Şimdi Ara

Run Flat Lastik & BMW (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
541
Cevap
25
Favori
214.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aslında toparlanmayı gereksiz ayrıntı olarak aktarmışım
    kavşaktan dönerken aracın kaymasıydı problem
    bunun hızla ve zeminle alakası elbette var ama aynı sürüş tarzı ve aynı zeminde diğer arabayla yaşamamıştım
  • heycan kullanıcısına yanıt
    2014 model 116d bmw aracım var jant ebadı 205 55 R16 SSR araçta lastik basınç sensörü ve ikazı mevcut, aracıma 1 takım jant arıyorum sök tak yapmamak için , yazlıkları takacağım ama yeni jant fiatları çok yüksek, orijinal çıkma alıp taksam sensörsüz kullanabilirmiyim, veya başka araçtan çıkan sensörlar benim aracıma uyum sağlar mı, veya çıkma orijinal takım satan var mı ,bu sitede yeniyim ilginize teşekkür ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jantlar halen elinizde mi acaba ben yeni bir takım yapmak istiyorum sadece jantlara ihtiyacım var lastikler elimde mevcut, sitede yeniyim özelden yazmayı beceremedim, mailim kesenyuz@yahoo.com

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kont16 K kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyorsam F20 2013 sonrasındaki araçlarda bu RDC sensörü kullanılmaya başlandı.

    Borusandaki servis yetkililerine göre sensörsüz jant kullandığımız zaman araç devamlı olarak arıza ışığı yakacak. Sensörlerin her biri yaklaşık 200 TL, bu durumda BMW'den orjinal lastik jant takımı almak daha mantıklı.

    Ama deneyip kullanan varsa sensörsüz janttaki hata nasıl gözüküyor tam olarak öğrenmiş oluruz.
  • Kış sezonu bitiyor. Yazlık lastik arayışlarıma başladım. 225/45/18 jant için ROF lastik tavsiyesinde bulunacak arkadaşlarımın önerilerini bekliyorum. Lastikte önceliğim ses yapmaması, düşük yuvarlanma direnci, fren mesafesi..
  • uc36 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ilginize sağolun👍👍

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redkid778

    Kış sezonu bitiyor. Yazlık lastik arayışlarıma başladım. 225/45/18 jant için ROF lastik tavsiyesinde bulunacak arkadaşlarımın önerilerini bekliyorum. Lastikte önceliğim ses yapmaması, düşük yuvarlanma direnci, fren mesafesi..

    good year asymetric2 araştırdığım kadarıyla bu ebatlarda çok iyi.
    nokian zg2 de testlerde iyi sonuçlar almış ve bazı sitelerde rof olanları 300 tl civarı görmüştüm.
  • redkid778 R kullanıcısına yanıt
    GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 kesinlikle.
  • cgnday kullanıcısına yanıt
    Araştırdığım kadarı ile bu lastiğin ROF üretimi yok gözüküyor. Goodyear' ın Efficient Grip modelinde var.
  • redkid778 R kullanıcısına yanıt
    Doğru, ben de baktım sizin ebatta bu lastiğin ROF üretimi yokmuş.

    Bu durumda kullanım ömrü ve sessizlikten bir miktar ödün vererek Continental ContiSportContact 5 SSR tercih edebilirsiniz, ama istediğiniz ebatta var mıdır bilemiyorum.

    Bridgestone S001 RFT kullanan arkadaşlar var. Konforlu ve sessiz olduğunu fakat yüksek hızlı virajlarda oversteer oluştuğunu ve aracın arkayı biraz erken bıraktığını söylüyorlar genelde.

    Pirelli PZero RFT de iyi bir alternatif olabilir, gayet başarılı bir lastik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgnday -- 11 Mart 2015; 13:06:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgnday

    GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 kesinlikle.


    Benim araçta fabrika çıkışlı Good Year Efficient Grip Lastikler var. Run Flat olmasına rağmen konforundan memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redkid778

    Kış sezonu bitiyor. Yazlık lastik arayışlarıma başladım. 225/45/18 jant için ROF lastik tavsiyesinde bulunacak arkadaşlarımın önerilerini bekliyorum. Lastikte önceliğim ses yapmaması, düşük yuvarlanma direnci, fren mesafesi..

    hankook s1 evo2 de olabilir.Nokian a alternatif olarak. Ama RFT var mı bilemiyorum.
  • BMW F20 aracıma Replica M Performance 18 jant taktım, lastikler RFT değil 225X40X18. Eibach 25 mm yay da takacaktım ama vazgeçtim, lastiklerin çapı orijinali ile yaklaşık aynı olduğundan araç yükselmedi yaya gerek kalmadı. Jantlar dışa doğru çıkık olduğundan çamurluk lastik arası boşluk biraz daha kapandı. Bu jantlar TSE belgeli 2 yıl garantili şu an için titreme çekme yok gibi ama rot ayarı gerekir mi bilemedim. Orijinal jantları kışlık olarak kullanacağım bu nedenle basınç sensörlerini söküp yeni jantlara takmadım, fakat bunlara da sensör şart gibi her çalışmada ikaz ediyor gıcık oluyor insan. Şimdilik böyle bineceğim jantlardan memnun kalırsam sensörü o zaman takmayı düşünüyorum kalmazsam da yarı fiyatına satarım. Normal de Replica jant almazdım ama M Performance jantlar çok güzel cazibesine dayanamadım aldım. Bu arada ilginç bir şeklide 18 jant-normal lastik kombinasyonu, 16 jant-RFT lastik kombinasyonundan daha konforlu, fakat bu değişiklik sürüş dinamiğini etkilemiştir diye düşünüyorum, çünkü aracın orjinal süspansiyon ayarları RFT'e göre, kullanıp göreceğim bakalım neler olacak riski göze aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burtiisback -- 10 Nisan 2015; 13:57:52 >




  • burtiisback B kullanıcısına yanıt
    RFT LASTİĞİNİZ YOLDA HİÇ PATLADIMI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssuntafa

    RFT LASTİĞİNİZ YOLDA HİÇ PATLADIMI


    Bandırma'da feribottan indikten 10 dakika sonra lastik uyarısı vermeye başladı, lastikçiye baktırdım, şişirdikten sonra sorun yok dedi. Yola devam ederken 10 dakika sonra tekrar uyarı verdi. İkinci lastikçi patladığını gördü (!) ve tamir etti. Yalnız janttan lastiğin ayrılması epey zor oldu.

    Sonuçta, araç uyarı verirse bilin ki patlamıştır...
  • ssuntafa S kullanıcısına yanıt
    Patlamadı sadece 1 hafta kullanıldı, arabayı aldığım gibi RFT kar lastiği takmıştım. Araba Ocak 2015 trafiğe çıkışlı.
  • Öncelikle herkeze hayırlı günler dilerim...continental lastik bayine gittigimde cok farklı bir ccevap aldım abi senin jantlar 18 bunları 17 yapalım hem maliyeti düşecek hemde 17 de model daha fazla diye bir cevap aldım...aracım e60 520d m paket orginal 18 mjantlar hala üzerinde kullanmaktayım kesinlikle jant degistirmeyi düşünmüyorum..Lastikci arkadasa gelince her yigidin yogurt yiyişi misali saygı duydum...ARAC 2009 177 HP BU ARAÇA LASTIK Hangisini tercih etmeliyim yardimci olursanız memnun olurum ...TEŞEKKÜRLER

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazlık Lastik arayışımı Michelin Primacy 3 ile sonlandırdım. Kesinlikle tavsiye ederim.
     Run Flat Lastik & BMW
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtnil

    Öncelikle herkeze hayırlı günler dilerim...continental lastik bayine gittigimde cok farklı bir ccevap aldım abi senin jantlar 18 bunları 17 yapalım hem maliyeti düşecek hemde 17 de model daha fazla diye bir cevap aldım...aracım e60 520d m paket orginal 18 mjantlar hala üzerinde kullanmaktayım kesinlikle jant degistirmeyi düşünmüyorum..Lastikci arkadasa gelince her yigidin yogurt yiyişi misali saygı duydum...ARAC 2009 177 HP BU ARAÇA LASTIK Hangisini tercih etmeliyim yardimci olursanız memnun olurum ...TEŞEKKÜRLER

    kullanacağınız lasitk ebadını yazıp testlerini aratırsanız özellikle adac test yazarsanız almanların yaptığı testlere göre ilk sıraları almış lastiklerden seçim yapabilirsiniz. ben şahsen testlerde adı geçmese bile yabancı forumlarda övgüler almış olan falken markanın 18" lerini aldım şu an 1500 km kadar oldu ve bu fiyata bu performans çok iyi. yol tutuş şartlarını her an fazlasıyla zorlayıp tutunmasını bekleyen biri değilseniz gayet iyi ürün. yonca yaprağı kavşaklara sabit gaz ile 120 ile girdim bırakmadı ben memnun kaldım tavsiye de ederim.




  • Arkadaşlar merhaba ;

    Bende 2009 model bir e87 ile aranıza katıldım.

    Aracımda şuan eski sahibinden aldığım ; ve üzerinde takılı olan kışlık lastikler var.

    Yorumlar doğrultusunda RFT olmayan yazlık bir lastık taktıracağım içeri ses almayan ve direksiyonu biraz daha yumuşatacak bir lastik almak istiyorum.

    Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.