz reel olarak 200 bin kilometrededir.

    Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, ölçüler değiştirilmez demiyorum, değiştirilir, ama değişimden sonra yuvarlanma mesafesi orjinaldekine eşit olmalıdır. Mesela orijinal ölçüsü 225/55/17 olan bir kullanıcı, lastik yanağını inceltirse, jantı büyütmesi gerekir, yanağını 50 yaparsa yeni ölçüsünü 225/50/18 yani jantı 18 yapması gerekir. 225/55/17 ile 225/50/18 arasında %0,44 gibi kabul edilebilir fark vardır.

    Lastik ölçüsünü değiştirmeyi düşünüyorsanız, yeni öcüyü bu hesabı yaparak minimum fark olacak şekilde seçmeniz gerekir. Lastik ve jant satan yerlere güvenmeyin ! Hesabınızı bu linkten kendiniz yapın, ölçüyü ona göre talep edin.




  • Teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler ve yorumlar için. açıkcası yeni jenerayson olduğu için brigeston s001 i çok düşündüm ama ne olumlu ne olumsuz hiç yorum bulamadım. yabancı forumları araştırmadım tabi. ayrıca 2013 ve 2014 testlerinde sıralamalra ya hiç girememiş yada 6-7. sıralardan yukarlara çıkamamış. hoş 205/55/16r için doğru düzgün rft testi de bulamadım ama p7 cinturato açık ara önde. hep 1 ve 2. sıralara oynamış. bugün 280 tl den Pirelli P7 Cinturatoları taktırıyorum inşallah serviste. servis 91V yerine üstünde BMW nin orjinal ekipman olarak bir yıldızla işaretlendirdiği W hız endeksli modeli takmamda ısrar etti. sertlik yumuşaklık konusunda fark olur mu diye düşündüm W, V den daha mı sert acaba pişman olur muyum diye ama sonuç olarak W hız endeksli P7 leri almaya karar verdim bakalım artık kullanıcaz ve yorumlarımı burdan sizlerle paylaşıcam iyi forumlar herkese.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endlessblue

    Teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler ve yorumlar için. açıkcası yeni jenerayson olduğu için brigeston s001 i çok düşündüm ama ne olumlu ne olumsuz hiç yorum bulamadım. yabancı forumları araştırmadım tabi. ayrıca 2013 ve 2014 testlerinde sıralamalra ya hiç girememiş yada 6-7. sıralardan yukarlara çıkamamış. hoş 205/55/16r için doğru düzgün rft testi de bulamadım ama p7 cinturato açık ara önde. hep 1 ve 2. sıralara oynamış. bugün 280 tl den Pirelli P7 Cinturatoları taktırıyorum inşallah serviste. servis 91V yerine üstünde BMW nin orjinal ekipman olarak bir yıldızla işaretlendirdiği W hız endeksli modeli takmamda ısrar etti. sertlik yumuşaklık konusunda fark olur mu diye düşündüm W, V den daha mı sert acaba pişman olur muyum diye ama sonuç olarak W hız endeksli P7 leri almaya karar verdim bakalım artık kullanıcaz ve yorumlarımı burdan sizlerle paylaşıcam iyi forumlar herkese.

    Ben kullandıklarıma göre yorum yapayım;

    Dunlop (model adını hatırlamıyorum, yıl 2010'du) 245/40/18 RFT: Fabrika çıkışı lastik olarak aracın üzerinde geldi. Gayet iyi yol tutan, kuru ve ıslakta başarılı bi lastikti. Hamuru yumuşaktı (bence bu iyi), kolay ısınıyyordu. Tam 70 bin km kullandım. Sonlara doğru iç taraftan bi kaç balon yapmıştı ön lastiklerde. Buna rağmen balonlu haliyle 240-250 arası süratlere çıkmıştım defalarca (şimdi ki aklım olsa asla !), tık demedi, ama bi gün sıradan trafikte e5'te seyirdeyken artık dayanamayıp tam yanaktan yarıldı. Yarıktan içeri 2 parmağım rahat giriyordu. Ve bu şekilde 40-50 km daha kullandım gece eve, sabah da evden lastikçiye kadar. Varın RFT'nin avantajını ve sağlamlığını siz düşünün...

    Bridgestone R050A 245/40/18 RFT: Dunloptan sonra bunu taktırdım, tam performansını vermesi için iyi ısınması gereken bir lastikti, ama ısındıktan sonra kuru zeminde ve süratli otoyol kullanımında mükemmel yol tutan bir lastikti. Lakin şehir içi kullanımda özellikle kışın hiç birimizin lastiği ısınmaz bunu göz önünde tutun, dolayısıyla bu lastik bence şehir içinden çok otoyol ya da pist kullanımı için yapılmış gibiydi. Yağmur da 10 üzerinden 7 denebilir. Bu lastiğin en kötü tarafı resmen taş gibiydi, acayip sertti, resmen konforu bariz olumsuz etkiliyordu, sanırım performans vermesi için iyi ısıtılması gerekiyor oluşu çok sert olduğundandı ... Islakta ortalamaydı tutuş, fena değildi.

    Michelin Pilot Sport 245/40/18 RFT: Bridgestone'dan sonra yumuşaklık olarak ilaç gibi geldi. Kuruda yol tutuşa Bridgestone'a 10 üzerinden 9 desek, Michelin 8,5-9 alır bence. Lakin bu lastik ıslakta çok iyi. 10/9 denebilir. 42 bin yaptım şu an, hala fena değil, biraz sertleşti gibi ama rahatsız edici değil.


    Bundan sonra ki seçimimi Pirelli P Zero RFT düşünüyorum.




  • Arkadaşlar F30 316i aracımda 225/55 R16 95W Pirelli Run Flat lastik bulunuyor (araç sıfır alındı yani üstündeki lastikler kendi lastikleri) Şu anda 3500km'de aracım. Lastik hava basınçları kapıda yazan değerler 32 ön ve 39 arka gösteriyor (kapı içindeki etikette 95w için tam bilgi yok) Bu havalar bana biraz yüksek geldi, ama Run Flat olasmından dolayımı böyle yüksek hava basılması gerekiyor? lastiklerimle sorun yaşamamak için ideal hava basıncı ne olmalı sizce?
  • Bmw kışlık jant lastik kampanyasında yüzde kaç indirim yapıyorlar bilen varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkangokmen

    Bmw kışlık jant lastik kampanyasında yüzde kaç indirim yapıyorlar bilen varmı ?

    Yüzde 0 😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar geçen hafta salı günü pirelli p7 cinturato rft lastikleri taktırdım ve dünya varmış dedim. brigeston er300 lerden sonra konfor anlamında rahat ettim. tabiki bir normal lasitk beklentisine girmeyelima am brigestonlar yol tutuşunda nekadar başarılıysa konfor ve yumuşaklık anlamında okadr kötüydü tam bir takozdu. 2 sene geçtiği için mi sertleşti nedir bilmiyorum ama çok çok rahatsızdı. p7 leri taktım şimdi çok daha iyi. yol tutuşunda da iyi gibi dün akşam yagmurlu havalarda sert virajlara girdim muğla izmir arasında. araba kendini bırakmadı hiç. yaklaşık 1000 km yaptm ve gayet memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lone_star

    Arkadaşlar F30 316i aracımda 225/55 R16 95W Pirelli Run Flat lastik bulunuyor (araç sıfır alındı yani üstündeki lastikler kendi lastikleri) Şu anda 3500km'de aracım. Lastik hava basınçları kapıda yazan değerler 32 ön ve 39 arka gösteriyor (kapı içindeki etikette 95w için tam bilgi yok) Bu havalar bana biraz yüksek geldi, ama Run Flat olasmından dolayımı böyle yüksek hava basılması gerekiyor? lastiklerimle sorun yaşamamak için ideal hava basıncı ne olmalı sizce?

    95W'deki W hız kodunu belirtir, onun lastik basıncıyla pek alakası olmaz.

    Çok sert geliyorsa sana, 2-3 psi azaltmayı deneyebilirsin. Biraz artar konfor ve darbe emiş. Bence tavsiye edilenden şaşmamak lazım.
  • deniz 1985 D kullanıcısına yanıt
    Biraz sert ama dediğin gibi tavsiye edilenden şaşmamak en iyisi... :)
  • Arkadaslar sifiraldigim aracin, bmw f20 ,aracin uzerindeki hmj yildiz kollu stil 16' jant ve pirelli p7 cinturato 205 55 16 91w lastiklerimi satiyorum ,ozelden ulasabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracimin orjinal lastikleri 225 45 r17 bridgestone rft idi.kislik lastik ve jant aldim 205 55 r 16 ovation marka.arac cok fark etti.konfor mukemmel oldu.ancak viraja sert girince kıç atma olayı olmuyor.lastikler uzerine cokuyo ve yalpaliyo arac.gerci cok spor kullanmiyorum araci.ama sehir ici bazi virajlarda hafif yanlamayi seviyorum.ama 205 lastik ile yanlama olmuyo.yaz icin lastik arastiriyorum.
    vardigim kani 225 45 r17 ye donup XL OLAN bir lastik alicam.rft ler cok konforsuz.
    lastik secimim ne olmali diye arastirdigimda continental yada bridgestone gibi dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar merhaba gecen hafta sifir aldigim 116d icin kislik lastik taktirmak istiyorum forumu okudum kafam iyice karisti:) aklimda continental kislik runflat lastikler var fakat
    runflat alsam lastik patladigi zaman tamiri mumkun mudur? tamir edilirse guvenlik bakimindan sorun yaratir mi? yoksa patlayan runflati cope mi atmak lazim?
    teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam,

    Malumunuz kış iyice bastırdı ve herkeste oldugu gibi bende de kış lastiği arayışları başladı,

    Yeni aldıgım 2014 BMW 3.16 üstünde şu anda standart olan 225/55 R16 RunFlat lastikler var... Borusan'da 1200 Euro çıkıyor jant+kış lastiği... Bazı forumlarda RFT lastiklerin sökülüp takılmasının sorun yaratabileceği o yüzden de jant+lastik alınması gerektiğinden bahsedenlerde oldu, bunun yanında jant almayıp kışlık lastik alıp tak çıkar yapıp sorun yaşamadıklarını söyleyenler de var..

    Kafam karıştı açıkcası. 1200 Euro ciddi bir para özellikle Istanbul'da çok uzun sürmeyek karlı günler için ama öte yandan araç arkadan itiş oldugu için bu tip havalarda kış lastiği gerekliliği var gibi. Sizce sadece 4 adet RFT alıp mevcut jantlarıma taksam, sonra da çıkarıp yazlıklara geçsem sıkıntı olurmu jant veya lastik açısından? Yoksa seve seve gidip lastiğin zarar görmesi vb. risklerini almayıp BMW den 1200 euro ya jant+lastikmi alacaz?




  • lamina propria L kullanıcısına yanıt
    tabiki tamiri mümkündür. Normal lastik gibi tamir edilir. Runflatların tek farkı yanaklarında çelik takviyelerin olmasıdır. Yoksa kauçuk karışımlarında fark yok. aynı.
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir kez söktürüp taktırdım. Herhangi bir zarar görmedi. Ancak söküp takarken izledim, sökme takma aletini zorluyor resmen. Lastikler işkence çekiyor gibi geldi bana :) içim rahat etmedi sonrasında kışlıklar için jant almıştım. Sökülüp takılırken ben zarar görmedim, açıkçası bu işlem sırasında lastiğinde zara göreni de okumadım (yanaklarda gözle göremediğimiz bir zarar veriyor mu onu bilemem). Ben takıntı yaptığımdan jant aldım. Karar sizin.
  • teşekkür ederim

    bugün birkaç continental bayisiyle görüştüm herbiri farklı şeyler söyledi runflat için

    özellikle son görüştüğüm yerin söküp takma ücreti diğerlerinin 2 katı kadardı sebebini runflat lastik söküp takmanın ayrı bir işlem olduğunu ve ayrı cihaz kullandıklarını söyleyerek açıkladılar. başka bir bayide 16 jant rft yi mevcut makinelerin söktüğünü özel makineye gerek olmadığını söyledi
    Gerçekten bu kadar fark vermeye değer mi söküp takmada bunlar önemli mi?
  • lamina propria L kullanıcısına yanıt
    Rftlerin tamiri mumkundur denir. Ancak tavsiye edilenin degistirilmesidir diye ilave edilir. Kitapcikta da buna cok yakin bir aciklama var hatirladigim kadariyla.

    bir keresinde ankaraya donerken polatliya varmadan bir lastigim patladi. Ben de rftye guvenip ankaraya kadar devam ettim. Bagajin dolu olmasi ve tatil donusu pazar gecesi civarda acik lastikci bulamamak da bir etkendi. Ertesi sabah lastikciye gittigimde lastigin tamirinin pek de randimanli olmayacagini soyleyince ben de biraz erken de olsa kisliklara gectim ve iki lastigi degistirmek zorunda kaldim.

    Belki lastigin patladigi yerin durumuna ozgu bir durumdu bilemiyorum. Cunku hava basilirken lastikteki hava kaybinin sesi cok rahat duyuluyordu. basima gelenin size bi fikir verebilecegi dusuncesiyle yazdim.(imla hatalarini hos gorun, mobilden yazdim)

    İyi aksamlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lamina propria

    teşekkür ederim

    bugün birkaç continental bayisiyle görüştüm herbiri farklı şeyler söyledi runflat için

    özellikle son görüştüğüm yerin söküp takma ücreti diğerlerinin 2 katı kadardı sebebini runflat lastik söküp takmanın ayrı bir işlem olduğunu ve ayrı cihaz kullandıklarını söyleyerek açıkladılar. başka bir bayide 16 jant rft yi mevcut makinelerin söktüğünü özel makineye gerek olmadığını söyledi
    Gerçekten bu kadar fark vermeye değer mi söküp takmada bunlar önemli mi?

    Her sökme takmada balans ayarı yapmak gerekecek. Lastik başına hem balans, hem de sökme takma parası alacaklar. 4x5 + 4×5 = 40 ama senin araç Bmw 4x10 + 4×5 ya da 10 = 60-80 lira.
    Sökerken jantın kenarları çizilecek. Belki de run on flat lastik sert olduğundan yanağını zedeleyecekler. Bir de civatayı söken lokması yıpranmışsa sökerken sıkarken eğer somunu yalama yaparlarsa gidip oksijen kaynağı ile söktürürsün benim gibi. Lastikçi faktörü ve deneyimi önemli.
    Ben orjinal 17.lere düz kışlık taktım, 18.lere de yazĺık run on flat.
    Genelde aynı ebat jant kullanılacaksa ; yuvarlanma çapını değiştirmeden , kışlık lastiklerin tabanını inceltip, yanak yüksekliğini artırmak daha iyi olur. Örnek : 225-45-17 yaz, 205-50-17 kış gibi. Kışlık lastikte taban incelince cm2 alana düşen ağırlık artacağından daha iyi olur.
    Kışlık lastiklerin çoğunda son sürat daha düşüktür. Dikkat edin ! Hava ısınınca da yazın kullanmayın.
    Bazen arkadaşlar orjinal jantları çıkma uygun fiyata satıyorlar. Takip edin.
    Güvenli sürüşler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lone_star

    Arkadaşlar selam,

    Malumunuz kış iyice bastırdı ve herkeste oldugu gibi bende de kış lastiği arayışları başladı,

    Yeni aldıgım 2014 BMW 3.16 üstünde şu anda standart olan 225/55 R16 RunFlat lastikler var... Borusan'da 1200 Euro çıkıyor jant+kış lastiği... Bazı forumlarda RFT lastiklerin sökülüp takılmasının sorun yaratabileceği o yüzden de jant+lastik alınması gerektiğinden bahsedenlerde oldu, bunun yanında jant almayıp kışlık lastik alıp tak çıkar yapıp sorun yaşamadıklarını söyleyenler de var..

    Kafam karıştı açıkcası. 1200 Euro ciddi bir para özellikle Istanbul'da çok uzun sürmeyek karlı günler için ama öte yandan araç arkadan itiş oldugu için bu tip havalarda kış lastiği gerekliliği var gibi. Sizce sadece 4 adet RFT alıp mevcut jantlarıma taksam, sonra da çıkarıp yazlıklara geçsem sıkıntı olurmu jant veya lastik açısından? Yoksa seve seve gidip lastiğin zarar görmesi vb. risklerini almayıp BMW den 1200 euro ya jant+lastikmi alacaz?

    Ben E90 320d M Sport aracımda sadece arka 2 tekere run on flat kışlık lastik takmıştım. Aynı ebatlarda çıkma 2 jant almıştım. Yaz kış sadece arka lastikleri değiştirerek kullandım.
    Askerde iken de; 2004 yılında Doğuda Erzurum - Kars'ta Astranın da sadece önlere kışlık takarak gece gündüz kullanmıştık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lamina propria

    arkadaslar merhaba gecen hafta sifir aldigim 116d icin kislik lastik taktirmak istiyorum forumu okudum kafam iyice karisti:) aklimda continental kislik runflat lastikler var fakat
    runflat alsam lastik patladigi zaman tamiri mumkun mudur? tamir edilirse guvenlik bakimindan sorun yaratir mi? yoksa patlayan runflati cope mi atmak lazim?
    teşekkürler

    E60 530.da fabrika çıkışı Goodyear ROF lastiklerde sorun olmadı. Eskidi. Gittim stokta aynı marka bulamadım, sert yıpranmaz vb dendi; Bridgestone RE050 aldım. RE050 Desen berbattı, lastikler önde çok sert geldi, dönüşlerde arka kayıyordu. 20000 km zor kullandım.

    Sonra gittim, sıfır Michelin ROF lastik takımı aldım. 3 ay sonra yaz sonu sol arka teker patladı, tyre puncture :) çivi batmış ? , lokantadan eve gelirken uyarı verdi, 200 mt kadar düşük hızda üstünde gitmiştim vb yanaklar hasarlanmış, full kasko ekspertize gönderdi, vb, kullanıcı hatası dedi, çöpe gitti. Bir daha Michelin almadım.

    Sonrasında lastik patladı uyarısı vb verdi durdu, meğer sağ ön jant çatlamış. Tamir ettirdim. Sonra da Hankook ROF kullandım. Çok memnun kaldım.

    F10.da 17" Goodyear eskiyince gidip, 18" M jant ve E90.dan çok memnun kaldığım 18" Bridgestone S001 ROF lastik takımı aldım. Rot balans sonrası test yaparken ? vida batırmışlar, yanak kısmına yakın mantar tıpa yama yapmışlar. Sürat yaparken buna belli olmaz dedim, zaten bu seferki biraz sertti, özrünü söyleyerek 2. el bedava fiyatına sattım.

    Servisin önerisi ve ustanın ısrarı ile aldığım Continental ROF var üzerinde şimdi ise. Bitince Pirelli P7 ROF takmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FOCUS_34 -- 31 Aralık 2014; 0:38:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.